Thursday, August 30, 2007

We vinden niet alles even leuk.


Zeg mano,

Wist jij dat er een relatief groot aantal stewardessen van de KLM een vrije dag namen of zich ziek meldden als ze wisten dat Jan Pronk met hun vliegtuig reisde? Vieze Jantje Pronk zou dus nooit meer een publieke functie mogen bekleden. Ik heb het altijd jammer gevonden dat geen van de dames ooit aangifte tegen hem heeft gedaan!

Mano: Dat had ik gehoord...staat zelfs een eindje terug op dit blog...


----------------------------------------------------------------------


Er zijn meer goede verschrijvers constateer ik telkens verheugd, vond het onderstaande leuk en goed geschreven, zou misschien dat blood coughing weg laten...:


Schitterende begrafenis van Jos Brink. Jos werd, net als Theo van Gogh, in een gammakist begraven. Is een trendje, je in zo eerlijk mogelijk materiaal laten timmeren. Door Nico Dijkshoorn.

Met je hoofd 190 jaar onder een knoest liggen. Wat je normaal snel even tegen de achterkant van een keukenkastje aanspijkert, daar is Jos in begraven. Een statement van de overledene. Jos hield niet van opsmuk. God heeft hem met open armen ontvangen en zit nu al een week de splinters uit zijn handen te pulken.

Jos zette heel geloofwaardig een homoseksuele presentator neer waar alle moeders in Nederland van hielden. Beetje stout, beetje raar. Zijn stem klonk als een vette knipoog. Niemand die leuker in een studio door de koeienstront heen sprong. Een vakman. Jammer dat hij zelf niet mee mocht doen aan Wedden Dat. Jos herkende op zestig kilometer afstand een gulle lach. Ik moet eerlijk zijn, zijn theaterwerk vond ik minder. Dat gelul steeds over het vak.

Wim Kan

Een leerling uit de Wim Kan school. Eerst moet je twaalf jaar met lampen sjouwen, gordijnen omhoogtrekken en dan mag je heel voorzichtig een deur open en dicht doen tijdens een voorstelling in Puttershoek. In de herdenkingsuitzending zagen wij de hoogtepunten uit zijn voorstellingen. Jos met een hoofddoekje om met opgeblazen bolle wangen en een getuit mondje. Jos naakt op een massage tafel met opgeblazen bolle wangen en een getuit mondje. Elkaar aanstoten in de zaal als hij met een rare broek het podium opkwam, dat soort theater.

Als televisieman had Jos een mooie waardigheid. Iets aristocratisch. Fijne stem. Gevat. Beminnelijk. Zo zou je hem je graag hebben willen herinneren. Als de man die je af en toe in de Utrechtse straat tegen kwam met een boodschappentasje vol wijn, kaas en gebak.Op weg naar een lekkere avond met vrienden.

Lijdensweg

Niet als de man die met diezelfde boodschappentas onder in het trapgat lag, midden in een plas opgehoest bloed. En toch is dat nu het geval. Met dank aan vriend Frank Sanders, die ervoor heeft gekozen om een dag na de begrafenis zeer gedetailleerd te vertellen dat het al langer niet meer ging met Jos. Hoesten, pijn aan zijn been, zwak. Een lijdensweg. Toen hij Jos onder aan de trap vond vermoedde hij wel dat er iets niet goed zat.

Ik vraag me af waarom wij dit moeten weten. Waarom ons niet in de waan gelaten? Zou zo mooi zijn geweest na deze waardige begrafenis. Hoe zou Jos dit vinden? Lijkt me niet lekker. Ik zak morgen in elkaar op straat en een dag later kan iedereen lezen dat Nico zwaar vervuild in een hok van twee bij twee woonde en zijn columns naakt schreef, overdekt met bosbessenjam en hooi.

Vier keer is Nico, alleen met zijn sokken aan, op zijn buik in een weiland gevonden. Op zoek naar een onderwerp. De redacteur van deze site legt nog eens uit dat hij wel iets vermoedde. ´Nico kwam steeds regelmatiger schreeuwend de redactie op hollen, schold iedereen helemaal de tyfus, gooide zijn column op mijn bureau en verliet daarna via een raam het pand.´




Guus

Het stuitende detail. Alles krijgen we voortaan keihard voor onze kiezen. Eergisteren vertelde Guus Meeuwis aan RTL Boulevard dat zijn vrouw een miskraam had gehad. Guus legde ons precies uit hoe het was gegaan. Pijn in de buik en ja, vreselijk. Veel bloed, veel verdriet. Nog wel zijn shows in Eindhoven gedaan en toen samen op vakantie.

Albert Verlinde vond het leuk genoeg om er de uitzending mee te beginnen. "Ja, dat was even een trein die over hem heen denderde. Keddeng Keddeng. Haha"

Begrafenis

In dezelfde uitzending zat een item over privacyschending van Bekende Nederlanders. Matthijs van Nieuwkerk vertelde dat hij zelfs bij de begrafenis van zijn moeder was gefilmd. Schande. Hij kan zijn woede voortaan richten op figuren als Guus Meeuwis en Frank Sanders, die desnoods met een kapot gerookte long van een familielid in hun hand een interview geven.

De dood en het persoonlijke leed als aantrekkelijk bladenmateriaal. De artiesten zelf zetten de trend.

1 comment:

Anonymous said...

Zeg mano,

Wist jij dat er een relatief groot aantal stewardessen van de KLM een vrije dag namen of zich ziek meldden als ze wisten dat Jan Pronk met hun vliegtuig reisde? Vieze Jantje Pronk zou dus nooit meer een publieke functie mogen bekleden. Ik heb het altijd jammer gevonden dat geen van de dames ooit aangifte tegen hem heeft gedaan!