Saturday, October 23, 2010

Eindelijk



We hebben er 32 miljard ingesto(n)ken in de banken en nu gaan "we" 18 miljard bezuinigen op alles wat weerloos is, zo doen wij dat.


Here am I floatin' 'round my tin can far above the world
Planet Earth is blue and there's nothing I can do


http://www.youtube.com/watch?v=xik-y0xlpZ0



Best wel hoor je gelukkig weinig meer maar daar is "dan heb ik zoiets van" voor in de plaats gekomen. Of dat nu vooruitgang is, ik betwijfel het.



"Ik herinner me een gesprek waarbij een oudere vrouw krijsend wegliep."


Rihanna blijft het toch goed doen. Mooi.

http://www.youtube.com/watch?v=_CH3jb39Qu8&feature=related


Tjitske Jansen wel mooi, over een zeevarende man, die de zee meer bemint:

en ik hou van
jou geloof ik en ik weet het trouwens zeker maar wat ben ik blij dat jij
al een beminde hebt want alles is hier al en ik hou zo van verlangen
en ik hou zo van alleen zijn en ik hou zo van het denken dat het zou
kunnen als het kon.


Als het echt wordt, de realiteit, dan is het niet leuk meer ?

Gelukkig ben ik geen romanticus ?


http://www.youtube.com/watch?v=9rF7_IQQG1g&NR=1


Ooit bij een feestje, 1981. La bamba werd gedraaid; er stonden 6 mannen in de rij om haar een kus te geven. Wat knap je daar op af. Mooi, zo'n zelfregulerend systeem. Toen hij een relatie met een beeldschone dame had en drie jongens tegen hem zeiden dat zij zo geweldig knap was, hielp dat niet. Aansporingen werken vaak omgekeerd, advies wordt weinig opgevolgd. Omgekeerd evenreedig.

Als ik nou een vrouw zou zijn en hij zou flirten met een andere dame en ik hoor hem zelfs dezelfde zinnen gebruiken, dezelfde verhalen ? Bye, bye, die hoef ik ook nooit meer te zien, nee, echt niet. Compleet afgeschreven. Gek is dat, de gedachte dat hij (ook) een ander zou willen dan ik is zo onverdraaglijk dat ik nooit meer een jongen wil.

Mijn dochter zit op dezelfde lijn. Tot het gooien van een zwaar voorwerp naar haar moeder toe. Toen zei ik dat we allebei niet meer met elkaar verder wilden. Meisjes zijn meer van de "eeuwige trouw" dan jongens, misschien. De vrouw bestaat niet. De man bestaat niet, maar wat ik hierboven beschrijf schreef ik als vrouw. Als man, vind ik het dan onoverkomelijk dat zij flirt met andere mannen ? Ligt eraan met hoeveel en in welke mate, die dame van la bamba flirtte helemaal niet, maar het idee van in de rij staan.

Toen zij, klaske, binnen een week na mij een ander had wilde ik verder niets meer met haar te maken hebben. "Hij is een goed minnaar," mailde ze me. Het stemt me wat zwaarmoedig of of of bitter...cynisch...stelt me teleur...stemt me droef...dat de dame waar ik 14 jaar mee samen was ook zo'n panische angst heeft om alleen te zijn. Alsof ik een relatie had omdat ze niet alleen kon zijn, niet omdat ze nou zo graag bij mij was. Zou best eens waar kunnen zijn. Maar zo zwart wit is het allemaal niet. En nu is het klaar met die egotistische puberale navelstaarderij.


Als ik even de krant las bij klaske in de buurt, dan kreeg ik een tik op de krant.

Aandacht ! Aandacht ! Aandacht !

Twee keer per dag sex, minimaal, dat is mijn eis !

En toch stemmen eenzame vrouwen me ook droef. Complicado.


Alles van waarde is weerloos.

Waarom ik nu weer boos ben op politiek: de tv uitzending over de opheffing van de orkesten. Alles met maar iets kunstzinnigs, met talent, maak het maar kapot.
Rutte zal vast wat handiger en vlotter babbelen dan balkenende en en het is zo helemaal niets, de liberale leegte kon niet leger zijn, egoisme en geld, niets, niets, niets

Frank Kalshoven voorzag in 1997 waar egoisme, angst, rancune en leegheid aan de macht toe zou leiden in de laatste alinea:

BV Nederland bestaat niet

De Amerikaanse econoom Paul Krugman schept veel genoegen in het bekitiseren van andermans opinie over economie, van Jacques Delors, via Clinton tot en met Bush. Zijn tegenstanders treffen het niet. Krugman, eind veertig, wordt beschouwd als de beste econoom van zijn generatie.

Krugman schrijft dat het spannend is internationale handel af te schilderen als een strijdperk waar landen of regio’s elkaar bevechten. Alsof landen, net als bedrijven, met elkaar in concurrentie zijn. Maar deze voorstelling van zaken is foutief. Zijn slogan luidt: “een land is niet net zoiets als een bedrijf”. Betekent een groter marktaandeel voor het ene bedrijf doorgaans een kleiner aandeel voor het andere (de winst van de een is het verlies van de ander), bij internationale handel profiteren beide landen.

Dat heet het leerstuk van de comparatieve voordelen. Neem twee landen. Beiden hebben twee productiesectoren waarin alleen met arbeid wordt geproduceerd. De arbeidsproductiviteit is in beide sectoren van land A hoger dan in die van land B. Land A heeft dus een absoluut voordeel in de productie van beide landen. Toch zullen de landen waarschijnlijk handel met elkaar drijven omdat de lonen in het minder productieve land B lager zijn dan in land A. Land A zal zich toeleggen op de productie van het goed waarin het, vergeleken met land B, het beste is.

Dit leerstuk, geformuleerd door de Nederlandse/Engelse econoom David Ricardo, geeft niet alleen een verklaring voor het bestaan van handel. Het toont bovendien aan dat handel door de bank genomen voor beide landen gunstig is. Werknemers van beide landen kunnen meer consumeren met dan zonder handel (consuminderen ? valt dat niet na te streven ? Hoe minder bezit, hoe minder gebonden ? Mensen die plezier hebben in een vak en in hun vakwerk en niet politiek, dat is mooi).

Zo stellen veel politici dat de wereld uiteenvalt in drie blokken -Noord-Amerika, Europa en Azië inclusief Japan- die elkaar op leven en dood beconcurreren. De winst van het ene blok zou het verlies van het andere zijn. Nooit van comparatieve voordelen gehoord. Economische groei in de tweede of derde wereld is niet schadelijk voor de eerste wereld.

Politici geven populistisch hun mening en begrijpen economische of technische fundamenten niet. Krugman geeft aan dat in het publieke debat de slechte ideeën (angst (aanjagen)) van niet-economen de goede ideeën verdringen.
Charlatans zoals bovengenoemden worden minder beschroomd naarmate de massa niet-geschoolde commentatoren groeit. Angstverhalen klinken vaak overtuigender dan echte analyse. Echte economische analyse is nu eenmaal intrinsiek ingewikkeld. Politici en zakenlieden zaaien geregeld paniek over concurrentie en de bedreiging voor Nederland en Europa van goedkope Aziatische import. Bovendien gebruiken ze een term als “bv Nederland”. Beide gedragingen zijn door Krugman strafbaar gesteld.



Maddam

Ook in mijn familie zit een gekke tante. Elke keer als "we" bij haar op de vijzelstraat op visite kwamen (vol van moderne spullen, samenwonend met een 30 jaar oudere kunstschilder (mooi werk trouwens) zei ze:
"Plof neer !"
Als 10 jarige weigerde ik dat al. Dan bleef ik de hele avond desnoods staan. Of zo hard springen op de zitzak dat deze daadwerkelijk plofte.




Eindelijk

Eindelijk is het me gebeurd, me nooit meer ergeren
zomaar en nu kan ik het niet meer verbergen.

Meneer right ontmoet, de man van mijn dromen,
hij laat me ware liefde zien, althans dat lijkt het omen.
Zonder dat prachtige haar
en zijn doordringende liefdevolle staar.

Eindelijk ben je daar dan
nu komt het er van
Hij leek zo vaak de ware
maar dan bleek het toch een nare.
Nu kom jij voorbij en verlicht mij

Eindelijk is het me gebeurd, me nooit meer ergeren
zomaar en nu kan ik het niet meer verbergen.

Eindelijk ben je daar dan
nu komt het er van
als je eens wist wat ik van je dacht
ik kan het niet beschrijven dus je lacht.


Mister Damn Right

Mister Dan Death

Mister Dan Sex. Zou de ideale man de dood zijn. Zou de ideale vrouw de dood zijn.



Ja hoor, er zit een mannetje in de computer en dat houdt alles in de gaten, ja, in je telefoon ook en overal mannetjes die alles in de gaten houden.

"Praat smerig tegen me !"
Ten eerste weet ik dan niets te zeggen, na een relatie van 14 jaar waarin ze opeens zoiets vraagt en ten tweede vraag ik me dan af wat haar twee-weken-affaire haar allemaal voor schunnigs toegefluisterd heeft.
"Nu moet je me hard neuken."
Tsja, de ene keer heb je een half uur een keiharde en de andere keer een halfzachte die je met moeite naar binnen wurmt om na een viertal keer heen en weer schuiven te ontladen. Volgens mij geldt dat voor de meeste mensen. En het hangt toch ook van de dame af.

Interesting. Highly interesting. I'd be delighted to hear more on another occasion, but for now, if you'll excuse me.




Zo'n beklemmend dodelijk goed verhaal van Maria Barnas dat aan willem frederik hermans doet denken, maar nog iets klinischer, vervreemdender, naarder waardoor ik me akelig voel...hu, wat naar :


De ruimte die je inneemt
Maria Barnas


Lewis keek de hoeveelheid boodschappen in zijn winkelkarretje nog eens na en schatte de inhoud op een derde kubieke meter. De sinaasappels ergerden hem.

Hij was zich al een aantal dagen aan het voorbereiden op de komst van Emily. Emily hield van soja-burgers en witte wijn. Maar als verrassing had hij twee kleine fazanten besteld bij de jachtopziener van Dundas Estate.

Emily zou hooguit 1 kubieke meter in beslag nemen.

Emily was lid van The Mad Treehuggers. Ze liet zich in weekenden aan bomen ketenen en elke maand stelde ze het kappen van een oude eik een paar weken uit. Lewis moest niet beginnen over het feit dat die bomen uiteindelijk toch omgingen, daar kreeg Emily agressieve rode vlekken van in haar hals, alsof een verongelijkte stem zich dwars door de huid van haar keel een weg naar buiten forceerde.

Bomen namen sowieso teveel ruimte in beslag. Lewis begreep niet waarom bomen niet bij elkaar gezet konden werden, in een groot massief blok. Alle stammen tegen elkaar aan, de takken konden vast wel voor iets anders worden gebruikt. Met optimale bodemverzorging zouden ze genoeg voeding kunnen krijgen en de zuurstof uitstoot van een dertig vierkante meter klont boom zou evenredig zijn aan de zuurstof opbrengst van een enorm, dunbezaaid bos. De ruimte die dat zou opleveren legde een kortstondige kalmte in het hoofd van Lewis.

Hij had Emily ontmoet op een kunstbeurs in Londen. Ze stond er met haar koffers naar een perpetuum mobile van fietswielen te kijken. Hij had het kunstwerk nooit erg opwindend gevonden. Maar de kunstenaar verkocht goed, en het was eigenlijk het enige werk dat dit jaar belangstelling trok. Lewis zag door Emily wat er aan de fietswielen ontbrak: een vrouw die ernaar stond te kijken. Sindsdien ging het werk over van alles. Gemis, eenzaamheid, verlangen. Hij zag het allemaal in het lege, treurige werk en hij begon gedachten te formuleren over liefde.

De koffers van Emily irriteerden hem. Lewis had dertig vierkante meter gehuurd voor zijn stand, en Emily’s baggage nam er teveel van in beslag. Hij bood haar een drankje aan en liet haar koffers door zijn assistent naar de garderobe te brengen.

Emily had naar hem geglimlacht en hij had haar uitgenodigd voor een muziek uitvoering die later die avond zou plaatsvinden in de Royal Academy of Music. Lewis verwachtte er een rustig klassiek concert maar de avond bleek georganiseerd te zijn door Henrik Håkansson, een jonge Zweedse kunstenaar. Emily sprak lovend over zijn werk en Lewis bestudeerde het programma om later argeloos een detail over de kunstenaar te kunnen laten vallen.

Hij las:‘Håkansson uses the distinct cultural environment of the fair to facilitate the production of this off-site event, while also employing the format of performance and the scenario of filmmaking. A concert hall more regularly used for classical recitals is the site of a solo performance of a bird. In this synthetic environment a native British songbird becomes a fragile, exotic spectacle. The observation of nature results in the production of culture. The audience themselves become players and, in turn, the process of art-making becomes the subject of the piece.’

Lewis zag een dode tak op een podium waar een mus in werd gezet door een blond meisje dat teveel ruimte in haar jurk innam. Het kind keek bezorgd terwijl het de vogel enkele bevelen gaf. Het deed Lewis denken aan zijn moeder. Hij overwoog direct de zaal te verlaten maar Emily legde een hand op zijn arm, en daarnaast zou hij onmogelijk onopvallend de zaal kunnen verlaten omdat alles werd gefilmd. Drie cameraploegen registreerden het publiek en de bewegingloze mus in de dorre tak.

Het publiek wachtte op een geluid. Vier microfoons stonden gericht op de vogel die met zijn rug naar het publiek zat gekeerd. Emily giechelde, en mensen begonnen elkaar aan te kijken. ‘Een concert van afwachting’, fluisterde Emily in zijn oor. Ze zag er prachtig uit. Het haar strak naar achter gekamd en bij elkaar gebonden in een klein knotje en godzijdank geen sieraden.

Hij sloot zijn ogen maar opende ze al snel omdat zijn gedachten waarin hij probeerde te verdwijnen zijn moeder aan hem toonde. De vogel deed een poging te vliegen, maar kwam niet verder dan een ongelukkig sprongetje. De vleugels waren afgeknipt, en het dier viel met een plofje op het podium. Het was het eerste geluid dat het had geproduceerd en het ontlokte aan een enkeling in de zaal een aarzelend geklap.

Na afloop van de performance zei Lewis dat hij zich niet goed voelde, dat hij Emily graag mee uit had genomen voor een drankje maar dat hij zich helaas gedwongen zag naar huis te gaan. Tot zijn verbazing ging ze in op zijn uitnodiging hem te komen opzoeken in Edinburgh.

Dat was nu een week geleden, en Lewis had elke minuut van de dag gebruikt om zich voor te bereiden op haar bezoek.

De tafel was gedekt, vierkante borden op een vierkante tafel. Hij had met een lineaal de afstand tussen de borden en het bestek gemeten, zodat alles exact op de goede plek stond. De fazanten die hij eerst gegrild, lagen in dunne plakken in de oven, ze zouden geen enorme schaal in beslag hoeven nemen op tafel.

Op het aanrecht stond het nagerecht op kamertemperatuur te komen; sinaasappels doordrenkt in cognac. Hij had de vruchten gepeld en in kubussen gesneden. Ze hadden daarbij veel sap verloren maar hij had er wel een mooie kubus mee gebouwd van negen vruchten, die stond als een Donald Judd. Hij had zich geschoren, en voor de gelegenheid niet alleen zijn hoofdhaar maar ook het overtollige haar van zijn benen verwijderd. Zijn lichaamshaar vulde net twee handpalmen maar alle kleine beetjes telden.

Het stelde hem gerust dat Emily naar zijn huis toe kwam. Als hij haar had moeten treffen in de stad had hij haar misschien niet herkend. Hij had vooral gelet op hoe netjes ze in haar kleren paste. Haar slanke benen in een nauwsluitende rok. Er zou nog net een hand tussen haar huid en de stof hebben gepast. En toen hij de secure indeling van haar koffer had gezien toen ze die opende om er een jas uit te pakken, wist hij het zeker.

Lewis’ benen waren schraal en Emily was al 4 minuten te laat. Hij pakte de lineaal er nog eens bij en controleerde de afstand tussen het servies en het bestek. Tot zijn ontsteltenis zag hij een kreukel die Emily zou raken aan haar linkerknie. Net toen hij het strijkijzer uit de kast wilde pakken, hoorde hij de deur van een auto dichtslaan. Lewis hapte naar adem en spoedde zich naar het raam. Op straat, vlak voor zijn huis stond een vrouw naast een taxi. Ze betaalde de taxichauffeur en liep richting de trap die leidde naar Lewis’ voordeur.

Een vogel met stompjes van vleugels deed een poging te fladderen in zijn maag. Hij zag een vrouw de zoom van een hoepelrok optillen terwijl ze de trap op liep. Haar haren waren gekruld en stonden in een krans om haar hoofd. Grote armbanden rinkelden om haar pols. Lewis liet zich zakken op een stoel en poetste een vork toen de deurbel ging. Hij poetste een lepel toen de deurbel nog eens ging. En toen een aantal minuten later een nerveuze boodschap werd ingesproken op zijn antwoordapparaat streek hij ter hoogte van zijn knie een kreukel uit zijn leven.

.

Friday, October 22, 2010

I hung my head

Opmerkelijk hoe sombere beelden en sombere liedjes en trieste verhalen je kunnen opmonteren. Maar niet het bovenstaande.

En wat ook helpt is doen alsof. Alleen in de lift je hoofd laten zakken, een sombere teneergeslagen houding aannemen en dan mompelen: Het leven is vreselijk. Het leven is ellendig. Het leven is vreselijk ellendig. Heer Lijk zielig doen. Indulge in self pity. En vervolgens spontaan glimlachen, goedgemutst die lift uit stappen en iedereen "goededag !" wensen.

En het gezelschap van een lieve leuke vrouw. Of poesjes. Of kinderen af en toe...hm, soms word ik van die drukte wat minder vrolijk.

Een ervaringsdeskundige vertelde mij dat je een depressie kunt herkennen aan het feit dat je bij mooi weer somber wordt omdat het niet klopt, jouw gemoedstoestand en het weer. Ik voel me zo somber en slecht dus moet het wel regenen. Daar werd ik vrolijk van, omdat ik er de conclusie uit kon trekken dat ik nog geen echte depressie heb gehad. Wel een periode gehad van moeilijk opstaan, als je je werk en je relatie niet meer leuk vindt, da's gewoon zwaar. Als er geen humor is in de relatie en elk gesprek ruzie-achtig serieus verloopt, dan moet je de relatie zo snel mogelijk verbreken, dat is een erg slecht teken.

En wat helpt is tegen iemand aan janken over hoe zwaar het leven wel niet is en dan horen:

"Zielig doen is ook een kunst."

De mogelijke liefde

Romantisch verbitterd







Ook eens "ik ben" ingetoetst bij google, zoals te verwachten geen gedicht bij mij.

Ik ben spelletjes (nee)
Ik ben een baas (nee)
Ik ben toch niet gek (ten dele)
Ik ben stil (ja)
Ik ben bas (nee en ja, ik praat op een hummende bas toon)
Ik ben lelijk (nee, soms, ook van binnen)
Ik ben mama (ja, mijn kinderen noemen me vaak mama ? Zeker in 2009 )
Ik ben nog lang niet dood (reeds...)
Ik ben verhuisd (binnenkort)
Ik ben speciaal


Ook maar eens "ik ben niet..." ingetoetst

Ik ben niet bang (inderdaad, nauwelijks of niet bang)
Ik ben niet bom (?)
Ik ben niet meer verliefd (ehm, weet ik niet)
Ik ben niet gek ik ben een vliegtuig (nee)
Ik ben niet bang film (griezelfilms, daar was ik nog wel eens bang voor)
Ik ben niet gelukkig (onjuist, of, raar, met zo'n ontkenning heb ik de neiging het ermee eens te zijn, ik ben niet ongelukkig vind ik mooier)
Ik ben niet gek (ten dele)
Ik ben niet te stoppen (ehm, een vader van drie kinderen, ambtenaar ? niet te stoppen ?)
Ik ben niet perfect gedicht (goh, dat fotomodel van 18 zei tegen me dat ze perfect was in 1983)
Ik ben niet bang recensie (driemaal ik ben niet bang, zou iedereen dat hebben ? Het is een boek van Niccolo Ammaniti, dat ik niet gelezen heb. Ik heb 4/5 bibliotheek boeken nu al drie maanden liggen en kom er niet aan toe om ze te lezen, te onrustig, teveel andere dingen bezig.)

Tuesday, October 19, 2010

High high highely



Ik ben tweezaam. Ik ben alleen tezaam.



Ik duld niemand boven me. Ik duld niemand onder me. Behalve haar.


Intussen voorzie ik met die bezuinigingen en verrechtsing niets.



"Socialisten denken goed te zijn voor de mensheid en zijn schofterig voor hun medemens en naasten, anderen zijn dan weer goed voor de naasten (het kringetje dat het vooral heeft over tennisweer, golfweer en een bourgondische maaltijd en de smaak van de wijn) en hebben met de mensheid niet zoveel op, zwerver ? eigen schuld. Bedelaar ? Ga werken, ga holle lege reclamepraatjes verkopen."
"Een kippenvelmoment als je het niet koud hebt is de dood die je even streelt."

"Lees vandaag, 19 juli, "meer gouden woorden" van Gerrit Komrij met veel plezier. Zouden deze bijtende messcherpe columns nu ook ergens in een krant hebben gestaan ?  Een schrijver wil in de eerste plaats gehoord worden, volgens WFHermans. Of is 4 tot 8 lezers genoeg ? 1 lezeres ? Een zeer geestige kritiek op het boek "geestverkenningen" van Fits Bolkestein. "Zo'n man moet toch op een gedachte betrapt kunnen worden ? En het verdomde tweetal meteorologie en gastronomie blijft de welwillende lezer zo teisteren dat hij zijn laatste greintje welwillendheid spontaan verliest. Tennisweer en gastronomie zijn Bolksteins favorieten. Banale zinnen duiden op banale gedachten." Prachtig, als je zo'n analyse of kritiek kunt schrijven ! Zes bladzijdes lang over de onbenulligheid van een boekje bolkestein !"


"Ja, de arrogantie van abn amro, de veronderstelde superieuriteit van het bestuur, van mensen binnen het bestuur, dat wreekt zich. De overheid, dat zijn individuen. Het bestuur van een bank dat zijn individuen. Superioriteit ? "
"Als greet wilders nu een 3/5 part timer was geweest, hadden we dan 3/5 minder pvv stemmers gehad ?
Als adolfa nu maandag dinsdag en donderdag fuhrer geweest was, waren er dan 12 miljoen doden geweest en 3,6 miljoen dode joden ?



Norma Liter

Normaliter was ik getrouwd geweest of had ik samengewoond met Pascale of Geraldine, dat paste. En dan nog, dan kun je jezelf dat wel wijsmaken maar 14 jaar samen wonen is nog wel eens wat anders dan het idee hebben dat dat wel kan. Van temperatuur in huis (zij wil 23 graden, ik wil 19 graden) tot en met taakverdeling en koken. Ja, ja, dan zit ze daar weer te klagen over een te zacht gekookt eitje.

Zij vertrouwde me toe dat ze ook wel eens de neiging had om te slaan en ik had eens twee poezen en de ene likte altijd de ander tot er opeens een duivelse blik in de ogen kwam en dan beet ze hem. Nu zie ik het op tv gebeuren, dat een vrouw een mep krijgt, ziet er zo naar uit.

Toch is het verklaarbaar, jij bent van haar afhankelijk voor de dood/sex, dat roept agressie op ?


Low low lonely

"Speel jij een instrument ?"
"Nee."
"Dag."

Het superieure denken, het ivoren toren denken, het ik heb meer geld en ben dus beter denken van Fristi Bolkestein, Angela Merkel, Greet Wilders heeft iedereen. Als ik op mezelf afga en de mensen om me heen dan leeft iedereen in zo'n isolement.

Wat moest ik vorig jaar met kerst lachen, toen Eline en Stijn (tweeling, net 8 jaar) in een stapelbed lagen rond 21.00 uur. Stijn boven met Donald Duck en Eline beneden. Ik stiekem door de aanstaande deur kijken, ze moesten eigenlijk gaan slapen maar Stijn had nog een leeslampje aan.
"Nou Stijn, ik kan de balken van jouw bed zien, het zijn er 1,2,3, 5, heel veel !"
"Hm."
"Nou en weet je Stijn, dat skiën ging heel goed, jij vindt sleeën heel leuk, maar skiën is ook heeeel leuk, hoor."
"Hm," zei Stijn verstoord terwijl hij verder ging met zijn lectuur.
"Weet je waaraan ik nu denk ? Aan dat lekkere eten en dat je zo langs die tafels kunt lopen en dat je jezelf kunt bedienen en wat is dat eten toch lekker hier....en dat zwembad en ik ben al heel lang in de sauna geweest, ben jij al in de sauna geweest, Stijn ?"
"Oh nee."
"Nou, dat moet je dan nog wel doen hoor, Stijn, we zijn hier nog 1,2,3,4 nachten, dus dan kun je dat nog een keer uitproberen en dan daarna dat koude zwembad in, dat is dan helemaal niet koud meer."
"Hm," zei Stijn en hij sloeg weer driftig een bladzijde van zijn Donald Duck om.
Dat ging een half uur zo door, net een echtpaar. Bijzonder geestig om te zien.

2005
"Gotgotgot, leuk, twee zoontjes, drie stijve piemels in het zicht 's ochtends."

Monday, October 18, 2010

Liefde in het open veld

vlak
voordat
hij
bij
een
langzaam
ondergaande
zon
zijn
zaad
traag
maar onherroepelijk
uit zijn
lendenen
midden
in haar
woestijnbloem
wilde storten
rook
er
een
hazenwindhond
geinteresseerd
aan
zijn
reet


LOURDES

kerngezond
zo hard
mogelijk
door lourdes
hollen
daar
knapte hij
van op


EENZAAM

motorrijden
ik haat
het
maar je
wordt
nog eens
gegroet


DOORBRAAK

nadat hij 25 jaar lang
onafgebroken aan de zaak had gewerkt
wist hij een ding zeker
kennedy kon nooit
zijn vermoord door een reiger


NADEEL TOM TOM

zijn
vrouw
langs de
ringweg
van
lyon
in
mekaar
schoppen
dat
miste hij
wel



P. Douwes

Beertje Kloothommel

Brussel, 18 oktober 2010





...ik heb nieuwe schoenen, valt me erg mee, vind ze nog strakker en scherper dan mijn vorige...




...wat een onzin zeg...ik bedoel maar....




...angela, meid, ga eens een dag in Brussel rondlopen, of met de metro, dan zie je een multi culti stad en dan kun je niet beweren dat zoiets mislukt is, het is er gewoon en mensen proberen er het beste van te maken...en wat is dat leuk, zoveel verschillende mensen te zien ! misschien zou ik liever in Brussel gaan wonen maar dan zou ik Den Haag en vooral het strand en de zeegeur gaan missen...en de kinderen natuurlijk, maar wat is dat een feest, 2 dagen alleen in Brussel.

Zelfs als ik een week ga skien dan mis ik de kinderen niet, wel altijd blij om ze weer terug te zien en soms moeilijk om je oudste zoon in tranen te zien bij vertrek...maar missen, raar is dat, zou ik emotioneel wat kreupel zijn, ik heb in mijn jeugd wel relatief weinig visvetzuren gehad en dat schijnt belangrijk te zijn voor een goede breinontwikkeling....zitten angela merkel, greet wilders, frits bolkestein niet ook in een isolement, het isolement van teveel geld hebben, van teveel in een ivoren toren zitten, nooit meer in de metro van Brussel staan of zitten ?...is niet iedereen een gevangene van zichzelf....wel opmerkelijk veel zwervers en bedelaars vergeleken met 20 jaar geleden, ik heb er zeker 100 gezien, twintig jaar geleden waren dat er nog 5...

...Van 12 tm 18 heb ik in een luxe buitenwijk van Brussel gewoond (la Hulpe/Hoeilaart) en van 23 tm 26 (1988-1991) vlakbij de avenue louise in een klein flatje naast een prostituee, twee keer kwam ze met een blauw oog bij me huilen vanwege de mannen en hoe ze haar behandelden...blij dat ze niet vaker aanbelde...




...wat durf jij daar te beweren ?...





...er is wetenschappelijk bewijs dat visvetzuren echt belangrijk zijn voor mensen en kinderen. Twee keer per week vette vis of 450 mgram DHA en 250 mgram EPA !...




...7 uur vergaderen in deze zaal en dan een tiental minuten zelf praten en dan ben je relatief veel aan het woord...toch vind ik het leuk, alleen al dat brussel...nou maar gauw :



...ooooh, wat lekker, gegrilde ribbetjes, patat gebakken in olijfolie en een verrukkelukke griekse salade met feta erbij en twee witbiertjes (nog getwijfeld over retsina, maar ik was blij met mijn keuze, heb er heerlijk op geslapen) voor 20 EUR en dan zit daar een fooi bij van 2 EUR....dat noem ik nog eens feestelijk solo uit eten in Brussel !....

Saturday, October 16, 2010

Blij dat ik humorloos ben

Laatst heb ik geschreven dat sex saai is. Ook al bestaat er best lekkere sex. Toen gingen mensen denken dat ik allesex saai vond. Wat een onzin zeg.

Sex gewoon bijvoorbeeld behoort tot het allerlekkerste. Een slipwip is zacht en heerlijk. Minder vernieuwend kan bijna niet. Maar het was erg lekker. Dus ik kom er maar eerlijk voor uit. Ik bedoel maar.

Soms doe je van die rare spelletjes: als je van de sex van voor, van achter, rechts of links, lang of kort, eentje moest kiezen, welke nam je dan?
Ik wist het wel hoor. Sex.

En als de vraag was: welke van het rollen en bollen zou je kiezen als je er maar twee over mocht houden ?

Dat wordt moeilijker. We denken aan de lange massage sex, aan de snelle doodwip, aan de huilguilvuilkuil, aan de lachschatersax en de vieshups, aan de verbeeldingssex en de vruchtensex of aan de elitesex. Geef maar eens wat op.

Toch hoef ik ook over die vraag niet lang na te denken: elitesex en weemoedigesex. Met spijt laat ik de massagesex en de lachschatersax gaan. En, nu ik er zo eens over nadenk, die snelle doodwip, daar krijg ik altijd een portie energie van, dat wil je niet weten. Mens schei, uit. Maar ja, we deden een spelletje en dan moet je toch kiezen. Doe dat.

Nu ja, in het echt kom je meestal niet voor zulke keuzes te staan (slowsex of sanspenetrationsex ?) maar voor het bepalen van de gedachten (Frankrijk of Italië ?) denk je toch wel eens zo kinderachtig (doof of blind sex ?). Vergelijkbaar met de vraag welke muziekstukken of boeken mee gaan naar een onbewoond eiland.

Ik neem de sex mee. Of niet, wat is dat in het echt toch meestal maar kort, oh oh, oh wat is dat toch moeilijk, muziek en boeken achter laten voor eens in de week een kwartier sex na een half jaar ? We sexen dan misschien te weinig in Nederland, maar daar ga ik nu niet over zeuren, want zeuren helpt niet, maar lekker klaarmaken helpt wel. En dan weet ik helemaal niet zo zeker dat ze elders zoveel beter of meer eraan doen, hoor. Of het gras nou echt groener is bij de buren, daar ga ik niet over.

Wat een onzin zeg.

Minder veelzijdig, maar nu het herfst is ook heel smakelijk, is de zoete sex. Meestal maak ik zoete sex met knoflook en room (erg lekker) of gevuld met geilekaas en rode peper (ook erg lekker). Maar nu zag ik ergens een recept voor een warme sex met gewone en zoete.

Gemaakt. Gedaan. En allemachtig, wat was die warme noem-het-maar-sex snel op zeg. Onweerstaanbaar heerlijk. De opgegeven hoeveelheden lijken dus misschien wat royaal – nee, laat ik niet huichelen: ze zijn royaal – maar in de praktijk zal vrees ik blijken dat de hoeveelheid aan de krappe kant is.

Ik speelde er met de balletjes bij met een snufje eraan, en een lulkneedtrucje met vochtigvulvapersje, slechts op smaak gemaakt met een scheutje lik, versgemalen feromonen en een lepel massageolie. Een uitstekende door de weekse sex durf ik gerust te beweren.


.

Ja daar kont je op wachten

Laatst heb ik geschreven dat de dood saai is. Ook al bestaat er best goede dood. Toen gingen mensen denken dat ik alledood saai vond. Wat een onzin zeg.

Doodgewoon bijvoorbeeld behoort tot het allerlekkerste. Een snelledood is zacht en heerlijk. Minder vernieuwend kan bijna niet. Maar het was erg lekker. Dus ik kom er maar eerlijk voor uit. Ik bedoel maar.

Wat een onzin zeg.

Soms doe je van die rare spelletjes: als je van de dood van voor, van achter, rechts of links, lang of kort, eentje moest kiezen, welke nam je dan?

Ik wist het wel hoor. Dood.

En als de vraag was: welke van het heengaan en teruggaan zou je kiezen als je er maar twee over mocht houden ?

Dat wordt moeilijker. We denken aan de lange trage dood, aan de snelle dood, aan de huilguilvuilkuil, aan de lachschaterdood en de vieshups, aan de verbeeldingsdood en de vruchtendood of aan de elitedood. Geef daar maar eens 1 van op. Ik bedoel maar.

Toch hoef ik ook over die vraag niet lang na te denken: elitedood en weemoedigedood. Met spijt laat ik de verbeeldingsdood en de lachschaterdood gaan. En, nu ik er zo eens over nadenk, die snelle dood, daar krijg ik altijd een portie energie van, dat wil je niet weten. Mens schei, uit. Maar ja, we deden een spelletje en dan moet je toch kiezen. Doe dat. Maak die dood.

Nu ja, in het echt kom je meestal niet voor zulke keuzes te staan (morte piano of sansmesmerisezmort ?) maar voor het bepalen van de gedachten (Frankrijk of Italië ?) denk je toch wel eens zo kinderachtig (doof of blind dood ?). Vergelijkbaar met de vraag welke muziekstukken of boeken mee gaan naar een onbewoond eiland.

Ik neem de dood mee. Of niet, wat is dat in het echt toch meestal maar kort, oh oh, oh wat is dat toch moeilijk, muziek en boeken achter laten voor eens in de week die gedachte over de dood ? We doden dan misschien te weinig in Nederland, maar daar ga ik nu niet over zeuren, want zeuren helpt niet, maar lekker beëindigen helpt wel. En dan weet ik helemaal niet zo zeker dat ze elders zoveel beter of meer eraan doen, hoor. Of de grond nou echt donkerder is bij de buren, de ovens heter, daar ga ik niet over.

Wat een onzin zeg.

Minder veelzijdig, maar nu het herfst is ook heel smakelijk, is de zoete dood. Meestal maak ik zoete dood met knoflook en room (erg lekker) of gevuld met geilekaas en rode peper (ook erg lekker). Maar nu zag ik ergens een recept voor een warme dood met gewone en zoete.

Gemaakt. Gedaan. En allemachtig, wat was die warme noem-het-maar-dood snel op zeg. Onweerstaanbaar heerlijk. De opgegeven hoeveelheden lijken dus misschien wat royaal – nee, laat ik niet huichelen: ze zijn royaal – maar in de praktijk zal vrees ik blijken dat de hoeveelheid aan de krappe kant is. Een uitstekende door de weekse dood durf ik gerust te beweren.


Ik bedoel maar.

(naar aanleiding van de recepten van marjoleine de vos in de nrc, zo schrijft zij).

Thursday, October 14, 2010

Be less lonely

De film heat is matig.

Tot dat ene zinnetje uitgesproken door die bijzondere dame, op de vraag van robert de niro waarom ze het gezelschap zoekt van een oude bankrover.

Be less lonely.

Ik oefen het vaak, maar zal het nooit zo authentiek kunnen verwoorden als zij, zonder meteen met minachting en afkeuring door haar bekeken te worden. Terwijl zij het met haar ogen melancholisch kan zeggen. Heb ik weer.

Be less lonely.

Tuesday, October 12, 2010

Vrouwenvertrek

Vrouw verbrandt man na slippertje
Uitgegeven: 13 oktober 2010 10:28
Laatst gewijzigd: 13 oktober 2010 10:28

ADELAIDE - Een Australische vrouw is woensdag schuldig bevonden aan doodslag, omdat ze eind 2008 haar echtgenoot in brand had gestoken. De man was vreemdgegaan. Enkele weken na de brand bezweek hij aan zijn verwondingen, aldus Australische media.
Volgens de aanklagers in Adelaide wilde Rajini Narayan (46) de penis van haar echtgenoot verminken, zodat hij nooit een andere vrouw zou kunnen krijgen.

De verdachte zelf verklaarde tijdens het proces dat ze voor een reinigingsritueel alleen een klein brandwondje wilde aanbrengen op het geslachtsdeel.

Toen haar ontrouwe echtgenoot begon te schelden, goot ze de benzine in een opwelling ook over de rest van zijn lichaam. Daarna stak ze het in brand.

Volgende maand wordt de strafmaat bepaald.

Gum Bah

Gezellig bij de derde afspraak samen bij mij thuis op de bank foto's van vroeger bekijken, de kattenbak heb ik buiten gezet, daardoor stinkt het nauwelijks meer en ze is allergisch voor katten dus heb ik die strategisch buiten gesloten.

"Nou, kijk, op deze foto ben ik dus door mijn zak heen mijn je-weet-wel aan het kneden. Dat is een heel andere kant van me, die jij nog niet kent."

Monday, October 11, 2010

Lachen

http://www.youtube.com/watch?v=qX5vdTZBi2E


Gouden vergeetachtigheid 


Forget me not

Zou wel eens een mooi verhaal willen schrijven over een erg knappe man die verliefd wordt op een niet aantrekkelijke vrouw omdat ze componeert en mooi kan zingen, dat de verliefdheid eigenlijk haar creativiteit en intelligentie betreft, maar dat ze daar zo goed in is, dat eigenlijk iedereen met die knappe man verliefd op haar wordt. Na haar zingen en het ten gehore brengen van haar eigen liederen zie je opeens haar mooie weemoedige ogen, haar liefheid en vriendelijkheid, haar doorleefdheid. Een cerebrale verliefdheid. En dat zij eerst gevleid is en de liefde beantwoordt, maar na drie maanden afknapt op zijn leegheid, hij kan gewoon helemaal niks.

Maar om dat verhaal echt goed te laten zijn moet je haar horen zingen en haar bijzondere composities in het echt beluisteren. Heb je toch een film nodig en dan ben je weer minder met de verbeelding bezig. Is er wel eens zo'n verhaal geschreven ? Meestal is het omgekeerd, dat een knappe vrouw verliefd wordt op een minder aantrekkelijke man, omdat hij iets bijzonders kan. En dat als je hem hoort of dat bijzondere van hem meemaakt, dat je haar dan gelijk geeft en dat het eigenlijk een knappe man wordt of is. Zo'n lieve trieste herfstige weemoedigheid, ik kan er helemaal niet tegen, die plooitjes in zijn gezicht, in zijn hals, zijn lachje, zijn bewondering voor mij, zijn liefde, ik zou hem wel op willen eten met zijn eigen levenservaring, met zijn leeftijd en dat hij dingen kan die ik niet kan.

Pvd, zij vond het eng om met hem naar bed te gaan omdat ze nog nooit zo'n mooi lijf gehad had en omdat ze voor het eerst met iemand......die misschien aantrekkelijker was dan haar ! Ook dat nog ! Concurrentie tot en met sex aan toe.

Zeg, zak van een jongen, ze zeurde of klaagde nooit, ze zag er knap uit, ze was gul met (eigen)liefde en had net zoveel positieve eigenschappen als positieve...fout rechts. Jij zit nog steeds lelijk met jezelf in de knoop. A loving heart is the truest wisdom.

Ze kan schrijven en ze kan tekenen/schilderen/etsen maken, op twee fronten bovengemiddeld ontwikkeld, dat is handig, als het ene wat minder gaat dan kun je terugvallen op het ander, muzikaal mogelijk minder getalenteerd of ontwikkeld en dientengevolge zoekt ze een man die dat kan, voor kinderen en voor jezelf ideaal, aanvulling of compensatie. Net alsof het leven een beredeneerd iets is, het gaat om impulsen, de impuls. De redenering zoek je er achteraf bij en of die klopt, man, dan ken je prakkezeren, fielesefere wat je wilt, het gaat om dat ene besluit: ik wil.

Eigenlijk is "verliefdheid" looswaarde. Werkelijk, hij kan er niets helemaal mee. Hij wordt er kwaad, onzeker, bang, sterk, stoer, vastberaden, gek, waanzinnig, redeloos, stabiel, beheerst, rustig en onrustig van. En vroeger vond hij het onethisch om naar andere dames te kijken als hij zich "verliefd verklaarde" op 1 dame. Vanaf 27 probeerde hij altijd op twee dames te vallen, dat de pijn van de afwijzing door 1 minder hard aankwam en nu weet hij het helemaal niet meer.

Hij heeft een goed gevoel van vrijheid sinds mei 2010. Het gaat allemaal weer over....onbehaaglijk is het soms wel even, zo'n kluwen van jaloezie, eenzaamheid, gebrek daaraan, liefde, haat, bewondering, verwondering, bezitterigheid, radeloosheid, kracht, onmacht, emotie, uitbundigheid, terughoudendheid, koudheid, verstoorde nachtrust, verkoudheid, misselijkheid, duizeligheid, dronkenschap, gezondheid, jeugdpuistjes (waar komen die nou weer vandaan voor een man op leeftijd ?), hormonen, testosteron, warmte, afwijzing, afgewezen worden, het het mooiste vinden, het het lelijkste vinden en ga zo maar door, alle emoties bij en door elkaar, quoi.

"Niet op jacht gaan, jongen, jij hebt je altijd goed met jezelf kunnen vermaken, daar was ik wel eens jaloers op !", zei zijn goede vader.
"Hoe ben jij nou aan je vent gekomen en je verliefdheid ?"
"Nou, ik ging op internet zoeken en hij deed aan hockey en golf en hij hield van verre reizen en mooie kleding, een verzorgde man, de eerste afspraak wisten we het eigenlijk al."

En ik vind het helemaal niet leuk om daarover te schrijven, wou dat, wilde dat...schrijven helpt (niet).

when sleeping women awake mountains will move

Let sleeping women lie, want anders zijn ze de rest van de dag niet te genieten.


Kitsch


Basilicum schijnt giftig te zijn.

Natuurlijk, alles is giftig in bepaalde hoeveelheid, drink 20 liter water en je bent ook dood, maar ik was geschokt van het bericht dat basilicum giftig is, ook in kleine hoeveelheden.

Ik eet het namelijk graag, tomaten mozarella basilicum, heerlijk, of spagetti al pomodoro met basilicum.

Oregano daarentegen is gezond en kurkuma (geelwortel) helemaal, preventief tegen kanker, samen met sambal. Net zoals 4 kopjes groene thee per dag, dixit ivan wolffers. Dat u dit maar in uw oren knoopt ! Volgens Maarten t Hart maakt het niets uit en is het allemaal genetisch bepaald. In zijn dagboek en columns somt hij al zijn gezonde maatregelen op, van q10 en magnesium slikken tot veel yoghurt eten en er wortels, paprika, de hele groentekraam doorheen jagen.

Dat vind ik nou echt jammer, ik zou best om de dag 1 uur of een half uur willen koken, dat ik daar de tijd voor heb en neem. Nu heb ik zo'n voorverpakte guacemole gekocht, niet te eten, meteen weggemieterd, en ik kan het zelf heerlijk klaarmaken. Zonde. Maar ja, daarna weer wel die boel afwassen en guacamole is moeilijk schoon te krijgen. Uit eten gaan in een goed restaurant met 1 of twee glazen wijn voor maximaal 50 EUR per persoon is het lekkerste. Als zelfs dat niet meer gezellig is, dan is je relatie voorbij. Of minimaal in/bij vlagen gezellig.


Be less lonely.

Sunday, October 10, 2010

Loos alarm

Binnen tien minuten wisten we beiden dat het niets was en dat het ook nooit iets zou worden, wederzijds glimlachend namen we afscheid om elkaar nooit meer hoeven te zien. Zeker, tientallen mannen waren verdronken in haar ogen en ja, natuurlijk zouden er nog tientallen volgen die hun hart zouden verpanden en van wie het zou breken, maar tussen ons ontbrak simpelweg de chemie.

Was het maar waar. Ze is sprankelend, charmant, goedlachs, knap en leuk. Ik ben nu twee dames tegen gekomen die van kwetsbaarheid hun kracht maken. En wat voor kracht ! Dan zie je haar aanvankelijk enigszins nerveus presenteren, kwetsbaar, en dan komt daar kracht en macht naar boven die volgens mij elk hart doet smelten en er zit toch ook iets van kwaadheid in, heel bijzonder, ik kan het niet duiden of omschrijven. En wat een mooie stem ! Die stem pakt je en duwt je dan op een afstand van 1 meter terwijl je dichterbij wilt komen.


Ik vervolg mijn eigen eenzame weg

Loze kreet

"Uiteraaahaaahaahaaahaaaaaaaaaard !"

Saturday, October 9, 2010

Loze belofte

Het is weer fraai. Het is weer mooi. Doe mij maar een neut. Of twee. I saw her again this evening. Eindelijk eens een tweede afspraak en ook al is het een moody knappe dame van de vvd, met vriend, met twee boze kindren, toch wil ik een goede indruk maken. Wat gebeurt me ?

Ik zie er de afgelopen 3/4 maanden uit als een "ster", nee, echt, ik zie er nog beter uit dan anders, maar nu heb ik plots twee jeugdpuistjes en dat is dan tot daaraantoe, ik zou het normaal al een kleine ramp gevonden hebben, maar veel erger is dat ik iets te lang onder de douche gestaan heb, in gedachten verzonken daarna wat over mijn voorhoofd gewreven heb waardoor ik nu twee bloederige vlekken op mijn voorhoofd heb. Bezorgd liet ik ze aan mijn kinderen zien die mijn ergste vermoedens bevestigden: het ziet er NIET UIT !

Wat doen ? Afzeggen ? Dat kan ik echt niet maken, dat heb ik 1 maal gedaan in 1994 en dat is ook nooit meer goed gekomen. Er een paar interessante pleisters op plakken ? Dat ziet er nog erger uit. Camouflage creme ergens halen, raadde mijn zoon me aan. Ja, maar dan zie ik er vast als een pipo de clown uit. Ik ben ten einde raad en heb overwogen om het gas te laten branden (kinderen zijn inmiddels bij hun moeder), of het schoot door me heen om met de fiets tegen die tegemoetkomende bus op te rijden, want met dat huis krijgen mijn kinderen misschien gedonder in financieel opzicht.

We waren vorige week -tegen mijn zin maar dat heb ik haar niet laten merken- naar een lezing van mark rutte gegaan over tsjechische porno uit de jaren zeventig. Mark had diverse dia's meegebracht en daarop zag je een tsjech die zijn vrouw in haar billen beet, haar anus bekietelde met een pauwenveer en z'n tong in haar navel ronddraaide. Kortom, heavy stuff. In de bar na ruttes optreden, dat me overigens een beetje tegenviel omdat mark me weinig nieuwe inzichten in tsjechische porno in de jaren zeventig had verschaft, stond ik ietwat in mijn eentje voor me uit te staren, een glaasje jus d'orange in m'n ene hand en in m'n andere hand helemaal niks. Toen stapte er een mooie lange dame op mij af met paarse lippenstift.

"Hallo, ook alleen hier ?"
"Nou nee, jij had me gevraagd om hiernaartoe mee te gaan, klaske."
"O, sorry ik ging ook zo op als bobo in de lezing en mijn gesprekjes met alex rinnooy kan, jaap de hoop scheffer en frits wester, het spijt me, ik was het even kwijt."
"Geeft niet, vind jij nou ook dat wilem frederik hermans en maria barnas mooi, knap en soms geestig schrijven, maar dat brusselmans iemand aan het schateren kan krijgen, hoe werkt dat, dat schrijvers zo'n verschillende uitwerking kunnen hebben ?"
"Weet niet, maar die gekke kale, mijn vriend, die wil me de hele tijd binnen houden."
"En is het ook zo dat mannen meer van vrouwen houden dan vrouwen van mannen ? Dat heeft maarten t hart gezegd en daarvoor maakte hij vergelijkingen met de dierenwereld, dat mannetjesduiven altijd een vrouwtjesduif te zien krijgen met een ander mannetje in de buurt, waardoor ze veel sneller naar huis vliegen, vrouwtjesduiven doen dat niet en ook verder, mannen accepteren een dame zoals ze is, voor vrouwen is het nooit goed. Waar werd oprechter trouw dan tussen man en vrouw ter wereld ooit gevonden ? Bij de honden."
"Als zo'n man als jij zo bezitterig zou zijn als mijn Duitse vriend kaal, dan zou ik dat heerlijk vinden, ik zou zo in een caravan of op een zeilboot willen leven met jou, samen in de kleinste gevangenis...of in een tentje, ja, dat had je niet gedacht hé, dat klaske zoooo van een tentje zou houden....."
"Dat is een idee waar ik helemaal niet over pieker, 1 uur misschien maar geen moment langer."

Ze wilde dus een tweede afspraak, maar dat kan ik toch niet in deze staat. Het noodlot achtervolgt mij.


.

Friday, October 8, 2010

Loze complimenten

Blank. Perfectly blank.

De bodemloze put van veren in eigen en andermans reet steken.

De dood maakt het allemaal niet uit. Dat is nieuw voor mij, NIEUW, sinds de scheiding op haar heftigst was, september-december 2009, raakte ik duizelig en dan beeldde ik mij wel eeens in dat ik dood was, of dat ik de dood was. De spottende dode ambtenaar. Best machtige verschijning. De machtigste. Zo'n rare holle schrille lege echo aan complimenten, aan lachjes, aan opgewonden boosheid, zo'n onwerkelijk prachtig diep zwart gat, wat meteen de zonsondergang en de drie spelende kinderen op het strand zoveel mooier maakt en mijn lichte stemverheffing over hun kletsnatte broeken van het pierebadje zo onnozel.

Marcellus Emants: Ik wens te liggen onder het volgende grafschrift: Beklaag nooit de verloste uit de krankzinnigheid die leven heet.
Deze inscriptie werd op Emants' graf geplaatst, maar in 1957 verwijderd.

Dank voor uw belangstelling in de toestand van mijn vrouw. Zij kan nu - met medicijnen en mijn steun - wel weer wat doen, maar geheel in orde is zij nog niet. Zij moet nog gemasseerd en geëlektrieseerd worden. Bovendien moet de tijd haar te hulp komen. Die helpt altijd, al helpt ie ten slotte je verder dan je verlangt.

.

Thursday, October 7, 2010

Koningin: Ik wil het niet hebben


...............................vingers aflikken................................

U koestert het. Uw vrouw haat het. Wij slaan erop !

U koestert het. Uw vrouw haat het. Wij slaan het op.

TRAMP



Fascisme: andere mensen overbodig vinden, jezelf superieur achten. Mensen niet beschouwen als medemensen maar als produktiefactor.

Andere mensen, andere meningen (mond)dood maken, dat is nummer 1 van fascisten.


Chavannes: de overheid als vijand zien is gevaarlijk spel

Het gedoogkabinet is weer een stap dichterbij gekomen, nadat het CDA-congres het met tweederde meerderheid verwelkomde. Geert Wilders stelde met zijn Berlijnse woorden jegens Angela Merkel, de spankracht van de nieuwe combinatie op de proef. Intussen zet het coalitie- en gedoogakkoord de Nederlandse publieke zaak onder druk. Het is de vraag of dat een ‘feest voor de democratie’ is, zoals Maxime Verhagen zijn congres omarmde.

De vaste bezoekers van café De Kachel hebben straks hun eigen kabinet. Zij mogen weer roken en kunnen er nog eentje nemen op de korte linkse directe die Geert, Mark en Maxime de publieke omroep toebrengen. De ex-kiezers van VVD, PvdA en CDA, die zich in de steek gelaten voelden, hebben weer wat greep op Den Haag. Symboolpolitiek is ook politiek.

De bewoners van huizen met veel hypotheekschuld hebben trouwens ook niet te klagen. De renteaftrek voor de eigen villaschuld blijft gehandhaafd. Als zij ondernemer zijn krijgen zij nog een paar steuntjes in de rug. Anders dan mensen die minder goed geloot hebben in het leven. In de oude termen is het, zoals FNV-voorzitter Jongerius zei, ook een rijkeluiskabinet.

Toch is werkelijkheid ingewikkelder. Niet alleen omdat er ook heel wat gebeurt of wordt nagelaten waar een links kabinet voor zou tekenen. De zorg, de WW en de ontslagbescherming worden niet aangepakt op de manier waarmee VVD en CDA in hun verkiezingsprogramma’s meer banen schiepen dan zij nu doen volgens het Centraal Planbureau.

Naast die ‘rechtse’ en ‘linkse’ maatregelen, plus een dosis immigratie-bestrijding, blijft de vraag wat het Nederland is dat de drie partijen voor zich zien. De donderdag gepubliceerde regeer- en gedoogakkoorden beslaan mét de bijlages 94 pagina’s. Ruimte genoeg om de gewenste toekomst te schetsen en aan te geven hoe we daar moeten komen. Dat gebeurt maar zeer ten dele. Het is een lik-op-stuk-visie die hooguit blijkt uit zinnetjes, bezuinigingsposten en een paar extra uitgaven.

Het akkoord tussen VVD en CDA begint met een A4-tje gekenmerkt door sleutelwoorden als optimisme, dichter bij de burgers, minder bestuurlijke drukte, gelijkwaardigheid van mensen, een balans tussen rechten en plichten. Daar zijn weinig bezwaren tegen in te brengen door politieke opponenten. Het zijn nobele gedachten die geen uitwerking krijgen.

De twee coalitiepartners leggen vast dat zij de islam zien als godsdienst en dat de grondwettelijk verankerde vrijheid van godsdienst alle godsdiensten omvat. Handig voor de ambassades in het buitenland. Boodschap: dit is een kabinet van twee ervaren regeringspartijen. Dat is ook de gedachte waarmee de werkgevers zich neerleggen bij de politieke werkelijkheid. In de hoop dat het buitenland een vertaling kan bedenken voor het woord ‘gedogen’. Intussen zijn de douceurtjes welkom en blijft hervorming van de arbeidsmarkt op het lijstje staan.

Verreweg de grootste post waarop de twee coalitiepartners en hun niet zo stille vennoot blijvend willen bezuinigen is de overheid. Ruim zes miljard euro, een derde van hun doelstelling. Dat klinkt fors maar als je naar de opbouw kijkt zie je dat grote keuzes worden vermeden. Alle bestuurslagen blijven, alleen mogen ze niet meer door elkaar heen praten. Provincies blijven. Zelfs de waterschappen – alleen worden die laatste voortaan door de gemeenteraden benoemd. Dat scheelt pijnlijke verkiezingen.

Opnieuw worden taken van boven naar beneden gedelegeerd terwijl beneden wordt gekort. Opnieuw worden allerlei ministeries met ongerichte ‘bezuinigingstaakstellingen’ opgezadeld: u krijgt 5 procent minder, zie maar hoe u het doet. Ook dat gebeurt al sinds jaar en dag en levert relatief verfijnd ontwijkgedrag op. Outsourcing van taken, inhuren van adviseurs. Verzelfstandigde bestuursorganen.

Deze aanpak is niet nieuw, dus niet gevaarlijker dan wat kabinetten van diverse pluimage de afgelopen twintig jaar hebben gedaan. Alleen is de retoriek venijniger. De overheid is, naast de islam, de tweede grote boeman. Als symbool van de bereidheid daar nu eens echt wat aan te doen offert de coalitie eigen vlees: de Tweede Kamer gaat terug van 150 naar 100 zetels, de eerste van 75 naar 50. En het aantal ministeries wordt verder teruggebracht.

Voor welk probleem zijn deze ingrepen ook al weer de oplossing? Bestuurlijke drukte? Gewoon een onsje bezuinigen? Maar we wilden toch juist dat de burger meer controle kreeg over wat de overheid uitspookt? Als Kamerleden (en Gemeenteraadsleden, waar ook in het aantal wordt gesneden) te weinig voeling hebben met de burger, dan moet je hun aantal misschien uitbreiden. Opdat zij tijd hebben de dagelijkse noden van de burgers te leren kennen.

Nederland heeft vergeleken met omringende landen niet veel maar weinig volksvertegenwoordigers. En niet veel maar weinig ministeries. Wat gebeurt er als je minder ministers hebt? Dan zullen die twaalf nog meer worden gestuurd de bureaucratie, die zij overigens in woord en daad bestrijden. Je hoeft geen geniaal politiek psycholoog te zijn om het resultaat daarvan te voorspellen.

Trouwens, onder Reagan, Thatcher en George W. Bush is een zelfde oppervlakkige theorie op de praktijk losgelaten. Gecombineerd met een begrotingsfilosofie die ’starve the beast’ werd genoemd. De huidige Tea Party is in de Verenigde Staten de trotse vlaggedrager van deze Flintstone-theorie van het openbaar bestuur.

Er zijn altijd wel gemeentelijke dienstreizen naar Tokio waar op kan worden bezuinigd. Maar het was verstandig geweest als de drie coalitiepartners hadden nagedacht over waarom de overheid en de politiek zo veel vertrouwen hebben verloren. De WRR heeft daar kort geleden een uitstekend rapport (Het gezicht van de publieke zaak) over geschreven. Verder verdacht maken, bot bezuinigen en wat sleutelen aan de instituties is spelen met vuur.

Veel zal afhangen van de kwaliteit van de nieuwe ministersploeg. Ondanks alle fermetaal, ook zij zullen kennis maken met ‘de smalle marges van democratische politiek’, waar de vermaledijde Den Uyl in 1970 over schreef.

Dit verhaal is geplaatst op zondag 3 oktober 2010 om 12:39 uur. U kunt reageren of trackbacken vanaf uw eigen site. (Wat is trackbacken?)


Christiaan weijts : Ministerie van Waarheid

Ons minderheidskabinet is gestut op een constructie waar blokhutten in volkstuintjes solide bunkers bij lijken. Gammele noodbalken geven gedoogsteun, het basismateriaal zit vol houtrot, het draagvlak verzakt met de dag.

Maar zelfs als er miraculeuze beschermheiligen zijn die dit bouwsel vier jaar sparen, dan nog speelt het weinig klaar. Rutte en Verhagen willen namelijk de huidige zestien ministeries samenvoegen tot twaalf, het aantal staatssecretarissen halveren en het ambtenarenapparaat waanzinnig reduceren.


Dat betekent dat de overheid direct na de bordesscène ten prooi valt aan een monsterachtige reorganisatie. Iedereen die zo’n proces ooit van nabij heeft meegemaakt weet dat dit jaren duurt, en aanvankelijk alleen maar geld kost – externe bureaus, juridische rompslomp, verhuizingen…Zelfs bij gestroomlijnde bedrijven komen werknemers tijdens zo’n reorganisatie feitelijk niet meer aan hun werk toe. Kun je nagaan hoe dat gaat in contreien die zo taai, log en vastgekoekt zijn als ministeries. En dan laat ik de onvermijdelijke personele vetes en burn-outs nog buiten beschouwing.

Naar verluidt krijgen de ministeries orwelliaanse namen als ‘Veiligheid en Recht’ en ‘Ruimte’. Maxime Verhagen laat zich tot minister van Bedrijvigheid en Kennis kronen, waar Economische Zaken en Landbouw in moeten opgaan, samen met delen Verkeer, Milieu en mogelijk zelfs Wetenschap.

Voor zo’n grootscheepse reorganisatie geldt wat Obama in z’n overwinningstoespraak zei: „We may not get there in one year, or even in one term.” Als het voor dit kabinet al een halsbrekende titanenklus blijkt om 76 eigen geestverwanten achter één documentje te krijgen, hoe gaat het dan duizenden werknemers opnieuw in twaalf ministeries proppen?

De eerste jaren is iedereen volledig door die operatie opgeslokt en is er geen tijd voor welke wetswijziging dan ook. Gesteld dát er al voorstellen komen die niet stranden in de Eerste Kamer, of in crisisberaad als een gedoogpartner of dissident weer dwarsligt.

George Orwell bedacht in 1984 een Ministerie van Waarheid, met op de muur de slogan: ‘Onwetendheid is Kracht.’ Het kon het motto zijn van Rutte I.

Wednesday, October 6, 2010

Tragisch



Ik ben koud. Ik ben warm. Zij is warm, open en charmant. Ik ben afstandelijk, koud en gesloten terwijl ik de hele avond mijn best loop te doen en haar 1maal aan het schateren krijg en daar nog steeds trots op ben. Vervolgens wilde ze me verwijderen vanwege de sexuele toespeling.




Achtung fur (Deutscher) Manner !


________________________________________
Van: Johanna M. Lageveen
Verzonden: maandag 4 oktober 2010 14:33
Aan: Holzack, dhr. R.C.
Onderwerp: RE: gisteren met wim gebeld

Ik denk inderdaad dat ze binnenkort die stap wel gaat zetten. En hij zal ook wel zijn versie van het verhaal hebben. Maar hij komt op mij over als een overspannen inflexibele gesloten man die geen lol heeft in zijn gezin en zich helemaal heeft in gegraven in zijn eigen gelijk.
Goh en vroeger was hij echt wel leuk en humoristisch met die rode krullen en zo verliefd op erna…een leven beginnen in Zwitserland, in die idyllische omgeving trouwen….triest

Van: Holzack, dhr. R.C.
Verzonden: maandag 4 oktober 2010 14:27
Aan: Johanna M. Lageveen
Onderwerp: RE: gisteren met wim gebeld

Sjees sjees sjees, wat erg ! Bah, ik zou hem peren als ik erna was, dat maak je twee keer mee en dan geef je een waarschuwing, nog een derde keer en dan ben ik weg. Wat een ellende en onzekerheid met twee leuke kinderen. Klootzakken.

Van: Johanna M. Lageveen
Verzonden: maandag 4 oktober 2010 14:24
Aan: Holzack, dhr. R.C.
Onderwerp: RE: gisteren met wim gebeld

Gister Erna aan de lijn gehad. Goh die verhalen over Martin zijn echt eng. Dan komt ze thuis en zegt Martin: ik was heel teleurgesteld want de koffie was op. En dan zegt erna, je kunt toch ook zelf koffie kopen en dan zwijgt hij de rest vd avond. Of hij sleept haar naar de keuken en zegt: kijk dit is jouw keuken, jij bent hier verantwoordelijk voor maar wat doe je: je maakt er een zooitje van. Kijk deze batterijen zijn leeg en die liggen hier al weken. Waarom ben je te lui om ze weg te brengen.
Echt te waanzinnig voor woorden.




Can anybody tell me where the toilets are ?

Tuesday, October 5, 2010

Tralemmant

Vlgones een onzrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wllikueirg gpleaatst wdoren en je knut vrelvogens gwoeon lzeen wat er saatt. Dit kmot odmat we neit ekle ltteer op zcih lzeen maar het wrood als gheeel.

"Jij hebt een einde aan de relatie gemaakt vanwege het gebrek aan eerlijkheid ? Ach man, eerlijkheid wordt zo overschat, macchiavelli zei het ook al, beter eerlijk schijnen dan eerlijk zijn. Eerlijkheid stoot af."
"Nee, het is 4 op de 5 keer somber worden als je elkaar ziet, waar dat vroeger 4 op de 5 keer vrolijk worden was bij het elkaar zien....en veel meer, zoals dat zij mijn leugens niet zag of hoorde en ik bij haar wel en dat ik beledigd raakte dat ze mijn inzicht op dat gebied onderschatte....en allemaal andere dingen over en weer, je ziet alleen nog maar de foute en slechte dingen van elkaar en niet meer de goede."

Monday, October 4, 2010

Treurig

“Kijk niet zo sip !”, heeft mijn vader me wel zo’n 100 maal gezegd, gevolgd door zijn schaterlach.
Tot mijn 25ste bij de bakker, in de bibliotheek, in de supermarkt:
“Kijk niet zo chaggerijnig !”, “Zo slecht is het toch niet!”, “De zon schijnt!”
Terwijl ik er heel gewoontjes bij stond, kan ik er wat aan doen. En ik weet zeker dat ik van nature vrolijk ben, wel gesloten en koud, maar vrolijk. Nu heb ik eens een foto gezien van mezelf in de “chaggerijnig stand”, de bovenlip steekt 3 centimeter boven de onderlip uit (door mijn vader “pip” genoemd, toen ik 15 was vertelde hij dat hij mij dat woord geleerd had als experiment, en inderdaad, in de buurt en in de klas gingen andere kinderen ook het woordje “pip” voor bovenlip gebruiken), mondhoeken toch wat naar beneden en een ontevreden blik. Toch niet leuk dat je neutrale stand een chaggerijnige is.

Maar na mijn 25ste nooit meer gehoord, toen kreeg ik een vaste redelijk leuke baan. Sinds mijn 41ste is een nieuwe “Kijk niet zo boos !” “Kijk niet zo kwaad !”, na een onterecht ontslag. Die agressie naar mensen toe is treurig genoeg nieuw voor me. Mensen veranderen wel en niet.

Raar, die grens tussen leuk en treurig.

.

