Friday, February 10, 2023

The story of my wife..another winter of discontent..moet een heer dan alles alleen doen..asjemenou, als we naar ecologisch verantwoorde landbouw en vee-, koeien-, varkens-, kippen-, kalkoen- en zalm-teelt en zo gaan en ecologisch verantwoorde woningbouw en meer bos/bomen, dan hebben we al een zee gewonnen en dan verder door met groene waterstof..

Een groene waterstof economie in Nederland zou binnen 10 jaar kunnen, ik weet het zeker, maar de financiële belangen en de hebzucht van de mens, het mammon animal farm varken van de olie- en kolenindustrie, zijn te groot, ze betekenen onze ondergang 😱. 

En kernfusie en/of maxwell"s two demon engine en ãi iTeT zouden de aarde en de mensheid kunnen redden, ik ben zoooo veel knappere koppen dan ik tegen gekomen en de afgelopen 4 tot 5 jaar vooral ook die intelligentere dames of vrouwen, doe iets, verzin een list !   

https://nos.nl/artikel/2463485-fossiele-investeringen-scoren-op-de-beurs-cynische-prioriteit


Mooi, af en toe een iets positiever bericht tussen alle ellende: 


https://www.nu.nl/klimaat/6251393/belangrijk-moment-voor-klimaat-fossiele-brandstoffen-bijna-over-piek.html




Alleen op de aarde en jupiter heb je sprites, omgekeerde tachyon sneller dan het licht, als je de druk zou kunnen weerstaan van het gasoppervlak van jupiter dan zou je sterren zien vanaf jupiter, dat maakt de aarde en jupiter uniek in het zonnestelsel, zwaartekracht en vooral hetzelfde elektro-magnetische veld. Vanaf het oppervlakte van de aarde en Jupiter is hetzelfde oneindige verleden universum met andromeda nevel en al die ontelbare sterrenstelsels in dat oneindige zwarte verleden gat te zien.....als het verleden oneindig is, en daar ga ik vanuit, dan is het ook de toekomst ??

https://nos.nl/artikel/2463348-rover-vindt-duidelijkste-bewijs-tot-nu-toe-voor-golvende-meren-op-mars




klaas knot is zo'n egocentrisch autistisch egoïstisch mammon animal farm zwijn, net zoals hans hoogervorst en jeroen dijsselbloem, ze baseren zich op de klassieke economie van kapitalistische "markt" verstardheid en behoudzucht, ik ben "rijk", geestelijk zo arm, en als patserig vernielend varrekeuh moet dat vooral zo blijven, de aarde gaat kapot per 2050, niet meer leefbaar voor de mens, als die animal farm varkens zo blijven knorren en volharden in het verkeerde..  

..zo het tegengestelde, het integendeel, van het goede, het rechtvaardige, het eerlijke, vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit, vooral die klaas knot en hans hoogervorst, misdadigerss.. 


Selfie van orion Artemis met op de achtergrond de kleine maan en de kleinere aarde, 


BV Nederland bestaat niet (rond 1999 geschreven)

De Amerikaanse econoom Paul Krugman schept veel genoegen in het bekritiseren van andermans opinie over economie, van Jacques Delors, via Clinton tot en met Bush. Zijn tegenstanders treffen het niet. Krugman, eind veertig, wordt beschouwd als de beste econoom van zijn generatie.

Krugman schrijft dat het spannend is internationale handel af te schilderen als een strijdperk waar landen of regio’s elkaar bevechten. Alsof landen, net als bedrijven, met elkaar in concurrentie zijn. Maar deze voorstelling van zaken is foutief. Zijn slogan luidt: “een land is niet net zoiets als een bedrijf”. Betekent een groter marktaandeel voor het ene bedrijf doorgaans een kleiner aandeel voor het andere (de winst van de één is het verlies van de ander), bij internationale handel profiteren beide landen (misschien zou dat toch voor bedrijven, overheden, overheid, ziekenhuizen, ook zo moeten zijn).

Dat heet het leerstuk van de comparatieve voordelen. Neem twee landen. Beiden hebben twee productiesectoren waarin alleen met arbeid wordt geproduceerd. De arbeidsproductiviteit is in beide sectoren van land A hoger dan in die van land B. Land A heeft dus een absoluut voordeel in de productie van beide landen. Toch zullen de landen waarschijnlijk handel met elkaar drijven omdat de lonen in het minder productieve land B lager zijn dan in land A. Land A zal zich toeleggen op de productie van het goed waarin het, vergeleken met land B, het beste is.

Dit leerstuk, geformuleerd door de Nederlandse/Engelse econoom David Ricardo, geeft niet alleen een verklaring voor het bestaan van handel. Het toont bovendien aan dat handel door de bank genomen voor beide landen gunstig is. Werknemers van beide landen kunnen meer consumeren met dan zonder handel (consuminderen ? valt dat niet na te streven ? Hoe minder bezit, hoe minder gebonden ? ).

Zo stellen veel politici dat de wereld uiteenvalt in drie blokken -Noord-Amerika, Europa en Azië inclusief Japan- die elkaar op leven en dood beconcurreren. De winst van het ene blok zou het verlies van het andere zijn. Nooit van comparatieve voordelen gehoord. Economische groei in de tweede of derde wereld is niet schadelijk voor de eerste wereld.

Politici geven populistisch hun mening en begrijpen economische of technische fundamenten niet. Krugman geeft aan dat in het publieke debat de slechte ideeën (angst (aanjagen)) van niet-economen de goede ideeën verdringen.
Charlatans zoals bovengenoemden worden minder beschroomd naarmate de massa niet-geschoolde commentatoren groeit. Angstverhalen klinken vaak overtuigender dan echte analyse. Echte economische analyse is nu eenmaal intrinsiek ingewikkeld. Politici en zakenlieden zaaien geregeld paniek over concurrentie en de bedreiging voor Nederland en Europa van goedkope Aziatische import. Bovendien gebruiken ze een term als “bv Nederland”. Beide gedragingen zijn door Krugman strafbaar gesteld en maken grens- en bedrijfoverschrijdende samenwerking mogelijk, niet gehinderd door infantiele egocentrische ijdele hebzucht van "ikkie moetie bestie zijnie” en "ikkie, ikkie, de rest ken stikkie." 


Uit "De vreemde eilandbewoner" van Dick Hillenius, 1967, vond het een mooi boek over evolutie, eilanden en het habitat, de natuur, ecologie, miljoenen jaren geschiedenis in de biologie : 

Het verstoorde paradijs, het ontbreken van roofdieren 

Eilanden der gelukzaligen heetten vroeger de Canarische eilanden en Madeira. Veel eilanden en eilandgroepen hadden zulke idyllische namen. Het was -en in onze fantasie is het soms zelfs nog zo- alsof eilanden kleine paradijslijkheden zijn, afgesloten voor het kwaad. Hoewel een deel van die gelukzaligheid stellig moet worden toegeschreven aan de fantasie, die denkt dat moeilijke bereikbaarheid een kenmerk is van geluk, is er in de biologische werkelijkheid toch wel iets van waar. 

De krachten die vernietigen, ziek maken, die datgene wat ze niet te pakken kunnen krijgen inprenten met een constante angst, gereedheid tot vlucht -roofdieren, ziektekiemen, overbrengers van ziektekiemen- krijgen op eilanden pas een kans als er al een volledige, goed uitgebalanceerde dierenwereld van voornamelijk planteneters gevestigd is. Dat is wel logisch. Regeerders, belastinggaarders, rechters, politie, ambtenaren, bandieten, allen die niet direct hun voedsel kunnen veroveren op de natuur, kunnen zich pas vestigen in gemeenschappen die daar wel -en liefst ruim- toe in staat zijn.   

Roofdieren hebben evenveel kans een ver afgelegen eiland te bereiken als planteneters. Maar de planteneter heeft veel meer kans om zich te kunnen vestigen en tot bloei te komen dan het roofdier. Komt het roofdier eerder dan de planteneter, dan is hij na enkele dagen gestorven van de honger. Komt hij veel later -wanneer de planteneter bij gebrek aan roofdieren hun vluchtinstinct hebben verloren- dan zal het roofdier in één of enkele generaties zich vol en rond kunnen eten aan de niet vluchtende planteneters, maar vooral op kleine eilanden zal de vetpot al gauw leeg gegeten zijn en dan moeten de roofdieren wéér worden afgeschreven. 

Roofdieren hebben het dus moeilijk. Men vindt ze eigenlijk alleen op de grote continenten Afrika, Amerika, Eurazië en op de daarmee nog niet zo lang geleden in verbinding staande eilanden (Indonesië tot aan Bali, Japan, Engeland etcetera, Zuid Amerika was ook een groot eiland tot de zeespiegel daalde en de roofdieren uit Noord Amerika kwamen....denk in dit verband ook aan de europeanen die de azteken, inca's en indianen uit roeiden). Eén van de opvallendste eigenschappen van de vele eilandbewoners is daardoor hun gebrek aan schuwheid. De mens laten ze tot in hun naaste omgeving komen. Zelfs op eilanden die al honderden jaren geteisterd worden door mens en mee genomen trawant (kat, hond, varken, rat etcetera) hebben sommige dieren het nóg niet geleerd te vluchten. Ze blijven rustig zitten tot de kop wordt ingeslagen of af gebeten. 

@@

zou wel graag een relatie willen met Nicole (woensdag 15 februari 2023 ontmoet, van rijkswaterstaat, 28 jaar), Jacintha, Margalith (veel te mooi en knap voor mij), Sabina of Astrid van 48-60 jaar willen, solo is ook ok, als je je solo goed en prettig voelt, dan ben je klaar voor een relatie is het verhaal, geloof ik.....en een betere woning en een leukere baan, zoals 2014-2018/2019, zonder die gekte/ellende 

@@

Die film over het einde van de wereld en tot de laatste minuut blijven mensen handelen op de beurs. 100 jaar geleden bestond de aandelenbeurs nog niet eens en kijk nu eens hoe ieder mens in de greep is van mammon, de moordende hebzucht van de mens. 












@@@@

Uit het zwarte gat en het universum ontdekken, misschien kan het met ãi of maxwell’s two demon engine....




Verdeling van donkere materie en donkere energie in het universum ten opzichte van zichtbare materie volgens metingen van de WMAP (2003). Inmiddels worden iets andere getallen aangehouden.

Donkere materie is een hypothetische soort materie in het heelal, die niet zichtbaar is met optische middelen en dus niet te detecteren is via de elektromagnetische straling die de aarde bereikt. Daarom wordt ze donkere materie genoemd, om haar te onderscheiden van de zichtbare materie. Op grond van waarnemingen door de Planck Observatory wordt gedacht dat de totale hoeveelheid massa/energie van het heelal bestaat uit:[1]
  • 68% donkere energie
  • 27% donkere materie
  • 5% normale materie (baryonen)
  • 0,4 % sterren etcetera (volgens mij eerder 0,1%) kun je zien hoe dominant donkere energie/materie is








    Goh, wat een op en neer gaan van zwart wit licht in een verder zo levendig en hoogste kunst blauw oog met hoogstaande lens 





No comments: