Wednesday, January 11, 2023

Sorry en excuses voor de overdreven beledigingen aan sommigen en het citeren van het akeligste kreng hieronder, waarheid baart nijd, halve waarheid des te meer

 The truth first pisses you off, then it might set you free. Geloof dat je zus dat beweerde. 

Sting: I hate prejudice. I think it’s so negative, a function of fear more than anything else. Denk dat mensen de werkelijkheid aan kunnen door en met (voor)oordelen. Helaas, eT is niet anders. 

2 voor 12 of 5 over 12 :

https://nos.nl/artikel/2459628-oliegigant-exxonmobil-voorspelde-in-jaren-70-al-nauwkeurig-klimaatopwarming


https://www.nu.nl/klimaat/6246291/koplopers-waterstofbatterij-geeft-technologie-van-edison-tweede-leven.html


Is matriarchaat net zo erg als patriarchaat ? Hitler en Poetin zijn mannen…of krengen…en toch waren thatcher en mahatma gandhi als vrouwen ook niet helemaal goed, 

Een matriarchaat (Latijn: mater, moeder en Grieks: archè, begin, ook heersend principe; afgeleid van het woord patriarch) is een maatschappijvorm waarin vrouwen en vrouwelijke cultuur, met name op basis van hun moederschap, domineren. Heb soms het idee dat Nederland meer matriarchaal is dan patriarchaal, meer dan andere landen


Clear or cloudy, dowland, karamazov, sting, 

https://m.youtube.com/watch?v=C7juR1wV2d0









Adolf Hitler:

 

“Het volk is voor het overgrote deel zo vrouwelijk aangelegd en ingesteld, dat zijn denken en handelen veel meer wordt geleid door het gevoel dan door nuchtere overweging. 

Dit gevoel is niet complex, maar zeer simpel en uniform. Er zijn niet veel nuanceringen; er is alleen maar negatief of positief, liefde of haat, gelijk of ongelijk, waarheid of leugen, maar nooit voor de helft dit, voor de helft dat of gedeeltelijk enzovoort."


Maarten ‘t Hart beschreef hoe hij als leraar biologie bij meisjes en vrouwen op een collectief stuitte “dat is oneerlijk !” als hij bijvoorbeeld een kletster of lawaai maakster in de klas straf wilde geven. Bij jongens was dat niet zo, een jongen reageerde individueel, individualistisch. Interessante observatie, zeker in combinatie met het bovenstaande. Viel me bij Barbara (en anderen) ook op, dat zij letterlijk de woorden van jessica of mijn woorden gebruikte, vooral in stress situaties. En als er iets onverwachts gebeurde, een kapotte metro, de kinderen te laat thuis gebracht, dan ontstond er enorme stress, zenuwachtig heen en weer bewegende ogen, net beatrix toen prins Claus zijn stropdas weg wierp voor de tv en publiek (de stropdas is geïntroduceerd door de Noormannen, in veroverde steden en dorpen hingen zij een strop om overgebleven mannen zodat ze meteen opgehangen konden worden). 


Toen ik 13 jaar was en vrouwelijke leraressen vergeleek met mannelijke zei ik tegen mijn vader, leraar nederlands:  "Vrouwelijke leraressen zijn minder rechtvaardig en meer bevooroordeeld en denken vaker dat iedereen moet denken zoals zij. Ik vind ze meer ijdel."


Dat denk ik nog steeds, dat meer vrouwen zijn zoals hierboven beschreven dan mannen. 

Omdat ik dat verschrijf werd ik ten dele vernield deur het hautaine zelfingenomen ijdele kreng (en door mezelf..ik bleef provocerend slecht schrijven en was teveel onder invloed van stimulerende middelen).


Denk steeds vaker: stel dat ik Hitler dood had kunnen schieten in 1933 of 1940 en dat ik dat dan door mijn karakter niet zou kunnen terwijl het een bittere noodzaak was.           

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Met Margalith, Eline, Naomi en Jacintha onder andere krijg ik het gevoel dat de mens van nature goed is en streeft naar een goede harmonische geestelijke en lichamelijke ontwikkeling.


"Vrouwen worden vals als je de schone schijn wereld beschrijft waarin zij leven, de één wat meer dan de ander, een enkeling kan erom lachen, bij de mannen meer humor daarover, tenzij je het hebt over trump, hitler of poetin, de valste krengen van de dood," zei een wijze dame mij in de Albert Heijn bij de koffie automaat. 


Geen grotere furie dan een versmade vrouw. 


Geen valser kreng dan een afgewezen narcistische (: ernstig(e) ijdele) vrouw.


Dat Neil Armstrong wel sterren zag op de maan, zo zegt hij, is een nieuw inzicht (weet niet of het waar is) en hitler over het zwart wit gevoel bij vrouwen en dat ik altijd door vrouwen veroordeeld werd (omdat ik ook liet zien hoe ijdel, stiekem en egocentrisch ze zijn) en vrijgesproken werd door begrijpende mannen, die ook zagen dat jessica de dominante is in de moeder~dochter barbara~jessica relatie. En hoe slecht geschift geschreven het laatste blog was, 90% was onleesbare troep. Daarvoor 9 maanden in de gevangenis !? 😱🤮


Had wel 1 tot 2 jaar rust nodig, maar nagenoeg onschuldig 9 maanden in de gevangenis ?? zie hierboven, beledig dictatoriale krengen en je krijgt gedonder (en ik vond/vind het blog van 2019/2020 ook te ver gaan, vooral naam en adres noemen waren/zijn niet goed, maar in een goed rechtvaardig land kom je daarvoor niet 9 maanden in et gefang). 


Respect was invented to cover the empty place where love should be. 



Dreigende dieren

In het verleden heb ik van deze plaats betoogd, dat de dierenwereld een gevaarlijke bedreiging aan het vormen is voor het leven der mensen op deze kleine aarde. Ik wees toen in dit verband op het angstaanjagende opdringen der insecten en staafde dit met tal van onheilspellende feiten. Maar reeds diezelfde tijd waarschuwde ik, dat ook de zoog- en eierleggende dieren het een en ander voor ons in petto hielden.

En nu konden we dan in een krant lezen, dat een uit een Amsterdams café komende aap een passerende dame in haar been heeft gebeten. Dit bericht (dat komisch zou zijn, als het hier niet om zo'n ernstige zaak ging) verdient meer aandacht dan het tot nu toe in de pers heeft gekregen. Ik ben tenminste in geen enkele krant de waarschuwend opgeheven wijsvinger van een hoofdartikel tegen gekomen en ik meen dan ook te kunnen stellen, dat de pers in dit geval haar voorlichtende taak niet heeft verstaan. Dit mag onbegrijpelijk genoemd worden.

Laten wij gezamenlijk -onder mijn voortreffelijke leiding- de feiten nog eens recapituleren. Het betreffende dier holde het café uit, zag een been, hapte toe en veroorzaakte hierdoor een beenwond en onherstelbare schade aan een kous. Deze gebeurtenis alleen al lijkt mij van voldoende afgrijselijkheid om ieder zinnig mens tot nadenken te stemmen. Maar het bericht ging nog verder. Deze kwaadaardige aap was geen 'caféklant', zo meldde men ons, maar behoorde toe aan de baas van het etablissement. Bij het vernemen van dit feit neemt onze ongerustheid eerder toe, dan af.

Immers, als het dier een caféklant was geweest, had men zijn agressiviteit nog kunnen toeschrijven aan buitensporig alcoholgebruik. Maar deze aap woont in een café, gaat dus dagelijks met alcohol om en het is daarom hoogst onwaarschijnlijk, dat hij de waarheid zou spreken indien hij dronkenschap als excuus voor zijn misselijke daad zou aanvoeren. Nee, hier was eerder sprake van welbewuste vijandelijkheid jegens het mensdom. Deze aap behoort tot de commando troepen van het dierenheir, die uitmunten in snelle, onverwachte acties.

Wat kunnen wij doen om ons te beveiligen tegen de dierenwereld, die ons in getalsterkte -en naar ik vrees ook reeds in slimheid- verre overtreft ?
Als praktische maatregelen liggen m.i. voor de hand :

i) Intensieve patrouillediensten in en om de dierentuinen van ons land.
ii) Strenge bewaking van zg. dierenwinkels -wellicht kunnen de noodwachters hiervoor worden ingeschakeld.
iii) Een verbod voor het importeren van dieren.
iv) Het bevorderen van de export van dieren.
v) Een landingsverbod voor vogels -bij overtreding van dit verbod mag men niet terug schrikken voor het geven van langdurige kooistraffen.
vi) Een stopverbod voor vissen -zij dienen zo snel mogelijk door te zwemmen naar ons land niet toebehorende wateren.
vii) Het intrekken van alle werkvergunningen voor poezen, honden en andere huisdieren.

Vooral dit laatste punt acht ik van zeer groot belang. Sinds eeuwen zijn poezen, honden enz. bezig zich een onmisbare plaats te verwerven in de Nederlandse huiskamer. Zij dragen pantoffels en kranten aan, lebberen kliekjes op en zorgen voor 'gezelligheid'. Het spreekt voor mij vanzelf, dat zij deze vernederende werkzaamheden niet uit mensenliefde verrichten. Zij wachten hun dag af. En als die dag gekomen is, zal ons land van binnenuit, vanuit de huiskamer, veroverd worden !

Dan zal die gezellige mopshond zich ontpoppen als een grommend, vleesverslindend monster, uw dikke, betrouwbare lapjeskat springt u naar de slikkende keel, terwijl uw schildpad zich zwijgend maar vastberaden tegen uw been werpt en u op de vloer smakt, waar u een willige prooi wordt van uw kwinkelerende parkietjes en tortelduifjes.

Doeltreffender echter dan alle maatregelen is onze voortdurende waakzaamheid. Vertederde uitroepen als: 'Kijk poes nu weer eens enig doen !' zijn uit den boze in een tijd, waarin ons voortbestaan als mens op het spel staat. Beter kan men zeggen: 'Ik heb jou door, vader', als het dier heupwiegend en spinnend op u af komt lopen. Opmerkingen als deze zullen niet nalaten verwarring te zaaien in de gelederen van de tegenstander.

Moge de apenbeet, ook in gezaghebbende kringen, niet misverstaan worden. Hij is een teken aan de wand.

Romke Kampert, in memoriam Remco Campert 


No comments: