Sunday, November 26, 2006

Jeroen Bosch en George Bush

Prutswerk ter afbraak
Menno ter (af)braak


Veel van het werk van Jeroen Bosch beeldt de zonde uit, het falen van de menselijke moraal, of de kwaadaardigheid en de dwaasheid van de mensheid. De schilderijen bevatten zeer veel figuren uit de rijke verbeeldingswereld van Bosch, evenals heel veel symboliek, die tegenwoordig niet allemaal meer begrepen wordt. 26 jaar is hij geworden. Mozart 35. Good guys/girls go first.

Demolition

Corruptie, verregaande belangenverstrengeling tussen het bedrijfsleven en de politiek, elkaar baantjes toespelen, wij, de republikeinen (het cda-de vvd), zijn goed, zij, de democraten (pvda, gl, sp), zijn slecht en daarom krijgen ze ook geen (belangrijke) baantjes meer. Onze vriendjespolitiek, ons geloof, onze anti-moslim houding, onze kapitalistische denkwijze, onze dollar-euro is superieur aan alles en iedereen.



 Voor de dood zijn we allemaal gelijk…..good guys/girls go first. Met slechte mensen gaat het altijd goed. Zelfs de dood is onrechtvaardig.

Demolition

“Manna, gemene mensen zijn niet intelligent “, zei Rinske van 't Lot.
“Verhagen lijkt mij politiek gemeen intelligent met zijn sluwe vossestreken.”
"Ik heb een voorkeur voor de vvd, die zijn tenminste eerlijk: het draait om geld”

“Met dat cda, ik weet het niet, meer dan 1700 jaar onderdrukking van vrouwen, de hypocrisie.”

Demolition

“Niets is toeval”, zei Koningin Beatrix afstandelijk tegen Anna Enquist, toen haar dochter onder een vrachtwagen kwam. Dat is een hele troost natuurlijk, want Beatrix weet dat Enquist intelligenter is en begrijpt dat zij bedoelt: “Alles is toeval”.

'Ik vind geloven in iemand die alles bestiert tamelijk infantiel. Het is een regressief, kinderlijk verlangen.', volgens Anna Enquist.


No comments: