Monday, April 30, 2007

Fondue Boerenjongen

Daar woonde ik rond mijn tiende levensjaar in het Noorden van italië. Een lief en naïef blond jochie. Mijn pa kocht van die cabaret lp's (langspeelplaten). Van Kooten en De Bie en Gerard Cox en Frans Halsema. Heerlijk in de blote kont van het simplisties verbond bleef me goed bij, net zoals fondue boerenjongen, waarbij Gerard Cox bijzonder verontwaardigd was dat hij het vlees zelf moest bereiden. "Komp ik daarvoor naar het restaurant ?".

Daarvan maakte ik fondue hoerenjong, maar pas op 15 jarige leeftijd. Toen was ik nog jong.

De mens zoekt "nieuwe wegen", windt zich op over onrecht, streeft naar het hogere, maar het doodgaan kan hem waarschijnlijk toch niet zoveel schelen. Mogelijk is hij blij toe, zoals hij elke avond blij toe is dat hij in slaap valt. Overdag werkend, nooit meer vragen stellen, altijd slaafs en braaf doen wat hem/haar gezegd wordt, weinig meer nadenkend, "overleven", heen en weer geslingerd tussen hoop en angst, ligt hij 's nachts als een weerloos lam op de slachtbank. Zo is het ook maar het beste zonder mokken te sterven.

Vredelievendheid, liefde, haat en doodsangst zijn eigenlijk maar grillen in die lichtflits van 1-105 jaar leven, tussen twee eeuwigheden duisternis. Miljarden jaren ervoor, miljarden jaren erna. Een mens is een clown, een mier, ontstaan en vergaan, en de rest is verbeelding. Recht, moraal, theologie, ethiek spelen mogelijk tijdelijk een rolletje in de menselijke komedie, maar het blijft een komedie.

De mens is een chemisch proces als een ander. Wie of wat hij is, beweert, gelooft, doet alleen terzake zo lang hij leeft, en meestal zelfs dan niet. Alles kan gebeuren en alles gebeurt, zonder dat de zon verbleekt of de vogeltjes ophouden met zingen.

1 comment:

Anonymous said...

Laat niets u storen wanneer Dr.EDEDE er is om u te helpen contact met hem op te nemen voor het volgende >>>>>>>

1. Breng je man terug
2. Breng je vrouw terug
3. Breng je vriend terug
4. Breng je vriendin terug
5. Win de loterij
6. Kantoorpromotie
7. Help haar zwanger te worden als ze de vrucht van de baarmoeder zoekt.
8. Volledige genezing van elk type ziekte.
9. Huwelijksverplichting
10. Help u bij het winnen van een juridische suite (schuldig of onschuldig) en onder andere.
Kortom, neem vandaag nog contact op met Dr. EDEDE voor eventuele problemen, want morgen is het misschien te laat ... Laat u niet storen als Doctor EDEDE er is om u te helpen. Neem vandaag nog contact met hem op via de zijne

e-mail: Ededetemple@gmail.com
         OF
WhatsApp: + 2 3 3 2 3 5 8 8 7 8 2 5