Thursday, January 5, 2023

Ja, ja, ja, was ist los, was ist das ? Marokko ligt boven Calcutta ?

Dick Hillenius in een interview van april 1987 met Gert J. Peelen, verschenen in het VU-magazine: 

 “ik denk dat kunst vaak aan wetenschap vooraf gaat. Dat komt omdat de kunstenaar niet belemmerd wordt door de strakke regels die in de wetenschap zijn voorgeschreven. Ik denk dat de hersens als een soort computer werken, maar dat de isolatie tussen de verschillende databestanden niet afdoende geregeld is. Maar dat is wel de basis van creativiteit. Kunst is de ondermijning van de neiging tot gelijkheid, tot conformisme, en helpt daarmee uit te stellen dat we elkaar de hersens inslaan. Ongelijkheid maakt dat we het naast elkaar uit houden, dat zie je bij de vogels en andere dieren. 

Het onderscheid dat, onder politieke druk, wordt gemaakt tussen “relevant” en “irrelevant” onderzoek is onzinnig en verwerpelijk. Als de kereltjes die dit soort onderzoek bedenken ook maar iets van de geschiedenis van wetenschap zouden weten, dan zouden ze inzien dat vrijwel niets in de wetenschap door gericht zoeken is gevonden. 

Ik ben een tegenstander van vakidioten en zie de mogelijkheid van de hersenen om vrijelijk te associëren en van de hak op de tak te springen. Kunst, speciaal de literatuur, loopt soms vooruit op wat de wetenschap nog moet vinden.” 




The land belongs to no one, the fruit belongs to all. Private property created crime. 

Ben het ermee eens, het vervelende is dat een gelijkgeschakelde wereld met iedereen in overall in dezelfde hut, een bepaald soort communisme, me nog minder aanspreekt dan decadent kapitalisme. De grauwe reet van lenin, zo omschreef W.F. Hermans het, die zichzelf als egocentrisch rechts omschreef. Ingewikkeld en moeilijk. What’s the use of worrying and feeling blue, when dreams come true, keep on smiling through. 


Commentaar op de foto’s vanaf de maan:

Er zijn geen sterren te zien. De maan kent een wolkenloze hemel, dus waar zijn ze?
Sterren zijn zwakke objecten aan de hemel. Op aarde zijn ze alleen ‘s nachts zichtbaar. En ze verschijnen pas op een foto bij een lange belichtingstijd. Neil Armstrong zag op de maan wel degelijk sterren, ook al was het er tijdens de maanwandeling dag. Volgens mij is dit geschreven door een gelovige journalist, twijfel of het waar is.
 Vandaag naar vallee du paradis gereisd, 26 kilometer landinwaarts bij Tamrhakht, 40 kilometer van Agadir. 3 uur langs en door de kloof gewandeld, heel bijzonder, eerst een oase, toen die kloof van wel 100 meter diep, deed ook denken aan de grand canyon, kreeg er hoogtevrees van, toen ik over de rand naar beneden keek. Eline ging zwemmen in water van 14 graden, ik hield het bij pootje baden. 

We (mensen en aarde) moeten af van kolen 😱, olie (plastic) en gas, we graven nu ons eigen graf. Groene waterstof, kernfusie, zonne-, wind-, getijden-, water-, zwaartekracht- en andere milieu- en natuurvriendelijke energie en een ecologisch verantwoorde levenswijze (alles drie sterren keurmerk ecologische landbouw), te beginnen in Nederland..

Spread a little happiness as you go by, please try. 

No comments: