Saturday, January 28, 2023

expertisecentrum euthanasie..only idiots are fearless

 en angst voor het nieuwe, het onbekende, het vreemde, vernielt alles, de 🌎 🌏 🌍 aarde, only the lonely,


https://nos.nl/artikel/2461507-betogers-willen-einde-fossiele-subsidies-zo-zit-dat-in-nederland


https://www.nu.nl/klimaat/6248337/studenten-eisen-einde-aan-fossiel-geld-universiteiten-stop-greenwashing.html

Ik heb gezien dat de voorzitter van de commissie mer (milieu effect rapportage) een mammon lijder is, die weg moest bij de universiteit van Wageningen. Hij is gericht op bedrijfsmatig geld verdienen en heeft weinig op met het milieu en de natuur. Akelig om zoiets te ontdekken en niet goed, heel erg fout zelfs, zou niet moeten mogen, die ir. kees slingerland. Henk Bleeker was nog erger, eigenlijk een misdadiger ten aanzien van milieu en natuur. 

En nog een mammon-lijdster :

https://www.nu.nl/uit-andere-media/6249210/wat-doet-beatrix-eigenlijk-sinds-ze-geen-koningin-meer-is.html

@@

Deze jongen verkiest zijn (frustratie, teleurstelling en) eenzaamheid te rechtvaardigen in laatdunkende opmerkingen over anderen (Rascha Peper). 

@@

Ook het universum en ons zonnestelsel bestaat voor 97% uit dark matter/energy, lege ruimte. Hillenius: Deskundigen verzekeren ons dat de "lege" ruimte tussen kern en elektronen zo groots is, dat bijv. een blokje ijzer voor het grootste deel uit lege ruimte bestaat. De massiviteit van het metaal wordt veroorzaakt door het evenwicht van spanningen, van aantrekkings- en afstotingskrachten, die kernen en elektronen op elkaar uitoefenen.

@@

Voor mij verontrustend dat ik het zwart van het oog op een statische foto zie bewegen, als je intens naar het zwart op onderstaande foto’s kijkt, dan zie je het veranderen: 





An international language

The atomic attack on Hiroshima killed ten thousands of Japanese and brought intolerable suffering to many others. More tragic than the actual misery it caused, however, is the fact that the bomb was dropped needlessly: the result of a misunderstanding. Why was the bomb dropped ?

The United States notified the Japanese that they would drop the atomic bomb unless they would agree to peace talks. The official Japanese reply was translated to say that they were going to ignore their request. Unfortunately, this message was mistranslated; it contained a word which had another English meaning. Actually, the message said that the Japanese needed more time to consider their request. Because of this misunderstanding, tens of thousands lives were taken that might have been spared. The loss of life alone would have made the effort of constructing a practical international language worthwile.

More basic than this, an international language can help remove the causes of hatred and wars. It is ignorance and misunderstanding of the customs and feelings of people in other countries which help to foster hatred. An international language could encourage the free exchange of ideas among people in every part of the world.

That developing and teaching a new language to people throughout the world would be time-consuming is obvious. But I believe the difficulty should not dissuade us, for the price of peace, always high, can be bought only through understanding.


PAPILLON

Wat een prachtige film. De vrijheidsdrang van een man die in een verschrikkelijke gevangenis op Frans Guyana terecht komt. Er werd ook wel gezegd dat die film symbool stond voor de wereld als gevangenis en het continu worstelen van een man om daaraan te ontsnappen.
Op een gegeven moment geeft een non papillon (steve mc queen) aan bij de politie en zegt dan: "u heeft parels betaald aan ons en daarmee uw schuld afgekocht. Nu zal god verder oordelen over u in de gevangenis." 

Net zoals de verpleegster, hoofdzuster mildred ratched in "one flew over a cuckoo's nest" met Jack Nicholson. Als iemand zich niet conformeert aan mijn regels, dan laat ik zijn hersens uit zijn hoofd halen (The ward is dominated by head nurse Mildred Ratched, a cold, passive-aggressive tyrant who intimidates her patients).

Ik kan me ook nog een minder goede film herinneren waarbij een voortvluchtige Clint Eastwood in een vrouwenhuis terecht kwam. Die vrouwen raakten jaloers en wat begon met een gebroken been eindigde met een groen uitgeslagen Clint Eastwood die het huis uitgedragen werd om begraven te worden door de vrouwen. Zijn vrouwen een gevangenis voor mannen van regels en zeuren ?
Nounou, dat lijkt me een wat (te) negatief beeld, maar er zit wel wat in.

Volgens mij zei Hermans zoiets als mannen proberen hun hele leven hun noodlot te ontlopen en ze mislukken daarin, natuurlijk. 

Nee, het was gerrit komrij in "de buitenkant":
De vrouw is een storend element in de schepping. Ze komt voortdurend de maat en orde der dingen omver gooien. Misschien is het wel goed dat vrouwen zo willen beantwoorden aan hun eigen wetten. Mannen willen altijd aan de hunne ontstijgen, maar het zijn sukkels, het mislukt altijd.

Hm, volgens mij conformeren vrouwen zich meer en gooien mannen meer de maat en orde der dingen omver. What do i know. 

@@

Vlak voor ik op reis ging kreeg ik een uitspraak onder ogen van Bertrand Russell: "één van de tekenen dat je op een zenuwinzinking afstevent, is het geloof dat je werk verschrikkelijk belangrijk is."

Als verschrijver de redenering omdraaien:

"één van de tekenen dat je veel wil slapen en dat je somber bent, is het besef dat je werk verschrikkelijk onbelangrijk is."

@@

Eenzaamheid is een onvervreemdbare eigenschap van de mens. De waarheid is eenzaam, alleen illusies gloeien na.

@@

De vieze voze domoren van de verstarde verrotte dode 

vvd, 

dienaars of slaven 

van het animal farm mammon varken.


Gevangenschap in oneindige materialistische hebzucht, behoudzucht en ijdelheid, 

Ongelijkheid of beter ongelijkwaardigheid financieel vergroten, 


1 miljoen mensen in nederland 

onder

de armoedegrens, dat is schrijnend en pijnlijk

zeker vergeleken de 4 miljard EUR aan bezit 

van de oranje na ss au, 

prinsje benard van vollenhoven junior met vastgoed portefeuille in amsterdam van 600 miljoen EUR

john de mol van de waardeloze kots pulp tv, ook zo'n botte (en volgens mij rotte) miljardair

reinout oerlemans idem dito met sterretje, flinke vastgoed portefeuille in amsterdam, sympathieker

mark rutte, eigen royaal huis zonder oekraïners, plus 220.000 EUR per jaar, auto met chauffeur en so (ik sou kleiner gaan wonen of so, ingewikkeld, ik zou ook niet met vluchtelingen in een huis willen samen wonen) voor lege mammon corporeet corporate animal farm zwijne~leugens (hij werkt hard en schijnt geld weg te geven aan goede doelen)..

edith schippers van de pro rook lobby met de dood in dr lege ogen, 500.000 EUR per jaar, onaangenaam fout mens, eerder een kreng, hielp mark rutte met rita verdonk, toen rita de vvd verkiezingen van een nieuwe (mammon) lijder gewonnen had (alleen vvd leden die langer dan 2 jaar lid waren mochten stemmen, werd na het stemmen/de verkiezing bepaald)


Grenzeloos egoïsme, waar en hoe, kan ik, 

het egocentrische bezitterige animal farm zwijn, 

er weer beter van worden, 

i give you the vvd, fvd, pvv, ja21 en bbb, 

het rechtse verstarde verzuurde doodse kreng.

Geen solidariteit, geen vrijheid, geen warme menselijkheid, geen eerlijke verdeling van middelen

to an end

Hinkelbaan naar de vergetelheid (de dood) in Barcelona, een vorm van zwarte humor


De vrouw zal niet vrij worden en is dat ook niet waard, als zij niet zichzelf bevrijdt, niet toont de zelfbewuste te zijn, de fiere, die zelfstandig haar ketenen wil -afwerpen.

Wilhelmina Drucker, Nederlands politicus, vredesactiviste en feministe


De mens zal niet vrij worden en is dat ook niet waard, als men niet zichzelf bevrijdt, niet toont de zelfbewuste te zijn, de fiere, die zelfstandig de ketenen wil -afwerpen.

Christianne van der Wal (vvd) en Rob Jetten (d66) lijken me wel ok, maar ik ken ze niet..

Interstellaire ruimte nog vreemder dan gedacht: 

No comments: