Tuesday, October 19, 2010

High high highely



Ik ben tweezaam. Ik ben alleen tezaam.



Ik duld niemand boven me. Ik duld niemand onder me. Behalve haar.


Intussen voorzie ik met die bezuinigingen en verrechtsing niets.



"Socialisten denken goed te zijn voor de mensheid en zijn schofterig voor hun medemens en naasten, anderen zijn dan weer goed voor de naasten (het kringetje dat het vooral heeft over tennisweer, golfweer en een bourgondische maaltijd en de smaak van de wijn) en hebben met de mensheid niet zoveel op, zwerver ? eigen schuld. Bedelaar ? Ga werken, ga holle lege reclamepraatjes verkopen."
"Een kippenvelmoment als je het niet koud hebt is de dood die je even streelt."

"Lees vandaag, 19 juli, "meer gouden woorden" van Gerrit Komrij met veel plezier. Zouden deze bijtende messcherpe columns nu ook ergens in een krant hebben gestaan ?  Een schrijver wil in de eerste plaats gehoord worden, volgens WFHermans. Of is 4 tot 8 lezers genoeg ? 1 lezeres ? Een zeer geestige kritiek op het boek "geestverkenningen" van Fits Bolkestein. "Zo'n man moet toch op een gedachte betrapt kunnen worden ? En het verdomde tweetal meteorologie en gastronomie blijft de welwillende lezer zo teisteren dat hij zijn laatste greintje welwillendheid spontaan verliest. Tennisweer en gastronomie zijn Bolksteins favorieten. Banale zinnen duiden op banale gedachten." Prachtig, als je zo'n analyse of kritiek kunt schrijven ! Zes bladzijdes lang over de onbenulligheid van een boekje bolkestein !"


"Ja, de arrogantie van abn amro, de veronderstelde superieuriteit van het bestuur, van mensen binnen het bestuur, dat wreekt zich. De overheid, dat zijn individuen. Het bestuur van een bank dat zijn individuen. Superioriteit ? "
"Als greet wilders nu een 3/5 part timer was geweest, hadden we dan 3/5 minder pvv stemmers gehad ?
Als adolfa nu maandag dinsdag en donderdag fuhrer geweest was, waren er dan 12 miljoen doden geweest en 3,6 miljoen dode joden ?



Norma Liter

Normaliter was ik getrouwd geweest of had ik samengewoond met Pascale of Geraldine, dat paste. En dan nog, dan kun je jezelf dat wel wijsmaken maar 14 jaar samen wonen is nog wel eens wat anders dan het idee hebben dat dat wel kan. Van temperatuur in huis (zij wil 23 graden, ik wil 19 graden) tot en met taakverdeling en koken. Ja, ja, dan zit ze daar weer te klagen over een te zacht gekookt eitje.

Zij vertrouwde me toe dat ze ook wel eens de neiging had om te slaan en ik had eens twee poezen en de ene likte altijd de ander tot er opeens een duivelse blik in de ogen kwam en dan beet ze hem. Nu zie ik het op tv gebeuren, dat een vrouw een mep krijgt, ziet er zo naar uit.

Toch is het verklaarbaar, jij bent van haar afhankelijk voor de dood/sex, dat roept agressie op ?


No comments: