Monday, November 13, 2006

Enquête: de leugen regeert !

Verschreven op 15 juni 2006, een week voor de val van het kabinet in Nederland.

Je hebt leugens, je hebt grove leugens en je hebt enquêtes.

Het bureau motifiction N.V. verzorgt al 30 jaar gedegen onderzoek en levert statistisch bewijs. Mano Verschrijver is afgestudeerd in statistiek en sociologie en heeft een MBA (Masters in Bussiness administration) gehaald aan the American Mereet University te Sacramento, hij was onder andere werkzaam voor Unilever en American Express. Cor van der Laak studeerde aan de Erasmus universiteit te Rotterdam en behaalde zijn MPA (Masters in Public administration) te Nijenrode en werkte bij verschillende marketing en reclamebureau’s alvorens naam te maken bij de televisie. Zij hadden het voorrecht om in opdracht van de koningin bij de premier een enquête af te nemen inzake dienstplicht en deden vervolgens een gedegen onderzoek onder een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking bij 1000 respondenten.

"Heer Bos, er is enige onrust onder jongeren ontstaan, net zoals in Frankrijk, en nu steekt de discussie over het herinvoeren van de dienstplicht weer de kop op. Kunnen wij u een aantal vragen stellen ?"
"Nou, vraag maar op, wel graag kort en in slimme one-liners."
"Meneer Bos, bent u bezorgd over het aantal jongeren zonder baan, zonder perspectief ?"
"Ja"
"Bent u bezorgd over de toename van criminaliteit bij jongeren ?"
"Ja"
"Denkt u dat jongeren autoriteit en positief leiderschap in hun leven waarderen?"
"Ja"
"Denkt u dat ze graag uitdagingen hebben ?"
"Ja"
"Bent u een voorstander van dienstplicht voor deze jongeren ?"
"Mogelijk...tsja"
"Ja of Nee ? "
"Ja"

"Natuurlijk zegt u "ja", nadat u vier keer "ja" heeft gezegd, kunt u geen "nee" meer zeggen. Wij publiceren de laatste vraag, net zoals die onbetrouwbare Maurice de H. Het kan ook omgekeerd.

"Hoezo ?"
"Mijnheer Bos, bent u bezorgd over het gevaar van oorlog ?"
"Ja"
"Bent u bezorgd over de toename van het aantal wapens in de wereld ?"
"Ja"
"Meneer Bos, denkt u dat het gevaarlijk is om aan jongeren wapens te geven en hun te leren hoe je anderen vermoordt?"
"Ja"
"Denkt u dat het verkeerd is om mensen te dwingen -tegen hun zin in- met wapens om te leren gaan ?"
"Ja"
"Bent u tegen het invoeren van dienstplicht?"
"Ja"

Het bureau motifiction N.V. heeft speciaal voor u een aantal belangrijke zaken onderzocht die momenteel een rol spelen in de Nederlandse samenleving:

90% van de Nederlanders vindt dat er een wettelijk bestaansminimum moet zijn, net zoals er een wettelijk bestaansmaximum moet zijn van 300.000 EUR per jaar. Minimaal 1000 EUR per maand netto, maximaal 13.000 EUR netto per maand bij een 36 urige werkweek. Mensen die meer willen hebben rutten maar op, want uiteindelijk zijn alle goederen en diensten collectief, van onderwijs tot margarine (op het hoofd).

Voor 90% van de Nederlanders is het belang van onderwijs vele malen groter dan het belang van margarine. In de gemeente Den Haag werden 5, VIJF, goed lopende basisscholen gesloten omdat het geld op is. Dat komt niet in de publiciteit of de media, het sluiten van vijf basisscholen, de verontruste ouders en de ellende voor de leraren.

50% van de Nederlanders weet dat topmannen niets bijdragen aan het produkt, Anthony Burgmans wel eens een kuipje met margarine zien vullen ? Naar de demotiverende factor om te werken voor een bedrijf zoals Unilever of KPN waar topmannen meer dan 2,5/6,5 miljoen verdienen hebben wij geen onderzoek gedaan. Daarvoor kunt u onder andere bij Jan Tinbergen en Jacob Kol terecht.

30% van de Nederlanders vindt dat Verdonk uitgezet zou moeten worden voor een maand naar Iran met de vermelding dat zij lesbische sympathieën heeft en dat zij het huidige regime in dat land een boevenregime noemt (ze zal deze praktijkervaring niet na kunnen vertellen).

50% van de Nederlanders vindt dat Verdonk eens een maand moet doorbrengen in een vluchtelingenkamp in Nederland, als praktijkervaring van/voor haar “klanten”.

50% van de Nederlanders vindt/vond D66 een waarde(n)loze partij met als leidende/lijdende principes opportunisme, ijdelheid, hypocrisie en regeringsgeilheid.

60% van de Nederlanders is blij met het koningshuis dankzij Maxima: ook zij mag maximaal 300.000 EUR verdienen

30% van de Nederlanders vindt dat de rol en macht van het koningshuis beperkt moet worden omdat Maxima mogelijk een machtswellustelinge zal blijken te zijn, een aardje naar haar vadertje: ze mept in het gezicht van het kindermeisje en ze rijdt een man aan en ontkent dat ze schuld heeft (herhaalt de geschiedenis zich van Bernard, de man die in de tweede wereldoorlog zo graag zijn eigen duitse steden plat bombardeerde ?)

30% van de Nederlanders vindt dat Verdonk een onderzoek moet instellen naar het paspoort en immigratie van Maxima

10% van de Nederlanders weet dat Brinkhorst ooit verbannen is uit Nederland vanwege een affaire met koningin beatrix en dat hij momenteel zijn positie misbruikt om nu en dan een jonge deerne in lokkend postuur te bespringen. Daarvoor wil deze gladde christelijke aal graag de rol van vaderfiguur (: god) spelen, zie blonde Margreet van het ministerie van economische zakken van d66. De directrice van de consumentenbond was ook onder de indruk van zijn charmes en daardoor zit ze nu met domme ijdele Thom de Graaf, de autist, volgens zijn partij en zijn ambtenaren.

60% van de Nederlandse mannen zou zijn positie misbruiken om zo nu en dan een jonge deerne in lokkend postuur te bespringen.

20% van de Nederlanders heeft gezien hoe woest Donner naar de PvdA keek inzake zijn wietteelt. Hoe komt dat ? Klaas de Vries schreef dat Donner en Pechtold angstig onder de tafel kruipen in bijzijn van Verdonk en dat deze bewindslieden bibberend hopen dat de rechter hun problemen oplost. Donner had moeten worden aangesproken op een alcoholverbod en zijn alcoholprobleem. Tevens had een sigarettenverbod door hem ingesteld moeten worden, maar daarvoor is deze bibbergereformeerde te bang voor de koningin, nicotine brinkhorst en de tabaks- en alcoholindustrie. Overigens zijn wij geen voorstander van een dergelijk verbod, maar in de politiek is veel toegestaan.

70% van de Nederlanders vindt dat Hans Hoogervorst moet aftreden omdat hij het ziektekostenstelsel verknoeid heeft, de minima worden weer gepakt met bureaucratie en prijziger premies door het afschaffen van het ziekenfonds. Ook heeft hij de zaak gecorrumpeerd door zijn vrindje Frank de Grave als voorzitter van de NZa (Nederlandse Zorg autoriteit, een bron van zorg voor veel Nederlanders) te benoemen. Deze NZa verstuurt nu persberichten waarin deze organisatie als enige een lofzang uitspreekt over datzelfde stelsel ! Wij van wc eend adviseren wc eend.

10% van de Nederlanders weet dat de VVD een kunstgreep heeft moeten toepassen om Verdonk uit het zadel te houden: VVD leden moesten minstens anderhalf jaar lid zijn om te mogen stemmen. Verdonk zal zich lijsttrekker wanen en dat steeds meer duidelijk maken aan Rutte: dat wordt een interessante machtsstrijd binnen de VVD.

20% van Nederlanders weet dat Eelco Brinkman met Kay van der Linden heeft geprobeerd om Verdonk naar voren te schuiven als lijsttrekker bij de VVD, angst van allen voor allen is het motto bij het C(D?)A. Angst voor de moslim. Angst is de slechte raadgever.

20% van de Nederlanders zal nooit het arrogante bekkie van Balkenende (en Zalm) vergeten toen Groen Links via Kees Vendrik voorstelde om een maximum plafond in te stellen voor publieke inkomens: wat waren de zelfingenomen heertjes geestig !

40% van de Nederlanders vindt dat Hans van Baalen en Jaap de Hoop Scheffer, de grootste voorstanders voor troepenverzending naar Irak en Uruzgan, met een tulp voor hun gulp voor de troepen in Uruzgan uit mogen lopen. Hansje mag daarbij zijn bekende Hitler groet brengen.

30% van de Nederlanders vindt dat dit kabinet de middeninkomens en de maxima bevoordeeld en de minima en de moslims een rotschop verkoopt, uit electoraal belang.

Mensen, luister en kijk niet naar zogenaamde peilingen, elke student in de sociale wetenschappen weet hoe onbetrouwbaar die zijn. Het zal niet lang meer duren of het individu prikt door de leugen van de reclame en de enquête heen. Mijn kinderen vertel ik in ieder geval elke dag dat reclame een leugen is. De leugen zal niet langer regeren.


No comments: