Saturday, December 9, 2006

Persvrijheid en persmuskiet

“Goh, meneer van t Hek, doet u dat allemaal uit uw hoofd ?”, vroeg Neelie K.
“Nee, uit mijn reet, mevrouw”, brulde Youp van ’t Hek.


“Voorbarige motie-Bos”

"Het demissionaire cabinet is in de problemen gekomen door de eerste motie van de Tweede Kamer in zijn nieuwe samenstelling. Met 75 tegen 74 stemmen draagt de motie-Bos het kabinet op voorlopig geen uitgeprocedeerde asielzoekers uit te zetten die langer dan vijf jaar in Nederland verblijven…door betrokkenen zo lang in onzekerheid te laten, is de overheid schuldig aan ernstige nalatigheid…dit in gebreke blijven van de Nederlandse staat is een valide reden om genade voor recht te laten gelden. Want we moeten niet vergeten dat het om asielzoekers gaat die van de rechter te horen hebben gekregen dat zij het land moeten verlaten"

Verschrijver: NEE, hoofdredactionele ajuridische sufferds, verdonk heeft in een besluit verteld dat deze asielzoekers het land moeten verlaten, de rechter toetst alleen maar of het besluit enigszins rechtsgeldig tot stand is gekomen. Net zoals de rechters in de tweede wereldoorlog het recht van de bezetter doodleuk toepasten en dus alles eigenlijk wel prima vonden zolang ze hun goedbetaalde baantje maar konden houden, zo is de rechter inzake asielzoekers een slaafse ambtenaar, die niet toetst op humaniteit, moord en andere grondwettelijke zaken. Een rechter besluit niets en mag dat ook niet doen, een rechter toetst (aan) de wet…en als de wet, de regels of het besluit inhumaan zijn en tot moord aanzetten, dan kan een rechter daar niets aan doen, wir haben es nicht gewusst).

Volkskrant "Wanneer Verdonk weigert, kan de Kamer haar in principe met een motie van wantrouwen dwingen tot aftreden (Verschrijver: 90% van de ambtenaren en vele anderen slaken een zucht van verlichting). Maar als haar VVD-collega’s haar dan volgen, of zelfs de hele regering aftreedt, wordt Nederland onbestuurbaar. Het is dan ook het beste wanneer noch het kabinet noch de Kamer van deze zaak een prestigekwestie maakt.”

Maar ja, de hoofdreetredactie volkskrant hans wansink heeft ze juridisch niet helemaal op een rijtje.

Bestaat er een grotere zaligheid dan niet meer geregeerd te worden ? Geen omhooggevallen zelfvoldane ego’s meer ? Een bescheiden, verstandige en matige tweede kamer die regeert met wisselende meerderheid. Echte volksvertegenwoordigers. Geen zielig protocol bij de koningin. Nederland werkt perfect zonder regering ! Je moet wel een gelovige valse nicht of asexuele naïeve griezel als wansink zijn om een “regering” met egotrippers nodig te hebben.

Geen klein verongelijkt mannetje als hoogervorst meer. Geen oorlogszuchtige rechtse havik verdonk stemmer als dekker meer. Nooit meer de zwakbegaafde peijs of de josti de geus. Goddank geen gestuntel van Tourette lijder balkenende meer. Nooit meer de zure gepredestineerde smoel van donner en buma. Alsjeblieft geen valse verhagen meer. Nooit een egotripper Van Bommel of communistenpremier air Marijnissen.

Gelukkig heb je bij de volkskrant, de nrc en het ad ook dwarse en oorspronkelijke schrijverds en denkerds, bij de volkskrant denk ik aan Ronald Plasterk, Bert Wagendorp, Gummbah, Peter de Wit, Gorilla, Aleid Truijens en een meer genuanceerde Philippe Remarque (met de toepasselijke achternaam). Over de retegraaf spreek ik niet. Verschrijver betekent overigens ook telegraaf.

No comments: