Friday, December 31, 2010

Een dag uit mijn leven


4.09 uur...wekker verkeerd gezet...toch maar opstaan...







4.18 uur...mijn tanden poetsen met vaginale zalf...






7.45 uur...benzine in mijn dieselauto....







10.11 uur...wat verkeerde mailtjes sturen naar verkeerde mensen....






12.11 uur...bezoekje aan de gynaecoloog...







14.44 uur...werkbezoek...wat roepen in de trein...







17.30 uur...verkeerde kind opgehaald van de creche...







17.46 uur...spookrijden...gauw naar huis....







22.11 uur....nachtmutsje...baileystonic...







23.33 uur....liefde bedrijven....verkeerde gaatje....



.

Saturday, November 27, 2010

Oh dear Rosanna, what shall I do

.


http://www.youtube.com/watch?v=CKZLBjwCVOE

Zou ze deze bedoelen ? Grappig, anders, doet denken aan wat ze altijd draaien in mijn griekse restaurant in Brussel, krijg helemaal zin in griekse salade met feta.

http://www.youtube.com/watch?v=nc_7it6FyG8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=4zwNoqcCXE4



Sorry, het is me niet gelukt, in 1 week tijd voor Rosan een goed verhaal schrijven. At least I've tried. En toch staan er op dit blog wel goede, aparte en bijzondere verhalen dewelke ik niet zou afdoen met overschrijven. To search for perfection is all very well, but to look for heaven is to live here in hell. Van perfectionisme word je niet gelukkig. Als we nou eens afspreken dat we allemaal gewoon mensen zijn, geen joden, geen christenen, geen moslims, geen vrouwen, geen mannen, geen negers, geen chinezen, allemaal mensen. En dat elke vorm van "superieur gedrag" meteen afgestraft wordt met een pets. Streven naar een gelijke verdeling. We zijn gelijkwaardig maar niet gelijkaardig. Waarom moet de 1 zoveel meer hebben dan de ander ? En als jaloezie en woede verminderen omdat de ongelijkheid vermindert, dan ben je al een heel eind op weg. Al dat gedonder en gesodemieter. Aldus de visie van Jut en Juul te D.H.



Me Hol

Het is omstreeks kerst 2009, een gezelschap van om en nabij 50 mensen heeft zich verzameld in het Okura hotel te Amsterdam voor een diner. Familie, aangetrouwde familie en aanhang, voor sommigen een feest voor anderen een reden voor zelfmoord. Het is tegen 21.00 uur.


"Hoe gaat het zijn gangetje."
"Stijn, ik begrijp het wel, jij hebt heel vaak mensen tegen elkaar "hoe gaat het ?" "Zijn gangetje" horen zeggen dus nu denk je dat het bij elkaar hoort. Maar als je een gesprek wil beginnen, dan zeg je alleen maar "Hoe gaat het ? Snap je ? Zo moet je dat doen."

"Dan hou je Gerrit toch als minnaar aan," hoorde ik haar vriendin collega zeggen dankzij mijn goede oren. De grond zonk onder me weg, moeilijke nacht. Dacht de hele tijd dat ik nog wel een kansje maakte en tegelijkertijd wist ik ook wel dat er meer achter haar aan zaten, dat had ze me wel verteld, maar ik dacht dat...stom, stom, stom."
"Ach, levensles nummer zevendertig."
"Zo erg is het nou ook weer niet, het toont alleen maar aan hoe naief jij bent."
"Wat vervelend voor haar, ontwrichtende, vervreemdende periode is dat, kan ik uit eigen ervaring zeggen, de moeilijkste en lastigste keuzes uit je leven...en die eerste nachten naast een vreemde...huh, een donker woud..."
"Wat ik nou eens meemaakte was dat een vriend zei dat hij een vriend van hem een bepaalde dame niet gunde. Nou kende ik die vriend en die dame en zij was inderdaad erg knap en hij minder knap...maar niet gunnen, dat begreep ik niet, hoe kun je nou een ander niet een knappe dame gunnen....en verdomd, een jaar later gunde ik diezelfde vriend niet een dame waar ik ook een beetje een oogje op had...dat is toch opvallend, gedachten of ideeën die je niet begrijpt of voor mogelijk houdt, dat je die wat later zelf ook hebt."
"Waarom zit die youp zich altijd zo druk te maken dat prins benard hem altijd in jonge dames stak, soms wel 40 jaar leeftijdsverschil."
"Ach, vast jaloezie, hoewel ik 17 en 60 ook wat smerig vind klinken, eigenlijk 20 en 45 ook een beetje."
"Wat is normaal, het is maar wat je normaal vindt, dat youp zo eens in de maand bovenop astrid kersseboom mag liggen of misschien zelfs onder haar, is dat nou zo normaal, zo´n lawaaiig moraalridder mannetje, vast veel geld of zo, en maar roepen dat nederland gek is geworden."

"Hoe zeg ik nou beleefd...maar niet al te beleefd...nee, dankjewel."
"DAMES EN HEREN, DAMES EN HEREN, DAMES EN HEREN, wat een genoegen dat wij hier allen verzameld zijn in Amsterdam, de stad waar ik geboren ben en de eerste vier jaar van mijn leven gewoond heb, voordat ik naar Italië vertrok. Maar ik spreek hier niet voor mezelf, ik spreek hier niet autobiografisch, ik spreek hier niet voor het algemeen belang....(red: even laat hij een pauze vallen en vervolgens projecteert hij zijn stem iets harder)...hoe minder zielen, hoe meer vreugd !" (red: vanwege een drietal lachjes kijkt hij triomfantelijk en olijk rond en laat weer even een pauze vallen).
"Ja, ja, ja, het leven is een feest zegt men, maar laat ik nou net niet van feesten houden (red: nu er geen lachjes volgen kijkt hij verlegen naar het servet met wat rood daarop, lippenstift ? tomatenpuree ? en het zilveren bestek en vervolgens naar een 16 jarig neefje dat met zijn wijsvinger hard op zijn voorhoofd tikt)....welnu, welnu, het is mij een waar genoegen om namens de nederlandse regering u allen te vertellen dat onze familie benoemd is tot kameraad van de nederlandse leeuw ! Besef je wel dat deze eer maar weinig families ten deel valt. Dit gezegd zijnde zie ik dat de meesten het eten en praten hervat hebben, en dat is mooi, en dat is goed, daarvoor is het feest, dus wens ik u allen een plezierige en smakelijke voortzetting van de avond. Maar voor ik eindig wil ik graag 1 minuut stilte om de overledenen aan diabetes te herdenken."


De kakofonie van gesprekken wordt weer hervat, waar ik zo vaak slecht tegen kan. Overal die geluiden, het lijkt wel alsof er 7 radio's aan staan met verschillende hoorspelen. Pijn aan mijn oren, pijn aan mijn hoofd. En ik vraag me vaak af het wel klopt wat ik hoor, het is soms zo vreemd.

"Ja, maar het MOET WEL GEZELLIG ZIJN !"
"Maar alles is hier al."
"Wat mij nou zooo stoort, waar ik niet meer tegen kan is dat ik het 1 op 1 gezellig en leuk vind met Menno, maar zodra er meer mensen zijn dan is hij zo koud en hooghartig."
"Wat mij nou stoort en ergert is dat slappe bange niet alleen kunnen zijn gedrag, over essentiele dingen het ene moment zeggen "dat (red: slippertje) is mij het gezin en dit huis niet waard", "Ik wil bij jou blijven" en "Ik ga nooit meer samenwonen", ik weet dan al, dat is weer gehuichel en het zijn slappe kletspraatjes en ja hoor, eventjes later is het omgekeerde aan de hand....maar wat me nu het meeste opvalt, dat ik zo somber en teneergeslagen raak in haar buurt, misschien omdat al dat oud zeer naar boven komt. En ook merkwaardig dat ik zo dolblij en opgelucht was en ben dat ze een nieuwe vriend heeft, en ik ben ook blij dat hij bij haar intrekt, hoe minder ik met haar te maken heb, hoe beter, maar waarom kan ik zo slecht tegen haar, heb gewoon geen zin om het te analyseren."
"Dat herken ik ! Dat herken ik ! Mijn ex had de ziekelijke neiging om de hele dag maar op te ruimen en schoon te maken, alles moest altijd klinisch schoon zijn, ze zei "opruimen" op het laatst drie keer per dag ! Ik haatte dat woordje "opruimen", helemaal uit haar mond. Ik zie gewoon dat rommel niets met mij persoonlijk te maken heeft. Daarom kan ik opruimen goed uitstellen. Mijn humeur wordt daardoor niet verpest (red: hij kijkt trots). Omgekeerd durf ik rustig te stellen dat mensen die altijd fanatiek en grondig schoonmaken niet helemaal lekker in hun vel zitten. Ze ruimen iets anders op dan rommel. Met andere woorden: door de kast helemaal te ordenen en op te ruimen hopen ze ook op een opgeruimde kast in zichzelf. Ik kreeg het laatste jaar steeds het gevoel dat ze mij wilde opruimen en al mijn spullen. En dat terwijl ik een best schone en nette man van mezelf ben."

"Stel uit tot morgen wat je vandaag kunt doen. Doe niets en wordt gelukkig."
"Tsja, iemand beter leren kennen, alsof je iemand ooit echt beter leert kennen, dat is de vraag nog maar."
"Wat is dat nu voor teenager talk ? Tok, tok, tok, je bent 40 jaar."
"Nou zeg, het is gewoon dat mensen toch veranderen en dat je soms het gevoel hebt dat je je partner beter kent dan dat zij zichzelf kent, maar ook weer niet (red: lichte opwinding en boosheid zijn bij de sprekerd waar te nemen). Ik vind dat onbeleefd en onsmakelijk als iemand zegt "o, die is zo en zo", dat is pretentieus, onbeleefd, vooringenomen en bevooroordeeld, met dat soort mensen wil ik niets te maken hebben. En juist een moeder zegt van haar zoon: hij kan nooit een moordenaar zijn." (red: rood hoofd is nu zichtbaar)
"Doe niet zo boos."
"Boos, ik ? ik ? ik ?!"
"Het is vaak zo dat als iemand anders een emotie benoemt of zoiets als "rustig" zegt, dat dat een omgekeerd effect tot gevolg heeft. Kan me nog herinneren dat iemand de hele tijd dacht dat zij wist wat ik voelde, wat werd ik daar nijdig van."
"Ja, als je je over alles ergert, dan is een relatie vaak niet meer mogelijk."


"Wat ik ook doe, ik kom om 7.00 uur in de ochtend, ik ga om 7.00 uur 's avonds weg, mensen houden zich bij de consumentenbond aan hun werktijden van 9 tot 5 !"
Even keek ik haar doordringend aan, één week eerder hadden we precies hetzelfde geheurd van Laurens Jan Brinkhorst (red: vieze ouwe man die vroeger een minnaar van haar was).
"Het is de vraag nog maar wat je allemaal uitspookt tussen 7 en 7, Klaske," zeg ik vriendelijk maar scherp.
"Precies !", zegt een bankdirecteur
"Exactly !", zegt een ander.
"De uitdaging in het 'versmarten' van systemen is vinden regisseur...aanjager: partij met klantcontact beste gepositioneerd ! Duurzaamheidscongres Utrecht; uitstekend verhaal Tiggelaar re duurzaam leiderschap, hoe motiveer je organisaties om het echt anders te doen ! (red: Klaske wilde de minnares van Tiggelaar zijn) Hamvraag: zijn de bezuinigingen ingegeven door economische noodzaak of wrok jegens intellectuele elite? Beide vrees ik... Kunst moet anders! (red: zoals gewoonlijk wordt er geen enkele oplossing gegeven en blijft het steken bij luchtfietserij, dan praat je over de grootste abstracties mogelijk en hoe kun je dan met zo'n zin "Kunst moet anders !" aan komen zetten, wat ben je dan toch een onveurstelbaar leeghoofd. Kakelegokip. Klaske wilde overigens een minnares van kunst zijn ). IDFA documentaire Blood in the mobile: werk aan de winkel om onze supply chain vrij te krijgen van conflictmineralen!" Frits Wester ! (red: daar wilde Klaske een minnares van zijn) Hans van Baalen, wat een prachtige stem ! (red: Klaske was een minnares van Hans van Baalen). Bij Mars had je een jongen in de familie die het bedrijf leidden en die leek wel een beetje op Sting, maar een beetje suffiger en dikker, had zijn minnares wel willen zijn ! Al dat geld ! Die positie ! Mensen zwammen maar wat ! We zijn allemaal ouwe hoeren, als de dood aan tafel zit ! Alex Rinnooy kan ! (red: Klaske had zijn minnares wel willen zijn) Alex Pechtold (red: Klaske had zijn minnares wel willen zijn, maar ja, ze had er al 38 gehad, vooral oude kale mannen, zoals ze met trots beweerde).
"Nou Wouter, ik geloof dat er iets grondig mis is met Klaske. Ze heeft maar 1 glas wijn gehad."
"Mens, schei uit, direct rij ik een uur terug naar Den Haag en de hele reis, ik herhaal de hele reis, gaat ze zo door ! Nja, ze doet wel eens paarse lippenstift op en ze is goed in sex, ze klaagt of zeurt nooit, gelukkig ben ik aan mijn rechteroor doof....maar zelfs in bed blijft ze zo maar kakelen..."sex buiten huhuhu", "op zijn hondjeshihihi", "zal ik je pijpen, ik noem het gewoon bij de naam, what you see is what you get". Dat doorpraten in bed gaat mij zelfs te ver, doe het gewoon, mens, denk ik dan. "Soissante neuf, ooh, ik ben dol op soissante neuf" en ik zie ineens zo'n vagina in volle snelheid op me afkomen. Mio dio, ja, ik spreek Italiaans."
"Wat wij vroeger deden bij zo iemand was de hele tijd "radiolawaaipapegaai" blijven zeggen tot ze eindelijk stil werd. Radiolawaaaipapegaai ! Radiolawaaipapegaai ! Radiolawaaipapegaai !"

Maar bejaardensex is niet bijster interessant en de aandacht voor dit betoog verslapte snel. Soixante.
Ook hoorde ik twee vaag bekende jongens van twee meter van de technische universiteit eindhoven het volgende zeggen:

"Nou ik liep daar in de gamma langs van die bijlen, ik dacht: linke soep, strak wegkijken !"
"Ja, hahaha, ik heb het ook niet zo op bijlen, ben ook een beetje een bangerd."

"DAMES EN HEREN, DAMES EN HEREN."
"Nee, he."
"Begint ie weer ?"
"DAMES EN HEREN, het was mij een bijzonder genoegen om deze genoeglijke avond te organiseren, maar ik dacht daarbij niet aan mezelf, wij zijn nu allemaal smakelijk en flink aan het eten, maar deze avond heb ik ook geregeld voor u allen om de doden aan anorexia nervosa te commemoreren, daarvoor vraag ik nu even 1 minuut stilte !"


"Ik ben trots en schaam me daarom een beetje om het te zeggen want bescheidenheid siert een mens maar mijn daad van verzet bestaat erin om elke ochtend langs het torentje te fietsen en luidkeels te zingen: there's no point in asking, you'll get no rrrreply, i'm so pretty, we're so prrretty, we're vacant, and we don't care. Vacant !" En hij vervolgt fluisterend heimelijk en steeds trotser: "Daarbij natuurlijk indirect verwijzend naar het pleefiguur leeghoofd broekie rutte en zijn schaamteloze ouwehoerachtige opportunisme."

"Hoe gaat het zijn gangetje."
"Zeg Stijn, nu weet ik niets meer te zeggen. Als jij mij belt zeg je dat ook altijd. Het lijkt wel alsof jij gesprekken begint en eindigt in je eigen hoofd, bij je openingszin al ! Dat is helemaal niet zo prettig."

"Niveau treft passie."
"Al die verwijfde mobieltjes, mens, mens, mens, wat heb ik daar een hekel aan."
"Behalve als zij er 1 gebruikt."
"Of zou ik me daaraan ook gaan ergeren na 1 jaar, 1 maand ? Als ik echt gek op haar ben, dan ben ik gewoon blij met elk moment en zo'n mobieltje zal verder wel....of niet, ligt daar het begin van het einde, het begin van de dood."

Wat verderop aan tafel
"Ik was blij en opgelucht van de scheiding, dacht er ontspannen en gelukkig van geworden te zijn en dat is ook wel zo, maar volgens de tandarts zit er toch veel spanning in me, ik ben 's nacht aan het tandenknarsen."
"Oei, dat zou ik niet aan iedereen meteen vertellen, bij mij slaat het op mijn darmen, die spanning, heb hetzelfde als jij, blij, opgelucht, zie er koel en rustig uit, maar ben toch gespannen van binnen."
"Ja, dit soort dingen moet je natuurlijk nooit bij een eerste ontmoeting of afspraak vertellen."
"Nee, ik had eens een afspraak met een dichter, een kunstenaar, was wel dol op hem, toen vroeg ze of ik een muziekinstrument bespeelde, toen ik "nee" zei was ik niet meer interessant voor hem."
"Moet je ook geen nee zeggen."
"Ja, maar het is toch zo."
"Ik zou dan zeggen dat ik niet onverdienstelijk triangel speel."

"Volgens de legende stond er zo'n dwerg, 1 meter 30 schat ik, een presentatie te geven, laat hij driemaal het woord "tripartite" vallen. Ja, mijn beste, denk ik dan, jij denkt aan heel wat anders dan toxicologische stoffen in het milieu, dat tripartite heeft daar niets mee te maken !
Kijk ik zit ook al enige tijd zonder en dan ga je daar inderdaad aan denken. De onbeschaamdheid om dan zomaar dat woord tripartite herhaaldelijk uit te spreken, zo'n dwerg die komt daar natuurlijk nooit aan dus ergens ook wel weer logies dat hij tripartite blijft zeggen (red: volgens de legende)."

"Nou, kijk, ik 's avonds die tent uit en ik brul "AUFHÖREN, SIE SÖLLTEN DAMIT AUFHÖREN !". Werden ze toch mooi meteen stil, ja, ik stond daar in mijn witte badjas en ze dachten misschien dat ik een dokter was, om 3.00 uur in de ochtend nog zo hard praten, ja, die Fransers zijn autoriteitsgevoelig, he."
"Fransers ?"

"DAMES EN HEREN, DAMES EN HEREN."
"Nee, he"
"Nu is het wel genoeg geweest, lijkt me zo."
"DAMES EN HEREN, we zijn bij het nagerecht of het toetje beland. Ik hoop dat het u allen gesmaakt heeft, mij wel, maar toch zou ik van deze gelegenheid in het bijzonder even gebruik willen maken om ons alle lijken te herinneren, gestorven aan hart- en vaatziekten. Dat mag misschien ook wel na dit overdadige eten ! Dus daarom vraag ik weer even 1 minuut stilte."

"Het moet WEL GEZELLIG ZIJN !"
"Alles is hier al, maar ik hou zo van alleen zijn en denken dat het zou kunnen als het kon."
"Ja, zo ken ik er nog wel een paar, brutale aap dat jij d'r bent."

"Een vriend vertelde mij dat hij veel dames in bed had gekregen door alcohol, ik vertelde dat aan een knappe dame en ze zei tegen mij, "ja, ik drink sinds een maand geen alcohol meer en nu vind ik mannen helemaal niet meer leuk".
"Ah, daarom verdragen wij elkaar nog", zei een ouder echtpaar aan tafel volgens de legende.

"Nou, ik liep daar door de stad, glamourous als wat, lange jas, blond haar, zwarte baard, ik werd door iedereen bekeken als van hee, daar loopt iemand, ik voelde me glamour, ik was op en top galmour en toen, huuup !, au ! godverdomme !, sodemieters !, au ! onderuit over wat herfstige bladeren of zo, kreupel als een oude man vervolgde ik mijn weg, pijn aan mijn heup, van de top naar beneden gevallen in een fractie van een seconde, alle glamour was weg."
"Ik doe toch wel heel veel voor het uiterlijk en hoe ik overkom, met fietsen, gaan we fietsen, doe ik speciaal mijn fietskleding aan, voor tennissen, ik mijn tennisoutfit aan, was al naar buiten gelopen, genietend van die mooie witte kleren en toen deed mijn moeder het raam open en zei: "Valentine, Valentine !, je bent je tennisracket vergeten !"

"I was born in a system that doesn't give a fuck about you and me. Een produktiefactor, dat ben je, niets meer, niets minder."

"Hoe gaat het zijn gangetje."

"De legende gaat dat ik na het sporten een koffie verkeerd drink en toen kwam een verlegen niet erg knap meisje op mij af "hoe ging het ?" Misschien ga ik de volgende keer een afspraak met haar proberen te maken. En er was ook die knappe dame die zei: "ja, toen jij voorbij kwam ging ik me extra uitsloven, natuurlijk !" En die lange Birgit Donker lookalike toen ik een presentatie hield die op me afkwam, die ik daarna verward bij de uitgang zag staan. Enne die foto van Rosan Hollak met die prachtige volle rode lippen. Dan kantelt zo'n dag ineens, was wat somber opgestaan van het harde werken tijdens een verhuizing, de derde meest stresserende gebeurtenis na dood en scheiding, en dan heb ik het niet eens over een hypotheek en verkoop die niet rond leken te komen, financiële stress, maar gelukkig lukt het, voelde me toch even oud worden en dan het licht van dames. In het licht van dames is het leven goed. Mooi."
"Ja, als een dame een gebaar van genegenheid of toenadering maakt "tu m'attends ?", "Derde keer elkaar zien, nodig jij mij uit ?", dat is goud of zilver in het leven, ik vind zilver mooier (red: volgens de legende)."
"I have to admit, it's getting better. Getting so much better all the time."

