Wednesday, March 31, 2010

Met slechte mensen gaat het altijd goed.

.

Natural born zeikerd

Tweet 11.00 uur


Gezien op mijn werk ! Een "lifepack" aan de muur ! Dat doet mij denken aan dat computerspelletje doom wat ik een half uur gespeeld heb, daar had je ook allemaal van die "lifepacks", dan kon je jezelf weer wat meer leven geven. Waanzin ! Had de neiging om overal die "lifepacks" van de muren te grissen bij het paleis van justitie.

Tweet 11.00 uur


Don't like the boss, face like a weasle, zou ik de hele dag zingen als ik voor een jack de vries zou moeten werken.

Tweet 11.00 uur


De macht van moordenaars. De nacht van moordenaars.

Tweet 11.00 uur


Vanochtend zag ik een juffrouw van 30 keihard voorbij fietsen, die heeft zeker haast, dacht ik nog. 20 meter verderop knalt er opeens een deur van een auto open tegen haar aan. "Sorry, ik keek niet toen ik de deur open deed," klonk het. Daar moest een ambulance aan te pas komen. Dan voel ik me helemaal ongemakkelijk, al die pijn, gebroken ledematen, alles opengeschaafd tegen het asfalt, zo'n aardig wat te haastig meisje, en 4000 EUR voor een nieuwe deur van een bmw, die uit zijn hengsels hing.

Tweet 11.00 uur


1 maal meegemaakt dat een knappe vrouw sex van mij wilde, maar dat ik niet wilde, heel raar om mee te maken. Lijkt me ook vreemd voor een dame om opeens fysieke toenaderingspogingen mee te maken, terwijl dat wel het laatste is waar je aan denkt. Mijn strategie in deze is dat ik bij de zevende afspraak voorzichtig wat vaker dichtbij ga staan, maar tot dusverre is afwijzen mijn deel, 1 bloedneus vanwege beider onhandigheid en laat ik dat nou niet helemaal snappen. But I'd be delighted to tell you these stories on another occasion.

Don't bother. I'm not interested.

Als ik vervolgens besluit dat ik alleen eigenlijk het gelukkigst ben, dan bellen er plots dames aan of moet ik een ingewikkelde keuze maken. Een man wikt, een vrouw beschikt en geen grotere furie dan een versmade vrouw. Ja, ja, het leven.

Tweet 11.00 uur


Wat het ergste is, en daar wil ik iedere man voor waarschuwen (en hopelijk ook iedere vrouw, maar ja, daar gaat het het ene oor in, het andere weer uit): liever niet met een vrouw een relatie beginnen die niet alleen kan zijn. Dus een vrouw die altijd een relatie moet hebben, die een periode van 4 of 8 weken, een half jaar of twee jaar alleen niet kan verdragen, weet niet waarom, sociaal, psychisch, maatschappelijk bevestigend, iets als "ik heb tenminste een relatie, direct vinden "ze" me "zielig" alleen." Dat zijn de ergste ! Of vrouwen die van man naar man hoppen, vanwege diezelfde angst voor hun eigen eenzaamheid, alleenheid, leegte. Ramp ! Helaas heb ik het dan over 70% van de vrouwen ? 60% van de mannen ? En waarom zou een knappe, lieve, leuke dame alleen blijven ?

Tweet 11.00 uur


Never look back. The past is nothing. Take your head out of your hands
and arise from the couch of melancholy
where the window-light falls against your face
and the sun rides across the autumn sky,
steely behind the bare trees,
glorious as the high strains of violins.

Mooi.

Tweet 11.00 uur


10 goede jaren als ambtenaar, bij infomil en bij de vrom inspectie....ik ben dit niet, dit is een uitlaatklep. En ook is het precies of preciezer wie ik ben. .

Tweet 11.00 uur


Gisteravond met mijn zoontje Avatar gezien, met zo'n film ontmasker je toch meteen het geldbeluste gedrag van mensen, politics is used for personal gain. Zou kanker nu ook overdraagbaar zijn, dat het via bacterien werkt ? Eenzaamheid en een maagzweer schijnen ook al besmettelijk te zijn...

Les trois singes, de drie aapjes, schijnen een symbool van wijsheid te zijn, hear no evil, speak no evil, see no evil.

Dank voor de reacties. Bezuinigen op rechtse hobby's levert 2x de staatsschuld op.
6:10 AM Apr 16th via HootSuite

JSF, asfalt, belastingverlaging, oorlogje spelen, wapenhandel en belastingaftrek voor multinationals, meer politie op straat (neem de ongelijkheid weg, dan is dat al veel minder nodig), voetbalvandalisme (geef het volk brood en spelen), topsalarissen voor wanbestuurders.
5:58 AM Apr 16th via HootSuite

Heeft rechts ook hobby's waarop bezuinigd kan worden?
4:08 AM Apr 16th via HootSuite

Tweet 11.00

Waar ik vandaag om moest lachen is van kooten als doodgraver, weet niet eens meer zeker of hij dat wel echt gespeeld heeft, met zijn onderkaak naar voren zo heeeeel eng aan het doen, aan het praten. Ja, gevonden, de necrofiel ! Vervelend voor mijn medemens, als ik aan het lachen ben. In gedachten of in herinnering was het allemaal nog wat leuker, enger en gekker, maar de tekst blijft uitstekend: "De generaals....allemaal ! allemaal necrofielen !...gek op de doden ! Generaals...en hoge ambtenaren...die hebben het geld... De meest verse lijken zijn voor hun...uitvaartcentrum....ziekenhuizen...die generaals maar binnenwippen...lopen daar de deur plat !"...doet ook sterk denken aan Frank van Putten, die necrofiel : ik wil niet met mijn moeder een rollator kopen, ik wil een blonde stoot haar billen inzepen met sneeuw op de top van een berg en dat zij dan mijn billen inzeept dat we allebei van die rood gloeiende konen hebben, maar daar word ik voor behandeld !

http://www.youtube.com/watch?v=OaDfx5i-GfI


Hierom moest ik de tweede en derde keer dat ik het zag meer lachen dan de eerste keer, zal het waarschijnlijk geen 4e keer bekijken, dat is raar van humor.

http://www.gofastvideo.com/video/876/Christopher-Walken-More-Cowbell--Classic-SNL

Tweet 11.03 uur


Wie betaalt, bepaalt. Als je daarover na gaat denken, dan is de westerse samenleving eigenlijk van een nare prostitutionele orde, ik ben een hoer, de vvd is een hoer, het cda is een hoer, de pvv is een geblondeerde dolly (ja, pas op, niet postuum blonde dolly beledigen, want dat was een chique of sjieke hoer, en dat, nu, kun je van wilders niet zeggen, dat zij sjiek of chic zou zijn, integendeel), de pvda is een hoer, de telegraaf is een hoer, de volkskrant een hoer. Of ben ik nou gek. Mijn zoontje van 9 zei eens: sting is een hoer. Hoezo ?, zei ik. Omdat hij naar de hoeren gaat, antwoordde dat ventje. De eerste hit was niet voor niets roxanne. Jongen, neem nou eens een lekkere boterham met pindakaasssss...ja, en wie betaalt dat ? Wie moet zich weer hoereren om die boterham met pindakaas te betalen ?

Tweet 11.11 uur


CV aaf brandt corstius

1970-2010..................proffessionnel muts

Tweet 11.13 uur


The magical mystery man is coming to take you away, coming to take you away, take you away

apart pianospel en

I read the news today, o boy....

Tweet 22.22 uur






.






Zo, eikel gepoetst, me reet gewassen, op naar mijn werk.

Tweet 8.30 uur


Zit ik op mijn fiets, mot ik naar die protestants griffermeerde achterbakse zuurpruim van een directeur van het nctb, die iedereen die zij bedreigend vindt eruit probeert te werken, en zij vindt iedereen bedreigend ! Bel vanaf me fiets dat ik ziek ben en dan steek ik door naar wassenaar en ga eens lekker een pilsje pakken in haarlem, met de trein terug.

Tweet 8.50 uur

Als ze me zoeken, dan ben ik roepen, als ze me missen, dan ben ik vissen

Tweet 9.15 uur


Het maakt eigenlijk ook geen moer uit ook, of ik daar de terrorisme bedreiging in kaart zit te brengen of niet....alleen die leuke dames en jongens, een paar mis ik...dat vind ik jammer, had wel samen op willen fietsen...de rest...kan mij wat verrotten...

Tweet 10.15 uur


Nou, zit hier lekker op een terrasje ter hoogte van katwijk in het zonnetje, ZE ZOEKEN HET MAAR UIT !

Tweet 10.25 uur


Goh, in 1991 al brulde iemand telefonisch naar mij bij american express in Brussel "IK KOM HIER NIET VOOR DE KAT ZIJN KUT, IK KOM HIER NIET VOOR DE KAT ZIJN KUT !" Enerzijds vraag ik me af waar dat op slaat, die uitdrukking, het lijkt me nog foutief nederlands ook, anderzijds geloof ik nu, 25 jaar later, dat iedereen voor de kat werkt, labor is a life destroying activity

Tweet 10.30 uur


Waar ik wel om moet lachen is het beeld van een vluchtende hans van baalen, ik heb die wel eens voorbij zien lopen met zijn dikke buik over zijn gestreepte broek met zijn enge wauwelmondje en zijn nsb voorkomen. Zo'n fatzo op de vlucht in het thaise parlement, mooi lelijk beeld....heen en weer...heen en weer....heen en weer...die dikke pens...rennen, hansworst ! rennen !...hoeveel mensen weten nog van zijn hitler groet en zijn ss uniform bij het leids studentencorps ? Bij minerva

Tweet 10.40 uur


MILJAAR ! Wat een stel eikels ! Bij de nctb ! De telegraaf ! Gotverdegotverdegotver, soort zoekt soort, drie keer niks opblazen tot een zaak van levensbelang, sodemieter allemaal een flink end op ! Dat zurige protestantse gelijkhebberige nuffige semi-autoritaire verbitterde verongelijkte klagerige.

Tweet 16.30 uur



Opvallend, goldman sachs, lehman, zwitserland...wij betalen...wij bepalen...

Als noodlijdende banken met zoveel geld overeind worden gehouden, waar dat geld veel beter naar armoedebestrijding en/of malaria- of aidsbestrijding enzovoorts had kunnen gaan, wie zit dan wie te bedonderen ?

Ja, ik denk wel dat de mensenwereld dan in een complete chaos was veranderd, alle banken failliet, waar nu de schijn van orde weer even opgehouden wordt....en toch is het vreemd dat de overheid het beheer van geld uit handen heeft gegeven aan bankiers...heel vreemd...vragen om moeilijkheden....niets democratisch aan geld...aan wapenhandel....aan commercie....aan het bedrijfsleven....aan geld dat de samenleving verziekt is niets democratisch of menselijk....dat banken redden is ook weer een paar miljard waard, de duvel kent vele wegen...de duvel zijn wegen zijn ondoorgrondelijk...als die al zou bestaan en dat doet ie niet. Zou het geen oplossing zijn om, te beginnen met de bankiers, alle 60 plussers af te schieten, dan ben je alvast van heel veel gedonder af, ja, ja, als straf eerst nog even in de knieën laten lijden/leiden, een half uur, en dan het genadeschot. Voor frits abrahams en wat anderen maken wij een uitzondering, maar voor de meesten is het mooi en welletjes geweest. Eindelijk nuttig werk. Bye, bye.

Hoeren en tollenaars (belastingheffers) gaan het eerste naar de hemel volgens je zus...en dat was dan weer een joodsche schrijver die die woorden aan jezus toeschreef, 100 jaar nadat jezus dood was.




However big I ever feel, it's never enough, it's never enough

Wat zijn de vrouwen groot. Wat zijn de vrouwen groot, denk ik als ik beyonce zie. Wat een sexualiteit. Bedreigend, beangstigend bijna. Wie heeft dat liedje en de tekst geschreven en de video gemaakt ? Vast mannen....wat een perfecte uitvoering....

http://www.youtube.com/watch?v=OW1JP7qNPw8&feature=related


1) Het is belangrijk dat een man een baan heeft en in het huis helpt;

2) Het is belangrijk dat een man je aan het lachen maakt;

3) Het is belangrijk dat je een man vindt op wie je kunt rekenen en die niet liegt;

4) Het is belangrijk dat een man van je houdt en je verwent;

5) Het is belangrijk dat deze vier mannen elkaar niet kennen.


I'm your man !

http://www.youtube.com/watch?v=r24_T-HOcyg






Claudia de Breij: I feel stupid and contagious


http://www.youtube.com/watch?v=GWBUpLSafQQ&feature=related


http://www.youtube.com/watch?v=ARdWfiG_3EQ&NR=1


Nou, vertel eens, Claudia ?

Wat ik nou vind, is dat mannen niet moeten zeggen dat vrouwen de hele tijd zo kletsen. In mijn boekje "krijg nou tieten" doe ik daar een boekje over open. Mannen praten net zo veel of meer en moeten niet zo kletsen. Daar gaat mijn show "niet van gisteren" ook uitgebreid en tot in den treure op in, op de voor mij gebruikelijke openhartige, hartelijke, vrolijke, eerlijke wijze. Dat deed ik trouwens eerder in mijn show "Dat was het voor vandaag". En wat je vooral ook niet moet uitvlakken zijn mijn boekjes "up yours" en "de rookworst, dat ben ik niet, dat is Danny." Ook daarin ga ik uitvoerig, grappig, soms breedsprakerig, soms lachend, soms huilend in op deze thematiek.(Gierend van de lach en vervolgens stoer serieus:) Want vergeet niet, het speelt nog steeds een rol, het heeft een rol gespeeld en zal altijd een rol blijven spelen en daarom ben ik nou zo blij, zo blij dat ik daarin een rolmodel kan zijn, dat komt helemaal goed dat ik met brede lach en optimistisch met goede zin die rol kan vervullen, als ik daar in dat theater sta, ja, dan leef ik pas echt. Mijn kind geweldig, prima, prachtig, maar als ik daar in dat theater sta, in dat spotlicht, dan weet ik het weer, dan weet ik weer waarvoor ik het doe, waarom ik leef en dat werkt in hoge mate zingevend, zie je, want mensen, mannen en vrouwen hebben rolmodellen nodig, nou, en ik ben bereid, van harte (weer even die brede lach) om dat te geven. Dan geef ik me helemaal, 100%, 110%, 120%, 200%, 10000%.

Ja maar, Claudia, luister nou eens, waar gaat je show en je boek dan precies over ?

Maar dat vertel ik toch net, mannen en vrouwen en dat mannen ook wel kletsen of in ieder geval dat ze niet meer mogen zeggen dat vrouwen kletsen, zie je, want daar komt het nou alllemaal door (eventjes fel). Kijk, navelstaren is mij vreemd, aan navelstaren doe ik niet, ik heb het helemaal niet over mezelf, ik heb het in mijn shows "Vergeet het maar" en "zo zie ik dat niet" ten overvloede duidelijk gemaakt dat vrouwen niet zoveel praten en ook gewend zijn om snel tot de kern van de zaak door te dringen, daarom kan ik in het hele land shows geven, dat is toch mijn favoriete bezigheid, maar ook mijn boeken schrijven, mijn familie runnen, mijn kind opvoeden, een gezellig sociaal leven met al mijn vriendinnen, ach zo'n avond met mijn vriendinnen is toch zo gezellig, dan praten we en lachen bijzonder veel, dat kan ik je wel vertellen en vaak gaan we heerlijk uit eten en ja, dan drinken we ook wel eens een glaasje, jahaaaaa, soms tik ik er wel meer weg, nu kan het weer, weet je (knipoogt en lacht breed). Daarover heb ik trouwens toen die show "Dat zie ik toch anders" gemaakt.

O ja, leuk, Claudia, maar zeg eens, ehm, ehm, ehm, ja zeg eens een keer echt wat, gvd !

Nou zeg, wat doe je raar, mallerd ! (ze stoot me even gierend aan tegen mijn schouder). Kijk, zo moeilijk is het allemaal niet hoor, wat ik nu zeg in mijn shows waarvan ook dvd's zijn verschenen en bovendien in boekvorm, "donderop" en "En nou opsodemieteren !" is het volgende: ik doe principieel niet aan navelstaren. Heb je het gehoord. Ik, Claudia, de, Breij, doe prin-ci-pieel NIET aan navelstaren. Heb je dat ? Want dat mag toch wel eens gezegd worden vind je ook niet, dan vermaak je de mensen met je shows als "donderop" en "En nou opsodemieteren !" en vlak vooral "Ik trek het niet meer" niet uit en dan mag je best op zijn tijd, naast alle luchthartigheid en vrolijkheid, ook eens even serieus worden en een principe uitspraak op zijn tijd doen, want weet je, dat doen lesbiennes ook heus wel hoor, dat moet niet voorbehouden blijven tot homo's en wouter bos, kernachtige ferme geserreerde uitspraken, nee, daar mag ik ook heus wel het mijne over zeggen. En trouwens, ik ben helemaal geen lesbienne, ik ben gewoon bi, maar dat wist jij al, he.
Kijk, als er dan mannen zijn die daar geen waardering voor hebben, die zeggen Claudia de Breij, dat is een flapuit, dat is een breister, breien, breien, breien, weet je wat ik dan zeg ? Weet je wat ik dan zeg ? In mijn leren jack zeg ik dan "tant pis" (schatert). (En meteen ook weer serieus:) "Tant pis", zo is het maar net. Dat klinkt best goed. Volgens mij ga ik mijn nieuwe boekje "tant pis" noemen, ja, ik vind shows doen leuker, maar ik kan mijn tijd zo efficient indelen, dan maak ik gewoon tijd om een boekje "tant pis" te schrijven.
Nou ja, peut importe, waar het allemaal om gaat is dat "pleurt op" erg goed aangeslagen is bij het publiek, "pleurt op" is goed geland, en daar ben ik blij over, hartstikke blij, want ja, "pleurt op" is toch niet niks, het is toch een periode sappelen, buffelen, creatief bezig zijn, van alles bedenken, liedjes, grapjes, allemaal door mij bedacht en bovendien, vergeet niet, de helft verdwijnt in de prullebak, meer dan de helft van "pleurt op" verdwijnt in de prullebak !, vergis je niet, dus dan is het fijn dat ik en mijn ideeën via "pleurt op" toch ergens gewaardeerd worden, dat ze aankomen, dat ze landen, zie je, dat geeft toch, met een wat duurder woord, immense bevrediging. Hee, misschien is dat wel een goede titel voor mijn volgende show, na "pleurt op" mijn volgende show "immense bevrediging", wat vind jij daarvan ?

GGGGGGOED, Claudia, mmmmaarrrr, als je me even wilt verrrontschuldigen, ik moet drrrringend naarrrr het toilet...

Ja, dat is goed hoor (breed lachend), je kijkt ook alsof je heel nodig moet en wat hou je dat mes krampachtig vast. Dat doet mij eraan denken, ja, laat je recorder maar aanstaan, hoor, wie weet voor mijn volgende show "krijg nou het heen en weer" dat doet mij trouwens eraan denken dat mijn toenmalige partner eens komkommer en wortels hakte, toen zei ik, dat is freudiaans voor penisnijd, toen gooide ze zomaar ineens dat mes naar mijn hoofd en ik had nog maar een half uur met haar gepraat in de keuken terwijl zij aan het koken was, begrijp jij dat nou, ik vertel haar geanimeerd, vrolijk allerlei interessante verhalen en doe dat op de koop toe op mijn gebruikelijke spontane wijze en wat krijg je dan, een mes naar je hoofd, ik vermoed dat ze het naar een wat dikke spin gooide want we zaten net in mijn landhuisje in toscane, dus dat moet het geweest zijn, zie je, want wat ik nog tegen haar zei, dat ongedierte hier in Italié is toch wel groter dan in nederland, dus toen ik opeens dacht "op de koop toe" is dat dan geen goedetiteldcnkwjbhgio onderoppleuropennouopsodemieterendonderoppp







Op de koop toe

Gisteravond "sophie heeft haast" van sophie de klerck gelezen. Het positieve is dat ik het in 1 uur uit had. Het negatieve is dat het toen 1.30 uur in de ochtend was, ik viel in slaap en droomde dat er allemaal mensen een cocktail party (eikelstaart feestje) in mijn huis hadden georganiseerd die allemaal, net zoals sophie, aan het kirren waren over prada pakjes, manolo blahtik schoenen, dkny horloges, kir royal, room service, scheiding, de kids, sms'en en massages en minnaars, zoveel van dat soort lege, haastige, ijdele mensen, als we maar mondain cosmopolitisch zijn, spreken in half nederlandse, half engelse zinnen, dat kon ik niet verdragen, wat deden ze in mijn huis, wat spookten ze daar uit, ik wilde in mijn eigen huis toch gewoon rustig kunnen slapen. Ik werd wakker om 2.00 uur in de ochtend terwijl ik "donderop" en "en nou opsodemieteren !" mompelde. Weg met al die extern georienteerde mensen die hun leven van merkjes en wat anderen vinden laten afhangen, ter camouflage van het zwarte gat. En mijn scheiding die 1 jaar geduurd heeft voor het eindelijk een feit was werd ook nog eens over gedaan in dat boekje. It's a dragon. Is this a dragon which I see before me or a trick of the mind ? Laten we die schoonheid maar tot hoofdredacteur benoemen, dan zijn we even van Sophie de Klerck af. En dat doet ze goed ! Uitstekend ! Voortreffelijk ! What do I know ? Daar liggen twee prima kranten, vernieuwend op internet bovendien...met een klein distributieprobleempje vergeleken met de telegraaf, bijvoorbeeld....

Vervolgens lag ik een uurtje wakker en luisterde naar de zee, die vanuit mijn huis te horen is. In the end we're all hookers.

Stel je nou eens voor dat het boekje ironisch bedoeld was.

Op de koop toe is de falafel die ik gisteren met veel koriander- en knoflooksaus at nogal slecht gevallen, mijn zoontje maakte me om 4 uur in de ochtend wakker omdat hij hoofdpijn had, er paracetamol in gestopt, dus I'm feeling rather grumpy at the moment.




Pleurt op

Toch weer lachend gerrit komrij gelezen, hieronder een samenvatting, het hele verhaal of het hele boek lezen is veel leuker:

" Wie verwenst laat zien dat hij een mens is. Dat hij over zintuigen beschikt en een ruggengraat, dat hij de woede kent en de keerzijde van het bestaan, dat hij meer is dan berekening en rekenkunde alleen.
Elkaar een beetje knuffelen, dat kunnen katten en kanaries net zo goed. Maar elkaar iets lelijks -het allerlelijkste- toewensen, daartoe stijgt alleen de mens. En daarin moeten we zo origineel mogelijk klinken. Dus je moet je onderscheiden. Je moet je verwensing iets unieks meegeven.
Hoe gevarieerder en uitgebreider de verwensing, hoe meer het ook oplucht. Zo'n verwensing krijgt dan iets heroïsch, het wordt iets als stampvoeten tegen een muis: stik in een arabische meelzak en ga als gepoeierde kameel de hel in. We presenteren onze verwensingen zoals we ons visitekaartje presenteren.
We wensen hem of haar alle ziektes en doodsoorzaken toe, een stoomwals en een hagelbui van molenstenen, alles in de hoop dat de ander nog eens aan ons zal denken. Dat is de paradox van de verwensing.
Wie zijn medemens een toegenaaide reet toewenst tijdens en na een drieweekse vakantie in een bruine-bonen paradijs roept ook zichzelf toe dat hij mens is. De ander houdt niet genoeg van je, dat is het. Wat is verwensen menselijk !"









.
http://www.youtube.com/watch?v=OW1JP7qNPw8&feature=related


Creatieve destructie ? Alles kaput...ROEM EN DE DOOD, GELD EN DE DOOD, DOOD EN NIETS, DOOD EN JE PENSIOEN, DAT GEESTDODENDE WERKEN, U KRIJGT LEVENSLANG WERK, LEVENSLANG EN DE DOOD, DONNER EN DE DOOD, TO BIE EN DE DOOD, PROTESTANTS EN DE DOOD, DIE LEVEN TOCH NIET ECHT, DIE LEVEN OM TE WERKEN, JOH, DAAR WIL JE NIETS MAAR DAN OOK NIETS MEE TE MAKEN HEBBEN, LEVENDE DODEN EN

GOTGOTGOTGUTGUTGUT WAT RAAK IK OPGEWONDEN VAN DE HYPOTHEEKRENTEAFTREK, WAT VOEL IK ALLEMAAL IN DE ONDERBUIK BIJ DE GEUR VAN BANKBILJETTEN, BELACHELIJKE MENSEN, BESPOTTELIJKE TV, PRAATPROGRAMMA'S, GELD, PENSIOEN, WERK, JURISTERIJ, COMPUTERS, DIE APPLE TROEP, DIE KINDERLIJKE GADGET- OF AUTOVERZAMELAARS, DIE HORLOGE- MOBIELTJES- OF SMS-VERZAMELAARS, INTERNET, ECONOMEN MET HUN POTSIERLIJKE PRAATJES, DIT GAAT DUS HELEMAL NERGENS OVER, VOETBALLERSGELEUTER, SCHAATSERSGEZWAM, VRESELIJK, WAT INTERESSEERT MIJ DAT, KLETSLITERATUUR, MENSEN, KRANTEN, EEN MENS WEET ME MISSCHIEN 5 MINUTEN TE BOEIEN, MAAR DAN IS DAT OOK OVER, WEGWEZEN !

Zo, en nu ga ik rustig en beschaafd boodschappen doen, voor mijn kinderen veel gezond fruit en groente, ook voor mezelf trouwens, een goede sappige hertenbiefstuk, bambi zal wel, ik rook toch niet dus kan ik me dat permitteren, heerlijk boodschappen doen houdt een mens sane. Uw voorbeeldige boodschappenjongen.

Van thais eten krijg ik een goed gevoel, van groene asperges ook, van friet en patat word ik agressief.

Opmerkelijk dat mensen veranderen...dat mijn pa van een volkskrant lezer een telegraaf lezer is geworden. Hij heeft tot en met zijn 55ste die telegraaf af lopen kraken...Hij gaf mij een boek, wat ik leuk vond. Dan vind je het leuk dat je een boek gegeven wordt. Hij gaf mij een boek dat ik leuk vond. Dan vind je het boek leuk.

.

Monday, March 29, 2010

Hallo ! Hallo ! Hallo !

Dag ! Dag ! Dag ! De teletubbies ! Zes/zeven jaar geleden nog maar was ik blij als ze op tv waren, dan was ik van de kinderen af...en het rare was, als de kinderen dan op de creche waren, dan was ik toch blij als ik de teletubbies op tv zag of hoorde ? Placebo ?

Dan. Dan. Dan.

Dunno why she said goodbye, I said hello.



Ik hoef mij nooit af te vragen of zij mij wel trouw is. Ze is jaloers, maar maakt nooit scenes. Zij is mooi, mooi, mooi - ik raak van haar schoonheid zo in verwarring, dat ik er niets anders over kan zeggen dan dit woord en het herhalen. Zij is pervers in bed op subtiele wijze, zonder dat zij de indruk geeft er talloze minnaars op na gehouden te hebben.
Later op de avond ga ik naar de lobby van het hotel in new york waar wij hebben afgesproken. Zij heeft een nieuwe jurk aan en is mooier dan ooit. Haar stem hoor ik graag; zelfs als ik somber ben, weet zij mij aan het lachen te maken...en ik...ik kan haar aan het lachen maken. Maar ik verbeeld me niets. Ik weet dat zij lacht vanwege haar schitterende tanden, om de sfeer te bevorderen....en misschien toch ook enigszins omdat zij mijn gezelschap kan waarderen. Laten we niets op voorhand uitsluiten.

Nu weet ik beter. Nu weet ik dat ik eigenlijk alleen door mijzelf kan worden gehuldigd, dat ik alleen met mijzelf werkelijk feestelijk en schitterend kan zijn. In een theater, waar op iedere stoel ikzelf zou zitten, daar zou ik zelf, op het podium, glanzen en glimmen. Daar zou ik bevrijd zijn van de verslagenheid die bij het praten tegen anderen mijn gedachten verlamt en die mij zelfs bij het schrijven, alleen thuis, haast nooit helemaal verlaat.

Maar liever nog ben ik de koelste man op aarde en loop elegant en behendig als een panter in een strak gesneden donkerblauw pak, wit duur hemd, prachtige zijden stropdas met een 38 jarig alain delon achtig hoofd door een donkere straat met geel licht verspreidende lantaarnpalen, soms een fraaie stoere lange jas aan, soms ook niet, en beraam mijn volgende sluwe plan, ik pink mijn laatste sigaret sportief, symbolisch en gracieus weg, terwijl blue in green van miles davis klinkt, of dat mooie nummer van decoy. In de verte doet de hierboven beschreven dame de deur met weemoed dicht. Wat ik wil, wil ik zomaar, ik wil kortom zo zijn, vanzelf.

De rest van mijn leven door een zinloze film noir lopen, omdat het geen film noir is.


Lux et libertas. Licht en vrijheid. Donker en gevangenschap.


En niet met een braakmelkvlek op mijn schouder of een verdachte yoghurt plek op mijn broek, omdat zo'n kind daar net heeft zitten snotteren. Sodemieters. Maar die tijd heb ik gelukkig al achter mij gelaten...of was ik toen het gelukkigst, met een kind van 2 maanden tm 2 jaar...



http://www.youtube.com/watch?v=DEC8nqT6Rrk

http://www.youtube.com/watch?v=TxDq65Wjua8&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=JCnAtUDckuI&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=c5nVizoi_1Y&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=cPq47C3WwRQ&feature=related






Goed, goed, even Brusselmans erdoor heen:

Op de Carambulle konden we bovendien buitenlanders zenders ontvangen, en zo leerden we Mies Bouwman kennen, en Dorus Manders, en Snip & snip, en dergelijke grootheden meer. Mijn oom Oscar werd dolverliefd op Mies Bouwman en hij heeft haar een paar keer geschreven. Een van die brieven is bewaard gebleven. Hij ging als volgt: ‘Lieve Mies. Iedere keer als gij op het scherm kompt ga ik daarna naar de wc en ik trek daar aan mijn fluit terwijl ik in gedachten peins hoe gij met uw loezen en uw preut bloot op mij zit terwijl ik u langs achteren in uw hol poep. Hebt gij ook zulke gedachten over mij? Laat mij gauw iets weten. Hoogachtend, commissaris Oscar Brusselmans (adres).’ In 1972 werd mijn oom op rust gesteld, om zich in 1973 te verhangen op zijn kamer in psychiatrisch instuut Sint Margriet in Moezeke.

.

Sunday, March 28, 2010

Hee, ouwe Asperger !

komp nou toch eensj dat biertje pakken, man, ik verveel me hier dood !

Zat ik daar eens met een mooie negerin in Lissabon, we kenden elkaar drie dagen en toen zei ze "amuse me, menno", "Don't even think about me", zei ik toen verontwaardigd.

Ben gauw afgedaald naar de algarve, wegwezen. Maar daar lag een gekleurde juffrouw bij het zwembad die alles nadeed wat ik deed, al mijn bewegingen, terwijl ik daar lag en wat ging lezen, mijn benen kruislings deed, zij deed precies hetzelfde ! Speels ! Knap ! Leuk ! Lang ! Omstreeks 20 jaar ! Ze had een zwart badpak aan met een zilveren ruitje in het midden, bij haar buik ! Wat kreeg ik daar de lente in de zwembroek van ! Met enige schaamte deed ik er een handdoekje voor. 20 jaar geleden nu. Wat zou ik graag willen dat zoiets me nu nog zou overkomen. En dat ik uit schaamte over de zwelling geen contact durfde te leggen; mijn portugees was dan ook niet zo goed. The past is nothing.


Weer met hoofdtelefoon voor het stereo effect...of 1 boxje rechts en 1 links...en van het meest sombere lied iets vrolijks maken....

http://www.youtube.com/watch?v=7RaPu-TV4pM&feature=related

Saturday, March 27, 2010

Mijn leven als hema rookworst

Dat valt niet mee in de lente. In de winter lag ik daar glimmend lekker vet te wezen en was ik de meest begeerde worst in nederland. En nu...nu kijkt niemand meer naar me om. 'k Kan wel janken. Lig zieligjes tussen mijn companen, terwijl ik volgens mij de dikste en de vetste ben.
En tsja, dan af en toe ook nog die misprijzende blik van de hema manager. Nee, ik ben nu bepaald niet te benijden. Die zure protestantse wegkijker...de valserik...het malafide kreng ! Ik wil als een ster schitteren in dit prachtige hema theater en dan word ik gewoon een beetje beschaamd weggehouden voor het grote publiek. In dit theater dat ik mijn ziel noemde, speelde ik altijd de hoofdrol. Zoooo eenzaam....maar eenzaam dat ik als sterrookworst ben ! Nu komt niemand meer even binnenwippen, niemand die mij even tussen duim en wijsvinger houdt, volgens mij ben ik verrot de komende 1000 jaar, of meer, heb ook nergens anders om naartoe te gaan, als je liefde verspeelt...en niemand interesseert het ook maar een reet, ze lopen allemaal voorbij alsof ze ergens anders naartoe gaan en werpen niet eens meer een blik in mijn richting...ik kan mezelf gewoon niet meer overtuigen, niet meer opladen, niet meer motiveren...zooo vreselijk eenzaam....
Ik ben d'r kapot van. Zit er helemaal doorheen. Nu ik dit zo zeg....nu ik dit zo vertel...schiet ik gotverdegotverdegotver alweer bijna vol. Kunt u het zich voorstellen ? 5 weken geleden was ik of waren wij nog de ster, de grootste ster...de hoofddrol en niets anders...en nu zien ze me niet meer staan of liggen. t kan verkeeren, maar dit is wel een heeeel hard gelag. Pardon, ik moet me weer even laten gaan. Kunt u de camera uitzetten, want zo wil ik niet op de tv.


(Dit is overgenomen uit een interview met Danny de Munck)

http://www.youtube.com/watch?v=iZtbASCE7ZY

Tjonge dit filmpje hieronder, wat kunnen die twee mannen acteren, dat is geen acteren meer, dat is echt..

http://www.youtube.com/watch?v=emQZzp3E4lk&feature=related
.

Friday, March 26, 2010

Commissie verschwundern

Deze non-parlementaire commissie der topdeskundigen, bekleedt met de hoogste autoriteit, onderzoekt aan wie we nou eigenlijk miljarden euro's schuldig zijn.

W. Duitenberg
A. Wellink
W. Bos

Nobody knows, the future is but a question mark, oneindige tijd, oneindige ruimte, het heelal is onverschillig and so are we.

Waar ik me nu weer over verbaas is die rk ophef. Heb je die hoofden van lubbers, van luyn, de wanhoop beffer, verhagen, bodar en de paus wel eens nader bekeken.
Zelfs als verhagen zegt "even ne kroketske haale", dan vertrouw ik het niet. Vast een frikandel.




"Sommige mensen gaan dood."
"Opa, ben ik een sommig mens ?", vroeg het ventje van 6 enigjes angstig.
(verschreven carmiggelt)





De liefde van mijn dood

Aaf Brandt Corstius:
Eén jaar moest ik het volhouden, van mezelf

Ik was dertig en wist niet zo goed wat ik moest met mijn leven. Ik had werk, maar geen werk dat ik eeuwig wilde doen. Ik had een kat, maar wel zo’n kat die elk moment dreigde te sterven. Ik had geen man. Ik had geen kind.

En toen...:„maar die proefcolumn die erin staat, is verschrikkelijk slecht !” zei'k !!!

Eén jaar moest ik het volhouden, van mezelf. Elke dag berekende ik op een rekenmachine hoeveel procent van het jaar ik achter de rug had.

Toen ik zevenentwintig procent achter de rug had, interviewde een journalist mij over mijn columns. Die journalist bleek de liefde van mijn leven !!! 







J. C. BLOEM (1887-1966)
INSOMNIA
Denkend aan de dood kan ik niet slapen,
En niet slapend denk ik aan de dood,
En het leven vliet gelijk het vlood,
En elk zijn is tot niet-zijn geschapen.

Hoe onmachtig klinkt het schriel `te wapen',
Waar de levenswil ten strijd mee noodt,
Naast der doodsklaroenen schrille stoot,
Die de grijsaards oproept met de knapen.

Evenals een vrouw, die eens zich gaf,
Baren moet, of ze al dan niet wil baren,
Want het kind is groeiende in haar schoot,

Is elk wezen zwanger van de dood,
En het voorbestemde doel van 't paren
Is niet minder dan de wieg het graf.

.

Goodbye ass hole

Opinions are like ass holes. Everybody got one.


Re


In deze periode vond ik renske de greef erg mooi, maar abstract, nooit in het echt gezien.

Maar ik lijk op een jonge David Bowie, uit de tijd van merry christmas mister lawrence ! Ehm, ehm, ehm, excuses voor enige overlast en u bent wel prachtig ! Het ligt helemaal aan mij. Blijf vannacht bij mij, blijf bij mij, blijf vannacht bij mij....nee ? Okee...Dahag...van benny neyman/henny vrienten. Zo jammer dat in het filmpje hieronder dat prachtige slot van henny vrienten wegvalt, die treurige stoomfluit. Must I always be alone ? Every little thing I do is tragic...every little thing just turns me down...always me that ends up getting wet.



http://www.youtube.com/watch?v=G-BPLpdCm7U

.

Wednesday, March 17, 2010

A loving heart is the truest wisdom

"Zeg, ik hoorde onlangs het verhaal dat concentratiekampbewakers en vergassers 40-45 de hele dag aan het neuriën waren, het werd me zelfs als feit gepresenteerd. Zou dat nu geweest zijn om hun geweten te sussen ?"
"Volgensj mij waren se gewoon lekker aan het werk, fluitend hun werk aan het doen, hoera, weer een nieuwe lading, weer wat te doen, ietsj minder druk in duitsland...in europa.."

Geert: Mmmjah, onlangs stond ik in de tram in Den Haag, drie van die opgeschoten hagenezen met ten dele millimeter haar, "kankerjoden aan het gas" "stelletje brilletjesjode, dode" en "waar staat me susuki swift", ze leken zelfs op hem, karst...als ik dan denk dat dat onze achterban is, dan schiet ik wel eens vol.
Vieze rookworst gegeten, van over me nek gegaan.
Sietse: hmpf.

Geert: Ja, rookworst eet ik er niet meer, wel kwarkpuntjes of vlaai...maar, moet je luisteren, even naar de hema is de laatste tijd een feestje voor me, er werkt een jonge buitenlandse vrouw die zo stralend van het leven geniet.
Sietse: So goed sie je d'r anders niet uit. Ik heb onlangs nog contact gehad met onsje sjponsor, die joodse pornoregisseur, weetjewel, die zonnebankbruine pooierd die zelf pornosjter is geweest.
Geert: Ja, ja, die Benno.
Sietse: Presjies. Nou, hij stelde me aan een meisje voor, tien weken geleden. Ik zie onsj weer dansen, ik met mijn kale hemahollandse harses en zij wasj zo'n mooi donker meisje. Ik vroeg haar: zie ik je vrijdag weer ? Se knikte. Uit beleefdheid ? Ik wisjt het niet. Die vrijdag regende het. We hadden ergens in het sjentrum op straat afgesproken. Ik stond te schuilen onder een luifel. Ik keek naar de luch en dach: asse maar komt.
Opeens sjtond se voor me. Lachende ogen. Alsof het de gewoonsjte zaak van de wereld was, alsjof se geen moment getwijfeld had. Ik sjchiet er nu weer vol van. Een liefdevol hart behelsjt de diepsjte wijsheid. Se had haar man gevonden. Se hoef misschien nooit meer een ander. Dat hebben vrouwen toch sjterker dan wij, vind je niet ? Of sijn dat ouderwetsje praatjes ?

Hero: Zzzorry, ik wazz even onder tafel, een kwartje, mijn kwartje gevallen. Nog wat gemizzt ? Wat zzzijn dat voor gezichten, onzzze ouwe rukkerz vervuld van melancholicuz of wat anderz ?

Hero: Nietz ? Watizzer, jongenzz ? Met zzztomheid gezlagen ? Zzzal ik nu eenz wat vertellen....de reden van mijn dronkenzchap...mijnverdriet...ik liep door Amzterdam, de oude dame, en over het zzzpiegelgladde water voer zzzo'n zloep, een man en vrouw van rond de 50, de man aan het roer, hah, emanzzipasie ! Maar goed, een mild pril voorvoorjaarzonnetje. Tzoen, vrinden, tzoen brak het moment aan, ik moet het voorvoeld hebben, want ik bleef kijken.

De vrouw ztond op, deed enkele wankele ztappen naar de man, boog zich voorover en drukte een kuz op zzijn mond, geen hartztocht, maar wel een liefdevolle. Ze wachtte niet op een reactie, zzze had kennelijk alleen maar willen zzeggen: ik zie je zzoals je bent, het is goed zo.
Toen zchoof ze weer terug naar haar plek. Zzzo vreemd. Zzzzzo vreemd, ik had al drie jaar bootjes voorbij zien komen, meestal menzzen die indruk willen maken. Maar waar wazzz ik ? O ja, zomz zie je wel ietz wat erop lijkt, op een duurdere boot. De kuz van een man van middelbare leeftijd aan een veel jongere vrouw. Hoe duurder de boot, hoe groter het leeftijdzzverzchil. Zzij leunt dan even tegen zzijn schouder en hij proeft nonzjalant van d'r lippe. Daar zpreekt trotz uit, bezzitsdrang. Nee, niet te vergelijken met die vrouw in die eerzte zloep, waar ik zojuizt nog over baaazelde.
Zij kuzte de eerzte en de laatzte man van de wereld. Na hem zou er nooit meer een ander kooome. Dat heb ik nooit gekend. Dat zal ik zodemieterz nooit kennnen...

Fritz: Wat ik nou heb gezien. Een oud vrouwtje liep voorbij een fiets en die viel spontaan zomaar om. Ik zag haar even twijfelen. Ze liep door. Toen kwam Geert uit een pakkendragend wat louche gezelschap naar voren (Geert lacht heel even onecht, een grapje op zijn tijd kan hij wel waarderen). Met vastberaden tred liep hij naar de vrouw en schreeuwde bijna: "Mevrouw, u bent een VOORBEELD voor de jeugd."
Hij liep naar de fiets en zette deze netjes neer. De vrouw keek even vertwijfeld en zei toen: "Maar ik heb die fiets helemaal niet..."
Geert negeerde de vrouw geheel en liep terug naar zijn gezelschapje. De vrouw stond moederziel alleen tegenover 9 pakken die haar eventjes geringschattend aankeken en wegliepen. Erachteraan lopen zou niets oplossen. Moest ze nou de rommel van anderen opruimen ? Misschien. Maar toch had Geert mijn sympathie niet. Hij deed me denken aan jongetjes, vroeger op school, die vrijwillig nableven om de klas in orde te brengen. Ze klikten ook graag, die jongetjes. Later, als ze collega zijn, naaien ze je achter je rug. Nare jongetjes...of meisjes.



Geen gotere waan dan liefde of verliefdheid. Zorg dat je een loving heart van jezelf krijgt, onafhankelijk van anderen. En waak voor naieviteit.


Zoals ik eerder heb overwogen (uitspraak van 29 juli 2009 in zaak nr. 200804042/1/V6) is de notificatieregeling per 1 december 2005 in werking getreden en tot stand gekomen onder druk van de Europese Commissie die een inbreukprocedure was gestart, omdat Nederland tot dan toe - naar het oordeel van de Europese Commissie in strijd met artikel 49 van het EG-Verdrag, thans, na wijziging, artikel 56 van het VWEU - de eis van een tewerkstellingsvergunning voor onderdanen van de op 1 mei 2004 toegetreden landen uit Midden- en Oost-Europa ook voor dienstverleningssituaties had gehandhaafd. IN STRIJD MET ! IN STRIJD MET ! IN STRIJD MET ! Tussen partijen is niet in geschil dat de werkzaamheden in het onderhavige geval werden uitgevoerd in het kader van aanneming van werk en dat sprake was van grensoverschrijdende dienstverrichting als bedoeld in artikel 49 van het EG-Verdrag, thans, na wijziging, artikel 56 van het VWEU. NIET IN GESCHIL ! NIET IN GESCHIL ! NIET IN GESCHIL !
IK heb me ter zitting bij de Afdeling op het standpunt gesteld dat op grond van artikel 7 van de beleidsregels een boete wordt opgelegd van € 1.500,00, aldus de minister ter zitting. OP HET STANDPUNT GESTELD ! OP HET STANDPUNT GESTELD ! OP HET STANDPUNT GESTELD ! OP GROND VAN ! OP GROND VAN ! OP GROND VAN !

Meneer en mevrouw Donner, uw zoontje spreekt weer met rood hoofd en brilletje vieze woorden.






Vanaf 1.00 minuut is het goed, vooral met een hoofd of koptelefoon...zonder koptelefoon een kinderliedje, met hoofdtelefoon stukken beter, die stuwende bas...


http://www.youtube.com/watch?v=sYWDSAAo66Y

Maar deze is pas echt mooi, daar krijg ik vochtige ogen van, weep you no more sad fountains. Jammer van die plaatjes van sting, die hoef ik niet te zien, luisteren is beter.

http://www.youtube.com/watch?v=Ds9j5hK8Avc&feature=PlayList&p=65090CAAA34B511A&playnext=1&playnext_from=PL&index=2

Bring on the night. I Couldn't stand another hour of daylight.

How cold is a heart, when it's warmth that it seeks.

A loving heart is the truest wisdom.



Willem Burger, alias AertJan Grotenhuis volgens mij, zei het ook al mooi: de soep wordt niet zo heet gegeten als opgediend.

Angst is een slecht raadgever en hoewel enig wantrouwen en financiele kennis belangrijk zijn is het ook weer niet zo dat elke bank alleen maar de boel oplicht en bedonderd. Ik heb me de afgelopen 20 jaar nooit echt bedonderd gevoeld door een bank, maar gelukkig ook nooit ingegaan op dsb acties of andere te gretige wolven.

A loving heart is the truest wisdom. En daarom alle bankiers die meer dan 300.000 EUR per jaar verdienen, 100% belasten boven die 300.000 EUR per jaar, zeker zo'n zalm, die vanwege alimentatie, "nieuwe" vrouw en 5 kinderen eerst geld graait bij dsb en nu bij abnamro, sodemieters.

Rustig, rustig, bewaar de nuance, als jij je in zalm zou verplaatsen, dan zou je mogelijk hetzelfde doen, maar je ziet toch maar weer wel hoe dat werkt. Pakken wat je pakken kunt, graaien wat je graaien kunt.

Geplaatst door M. Verschrijver, 20.47, 22 maart 2010


Private property created crime. Waardoor wordt iemand een dief ? Jaloezie, afgunst, bezitterigheid, ongelijkheid ? Waarom verdient de 1 zoveel meer dan de ander ? Waarom is de 1 hierarchisch boven een ander geplaatst ?
Ik kan me nog herinneren dat ik door een luxe 5 sterren hotelresort liep in Spanje in mijn studententijd, twintig jaar geleden tegen 20:00 's avonds, iedereen zat aan het buffet en ik had honger en daar zag ik een benetton shirt liggen bij het zwembad. Dat heb ik meegejat. 's Avonds sliep ik in mijn eend. Op de parkeerplaats voor het hotel stonden alleen maar bmw's en porsches. Had toch af en toe de neiging om met een spijker langs die auto's te lopen.
Nu weet ik dat levensgeluk niet afhankelijk is van materiele troep, dat het soms zelfs tegenovergesteld werkt, bezit van de zaak is eind van het vermaak.

Geplaatst door Manna Rewriter, 20.59, 22 maart 2010


Iek will meine benetton shirt zuruck en iek sue je fur meinem bmw, jah ?


Geplaatst door Rienk Kamer, 22.11, 22 maart 2010



.

Bring on the night. Couldn't stand another hour of daylight.

The crash of the heads

Zo bevond uw voorwerp van spot zich in een discotheek en wat gebeurde, de knapste dame van de gelegenheid zocht zijn blik ! Inizia sempre con guardare. Het kostte een overwinning op hemzelf maar na haar 10 minuten bekeken te hebben trok hij de stoute schoenen aan en stapte erop af: "Wat ben jij een knappe vrouw !" 40 jaar levenservaring en dan met zoiets aan komen zetten, de armoede.
"Dank je."
Mijn hart maakte een sprongetje. Zo reageren op zo'n domme opmerking en we praatten zowaar even, bleek ze kinderarts te zijn ! Door de akoestische omstandigheden waren wij genoodzaakt de oren en monden naar elkaar toe te draaien en tijdens deze handeling gebeurde het: onze hoofden en neuzen stootten niet bepaald zachtzinnig tegen elkaar. Een kinderarts kon ik vervolgens goed gebruiken met mijn bloedende neus !
Daarna dacht ik aan het geheim dagboek van hans warren, die beschreef hoe hij mabel eens zo hartstochtelijk kuste dat zij beiden een stukje van hun tanden verloren. En Hans was nog homo ook. Sinds die tijd deel ik visitekaartjes uit en zeg ik: "ik ben bang dat onze hoofden elkaar stoten, maar je mag bellen of mailen voor een afspraak waarbij we ergens rustig wat gaan drinken." De teller staat op 9 visitekaartjes sinds 3 maanden maar tot dusverre kreeg ik alleen maar reclame voor oninteressante produkten binnen. The greatest men are the most alone.

.
Shouldn't it be "the clash of heads"...I'll never be proficient in english...

A loving heart is the truest wisdom.

Alsjeblieft de boel de boel laten (een kleine formele noodzakelijke correctie in de goede column van Rob Wijnberg, hij is nog jong en moet nog veel leren en lezen, zullen we maar zeggen).

Boze tongen beweren dat Nederland volledig versnipperd is geraakt, wat zeg ik, ja totaal onbestuurbaar dreigt te worden. Geen enkele denkbare coalitie heeft nog een meerderheid. Oud-minister Hans Hoogervorst pleitte daarom in allerijl maar voor een verhoogde kiesdrempel van minimaal 7,5 zetel – om nog enige orde in de electorale chaos te scheppen. Goed idee Hans: een kiesdrempel die alleen de Dierenpartij en de SGP niet halen.

Dat scheelt een hoop.

Allemaal luchtfietserij natuurlijk, want het Nederlandse politieke landschap is juist nog nooit zo helder en overzichtelijk geweest als nu. Sterker nog, ons land is eindelijk – net als de rest van de beschaafde wereld – van een verzuilde bende veranderd in een keurig Tweestromenland. In de Verenigde Staten heb je de Democraten en de Republikeinen, in België de Vlamingen en de Walen, in Irak de sjiieten en de soennieten, in Rwanda de Hutu’s en de Tutsi’s – en in Nederland heb je de Hitsers en de Sussers.


Het standpunt van de Hitsers is duidelijk: zij vinden het ronduit schandalig hoe de boel in ons land uit de hand is gelopen en willen daarom dat de boel nu eens keihard wordt aangepakt. De boel maar blijven aankijken en gedogen, dat kan gewoon niet langer – het is de hoogste tijd om de boel wakker te schudden en op scherp te zetten. Daarom zeggen de Hitsers: gewoon de boel verbieden en wie dan nog de boel verstiert, kan zijn boeltje pakken en vertrekken.

Dat stuit de Sussers natuurlijk tegen de borst. Zij willen de boel namelijk het liefst zoveel mogelijk bij elkaar houden – en dan helpt het niet als de boel zo op de spits gedreven wordt. Want voor je het weet escaleert de boel, en als de boel eenmaal aan het escaleren is, dan duurt het meestal niet lang meer of de boel valt uit elkaar. De vraag is dan ook of de boel niet eerst bij elkaar moet worden gebracht voordat ze bij elkaar gehouden kan worden. Om daarachter te komen, pleiten de Sussers voor het instellen van een ambtelijke werkgroep, de commissie-Boelema – niet om de boel op de lange baan te schuiven, maar om de boel nog eens grondig te onderzoeken.

En uiteindelijk zullen ze gelukkig allemaal wel weer de boel de boel laten. Als politici of mensen echt de handen uit de mouwen steken, dan zijn de rampen niet te overzien, de geschiedenis bewijst dat. Gisteren nog die laurentrien brinkhorst gehoord over nederland en wat er allemaal zou moeten gebeuren aan tunnels en andere onzalige activiteit, alsof laurentrien perzoonlijk zijn nageltjes vies zou maken bij het graven van een tunnel.

Ondanks alle prachtige woorden van iedereen, was Hans van Mierlo een dictator binnen zijn partijtje, zeer betrouwbare informatie uit de eerste hand.

Zegt toch ook wat over Connie, graag met dictators samenhokken.

"Connie, connie, mag ik nu weer binnenkomen ?" aldus Hans van Mierlo met dronken ...

Dit is ook regelmatig echt gebeurd volgens de onderbuurvrouw


A loving heart is the truest wisdom.

De nachtegalen

Ik heb van 't leven vrijwel niets verwacht,
't Geluk is nu eenmaal niet te achterhalen.
Wat geeft het ? In de koude voorjaarsnacht
zingen de nachtegalen.


J. C. BLOEM (1887-1966)


INSOMNIA
Denkend aan de dood kan ik niet slapen,
En niet slapend denk ik aan de dood,
En het leven vliet gelijk het vlood,
En elk zijn is tot niet-zijn geschapen.

Hoe onmachtig klinkt het schriel `te wapen',
Waar de levenswil ten strijd mee noodt,
Naast der doodsklaroenen schrille stoot,
Die de grijsaards oproept met de knapen.

Evenals een vrouw, die eens zich gaf,
Baren moet, of ze al dan niet wil baren,
Want het kind is groeiende in haar schoot,

Is elk wezen zwanger van de dood,
En het voorbestemde doel van 't paren
Is niet minder dan de wieg het graf.


Raar dat ik geen enkel gedicht ken van een hedendaagse dichter.

Tuesday, March 16, 2010

Lachen

Toen ik deze dvd/video terugzag moest ik lachen, die walkie talkies en dan die geheimzinnigheid en de trieste tekst die in de walkie-talkies gesproken wordt...jochies waren we, soms aardig...rond 1.20 als sting zwaar beledigd naar andy summers kijkt dat hij even mee durft te zingen.

Dat begin, sting zit weer eens te lachen naar stewart copeland en andy zucht dat hij geen aandacht krijgt. Leuk, zo'n filmpje !

http://www.youtube.com/watch?v=MX6MvV8cbh8


Wat een perfectie, rihanna en umbrella. Na de rap vanaf 0.30 wordt het echt goed :

http://www.youtube.com/watch?v=CvBfHwUxHIk


Huilen


"Most life is made in silence."

"Loop ik daar door alpe d'huez en zeg "le nez de Birgit, le nez de Birgit" tegen elke willekeurige voorbijganger op het moment dat het begint te donkeren en ik had maar 1 biertje op."


Savage beast

Alle mannen zijn beesten, leert oma haar kleindochter, en: trap niet in hun mooie praatjes: The sweetest tongue has the sharpest teeth.
De populariteit van de weerwolf in de jaren veertig kan misschien verklaard worden door het feit dat voor de tweede keer in korte tijd een vernietigende geweldsstorm over de wereld raasde. De weerwolf is vaak een metafoor voor puberteit of adolescentie.

Vanuit een vrouwelijk perspectief is de maancyclus even lang als de menstruatiecyclus, de 16 jarige sociale outcast Ginger wordt in haar eerste menstruatieperiode door een wild beest gebeten. In de periode daarop gaat ze zich uitdagender kleden, jaagt ze achter alle kerels aan, is ze sexueel initiatiefrijk, veeleisend en dominant. Tot zover niets mis. Maar ze wordt ook egoistisch, onuitstaanbaar, hysterisch en ronduit gewelddadig. Uiteindelijk wordt het haar fataal.

Waarom spreekt de figuur van de weerwolf plots zo'n enorm (voornamelijk vrouwelijk) publiek aan ? (Dat klopt, mij spreekt het niet aan, hoewel ik wolf een goede film vond en an american werewolf in paris of london redelijk) Moesten vrouwen in oma's tijd uit de buurt blijven van de wolf, tegenwoordig kunnen ze openlijk aan die kant van zichzelf toegeven.

In de film "wolf" zegt Michelle Pfeiffer tegen weerwolf Jack Nickolson: "Ik heb nog nooit een aardige man ontmoet die zo naar me kijkt als jij." 'Zo" wil zeggen gretig, met nauwelijks te bedwingen begeerte. En daar is tegenwoordig niets meer mis mee. Want zoals de moeder in The company of wolves, de zorgelijke grootmoeder al terecht wijst: "If there's a beast in men, it meets its match in women too."

Herien -niets-mis-mee- Wensink, mooi artikel, samengevat uit het nrc.


Tijdens het skien tweemaal gezien hoe twee mannen met sigaretten in hun mond vrolijk elkaars sigaretten aanstaken; dan vloek ik even dat ik nooit een dergelijke homo-erotische ervaring zal hebben. Na ja, het waren toch kleine fransmannetjes.

Ik verdoe mijn tijd al genoeg met zinloze zaken. Kan ik 1 zinvolle zaak noemen waarmee ik mijn tijd verdoe?

De lijn die dwars door de literatuur loopt, alle schrijvers met elkaar verbindend, is de lijn van de jaloezie. En er is nog 1 klein, maar niet onbelangrijk iets: voor elk van hen is jaloezie datgene waar ze zich persoonlijk geheel vrij van wanen.

Hmmmmm, wat heb ik een zin in verse pompoensoep met koriander.

Sunday, March 14, 2010

Loving

Met bijzonder veel plezier heb ik "liefde en ander leed" en "een onvergetelijke thuiskomst" van Frits Abrahams gelezen. Daar word ik positief en goedgehumeurd van. Prachtige miniaturen, elke dag weer. Ook vraag ik me af waarom er bij mij altijd een zwart randje aan mijn schrijven zit en bij frits abrahams niet. Zou het met mijn leeftijd tussen de 40 en de 50 te maken hebben ? Of zou het zijn oorsprong vinden in de verloren generatie van 500 sollicitatiebrieven rond 1988-1990 ? Of een scheiding ? Dan wel een combinatie van factoren.

Het stemt tevreden dat ik dezelfde mening over jeroen pauw, joost zwagerman en theo van gogh heb als de milde, vriendelijke en beminnelijke Abrahams, alleen weet hij mijn instinctieve afkeer (telkens vanaf bijna de eerste keer dat ik ze zag) goed te verwoorden en onderbouwen. Of ben ik gewoon een misantroop en mag ik niemand. Nee, dat is niet waar. Eens een dag met twee tellertjes rond lopen hoeveel mensen ik in beginsel mag en hoeveel niet, volgens mij wordt het dan 70% ok en 30% niet ok. Goed en slecht in eenieder, maar bij sommige mensen zie je teveel dat ze gedreven worden door angst, hebzucht, ijdelheid, jaloezie, haat, rancune, verbittering, verongelijktheid, lafheid, slachtofferigheid, het is altijd de schuld van de ander, veronderstelde populariteit, een verzonnen geloof and so on and so forth.

Opvalllend dat abrahams zich republikein noemt terwijl hij in feite monarchist is. Daar kan ik me bovendien iets bij voorstellen, president kok, president lubbers, president balkenende, lot bewaar me. Het koningshuis verleent toch ook ironie en humor aan het hele gebeuren...of...alleen...teveel geld en een meer bescheiden opstelling...Wat ik ook nooit gedaan heb is langs zo'n grafkist van Benard of Claus lopen, terwijl ik er in die tijd naast werkte, bij de Raad van State. Dan zag ik zo'n lange rij opgesmukte mensen langs de grafkist lopen van de koninklijke familie en dat begreep ik niet. Voor de positieve noot de meester zelf aan het schrijf.

Ik ben verbaasd als een dame op een prettige manier met me praat en me zowaar aardig en leuk lijkt te vinden !


Loving

Diep onderuitgezakt zaten de vrouw en de man aan hun tafeltje op een schaduwrijke plek van het cafeterras. Het liep tegen het einde van een warme middag. Late twintigers waren het, een tikkeltje vermoeid en verveeld. Ze zaten er al een tijdje, maar ze maakten nog geen aanstalten om op te breken, hoewel ze zich niet leken te amuseren.

Dat heb je in het algemeen bij nogal wat relaties: niemand heeft er nog veel zin in, maar ja, wat dan ?

De vrouw was het meest ontevreden. Ze sprak het luidst en vrijwel steeds op een verwijtende toon. De man mompelde af en toe onverstaanbare tegenwerpingen. Ze praatten Engels tegen elkaar, hoewel ze niet uit een Angelsaksisch land afkomstig waren. Zij sprak met een duidelijk Nederlands accent, bij hem vermoedde ik een Zuid-Europese achtergrond.

Veel gesprekken zijn veredelde monologen: de een deelt uit, de ander ontvangt. Het maakt dit stukje wat eenzijdig, maar ik moet de natuur soms haar gang laten gaan. Hier komt dus alleen mevrouw. De uitroeptekens mag de lezer er zelf aan toevoegen als hij daaraan behoefte heeft.

"Don't be so childish. Grow up."
"Deal with it. You are a five-year old."
"My goodness. Don't even use that word."
"Never. Never. Never."
"Don't turn around my words."
"I missed so many holidays because of your yes-no, yes-no, yes-no."
"At the end it turns out very negative, especially with travelling."
"Maybe I'm gonna travel without you."
"With somebody else. Yes, why not ?"
"I don't give a shit...."
"O no sweetheart, o no."
"I don't wanna talk about it."
"You should have had your insurance...it's your problem."
"Sort it out, will you ?"
"I don't need to ask you nothing."

Waar ik me in zulke gevallen altijd weer over verbaas, is het onuitputtelijke incasseringsvermogen van de ander. Een regen van verbale klappen laat hij op zich neerdalen zonder noemenswaardig verweer. Eens gaat de storm liggen, moet hij redeneren, en dan zal hij zich weer voorzichtig oprichten, het hoofd tussen de schouders, altijd voorbereid op nieuw onheil.

Deze man voerde soms, met bescheiden succes, afleidingsmanoeuvres uit. Dan leunde hij naar haar toe en drukte, tussen enkele van haar uitroepen door, snel een kusje op haar slaap. Of hij ging maar weer eens bij de bar zo'n gelig flesje Sol, Mexicaans importbier, halen.

Hoe liep het af ? Ogenschijnlijk goed. Ogenschijnlijk.
Ze liepen opeens weg, zij mopperend voorop. Hij was een stevige man met een fiere tred. Op het pad langs de vijver drukte hij haar even krachtig tegen zich aan, alsof hij mij wilde beduiden: 'Het komt wel goed, dit hoort er gewoon bij.'

Ik doopte een theezakje in mijn kopje warm water en las het motto van Charles Dickens dat erop gedrukt stond: 'A loving heart is the truest wisdom.'

.