Sunday, October 3, 2010

Teleurgesteld

Leer hoe je beter kan versieren en flirten én hoe je je partner verliefd kan houden.
Iemand verleiden of versieren is niet makkelijk omdat je regelmatig "ik wil gewoon vrienden zijn" of "ik ben niet klaar voor een vaste relatie" of "ik heb wat meer tijd voor mezelf nodig, maar het ligt niet aan jou" te horen krijgt. En wanneer je verliefd bent doet zoiets pijn.

Flirten, relaties, het is niet makkelijk maar je kan er wel beter in worden als je wil! Kies hieronder je geslacht om specifieke tips te krijgen om beter te versieren én je partner verliefd te houden.



. .
O


. .
!



Wanneer je echt verliefd bent op iemand, echte liefde, maak je soms foutjes. Kleine foutjes waardoor je plots voelt dat de andere persoon minder of niet tot je aangetrokken is. En dan denk je "ik was toch lief? Ik heb er toch alles voor gedaan?"

Als je nog geen relatie hebt zie je plots dat hij/zij je gevoelens minder beantwoordt dan je verwacht. Dus ga je nog vriendelijker zijn, meer complimentjes geven, meer "hints" geven om je gevoelens te tonen...terwijl dat de sexuele spanning, de aantrekkingskracht letterlijk vernield.

Als je al in een relatie zit, en je voelt dat je partner iets meer afstand neemt. Iets minder op je berichten antwoordt, minder met je wil afspreken, of gewoon minder liefde geeft en toont...wat ga je dan doen? Zelf harder je best doen waarschijnlijk...terwijl ook dat nu net de sexuele spanning en de aantrekkingskracht letterlijk gaat vernielen.

Als je dat wil voorkomen, kies hierboven dan je geslacht en kijk hieronder zodat je dit kan vermijden.


...FINAL LOVE...


.

Triest

De blaaren beginnen te vergelen, het gras sterft af en maakt zich op voor een winterslaap, het wordt steeds sneller donker, stormen nu en dan, regenbuien, het is herfst en ik vind het zoooo triest.

Triest als ik haar ring, glimlach, kleding en elegantie zie, getrouwd met een fransman en twee kinderen en sinds een half jaar te onrustig om een boek te lezen, ik ken haar amper twee maanden.
" Wat doe jij als zich 4 bronstige mannen aandienen, hoe maak je dan een keuze ?"
" Wat is dat nou weer voor een VRAAG !"

Triest van mijn aandoenlijke eenzame asperger zoontje met zijn wetenschappelijke uitspraken op 8 jarige leeftijd en het is zo'n in en in tragische lieve knappe schat en knuffel, net een wat zwaar wordende engel, want hij is wel wat dik aan het worden, ach, man, hoe kan een man zoveel triestheid verdragen.

En dan heb ik het nog niet gehad over de triestheid van mijn ex, die nu weer begint te zeuren dat ze mijn auto vaker voor de deur wil hebben staan, omdat die toch wel heel veel voor mijn deur staat en zij hem vaker wil hebben om naar haar nieuwe vriendje te rijden. Ze heeft al alles van me gehad omdat ik maar van het gezeur af wil zijn, de zwarte "gerard" stoel van 900 EUR, de ladenkast, allemaal naar haar, het meeste geld gaat naar haar en dan toch nog dat trieste gejammer.

Triest dat ik ben, hé, triest...met dat herfstige onrustige gevoel erbij waaraan ik momenteel mijn hart verpand heb, laat onmogelijke liefdes maar aan mij over, daar heb ik een patent op...triest...sad....sombre... melancolique...saudade...sono triste ...malinconico... esolado...sombrio...dÜster...freudlos......grådaskig...trist... cheerless...dismal...

De medaille voor de ridder van de trieste figuur mag ik me drievoudig opspelden. En het erge is, de ergste daaronder liggende triestheid, die diepe wijdse laag, die zit zo diep, die kan en durf ik niets eens te benoemen, zo ver die reikt.

En mijn zielige zielige zielige arme drie kinderen, gotvergotvergotver, ze weten nog niet hoe erg het is, gotversnirf, ze hebben er geen flauw benul van hoe vreselijk het wordt...potversnurf, zij hebben geen weet...geen weet....geen besef van de peilloze en onmetelijke triestheid van het bestaan.

Weer een afwijzing, de figuurlijke tranen stromen me over de wangen van tristesse. Wat is dit alles van een onvoorstelbaar troosteloze triestheid.

.

Troosteloos

Gisteren ging ik te laat naar bed na een hele lange wandeling, om 2.00 uur in de ochtend, om 2.05 uur schoot ik wakker uit een nachtmerrie dat mijn zoon me achterna liep en onder een auto kwam, hij lach huilend en kermend van de pijn op straat en ik raapte hem jankend op. Vervolgens viel ik na een half uur in slaap en om 3.00 uur zwaaide mijn deur open en kwam diezelfde zoon me vertellen dat hij zo'n hoofdpijn had, hem paracetamol gegeven. Vervolgens tot 10.00 uur onrustig slapend op bed blijven liggen, troosteloos.

Om 11.00 kwam een moeder haar zoontje troosteloos ophalen die was blijven logeren, ik vertelde haar vanaf het balkon mistroostig dat ze in de garage aan het spelen waren, daar vertrokken ze in hun troosteloze veel te grote auto, zo'n soort landrover. Troosteloos ging ik op de fiets naar power yoga, 20 minuten fietsen en dan zie ik daar wel zo'n drie knappe dames, maar de 1 is moody en loopt soms midden in een gesprek weg en dan zegt ze me dat ze mijn verhaal over "neuzen" niet leuk vindt, een andere dame vertelt me in de derde zin dat ze gescheiden is van haar turkse man en dat haar nieuwe vriend helemaal niet voor haar twee kinderen zorgt en de knapste is meteen weggerend, wat word ik daar soms triest van.

Troosteloos loop ik van de vogelwijk langs het strand naar monster en weer terug, soms zie ik van die enthousiast joggende dames en dan monter ik mijzelf op door me voor te stellen hoe ik enthousiast mee ren, maar na 20 meter verval ik in mijn mistroostige melancholieke eenzame bui. Mijn dochter vertelt me troosteloos dat ze bij mij wil blijven slapen en mijn twee zoontjes zijn inmiddels naar hun moeder gewandeld, de moeder belt in paniek dat stijn verloren is geraakt, maar dat doet hij altijd, toch zit het me met die nachtmerrie niet helemaal lekker, maar 1,5 uur later is hij er weer. Wat hij in de tussentijd allemaal uitgespookt heeft, het is allemaal zo troosteloos. Ik ben zo troosteloos.

.

Saturday, October 2, 2010


...gedreven door mijn basneuspenis...






















Maurice de Hond heeft de meningen van Nederland over het regeer- en gedoogakkoord cda-vvd-pvv gepeild. Wat denkt u dat er uitkomt?

O 82% mompelt beleefd het ermee eens zijn en hoopt dat die enge man ze met rust laat
O 30% is het met deze, en alle andere stellingen, compleet oneens!
O 57% is bang dat ze aan het gesprek een nieuw energieabonnement zullen overhouden
O 14% vindt het goed dat er eindelijk eens iets aan dat gedogen wordt gedaan




http://www.youtube.com/watch?v=SOeoJZCpxz0


http://www.youtube.com/watch?v=CxwGZOOznE4&NR=1


http://www.youtube.com/watch?v=05dKq8qMn8c&feature=watch_response



Hoe lang ben ik nu kwaad, 3 uur, en het mindert, morgen ben ik het kwijt en alles komt goed. Zo'n zonde van mijn tijd. Gdv, ik ben nijdig op die verhagen en rutte, dat heb ik nog nooit eerder meegemaakt, wel op echte mensen zo pissig geweest.


Friday, October 1, 2010

Baldadig

"Noem me een rare, maar als je een drietal maanden sex mist, dan ga je het verheerlijken, ik hoef maar even te denken aan het verhaal van mijn vorige vriendin over een promiscue vriendin met vaginale wratten en dan vergaat alle lust me."



Als ik mijn eigen geschrijf herlees, dan valt me dat vaak tegen. Soms lach ik erover, dat is een meevaller.


.

LET OP EENZAME MENSEN IN JE BUURT, MISSCHIEN RED JE WEL EEN LEVEN

Pijpelijntjes

"Weet je wat ik nou erg zou vinden ?"
"Nou ?"
"Dat ik mijn vriendin kwijt zou raken aan een lelijke vent !"
"Wat ? Wat maakt dat nou verder uit, kwijt is kwijt."
"Nee, daar zou ik niet tegen kunnen. Laat ik voorop stellen dat ik mijn vriendin toch al niet kwijt zou willen, maar we zijn allemaal mensen...menselijk, maar hij moet dan even knap of knapper zijn dan ik."
"Hm, dat snap ik niet....laat ik het even voor mezelf nagaan, eerst was er die zeiljongen, dat was een 15 jaar jongere versie van mezelf volgens haar, en nu die andere jongen is ook niet lelijk, maar belangrijker nog is dat hij aardig is voor haar en de kinderen.....maar, nu ik erover nadenk, als het zo'n lelijke aap zou zijn, ja, dan zou ik wel even vreemd staan kijken, ja, nu je het zegt, maar aan de andere kant, haar keuze, haar leven."
"Nu ik het zelf heb meegemaakt, begrijp ik die films niet zo goed meer waarin een man haar minnaar vermoord, maar misschien is dat een rationalisatie achteraf, haar heb ik wel willen vermoorden en dan niet vanwege de ontrouw, maar het opzichtige gehuichel en gelieg eromheen...de angst om alleen te zijn..."
.

Goldin, soldout

Bleker: "Ik ben niet voor veel dingen bang, maar voor vrouwen doe ik het in mijn broekje ! "