"Mijn dochter van 9 schreef een liefdesbriefje "ik ben gelukkig als jij gelukkig bent."
"Mijn zoon van 9 schreef een liefdesbriefje "ik leef als jij leeft, ik ga dood als jij dood gaat."
"Ben ik dan een goed opvoeder als ik zeg dat je zelf moet leven en gelukkig moet proberen te zijn en dat een ander hooguit, of dat het heel mooi meegenomen is, als een ander een welkome aanvulling is, dat je vrolijk wordt als je aan de ander denkt en bijna altijd blij als je hem of haar ziet ?"
"Nee, ja, vind van wel."


"Volgens mij heeft Harry Mulisch al die boeken geschreven om zich te laten fotograferen door Rosan, wat staat hij daar trots, blij en tevreden te kijken dat hij op de korrel genomen wordt door zo'n knappe dame. Daarvoor heb ik het gedaan. Voor de foto van Rosan."
"Ik hou er niet van om gefotografeerd te worden."
"Ik ook niet, maar ja, Rosan achter de camera en daar weet ze bovendien alles van, fotografie. Dat zo'n prachtige schitterende vrouw je bewondert of je verhalen en je (schrijf)stijl waardeert, dat is het hoogst haalbare voor een mens."

"Het moet WEL GEZELLIG ZIJN !"

"Alle verongelijkte ontevreden mensen uit mijn leven bannen."

"Nou, dus ik denk wat zit er nu in mijn anus ?"

"Alle hollewaaien, alle krankzinnige directeurs en directrices, eenieder die denkt autoriteit te hebben, eenieder die op grond van vermeende superieuriteit praat uit mijn leven verbannen, ze nooit meer zien."
"Ja, dan blijven er weinig meer over."
"Valt toch weer mee, ruim de helft van de afdeling waar ik werk, ik schat dat ik 7 van de 10 mensen wel waardeer en er zit altijd goeds en slechts in iemand."
"En jij, hoe denk je dat ze jou zien ?"
"Een koele, afstandelijke, een buitenbeentje, maar toch mag de meerderheid me wel, ze herkennen eenzaamheid, het introverte, vreemde humor, rust, stilte, nooit praten tijdens het eten."
"Moet je toch weer weg door die K. bestuurders, juist die foute lui die je nooit meer wil zien."
"Het leven is tragisch."

"Maar wat ben ik blij dat jij al een beminde hebt want alles is hier al en ik hou zo van verlangen en ik hou zo van alleen zijn en ik hou zo van het denken dat het zou kunnen als het kon (red:volgens de legende)."

"Dat valt vies tegen."

"Wat een kakmadam."

"Nee maar die is gek."

"Wat moet ik daar nou mee ?"

"Hoe gaat het zijn gangetje."

"Wat heb ik daar aan ?"

"Wat laat een afwijzing, soms niet eens direct maar door zo´n toevallig gehoord zinnetje als "dan hou je Gerrit toch als minnaar aan," je verweesd, koud en eenzaam achter.
"Arme kerel, en dat terwijl ze een man heeft, ook een beetje jou laat merken dat ze je wel leuk vindt en dan heeft ze al een soort minnaar, ja, dat is akelig."
"Ach, ik was er in 1 nacht overheen, dat is het voordeel van het nadeel...en bij mij werkt het ook zo."

"Baaaalen."

"Begrijp me niet verkeerd maar het is toch wel dat je denkt potverdorie."
"De billenkin !"
"Zie hem de laatste tijd weer vaker, de billenkin. Barnas heeft zo'n kuiltje in haar kin en dat schijnt 1 van de zeven schoonheden te zijn maar een spleetje is....billen."
"Heb af en toe zin om zo iemand met een billenkin of een dwerg schaterend op de schouder te slaan en te roepen, nou, daar ben je goed mee in de aap gelogeerd, maar vertel eens, hoe voelt dat nou en hoe gaat het nou."
"Al die harde stemmen, word daar soms helemaal akelig van of in ieder geval ongemakkelijk, dat geschreeuw."


"Ik heb geen zin."
"Niet altijd elke dag beginnen met "ik heb geen zin", als we samen naar werk toe gaan, daar krijg ik ook een slecht humeur van (red:volgens de legende)."

"Legendarisch was de zin "Ik werk achter de kassa in de Konmar !", en ze beende driftig weg. Toen ik in Brussel in het uitgaansleven voorzichtig gesprekjes aan probeerde te knopen werd er welwillend en belangstellend naar mij geluisterd. Die zin van de kassa kreeg ik als eerste te horen in Den Haag. Was toch enigszins een cultuurshock. Ik hou niet van veralgemeniseren, maar in Brussel leken de dames toch wat vriendelijker, milder, liever en in Den Haag harder, snauwerig (red: volgens de legende)."

"Nou, ik denk wel eens geheimzinnig stiekem hoe spannend dat zou zijn. Maar laat ik deze ondeugende gedachte verder voor me houden....hoewel er wel heel veel uit voortkomt, nou ja zeg kun je je voorstellen hoe spannend dat zou zijn ?"
"Dat mens is staaapel mesjogge ! Hoorde je dat ? Een tante van 10 jaar ouder die zo tegen je praat ! Dekking ! Wegwezen ! Met krankzinnigheid en waanzin moet je niets te maken willen hebben !"
"Nee, dat is inderdaad een malle, en maar tokken over duurzaam en duurzaamheid...zou dat haar angst voor de dood zijn en dan komt ze met allemaal van die allang bekende dooddoeners aan dat schepen veel vervuilender zijn dan vliegtuigen en auto's, het is gewoon haar angst voor de dood, dat de hele tijd snateren over duurzaam, net zoals dat alles anders moet, echt zo gek als een deur, het gaat alleen maar om ik, ik, ik, heel haar redeneren en praten draait om "ik", één grote of juist kleine egotrip, die malle madam van vodafone....en ze is de enige niet, hoe hoger hoe gekker, vaak, met hun misantropische geldpraatjes, ach man, die vieze bolkestein, je zou verwachten dat de dood van zijn zoon hem een klein beetje bescheidenheid....maar niets, niets, niets...hoe vreselijk is dit alles. Wat een vreselijk mens, superieuriteit, egoisme, gastronomie en rechts tennisweer, laat de polen maar komen, heuheuheu, ze kunnen nog heel wat aan mijn villa opknappen, heu, heu, heu"
"Met slechte mensen gaat het altijd goed."
"Good guys go first."
"Halfhoge hakken, een dunne zomerjurk, stevige stappen met als gevolg prachtig trillende billen."

"DAMES EN HEREN, DAMES EN HEREN, we naderen het eind van de avond met die lekkere koffie of thee, misschien nog een enkel kersenbonbonnetjes of chocolaatje erbij, toch zou ik graag nog even 1 ogenblikje vragen voor...voor....voor....zeker ook voor het bedienend personeel en de kok die ons zo geweldig door de avond geloodst hebben, maar in dit geval wil ik graag alle overledenen in herinnering brengen. 1 minuut stilte !"

"Heb soms van die vervelende obsessieve gedachten dat er zo'n 2 of 3 dagen de hele tijd Rosan rozen rode mond door mijn hoofd gaat. Vreselijk irritant zoiets, de hele tijd zo'n foto of zin of beiden in je harses of het gezicht en de sex van iemand."
"Weet je waar ik nou het meeste moeite mee heb in het leven, de waan van verliefdheid of liefde, de verbeelding en de werkelijkheid, dat je soms 3 maanden in je verbeelding met een dame naar bed gaat en opstaat....en dan zie je haar de volgende dag op je werk en daar ben ik dan weer wel neutraal....of dat na twee weken, 1 dag, 3 maanden, 14 jaar je het opeens heel anders ziet allemaal...de liefde of verliefdheid zijn krankzinnig, waanzinnig, een waan, gekheid.....ik zou mede daarom bijna pleiten voor het afschaffen van het huwelijk....hoewel, niemand is natuurlijk verplicht om te trouwen en soms werkt het ook wel, hoewel je jezelf en je partner altijd wel een beetje voor de mal houdt...in ieder geval is dat het meest ingewikkelde in het leven."
"Ja, ja, ik kan me nog de eerste keer herinneren, een zeer knap meisje, waarvan mijn vader zei dat ze zeldzaam rijp was voor haar leeftijd, ze had veel haar op haar onderarmen, zou ze soms afstammen van een aap ?....maar haar feromonen, als ik maar met haar danste en haar rook, dan was er al sprake van een....hoe zal ik dat nou eens beleefd zeggen bij dit diner....een hard on, sorry (red: piepte hij)....en toen het de eerste keer gebeurde, naar binnen en floep, leeg en hoe wonderbaarlijk knap ze ook was, het deed me echt aan de apen denken, zo beestachtig, zo dierlijk, dan merk ik toch dat ik een gereserveerde afstandelijke intellectuele figuur ben. "Ja, zo kun je wel van alles een probleem maken," is me wel eens toegevoegd. En inderdaad, zo is het, ik kan van alles een probleem maken. Je ziet het mij vaak niet aan. Men denkt dat ik door het leven ga als iemand die zich maar liever niet te veel problemen maakt en daar wonderwel in slaagt. Nou, maar zo is het niet hoor. In mijn hoofd wordt het vraagteken steeds opnieuw uitgevonden. En het komt maar zelden voor dat er een lampje gaat branden."



.

Thursday, November 25, 2010

Tripartite

..."Ik zeg altijd maar zo: ik zeg altijd maar zo"


Zozo

Zojuist de film "the box" gezien. Gebaseerd op het verhaal "button, button". Dan komt er een griezelige man aan de deur en die zegt: 1 miljoen dollar als je op deze knop drukt, maar dan gaat er iemand op deze aarde dood. Altijd drukt van de man en vrouw de vrouw op de knop. En vervolgens loopt het slecht met haar af, de volgende die op de knop drukt is ook een vrouw, waardoor degene die daarvoor gedrukt heeft sterft.

Volgens Nicolas Cage zie je bij prostitutie waar het om draait, mannen willen sex/liefde, vrouwen willen geld/liefde. Volgens mij klopt deze simplificatie niet geheel, maar wel ten dele. Ik ben nooit naar een dame van lichte zeden geweest, braaf jongetje, maar ja, de grens is soms wat....

Enige tijd had ik de gewoonte om aan een dame met kinderen te vragen, je kind en je man vallen in een ravijn, je kan 1 van de 2 redden. Wie red je ? Soms schrok ik een beetje als de dame van een ogenschijnlijk gelukkig getrouwd stel hatelijk en een beetje boos zei: dan laat ik Frank vallen als een baksteen (red: Frank was haar man). 1 keer heb ik gehoord: ik laat toch maar het kind vallen, want mijn man kan voor mij zorgen (red: financieel). En een blik daarbij van jij bent goed verknipt (aan mij gericht).





Elk !, elk woord een punt minder qua iq, elke name droppping 10 punten minder, de laatste twitter regels. Wel grappig, aan de twitter van iemand herken je meteen egoisme, ijdelheid, leeegheid, domheid en het onnozele leven als schone schijn.

 Mens, je kunt niet denken en schrijven maar als je dat met twitter wil bewijzen, ga je gang ! Denkwerk ! Waar ? Waar ? Waar ? Eindelijk aandacht ! Eindelijk waardering ! Eindelijk erkenning ! Die ik van mijn vader nooit gehad heb ! Mijn god ! Het inlevingsvermogen van een ouwe taart ! Mens, schei uit ! Neelie Kroes ! Duurzaamheid ! Ijdelheid ! Alex Rinnooy Kan ! Alex Pechtold ! Gaat maar door met r praatjes ! Mat haar gebakken lucht ! Geile ouwe truffel ! Mijn ex man komt hier wel eens en dan zit hij er zo somber bij ! Bijna depressief ! Hoe zou dat nou komen ! Ik probeer het altijd gezellig te maken ! Zit er vrolijk bij ! Goh wat zal hij opgelucht en blij zijn ! Dat hij dat nooit meer hoeft aan te heuren ! Kakel ! Kwaak ! Snater ! Ik heb een lidteken ! Zeg dat wel ! Een litteken ! Corpsbal ! Het leven de bewijs ! Hoe hoger, hoe dommer ! Aan dat leven kun je twijfelen ! Dat leeft niet echt ! Doodsangst ! Doodsbang ! Rennen ! Ik kan toch niet echt dood gaan ! Ah quelle dommage de moi-meme ! Kijk, een kip klinkt gezellig ! Maar die lege egoistische woordenbrij gaat zo op je zenuwen werken ! De diepgang van een platbodem !

sms:
21.11
zeg weet jij waar mijn wijnopener is gebleven, ik loop hem al de hele avond te zoeken!
21.13
zeg ik heb een hele mooie nieuwe gekocht, wnanneer heb je hem voor het laatst gebruikt, zoek eens goed. Suc6 !
21.15
Ja, nou ik was de hele avond aan het zoeken en er verdwijnen de hele tijd dingen uit mijn huis.

"Dat heet kurketrekker, pap."



http://www.youtube.com/watch?v=xDQqMLHACMQ&feature=related

Ik wil niet meer

Domme mensen verdoen hun tijd met kwaad en verongelijkt zijn.

Tuesday, November 23, 2010

I want you to love me, like I'm a cold guy

Want you to make you me feel like I'm all the girls in the world, like I'm all the girls that are in command.



http://www.youtube.com/watch?v=pa14VNsdSYM



,

Wees stil heil shitler




http://www.youtube.com/watch?v=wyQqtKVg81c




"Serafijn Lampion, wat een vent." Kan me nog herinneren dat ik dat als 11 jarige las in de Suske en Wiske en dat ik daarover aan het lachen was. Lambik zei dat over een (stofzuiger)verkoper waar hij een hekel aan had. Vond dat zo grappig, dat iemand zoiets in een strip zei en misschien dat willy vandersteen dat in het echt ook van iemand vond.

Vandaag maakte ik iemand mee die na elke presentatie een of andere rotopmerking maakte....net fleur agema...moet ik ook maar iets van sympathie voelen voor iemand die er nog lelijk uit ziet ook. Nee, hoe minder ik met haar te maken heb, hoe beter. Contrast was wel dat er een dame die op Birgit Donker leek in de zaal zat. Na afloop kwam ze op mij af ! Maar ze had een man.


Monday, November 22, 2010

Enig gedonder in het vooronder

Ik zou voor scorpio (dat raad ik maar) Rosan Hollak een verhaal willen kunnen schrijven zoals David Sedaris dat doet...

Kansloos

Laat ik het eens proberen, binnen een maand hier een verhaal in de stijl van David Sedaris....ja, maar het is erg onrustig en ik sta onder hoogspanning met verhuizing, drie kinderen en druk werk. Misschien een goede bron waar je uit kunt putten. Maak er wat van. Doe je best. Goh, dat die David Sedaris van zichzelf zegt dat hij niet intelligent is. Als je toch zo kunt schrijven.

U hoort van mij te zijner tijd ! Zit er iets in onhandige pogingen....ik kan vrienden nauwelijks aan het lachen maken en als ik rare danspasjes op mijn werk maak word ik meewarig aangekeken....Vreemde mensen die proberen leuk te zijn of leuk proberen te doen en het absoluut niet zijn en ik weet van mezelf dat ik niet leuk ben...heel soms kan ik over dit blog lachen, goh, ik kan me nog herinneren dat ik tegen een dame vertelde dat ik veel gelachen had met een vriend en dat ze daar jaloers op was...ben ik wel eens jaloers geweest op....ja, net nog was een knappe dame op mijn werk aan het lachen aan de telefoon, jaloezie, getverrrdemme...enne het is ook een stemming waarin je bent, bruno gezien, nauwelijks geglimlacht, daarna zag ik hem nog een keer op het filmkanaal en toen wel...

Had een discussie met twee jongere collega's van rond de 30, die vonden allebei rembo en rembo leuk, maar ook hans teeuwen en theo maassen, hoe is dat mogelijk, kijk, hans teeuwen en theo maassen begrijp ik, maar rembo en rembo, ik snap dat niet, ik snap dat niet, ik snap dat niet

Saturday, November 20, 2010

Een stuk leven



Very engaging ! Celebrating success ! Interessant idee ! Kort lontje ! Wat ben ik toch dom ! Wat ben ik toch leeg ! Een traantje ! Een vals lachje ! Polman, CEO Unilever: Ik hoef niet op mijn graf te hebben: “Hij heeft de marge verhoogd” maar ””Hij heeft de ontbossing met 60% gestopt”! Daarvoor verdien ik veel meer dan 250.000 EUR ! Voor dat soort onzin ! Polman verdient 6 miljoen EUR per jaar ! Geil ! Geld ! Geil ! Geld ! VVD ! Trots op de VVD ! Trots op Nederland ! Trots op mezelf ! Superieur dat ik daar ben met mijn geld en leegte ! Very engaging ! Celebrating success ! Celebrating stupidity ! Ach die marrokanen bezorgen toch overlast ! Leve Marco Pastors ! Leve CrimiNeelie !
Belachelijk toch belastingen ! Belastingen moesten ze afschagffen ! Kan ik onbelast mensen ontslaan en daar trots op zijn ! Plus het idee betaalde 'business class klantenservice', wederom van Peter Gelpke ! Kwaak ! Ouwehoer dat ik daar ben ! Hollewaai dat ik daar ben !

Teenage dream

.


Goed liedje, omdat er iets bipolairs in zit, zoals alle goede muziek, hard en zacht, koud en warm, lach en verdriet....intrigerende clip erbij, die blik zeker viermaal naar boven geheven van mevrouw Perry, die kwaaie aap van een jongen, dat spugen tegen 2.17, de klep van de pet even aanraken, het gaspedaal, bijna surrealistisch. Mooi.


http://www.youtube.com/watch?v=98WtmW-lfeE


.

Friday, November 19, 2010

Wir haben es gewusst

Veroordeeld wegens collaboratie

Mark R., Maxime V., Edith S., Marja v.B., Pietje Heintje D., Ivo O., Henk K., Henk B., Melanie S. v. H., Ben K., de voltallige regering en alle vv fractieleden en alle ca fractieleden m.u.v kathleen ferrier en ad koppejan.


Saturday, November 13, 2010

A loving heart is the truest wisdom

 Fijntjes wijzen op egoisme, leegheid, materialisme, fascisme, ijdelheid en de dood.

Hmmm, wat aantrekkelijk zo'n machteloze scheldpartij. Wat je zegt ben je zelf. Net zo opwindend als twitter en het oneindige gebabbel van een klaske leeghoofdige dames waarbij een kip op een stok wijs lijkt. Wat een dom leeg gekakel voor 250.000EUR+ per jaar. Wat je zegt ben je zelf.

Eli en Stan 12 november 2010 9 jaar






Friday, November 12, 2010

Eindelijk brak in de trein huiswaarts ! Stimulerende maar lastige discussie !

Ik kan geen andere conclusie trekken dan dat die vrouw toch wel erg in de war is

Very engaging ! Celebrating success ! Celebrating emptiness !

Let's celebrate death ! Let's celebrate your death ! Finally get rid of all those chicken sounds ! Een kip op een stok klinkt wijzer !



http://www.youtube.com/watch?v=gmHVj6tiIi0



http://www.youtube.com/watch?v=MBr5-m-AkHQ&feature=related



Waarom zou ze alleen blijven als er zeker 100 knappe en leuke mannen vallen voor haar charme ?

En toch...drie niet lelijke dames hebben enige belangstelling kenbaar gemaakt sinds maart 2010, maar ja, je kunt liefde niet afdwingen....en dat maakt me ook al triest. Het klopt veel vaker niet, dan wel. Denk maar niet dat ik plezier heb in afwijzing.

Thursday, November 11, 2010

I'm such a lonely man

Waterman met Ram
Hier is geen kans van slagen. De waterman kan niet tegen de humeurigheid van de Ram en zoekt een minder agressief type. De Ram is veel te egocentrisch voor de Waterman.

Waterman met Stier
Twee volstrekt verschillende karakters. Stier materialistisch en conservatief. Waterman progressief en onthecht. Dat wordt niks.

Waterman met Tweelingen
Kunnen niet met elkaar opschieten. Beiden slordig en dat werkt niet. Tweeling gaat alleen maar voor eigenbelang. Tweeling lijkt vernieuwend maar is dat niet, alleen de waterman kan echt iets nieuws brengen.

Waterman met Kreeft
Hier is de kans van slagen nihil. Voelen elkaar niet aan. Kreeft zeurt en klaagt alleen maar, huiselijk, burgerlijk, bang, jaagt Waterman, die ruimte inneemt, weg. Waterman kruipt steeds meer in zichzelf en loopt hele avonden en nachten weg tot hij een ander vindt of tot hij altijd wegblijft, liever alleen. Gewoon niet aan beginnen.

Waterman met Leeuw
Twee tegenpolen en dat levert alleen maar moeilijkheden op. Leeuw is egocentrisch, ijdel, narcistisch wat haar dom maakt, ook al weet ze hoge cijfers te halen op school en universiteit. Het de hele dag egocentrisch om aandacht vragen ergert teveel. De leeuw gaat alleen maar voor uiterlijke schijn en etiquette: een leeg onnozel bestaan.

Waterman met Maagd
Beide tekens hebben niets gemeen met elkaar. Maagd is dermate wantrouwig dat er sprake is van een self fulfilling prophecy: nee, ik geloof niet dat hij echt van mij houdt dus wil ik niets met hem te maken hebben; zie je wel, hij kiest voor iemand anders die hem ook afwijst en hij neemt nooit meer contact met me op. Waterman is luchtig, maagd een pietje precies. Maagd is kritisch, vormelijk en houdt zich aan de regels, de waterman wil alleen maar regels en conventies breken. Watermannie begrijpt niet dat iemand zulke prachtige kunst kan maken en dat de kunstenares maagd zelf zegt dat het niet(s) nieuw(s) is. Perfectionisme en de klinische dood.

Waterman met Weegschaal
Volstrekt verschillende levensstijl. Weegschaal is besluiteloos en waterman moet dan beslisssingen nemen. Dat gaat tegenstaan op langere termiijn. Weegschaal is een gevoelsteken, Waterman is iets te vaak gespannen. Geen van beiden is attent.

Waterman met Schorpioen
Grote moeilijkheden. Schorpioen heeft een agressief karakter en dat weten ze niet van zichzelf. Een schorpioen heeft een hekel aan vaagheden en met een waterman weet je nooit waar je aan toe bent. Voor de schorpioen is er alleen maar zwart of wit en de waterman kan beter relativeren. De schorpioen kan moeilijk gevoelens uiten, wat voor de waterman geen probleem is. Een schorpioen vergeet en vergeeft nooit, een waterman vergeet en vergeeft meteen. De waterman is zo hopeloos gek op de diepzinnige schorpioen dat hij zich geen raad met zichzelf weet en raakt verward. Ze begrijpen elkaar niet, zij maakt van liefde een strijdperk, hij onvoorwaardelijke liefde en zet haar teveel op een voetstuk. En omdat jullie tegenpolen zijn gaat het altijd fout met de timing, jij zoekt toenadering als zij dat niet wil, zij zoekt toenadering en dan word jij koel en afstandelijk omdat je gek wordt bij de gedachte dat je meegesleept zou kunnen worden in de sex en obsessie van de scorpio. Liefde is in degene die bemint, niet in degene die bemind wordt.

Waterman met Boogschutter
Verschillende karakters. Gaat nooit goed. Booschutter een idealist en religieus. Een Waterman is niet gelovig.

Waterman met Steenbok
Geen kans van slagen. De Steenbok is een wat depressieve op feiten gerichte figuur. Te weinig overeenkomsten.

Waterman met Waterman
Dit kan niet goed gaan. Ze werken elkaar op de zenuwen en ze zijn al wat gespannen van nature. Zoek een rustgevend type.

Waterman met Vissen
Ze hebben niet veel overeeenkomsten. Vissen is idealistisch en zeer gevoelig. Waterman is tactloos en biedt vissen niet voldoende veiligheid. Vissen voelt zich daardoor verwaarloosd. Niet aan beginnen, want jullie zullen binnen 1 jaar onherstelbaar uit elkaar groeien.

.

.

Wednesday, November 10, 2010

VVD: slechte mensen ontslaan

En toen liep de mannelijke tweede kamer en eerste kamer leeg, sterker nog

l'histoire se repete

Dat die fransers in hun taal al rekening hielden met het feit dat geschiedenis stinkt, dat is toch knap.

l'histoire pete, herhaaldelijk. "Peter" met allemaal accentjes betekent stinken in het frans, n'est ce pas.

Ooit was ik trots toen een Fransman mij vroeg of ik uit belgie of canada kwam omdat ik goed frans sprak met een licht accent. Nu zou ik dat overigens niet meer kunnen, dan moet ik 1 of 2 maanden in Frankrijk leven tussen Fransen. Toch ben en word ik anders als ik Frans, Engels, Italiaans of Duits spreek, glaube ich.

Wat ben ik moe vandaag met mijn rode oogjens.

Tuesday, November 9, 2010

loving heart



Mijn dochter, bijna 9, is een schorpioen en ze had eergister zo'n kwade woedende bui, waarbij ze met van alles aan het smijten was.
"Wat is er nou, Eline ?"
"Dat is gewoon niet goed, het is NIET goed !"
En daar verdween weer een schoen, hard weggesmeten.

Toen ik haar een half uur later vroeg wat er aan de hand was zei ze: ik had een beetje een boze fase. Als ik het verhaal lacherig aan iemand vertel, dan zit zij schaapachtig mee te lachen.

Mijn australische oma was ook een schorpioen en als een ober te snel een bordje of glas weghaalde dan kreeg ze een woedende felle blik in haar ogen en dan schreeuwde ze "ASJEPIK !" en ze gaf de ober letterlijk een tik op zijn vingers. Toen schrok ik daarvan in 1978, nu schater ik er af en toe over als ik eraan terugdenk.

.

Sunday, November 7, 2010

Scapolo

Italiaans voor ontsnapte gevangene uit het huwelijk of gewoon vrijgezel.


Toine van Peeperstraaten praat over haar scheiding
HET IS TOCH ZO ONEERLIJK !



King Cock

Lord of the strings

Die fucking Harder

"Pa, pa, ik was daar in de videoland en daar hadden ze een afdeling porno, nou en daar hadden ze king cock, lord of the strings en die fucking harder, maar ik heb het achterop gelezen en het heeft allemaal niets met de echte films te maken," zei zijn 10 jarige zoon teleurgesteld.

Daily dick gooit zijn throbbit keihard in de strijd om pompend te overleven.



http://www.youtube.com/watch?v=d7R7q1lSZfs&ob=av3n



Ons droomhuis past als een handschoen !

Als Geert Wilders in chic pak en Fleur Agema met reumatische hand bezoek krijgen weten gasten vaak niet hoe snel ze het huis weer moeten verlaten. Wat een vieze muffe lucht hangt er in de woning. Bovendien zijn de ramen altijd beslagen; je wordt er bijna claustrofobisch van ! De zwarte plekken op het behang nodigen ook niet echt uit om gezellig een bakkie te doen bij Geert en Fleur.

.

Saturday, November 6, 2010

Gezweef

Hier klopt niet zoveel van...of wel ? Onzekere tijd, dus zoek ik af en toe een houvastje, geloof er niet in.



Waterman met Schorpioen partner

Relatiecijfer 8

De waterman houdt van verandering, elke keer wat nieuws. Terwijl de schorpioen de situatie liever houdt zoals het is, zolang het bevalt. Jullie zijn een uitdagend stel en vullen elkaar aan. De schorpioen kan nog wel eens onaardig zijn, dat zal de waterman niet gauw verkeerd opvatten. Dat komt omdat de waterman weet hoe zijn partner is.



Waterman met Maagd partner

Relatiecijfer 8

De waterman is enthousiast over de nieuwste moderne dingen. Dat wil hij dan ook zo snel mogelijk in huis hebben (klopt niets van). De maagd is niet het type voor onverwachte dingen die niet passen in het schema. De waterman wil graag een beetje vrijheid, en is erg sociaal (nee, niet sociaal). Het nadeel is dat als de waterman wat koopt hij niet goed nadenkt of de aankoop wel slim is (komt nauwelijks meer voor sinds ik 28 ben). Daar kan de maagd de waterman mee helpen !


Waterman met Kreeft partner

Relatiecijfer 4,5

De kreeft houdt van het vertrouwde oude leventje, de waterman juist niet! De waterman toont veel belangstelling in alles wat nieuw en anders is. Mochten jullie bijvoorbeeld samenwonen, kan dat voor problemen zorgen. Allebei hebben jullie een hekel aan ruzie, mochten jullie ruzie hebben willen jullie dat ook zo snel mogelijk bijgelegd hebben.

(de eerste 12 jaar een 8, 1 jaar een 5 door mijn schuld, 1 jaar een 2 door haar schuld)



Waterman met Tweeling partner

Relatiecijfer 10

Dit is een supermatch! Allebei echte vriendschap bewaarders. De waterman heeft in het algemeen een socialer gevoel dan de tweeling. En de tweeling staat wat meer met beide benen op de grond. Jullie relatie blijft boeiend door nieuwe belevenissen. En jullie hebben elkaar altijd wel wat te vertellen! Top dus!


Waterman

Vriendelijk (mja)
Menslievend (mmmm, weet niet, steeds minder ?)
Eerlijk (mja)
Loyaal (mja)
Origineel
Vindingrijk
Onafhankelijk
Intellectueel
Onhandelbaar
Dwars
Pervers (nee)
Onvoorspelbaar
Koel

Element: lucht
Kleur: turquoise (klopt !)
Edelsteen: turquoise

Schorpioen

Vastberaden
Krachtig
Emotioneel
Intuïtief
Gepassioneerd
Spannend
Aantrekkelijk (ja, de aantrekkelijkste)
Jaloers
Obsessief
Compulsief
Geheimzinnig
Koppig

Element: water
Kleur: warm rood
Edelsteen: opaal

Maagd

Bescheiden
Verlegen
Nauwgezet
Betrouwbaar
Praktisch
IJverig
Intelligent
Analytisch
Zweverig
Tobber
Perfectionist
Conservatief

Element: aarde
Kleur: groen, donker bruin
Edelsteen: sardonyx




.

Saturday, October 23, 2010

Eindelijk



We hebben er 32 miljard ingesto(n)ken in de banken en nu gaan "we" 18 miljard bezuinigen op alles wat weerloos is, zo doen wij dat.


Here am I floatin' 'round my tin can far above the world
Planet Earth is blue and there's nothing I can do


http://www.youtube.com/watch?v=xik-y0xlpZ0



Best wel hoor je gelukkig weinig meer maar daar is "dan heb ik zoiets van" voor in de plaats gekomen. Of dat nu vooruitgang is, ik betwijfel het.



"Ik herinner me een gesprek waarbij een oudere vrouw krijsend wegliep."


Rihanna blijft het toch goed doen. Mooi.

http://www.youtube.com/watch?v=_CH3jb39Qu8&feature=related


Tjitske Jansen wel mooi, over een zeevarende man, die de zee meer bemint:

en ik hou van
jou geloof ik en ik weet het trouwens zeker maar wat ben ik blij dat jij
al een beminde hebt want alles is hier al en ik hou zo van verlangen
en ik hou zo van alleen zijn en ik hou zo van het denken dat het zou
kunnen als het kon.


Als het echt wordt, de realiteit, dan is het niet leuk meer ?

Gelukkig ben ik geen romanticus ?


http://www.youtube.com/watch?v=9rF7_IQQG1g&NR=1


Ooit bij een feestje, 1981. La bamba werd gedraaid; er stonden 6 mannen in de rij om haar een kus te geven. Wat knap je daar op af. Mooi, zo'n zelfregulerend systeem. Toen hij een relatie met een beeldschone dame had en drie jongens tegen hem zeiden dat zij zo geweldig knap was, hielp dat niet. Aansporingen werken vaak omgekeerd, advies wordt weinig opgevolgd. Omgekeerd evenreedig.

Als ik nou een vrouw zou zijn en hij zou flirten met een andere dame en ik hoor hem zelfs dezelfde zinnen gebruiken, dezelfde verhalen ? Bye, bye, die hoef ik ook nooit meer te zien, nee, echt niet. Compleet afgeschreven. Gek is dat, de gedachte dat hij (ook) een ander zou willen dan ik is zo onverdraaglijk dat ik nooit meer een jongen wil.

Mijn dochter zit op dezelfde lijn. Tot het gooien van een zwaar voorwerp naar haar moeder toe. Toen zei ik dat we allebei niet meer met elkaar verder wilden. Meisjes zijn meer van de "eeuwige trouw" dan jongens, misschien. De vrouw bestaat niet. De man bestaat niet, maar wat ik hierboven beschrijf schreef ik als vrouw. Als man, vind ik het dan onoverkomelijk dat zij flirt met andere mannen ? Ligt eraan met hoeveel en in welke mate, die dame van la bamba flirtte helemaal niet, maar het idee van in de rij staan.

Toen zij, klaske, binnen een week na mij een ander had wilde ik verder niets meer met haar te maken hebben. "Hij is een goed minnaar," mailde ze me. Het stemt me wat zwaarmoedig of of of bitter...cynisch...stelt me teleur...stemt me droef...dat de dame waar ik 14 jaar mee samen was ook zo'n panische angst heeft om alleen te zijn. Alsof ik een relatie had omdat ze niet alleen kon zijn, niet omdat ze nou zo graag bij mij was. Zou best eens waar kunnen zijn. Maar zo zwart wit is het allemaal niet. En nu is het klaar met die egotistische puberale navelstaarderij.


Als ik even de krant las bij klaske in de buurt, dan kreeg ik een tik op de krant.

Aandacht ! Aandacht ! Aandacht !

Twee keer per dag sex, minimaal, dat is mijn eis !

En toch stemmen eenzame vrouwen me ook droef. Complicado.


Alles van waarde is weerloos.

Waarom ik nu weer boos ben op politiek: de tv uitzending over de opheffing van de orkesten. Alles met maar iets kunstzinnigs, met talent, maak het maar kapot.
Rutte zal vast wat handiger en vlotter babbelen dan balkenende en en het is zo helemaal niets, de liberale leegte kon niet leger zijn, egoisme en geld, niets, niets, niets

Frank Kalshoven voorzag in 1997 waar egoisme, angst, rancune en leegheid aan de macht toe zou leiden in de laatste alinea:

BV Nederland bestaat niet

De Amerikaanse econoom Paul Krugman schept veel genoegen in het bekitiseren van andermans opinie over economie, van Jacques Delors, via Clinton tot en met Bush. Zijn tegenstanders treffen het niet. Krugman, eind veertig, wordt beschouwd als de beste econoom van zijn generatie.

Krugman schrijft dat het spannend is internationale handel af te schilderen als een strijdperk waar landen of regio’s elkaar bevechten. Alsof landen, net als bedrijven, met elkaar in concurrentie zijn. Maar deze voorstelling van zaken is foutief. Zijn slogan luidt: “een land is niet net zoiets als een bedrijf”. Betekent een groter marktaandeel voor het ene bedrijf doorgaans een kleiner aandeel voor het andere (de winst van de een is het verlies van de ander), bij internationale handel profiteren beide landen.

Dat heet het leerstuk van de comparatieve voordelen. Neem twee landen. Beiden hebben twee productiesectoren waarin alleen met arbeid wordt geproduceerd. De arbeidsproductiviteit is in beide sectoren van land A hoger dan in die van land B. Land A heeft dus een absoluut voordeel in de productie van beide landen. Toch zullen de landen waarschijnlijk handel met elkaar drijven omdat de lonen in het minder productieve land B lager zijn dan in land A. Land A zal zich toeleggen op de productie van het goed waarin het, vergeleken met land B, het beste is.

Dit leerstuk, geformuleerd door de Nederlandse/Engelse econoom David Ricardo, geeft niet alleen een verklaring voor het bestaan van handel. Het toont bovendien aan dat handel door de bank genomen voor beide landen gunstig is. Werknemers van beide landen kunnen meer consumeren met dan zonder handel (consuminderen ? valt dat niet na te streven ? Hoe minder bezit, hoe minder gebonden ? Mensen die plezier hebben in een vak en in hun vakwerk en niet politiek, dat is mooi).

Zo stellen veel politici dat de wereld uiteenvalt in drie blokken -Noord-Amerika, Europa en Azië inclusief Japan- die elkaar op leven en dood beconcurreren. De winst van het ene blok zou het verlies van het andere zijn. Nooit van comparatieve voordelen gehoord. Economische groei in de tweede of derde wereld is niet schadelijk voor de eerste wereld.

Politici geven populistisch hun mening en begrijpen economische of technische fundamenten niet. Krugman geeft aan dat in het publieke debat de slechte ideeën (angst (aanjagen)) van niet-economen de goede ideeën verdringen.
Charlatans zoals bovengenoemden worden minder beschroomd naarmate de massa niet-geschoolde commentatoren groeit. Angstverhalen klinken vaak overtuigender dan echte analyse. Echte economische analyse is nu eenmaal intrinsiek ingewikkeld. Politici en zakenlieden zaaien geregeld paniek over concurrentie en de bedreiging voor Nederland en Europa van goedkope Aziatische import. Bovendien gebruiken ze een term als “bv Nederland”. Beide gedragingen zijn door Krugman strafbaar gesteld.



Maddam

Ook in mijn familie zit een gekke tante. Elke keer als "we" bij haar op de vijzelstraat op visite kwamen (vol van moderne spullen, samenwonend met een 30 jaar oudere kunstschilder (mooi werk trouwens) zei ze:
"Plof neer !"
Als 10 jarige weigerde ik dat al. Dan bleef ik de hele avond desnoods staan. Of zo hard springen op de zitzak dat deze daadwerkelijk plofte.




Eindelijk

Eindelijk is het me gebeurd, me nooit meer ergeren
zomaar en nu kan ik het niet meer verbergen.

Meneer right ontmoet, de man van mijn dromen,
hij laat me ware liefde zien, althans dat lijkt het omen.
Zonder dat prachtige haar
en zijn doordringende liefdevolle staar.

Eindelijk ben je daar dan
nu komt het er van
Hij leek zo vaak de ware
maar dan bleek het toch een nare.
Nu kom jij voorbij en verlicht mij

Eindelijk is het me gebeurd, me nooit meer ergeren
zomaar en nu kan ik het niet meer verbergen.

Eindelijk ben je daar dan
nu komt het er van
als je eens wist wat ik van je dacht
ik kan het niet beschrijven dus je lacht.


Mister Damn Right

Mister Dan Death

Mister Dan Sex. Zou de ideale man de dood zijn. Zou de ideale vrouw de dood zijn.



Ja hoor, er zit een mannetje in de computer en dat houdt alles in de gaten, ja, in je telefoon ook en overal mannetjes die alles in de gaten houden.

"Praat smerig tegen me !"
Ten eerste weet ik dan niets te zeggen, na een relatie van 14 jaar waarin ze opeens zoiets vraagt en ten tweede vraag ik me dan af wat haar twee-weken-affaire haar allemaal voor schunnigs toegefluisterd heeft.
"Nu moet je me hard neuken."
Tsja, de ene keer heb je een half uur een keiharde en de andere keer een halfzachte die je met moeite naar binnen wurmt om na een viertal keer heen en weer schuiven te ontladen. Volgens mij geldt dat voor de meeste mensen. En het hangt toch ook van de dame af.

Interesting. Highly interesting. I'd be delighted to hear more on another occasion, but for now, if you'll excuse me.




Zo'n beklemmend dodelijk goed verhaal van Maria Barnas dat aan willem frederik hermans doet denken, maar nog iets klinischer, vervreemdender, naarder waardoor ik me akelig voel...hu, wat naar :


De ruimte die je inneemt
Maria Barnas


Lewis keek de hoeveelheid boodschappen in zijn winkelkarretje nog eens na en schatte de inhoud op een derde kubieke meter. De sinaasappels ergerden hem.

Hij was zich al een aantal dagen aan het voorbereiden op de komst van Emily. Emily hield van soja-burgers en witte wijn. Maar als verrassing had hij twee kleine fazanten besteld bij de jachtopziener van Dundas Estate.

Emily zou hooguit 1 kubieke meter in beslag nemen.

Emily was lid van The Mad Treehuggers. Ze liet zich in weekenden aan bomen ketenen en elke maand stelde ze het kappen van een oude eik een paar weken uit. Lewis moest niet beginnen over het feit dat die bomen uiteindelijk toch omgingen, daar kreeg Emily agressieve rode vlekken van in haar hals, alsof een verongelijkte stem zich dwars door de huid van haar keel een weg naar buiten forceerde.

Bomen namen sowieso teveel ruimte in beslag. Lewis begreep niet waarom bomen niet bij elkaar gezet konden werden, in een groot massief blok. Alle stammen tegen elkaar aan, de takken konden vast wel voor iets anders worden gebruikt. Met optimale bodemverzorging zouden ze genoeg voeding kunnen krijgen en de zuurstof uitstoot van een dertig vierkante meter klont boom zou evenredig zijn aan de zuurstof opbrengst van een enorm, dunbezaaid bos. De ruimte die dat zou opleveren legde een kortstondige kalmte in het hoofd van Lewis.

Hij had Emily ontmoet op een kunstbeurs in Londen. Ze stond er met haar koffers naar een perpetuum mobile van fietswielen te kijken. Hij had het kunstwerk nooit erg opwindend gevonden. Maar de kunstenaar verkocht goed, en het was eigenlijk het enige werk dat dit jaar belangstelling trok. Lewis zag door Emily wat er aan de fietswielen ontbrak: een vrouw die ernaar stond te kijken. Sindsdien ging het werk over van alles. Gemis, eenzaamheid, verlangen. Hij zag het allemaal in het lege, treurige werk en hij begon gedachten te formuleren over liefde.

De koffers van Emily irriteerden hem. Lewis had dertig vierkante meter gehuurd voor zijn stand, en Emily’s baggage nam er teveel van in beslag. Hij bood haar een drankje aan en liet haar koffers door zijn assistent naar de garderobe te brengen.

Emily had naar hem geglimlacht en hij had haar uitgenodigd voor een muziek uitvoering die later die avond zou plaatsvinden in de Royal Academy of Music. Lewis verwachtte er een rustig klassiek concert maar de avond bleek georganiseerd te zijn door Henrik Håkansson, een jonge Zweedse kunstenaar. Emily sprak lovend over zijn werk en Lewis bestudeerde het programma om later argeloos een detail over de kunstenaar te kunnen laten vallen.

Hij las:‘Håkansson uses the distinct cultural environment of the fair to facilitate the production of this off-site event, while also employing the format of performance and the scenario of filmmaking. A concert hall more regularly used for classical recitals is the site of a solo performance of a bird. In this synthetic environment a native British songbird becomes a fragile, exotic spectacle. The observation of nature results in the production of culture. The audience themselves become players and, in turn, the process of art-making becomes the subject of the piece.’

Lewis zag een dode tak op een podium waar een mus in werd gezet door een blond meisje dat teveel ruimte in haar jurk innam. Het kind keek bezorgd terwijl het de vogel enkele bevelen gaf. Het deed Lewis denken aan zijn moeder. Hij overwoog direct de zaal te verlaten maar Emily legde een hand op zijn arm, en daarnaast zou hij onmogelijk onopvallend de zaal kunnen verlaten omdat alles werd gefilmd. Drie cameraploegen registreerden het publiek en de bewegingloze mus in de dorre tak.

Het publiek wachtte op een geluid. Vier microfoons stonden gericht op de vogel die met zijn rug naar het publiek zat gekeerd. Emily giechelde, en mensen begonnen elkaar aan te kijken. ‘Een concert van afwachting’, fluisterde Emily in zijn oor. Ze zag er prachtig uit. Het haar strak naar achter gekamd en bij elkaar gebonden in een klein knotje en godzijdank geen sieraden.

Hij sloot zijn ogen maar opende ze al snel omdat zijn gedachten waarin hij probeerde te verdwijnen zijn moeder aan hem toonde. De vogel deed een poging te vliegen, maar kwam niet verder dan een ongelukkig sprongetje. De vleugels waren afgeknipt, en het dier viel met een plofje op het podium. Het was het eerste geluid dat het had geproduceerd en het ontlokte aan een enkeling in de zaal een aarzelend geklap.

Na afloop van de performance zei Lewis dat hij zich niet goed voelde, dat hij Emily graag mee uit had genomen voor een drankje maar dat hij zich helaas gedwongen zag naar huis te gaan. Tot zijn verbazing ging ze in op zijn uitnodiging hem te komen opzoeken in Edinburgh.

Dat was nu een week geleden, en Lewis had elke minuut van de dag gebruikt om zich voor te bereiden op haar bezoek.

De tafel was gedekt, vierkante borden op een vierkante tafel. Hij had met een lineaal de afstand tussen de borden en het bestek gemeten, zodat alles exact op de goede plek stond. De fazanten die hij eerst gegrild, lagen in dunne plakken in de oven, ze zouden geen enorme schaal in beslag hoeven nemen op tafel.

Op het aanrecht stond het nagerecht op kamertemperatuur te komen; sinaasappels doordrenkt in cognac. Hij had de vruchten gepeld en in kubussen gesneden. Ze hadden daarbij veel sap verloren maar hij had er wel een mooie kubus mee gebouwd van negen vruchten, die stond als een Donald Judd. Hij had zich geschoren, en voor de gelegenheid niet alleen zijn hoofdhaar maar ook het overtollige haar van zijn benen verwijderd. Zijn lichaamshaar vulde net twee handpalmen maar alle kleine beetjes telden.

Het stelde hem gerust dat Emily naar zijn huis toe kwam. Als hij haar had moeten treffen in de stad had hij haar misschien niet herkend. Hij had vooral gelet op hoe netjes ze in haar kleren paste. Haar slanke benen in een nauwsluitende rok. Er zou nog net een hand tussen haar huid en de stof hebben gepast. En toen hij de secure indeling van haar koffer had gezien toen ze die opende om er een jas uit te pakken, wist hij het zeker.

Lewis’ benen waren schraal en Emily was al 4 minuten te laat. Hij pakte de lineaal er nog eens bij en controleerde de afstand tussen het servies en het bestek. Tot zijn ontsteltenis zag hij een kreukel die Emily zou raken aan haar linkerknie. Net toen hij het strijkijzer uit de kast wilde pakken, hoorde hij de deur van een auto dichtslaan. Lewis hapte naar adem en spoedde zich naar het raam. Op straat, vlak voor zijn huis stond een vrouw naast een taxi. Ze betaalde de taxichauffeur en liep richting de trap die leidde naar Lewis’ voordeur.

Een vogel met stompjes van vleugels deed een poging te fladderen in zijn maag. Hij zag een vrouw de zoom van een hoepelrok optillen terwijl ze de trap op liep. Haar haren waren gekruld en stonden in een krans om haar hoofd. Grote armbanden rinkelden om haar pols. Lewis liet zich zakken op een stoel en poetste een vork toen de deurbel ging. Hij poetste een lepel toen de deurbel nog eens ging. En toen een aantal minuten later een nerveuze boodschap werd ingesproken op zijn antwoordapparaat streek hij ter hoogte van zijn knie een kreukel uit zijn leven.

.

Friday, October 22, 2010

I hung my head

Opmerkelijk hoe sombere beelden en sombere liedjes en trieste verhalen je kunnen opmonteren. Maar niet het bovenstaande.

En wat ook helpt is doen alsof. Alleen in de lift je hoofd laten zakken, een sombere teneergeslagen houding aannemen en dan mompelen: Het leven is vreselijk. Het leven is ellendig. Het leven is vreselijk ellendig. Heer Lijk zielig doen. Indulge in self pity. En vervolgens spontaan glimlachen, goedgemutst die lift uit stappen en iedereen "goededag !" wensen.

En het gezelschap van een lieve leuke vrouw. Of poesjes. Of kinderen af en toe...hm, soms word ik van die drukte wat minder vrolijk.

Een ervaringsdeskundige vertelde mij dat je een depressie kunt herkennen aan het feit dat je bij mooi weer somber wordt omdat het niet klopt, jouw gemoedstoestand en het weer. Ik voel me zo somber en slecht dus moet het wel regenen. Daar werd ik vrolijk van, omdat ik er de conclusie uit kon trekken dat ik nog geen echte depressie heb gehad. Wel een periode gehad van moeilijk opstaan, als je je werk en je relatie niet meer leuk vindt, da's gewoon zwaar. Als er geen humor is in de relatie en elk gesprek ruzie-achtig serieus verloopt, dan moet je de relatie zo snel mogelijk verbreken, dat is een erg slecht teken.

En wat helpt is tegen iemand aan janken over hoe zwaar het leven wel niet is en dan horen:

"Zielig doen is ook een kunst."

De mogelijke liefde

Romantisch verbitterd







Ook eens "ik ben" ingetoetst bij google, zoals te verwachten geen gedicht bij mij.

Ik ben spelletjes (nee)
Ik ben een baas (nee)
Ik ben toch niet gek (ten dele)
Ik ben stil (ja)
Ik ben bas (nee en ja, ik praat op een hummende bas toon)
Ik ben lelijk (nee, soms, ook van binnen)
Ik ben mama (ja, mijn kinderen noemen me vaak mama ? Zeker in 2009 )
Ik ben nog lang niet dood (reeds...)
Ik ben verhuisd (binnenkort)
Ik ben speciaal


Ook maar eens "ik ben niet..." ingetoetst

Ik ben niet bang (inderdaad, nauwelijks of niet bang)
Ik ben niet bom (?)
Ik ben niet meer verliefd (ehm, weet ik niet)
Ik ben niet gek ik ben een vliegtuig (nee)
Ik ben niet bang film (griezelfilms, daar was ik nog wel eens bang voor)
Ik ben niet gelukkig (onjuist, of, raar, met zo'n ontkenning heb ik de neiging het ermee eens te zijn, ik ben niet ongelukkig vind ik mooier)
Ik ben niet gek (ten dele)
Ik ben niet te stoppen (ehm, een vader van drie kinderen, ambtenaar ? niet te stoppen ?)
Ik ben niet perfect gedicht (goh, dat fotomodel van 18 zei tegen me dat ze perfect was in 1983)
Ik ben niet bang recensie (driemaal ik ben niet bang, zou iedereen dat hebben ? Het is een boek van Niccolo Ammaniti, dat ik niet gelezen heb. Ik heb 4/5 bibliotheek boeken nu al drie maanden liggen en kom er niet aan toe om ze te lezen, te onrustig, teveel andere dingen bezig.)

Tuesday, October 19, 2010

High high highely



Ik ben tweezaam. Ik ben alleen tezaam.



Ik duld niemand boven me. Ik duld niemand onder me. Behalve haar.


Intussen voorzie ik met die bezuinigingen en verrechtsing niets.



"Socialisten denken goed te zijn voor de mensheid en zijn schofterig voor hun medemens en naasten, anderen zijn dan weer goed voor de naasten (het kringetje dat het vooral heeft over tennisweer, golfweer en een bourgondische maaltijd en de smaak van de wijn) en hebben met de mensheid niet zoveel op, zwerver ? eigen schuld. Bedelaar ? Ga werken, ga holle lege reclamepraatjes verkopen."
"Een kippenvelmoment als je het niet koud hebt is de dood die je even streelt."

"Lees vandaag, 19 juli, "meer gouden woorden" van Gerrit Komrij met veel plezier. Zouden deze bijtende messcherpe columns nu ook ergens in een krant hebben gestaan ?  Een schrijver wil in de eerste plaats gehoord worden, volgens WFHermans. Of is 4 tot 8 lezers genoeg ? 1 lezeres ? Een zeer geestige kritiek op het boek "geestverkenningen" van Fits Bolkestein. "Zo'n man moet toch op een gedachte betrapt kunnen worden ? En het verdomde tweetal meteorologie en gastronomie blijft de welwillende lezer zo teisteren dat hij zijn laatste greintje welwillendheid spontaan verliest. Tennisweer en gastronomie zijn Bolksteins favorieten. Banale zinnen duiden op banale gedachten." Prachtig, als je zo'n analyse of kritiek kunt schrijven ! Zes bladzijdes lang over de onbenulligheid van een boekje bolkestein !"


"Ja, de arrogantie van abn amro, de veronderstelde superieuriteit van het bestuur, van mensen binnen het bestuur, dat wreekt zich. De overheid, dat zijn individuen. Het bestuur van een bank dat zijn individuen. Superioriteit ? "
"Als greet wilders nu een 3/5 part timer was geweest, hadden we dan 3/5 minder pvv stemmers gehad ?
Als adolfa nu maandag dinsdag en donderdag fuhrer geweest was, waren er dan 12 miljoen doden geweest en 3,6 miljoen dode joden ?



Norma Liter

Normaliter was ik getrouwd geweest of had ik samengewoond met Pascale of Geraldine, dat paste. En dan nog, dan kun je jezelf dat wel wijsmaken maar 14 jaar samen wonen is nog wel eens wat anders dan het idee hebben dat dat wel kan. Van temperatuur in huis (zij wil 23 graden, ik wil 19 graden) tot en met taakverdeling en koken. Ja, ja, dan zit ze daar weer te klagen over een te zacht gekookt eitje.

Zij vertrouwde me toe dat ze ook wel eens de neiging had om te slaan en ik had eens twee poezen en de ene likte altijd de ander tot er opeens een duivelse blik in de ogen kwam en dan beet ze hem. Nu zie ik het op tv gebeuren, dat een vrouw een mep krijgt, ziet er zo naar uit.

Toch is het verklaarbaar, jij bent van haar afhankelijk voor de dood/sex, dat roept agressie op ?


Low low lonely

"Speel jij een instrument ?"
"Nee."
"Dag."

Het superieure denken, het ivoren toren denken, het ik heb meer geld en ben dus beter denken van Fristi Bolkestein, Angela Merkel, Greet Wilders heeft iedereen. Als ik op mezelf afga en de mensen om me heen dan leeft iedereen in zo'n isolement.

Wat moest ik vorig jaar met kerst lachen, toen Eline en Stijn (tweeling, net 8 jaar) in een stapelbed lagen rond 21.00 uur. Stijn boven met Donald Duck en Eline beneden. Ik stiekem door de aanstaande deur kijken, ze moesten eigenlijk gaan slapen maar Stijn had nog een leeslampje aan.
"Nou Stijn, ik kan de balken van jouw bed zien, het zijn er 1,2,3, 5, heel veel !"
"Hm."
"Nou en weet je Stijn, dat skiën ging heel goed, jij vindt sleeën heel leuk, maar skiën is ook heeeel leuk, hoor."
"Hm," zei Stijn verstoord terwijl hij verder ging met zijn lectuur.
"Weet je waaraan ik nu denk ? Aan dat lekkere eten en dat je zo langs die tafels kunt lopen en dat je jezelf kunt bedienen en wat is dat eten toch lekker hier....en dat zwembad en ik ben al heel lang in de sauna geweest, ben jij al in de sauna geweest, Stijn ?"
"Oh nee."
"Nou, dat moet je dan nog wel doen hoor, Stijn, we zijn hier nog 1,2,3,4 nachten, dus dan kun je dat nog een keer uitproberen en dan daarna dat koude zwembad in, dat is dan helemaal niet koud meer."
"Hm," zei Stijn en hij sloeg weer driftig een bladzijde van zijn Donald Duck om.
Dat ging een half uur zo door, net een echtpaar. Bijzonder geestig om te zien.

2005
"Gotgotgot, leuk, twee zoontjes, drie stijve piemels in het zicht 's ochtends."

Monday, October 18, 2010

Liefde in het open veld

vlak
voordat
hij
bij
een
langzaam
ondergaande
zon
zijn
zaad
traag
maar onherroepelijk
uit zijn
lendenen
midden
in haar
woestijnbloem
wilde storten
rook
er
een
hazenwindhond
geinteresseerd
aan
zijn
reet


LOURDES

kerngezond
zo hard
mogelijk
door lourdes
hollen
daar
knapte hij
van op


EENZAAM

motorrijden
ik haat
het
maar je
wordt
nog eens
gegroet


DOORBRAAK

nadat hij 25 jaar lang
onafgebroken aan de zaak had gewerkt
wist hij een ding zeker
kennedy kon nooit
zijn vermoord door een reiger


NADEEL TOM TOM

zijn
vrouw
langs de
ringweg
van
lyon
in
mekaar
schoppen
dat
miste hij
wel



P. Douwes

Beertje Kloothommel

Brussel, 18 oktober 2010





...ik heb nieuwe schoenen, valt me erg mee, vind ze nog strakker en scherper dan mijn vorige...




...wat een onzin zeg...ik bedoel maar....




...angela, meid, ga eens een dag in Brussel rondlopen, of met de metro, dan zie je een multi culti stad en dan kun je niet beweren dat zoiets mislukt is, het is er gewoon en mensen proberen er het beste van te maken...en wat is dat leuk, zoveel verschillende mensen te zien ! misschien zou ik liever in Brussel gaan wonen maar dan zou ik Den Haag en vooral het strand en de zeegeur gaan missen...en de kinderen natuurlijk, maar wat is dat een feest, 2 dagen alleen in Brussel.

Zelfs als ik een week ga skien dan mis ik de kinderen niet, wel altijd blij om ze weer terug te zien en soms moeilijk om je oudste zoon in tranen te zien bij vertrek...maar missen, raar is dat, zou ik emotioneel wat kreupel zijn, ik heb in mijn jeugd wel relatief weinig visvetzuren gehad en dat schijnt belangrijk te zijn voor een goede breinontwikkeling....zitten angela merkel, greet wilders, frits bolkestein niet ook in een isolement, het isolement van teveel geld hebben, van teveel in een ivoren toren zitten, nooit meer in de metro van Brussel staan of zitten ?...is niet iedereen een gevangene van zichzelf....wel opmerkelijk veel zwervers en bedelaars vergeleken met 20 jaar geleden, ik heb er zeker 100 gezien, twintig jaar geleden waren dat er nog 5...

...Van 12 tm 18 heb ik in een luxe buitenwijk van Brussel gewoond (la Hulpe/Hoeilaart) en van 23 tm 26 (1988-1991) vlakbij de avenue louise in een klein flatje naast een prostituee, twee keer kwam ze met een blauw oog bij me huilen vanwege de mannen en hoe ze haar behandelden...blij dat ze niet vaker aanbelde...




...wat durf jij daar te beweren ?...





...er is wetenschappelijk bewijs dat visvetzuren echt belangrijk zijn voor mensen en kinderen. Twee keer per week vette vis of 450 mgram DHA en 250 mgram EPA !...




...7 uur vergaderen in deze zaal en dan een tiental minuten zelf praten en dan ben je relatief veel aan het woord...toch vind ik het leuk, alleen al dat brussel...nou maar gauw :



...ooooh, wat lekker, gegrilde ribbetjes, patat gebakken in olijfolie en een verrukkelukke griekse salade met feta erbij en twee witbiertjes (nog getwijfeld over retsina, maar ik was blij met mijn keuze, heb er heerlijk op geslapen) voor 20 EUR en dan zit daar een fooi bij van 2 EUR....dat noem ik nog eens feestelijk solo uit eten in Brussel !....

Saturday, October 16, 2010

Blij dat ik humorloos ben

Laatst heb ik geschreven dat sex saai is. Ook al bestaat er best lekkere sex. Toen gingen mensen denken dat ik allesex saai vond. Wat een onzin zeg.

Sex gewoon bijvoorbeeld behoort tot het allerlekkerste. Een slipwip is zacht en heerlijk. Minder vernieuwend kan bijna niet. Maar het was erg lekker. Dus ik kom er maar eerlijk voor uit. Ik bedoel maar.

Soms doe je van die rare spelletjes: als je van de sex van voor, van achter, rechts of links, lang of kort, eentje moest kiezen, welke nam je dan?
Ik wist het wel hoor. Sex.

En als de vraag was: welke van het rollen en bollen zou je kiezen als je er maar twee over mocht houden ?

Dat wordt moeilijker. We denken aan de lange massage sex, aan de snelle doodwip, aan de huilguilvuilkuil, aan de lachschatersax en de vieshups, aan de verbeeldingssex en de vruchtensex of aan de elitesex. Geef maar eens wat op.

Toch hoef ik ook over die vraag niet lang na te denken: elitesex en weemoedigesex. Met spijt laat ik de massagesex en de lachschatersax gaan. En, nu ik er zo eens over nadenk, die snelle doodwip, daar krijg ik altijd een portie energie van, dat wil je niet weten. Mens schei, uit. Maar ja, we deden een spelletje en dan moet je toch kiezen. Doe dat.

Nu ja, in het echt kom je meestal niet voor zulke keuzes te staan (slowsex of sanspenetrationsex ?) maar voor het bepalen van de gedachten (Frankrijk of Italië ?) denk je toch wel eens zo kinderachtig (doof of blind sex ?). Vergelijkbaar met de vraag welke muziekstukken of boeken mee gaan naar een onbewoond eiland.

Ik neem de sex mee. Of niet, wat is dat in het echt toch meestal maar kort, oh oh, oh wat is dat toch moeilijk, muziek en boeken achter laten voor eens in de week een kwartier sex na een half jaar ? We sexen dan misschien te weinig in Nederland, maar daar ga ik nu niet over zeuren, want zeuren helpt niet, maar lekker klaarmaken helpt wel. En dan weet ik helemaal niet zo zeker dat ze elders zoveel beter of meer eraan doen, hoor. Of het gras nou echt groener is bij de buren, daar ga ik niet over.

Wat een onzin zeg.

Minder veelzijdig, maar nu het herfst is ook heel smakelijk, is de zoete sex. Meestal maak ik zoete sex met knoflook en room (erg lekker) of gevuld met geilekaas en rode peper (ook erg lekker). Maar nu zag ik ergens een recept voor een warme sex met gewone en zoete.

Gemaakt. Gedaan. En allemachtig, wat was die warme noem-het-maar-sex snel op zeg. Onweerstaanbaar heerlijk. De opgegeven hoeveelheden lijken dus misschien wat royaal – nee, laat ik niet huichelen: ze zijn royaal – maar in de praktijk zal vrees ik blijken dat de hoeveelheid aan de krappe kant is.

Ik speelde er met de balletjes bij met een snufje eraan, en een lulkneedtrucje met vochtigvulvapersje, slechts op smaak gemaakt met een scheutje lik, versgemalen feromonen en een lepel massageolie. Een uitstekende door de weekse sex durf ik gerust te beweren.


.

Ja daar kont je op wachten

Laatst heb ik geschreven dat de dood saai is. Ook al bestaat er best goede dood. Toen gingen mensen denken dat ik alledood saai vond. Wat een onzin zeg.

Doodgewoon bijvoorbeeld behoort tot het allerlekkerste. Een snelledood is zacht en heerlijk. Minder vernieuwend kan bijna niet. Maar het was erg lekker. Dus ik kom er maar eerlijk voor uit. Ik bedoel maar.

Wat een onzin zeg.

Soms doe je van die rare spelletjes: als je van de dood van voor, van achter, rechts of links, lang of kort, eentje moest kiezen, welke nam je dan?

Ik wist het wel hoor. Dood.

En als de vraag was: welke van het heengaan en teruggaan zou je kiezen als je er maar twee over mocht houden ?

Dat wordt moeilijker. We denken aan de lange trage dood, aan de snelle dood, aan de huilguilvuilkuil, aan de lachschaterdood en de vieshups, aan de verbeeldingsdood en de vruchtendood of aan de elitedood. Geef daar maar eens 1 van op. Ik bedoel maar.

Toch hoef ik ook over die vraag niet lang na te denken: elitedood en weemoedigedood. Met spijt laat ik de verbeeldingsdood en de lachschaterdood gaan. En, nu ik er zo eens over nadenk, die snelle dood, daar krijg ik altijd een portie energie van, dat wil je niet weten. Mens schei, uit. Maar ja, we deden een spelletje en dan moet je toch kiezen. Doe dat. Maak die dood.

Nu ja, in het echt kom je meestal niet voor zulke keuzes te staan (morte piano of sansmesmerisezmort ?) maar voor het bepalen van de gedachten (Frankrijk of Italië ?) denk je toch wel eens zo kinderachtig (doof of blind dood ?). Vergelijkbaar met de vraag welke muziekstukken of boeken mee gaan naar een onbewoond eiland.

Ik neem de dood mee. Of niet, wat is dat in het echt toch meestal maar kort, oh oh, oh wat is dat toch moeilijk, muziek en boeken achter laten voor eens in de week die gedachte over de dood ? We doden dan misschien te weinig in Nederland, maar daar ga ik nu niet over zeuren, want zeuren helpt niet, maar lekker beëindigen helpt wel. En dan weet ik helemaal niet zo zeker dat ze elders zoveel beter of meer eraan doen, hoor. Of de grond nou echt donkerder is bij de buren, de ovens heter, daar ga ik niet over.

Wat een onzin zeg.

Minder veelzijdig, maar nu het herfst is ook heel smakelijk, is de zoete dood. Meestal maak ik zoete dood met knoflook en room (erg lekker) of gevuld met geilekaas en rode peper (ook erg lekker). Maar nu zag ik ergens een recept voor een warme dood met gewone en zoete.

Gemaakt. Gedaan. En allemachtig, wat was die warme noem-het-maar-dood snel op zeg. Onweerstaanbaar heerlijk. De opgegeven hoeveelheden lijken dus misschien wat royaal – nee, laat ik niet huichelen: ze zijn royaal – maar in de praktijk zal vrees ik blijken dat de hoeveelheid aan de krappe kant is. Een uitstekende door de weekse dood durf ik gerust te beweren.


Ik bedoel maar.

(naar aanleiding van de recepten van marjoleine de vos in de nrc, zo schrijft zij).