Monday, October 11, 2010

Lachen

http://www.youtube.com/watch?v=qX5vdTZBi2E


Gouden vergeetachtigheid 


Forget me not

Zou wel eens een mooi verhaal willen schrijven over een erg knappe man die verliefd wordt op een niet aantrekkelijke vrouw omdat ze componeert en mooi kan zingen, dat de verliefdheid eigenlijk haar creativiteit en intelligentie betreft, maar dat ze daar zo goed in is, dat eigenlijk iedereen met die knappe man verliefd op haar wordt. Na haar zingen en het ten gehore brengen van haar eigen liederen zie je opeens haar mooie weemoedige ogen, haar liefheid en vriendelijkheid, haar doorleefdheid. Een cerebrale verliefdheid. En dat zij eerst gevleid is en de liefde beantwoordt, maar na drie maanden afknapt op zijn leegheid, hij kan gewoon helemaal niks.

Maar om dat verhaal echt goed te laten zijn moet je haar horen zingen en haar bijzondere composities in het echt beluisteren. Heb je toch een film nodig en dan ben je weer minder met de verbeelding bezig. Is er wel eens zo'n verhaal geschreven ? Meestal is het omgekeerd, dat een knappe vrouw verliefd wordt op een minder aantrekkelijke man, omdat hij iets bijzonders kan. En dat als je hem hoort of dat bijzondere van hem meemaakt, dat je haar dan gelijk geeft en dat het eigenlijk een knappe man wordt of is. Zo'n lieve trieste herfstige weemoedigheid, ik kan er helemaal niet tegen, die plooitjes in zijn gezicht, in zijn hals, zijn lachje, zijn bewondering voor mij, zijn liefde, ik zou hem wel op willen eten met zijn eigen levenservaring, met zijn leeftijd en dat hij dingen kan die ik niet kan.

Pvd, zij vond het eng om met hem naar bed te gaan omdat ze nog nooit zo'n mooi lijf gehad had en omdat ze voor het eerst met iemand......die misschien aantrekkelijker was dan haar ! Ook dat nog ! Concurrentie tot en met sex aan toe.

Zeg, zak van een jongen, ze zeurde of klaagde nooit, ze zag er knap uit, ze was gul met (eigen)liefde en had net zoveel positieve eigenschappen als positieve...fout rechts. Jij zit nog steeds lelijk met jezelf in de knoop. A loving heart is the truest wisdom.

Ze kan schrijven en ze kan tekenen/schilderen/etsen maken, op twee fronten bovengemiddeld ontwikkeld, dat is handig, als het ene wat minder gaat dan kun je terugvallen op het ander, muzikaal mogelijk minder getalenteerd of ontwikkeld en dientengevolge zoekt ze een man die dat kan, voor kinderen en voor jezelf ideaal, aanvulling of compensatie. Net alsof het leven een beredeneerd iets is, het gaat om impulsen, de impuls. De redenering zoek je er achteraf bij en of die klopt, man, dan ken je prakkezeren, fielesefere wat je wilt, het gaat om dat ene besluit: ik wil.

Eigenlijk is "verliefdheid" looswaarde. Werkelijk, hij kan er niets helemaal mee. Hij wordt er kwaad, onzeker, bang, sterk, stoer, vastberaden, gek, waanzinnig, redeloos, stabiel, beheerst, rustig en onrustig van. En vroeger vond hij het onethisch om naar andere dames te kijken als hij zich "verliefd verklaarde" op 1 dame. Vanaf 27 probeerde hij altijd op twee dames te vallen, dat de pijn van de afwijzing door 1 minder hard aankwam en nu weet hij het helemaal niet meer.

Hij heeft een goed gevoel van vrijheid sinds mei 2010. Het gaat allemaal weer over....onbehaaglijk is het soms wel even, zo'n kluwen van jaloezie, eenzaamheid, gebrek daaraan, liefde, haat, bewondering, verwondering, bezitterigheid, radeloosheid, kracht, onmacht, emotie, uitbundigheid, terughoudendheid, koudheid, verstoorde nachtrust, verkoudheid, misselijkheid, duizeligheid, dronkenschap, gezondheid, jeugdpuistjes (waar komen die nou weer vandaan voor een man op leeftijd ?), hormonen, testosteron, warmte, afwijzing, afgewezen worden, het het mooiste vinden, het het lelijkste vinden en ga zo maar door, alle emoties bij en door elkaar, quoi.

"Niet op jacht gaan, jongen, jij hebt je altijd goed met jezelf kunnen vermaken, daar was ik wel eens jaloers op !", zei zijn goede vader.
"Hoe ben jij nou aan je vent gekomen en je verliefdheid ?"
"Nou, ik ging op internet zoeken en hij deed aan hockey en golf en hij hield van verre reizen en mooie kleding, een verzorgde man, de eerste afspraak wisten we het eigenlijk al."

En ik vind het helemaal niet leuk om daarover te schrijven, wou dat, wilde dat...schrijven helpt (niet).

No comments: