Saturday, January 5, 2008

De drie musketiers

 Als Donner enthousiast uitroept dat een minderheidskabinet van cda en vvd doorregeert tot het einde van de termijn, dan weet je dat deze man zijn instinct niet deugt.

Weer even over de dvd "keek op de week". In 1 scene vraagt Dirk, de dakloze zwerverachtige met die dikke buik en tandeloze mond, "zo Van Kooten wil jij mij nog hebben tijdens de feestdagen ?", "Nee, nee, ik ben weg !" piept Kees. "En jij, dan, De Bie", "Nee, nee", zegt Wim.
"Dat dacht ik al, altijd maar de mond vol van vluchtelingen, maar als er iemand onderdak vraagt, ho maar !" En verontwaardigd beent Dirk weg, een plastic zak in de struiken gooiend.
Dat is ook lastig, het salonsocialisme. 

And now for something completely different.

Als je Camiel Eurlings, Jack de Vries en Maxime Verhagen op een rijtje ziet staan, dan staat daar toch eerlijkheid, betrouwbaarheid en oprechtheid bij elkaar, nee ? Als Eurlings in twee minuten vijfmaal zegt dat er een eerlijke(r) manier gevonden is om te betalen voor automobiliteit, dan geloof ik hem meteen. Op zijn woord. Die man komt zo eerlijk en oprecht over, ik zou zo een wagenpark van hem kopen.

Ironie.

Een 3 tal scenes gezien van Bram Peper: "de elite heeft een voorbeeld functie"
Dat ging toen over de erasmus brug. Ik pleit echt voor anarchie als ik dergelijke types op de tv zie....maar er zit natuurlijk een knop op je tv en het is opmerkelijk hoe zo'n bram peper zichzelf te kakken zet en dat niet in de gaten heeft. Een zeer hoog gadverdamme gehalte. Een hoog getver gehalte.


In de camu bundel "Tien jaar Nederland" vond ik een aardig voornemen.

Januari 1998 (datum !, de gezegende tijd van paars)

Je wordt geen lid van een politieke partij, een fastoenlijk mens althans niet. Bolkestein verafschuwt de CPN vanwege massamoord en houdt van de VVD omdat die arme, elders ten dode opgeschreven vluchtelingen door jagers op motoren bij de geweldige Nederlandse grens van de weg laat halen, als het moet een stuk tape over de mond ratst en dan kapotprocedeert.
Als het aan paars ligt, gaan er straks in naam van de gezonde economie honderd vliegtuigen per minuut over ons heen.
Geen lid van een politieke partij worden. Niks verkondigen. Shine silently.


No comments: