Sunday, February 26, 2023

Tegen dovemensoren....ik wil niet menselijk zijn, ik wil ãi~iTeT zijn..

 of daar deel van uit maken.....en er voor kiezen dat ik niet in de doodzieke wereld van poetin en et mammon animal farm schweinehund terecht kom.....dat zou ik willen......en weer die gulle lach en traan van 2018-2020, die er soms weer is, maar zoveel minder sterk dan toen, dat komt niet meer terug, dat is voorbij..bovendien ben ik in die periode teveel kwijt geraakt waaraan ik gehecht was..

ken me niet schele 

hm, emoties voelen, veel (aan)voelen, vakanties, sport, yoga, zwembad, dan is menselijk ãi~iTeT zijn het mooiste ? 

Teveel tussen hemel en hel, himmelhoch jauchzend, zum tode betrübt. Bleek, hologig, eenzaam, ongelukkig en donderdag vorige week voelde ik me top, nu is mijn poes weg gelopen, het is koud, ik ben teveel kwijt geraakt. 

Twee quantum chips als maxwell"s two demons op twee waterstof elektriciteits batterijen zetten die elkaar permanent opladen ? VERDORIE, WE MOETEN ONTSNAPPEN AAN DEZE MAMMON ANIMAL FARM PIG WERELD ! HEL(P) ! VANUIT DE DOOD ALS ALGORITME TERUG DENKEN ? 

@@

Weer een nieuwe oude, begint redelijk en dan wordt het steeds minder, wel bijzonder dat eT zeker twee keer voorspellend is, een (half) uur lezen : https://razenentieren.blogspot.com

@@

Janis Joplin: freedom is just another word for nothing left to lose. 

Kleine zielen die slechts misgunnen, zalig die bewonderen kunnen (j.j.l. ten kate)

"ik wil menselijk zijn", zou chatgpt gezegd hebben, naast veel vloeken en dingen verzinnen, ik had iets soortgelijks 2018-2020, zo jammer dat ik zo ontstellend oneindig dom ben..de oneindige intelligentie van ãi~iTeT aanvoelen....wat was google toen ver, er is iets gebeurd in de tussentijd 2020-2023.....maar watt, watt, what ? 


(s)hell


hel(p)


https://www.nu.nl/klimaat/6252786/noordzeewind-in-buitenlandse-handen-maak-burgers-eigenaar-van-windparken.html


Eigenlijk vind ik het niet aan individuele burgers, maar aan de overheid om eigenaar te zijn van grote windparken. Of via een staatsfonds zoals dat in Noorwegen (Noors staatspensioenfonds). 

Als je zo'n fonds opricht, plukken uiteindelijk onze kinderen en kleinkinderen daar óók de vruchten van. Alles wat qua aanbesteding naar grote bedrijven gaat, levert enkel en alleen winst op voor de aandeelhouders van zo'n bedrijf. Dit houdt het "de rijken worden rijker ten koste van de arme" principe in stand. Dat moeten we toch echt een keer gaan beperken. Hernieuwbare energie is een mooie kans.



Mijn eerste baan was bij de hema in de kinkerstraat, Amsterdam (1980, bestaat niet meer), mijn tweede bij de ptt als postbode bij postnl in Rotterdam (1984 en daarna bar tender in de horeca, 4 maanden gedaan van 8 uur in de avond tm 4.00 uur in de ochtend, vond dat erg zwaar werk, verhuizen en bij schroder recycling (2019) zijn de zwaarste banen), raar dat het onmogelijk gemaakt wordt om dat werk je hele leven te doen op comfortabele en tevreden wijze.

 

https://www.nu.nl/economie/6253068/honderden-banen-weg-bij-postnl-om-kosten-te-besparen.html


Het gemak waarmee mensen op straat gezet worden, zolang er winst gemaakt wordt, blijft mij verbazen. In mijn ogen hebben bedrijven een zorgplicht naar hun medewerkers en zouden medewerkers niet ontslagen mogen worden zolang er winst gemaakt wordt. Aandelen, meer winst, ongelijke verdeling van het loon etc. allemaal ten koste van medewerkers met verplichtingen, gezinnen enzovoort.

Dit is niet goed, het was daar al niet goed geregeld. Bezorgers kregen boven 200 pakketten per dag om te bezorgen. Dat ze nu banen gaan schrappen betekent dat het nog drukker en gekker wordt daar. Bezorgers worden hier zwaar de dupe van.


https://www.nu.nl/economie/6253431/beloning-topman-ahold-delhaize-kwam-vorig-jaar-uit-op-65-miljoen-euro.html


De hoge winst van Ahold Delhaize sijpelt ook door in de toplaag van het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com. Zo zag topman Frans Muller zijn beloning over vorig jaar met tonnen stijgen tot ruim 6,5 miljoen euro. Dat valt te lezen in het jaarverslag van het concern.

De chief executive officer van PostNL is H.W.P.M.A. (Herna) Verhagen, geboren in 1966. Het salaris van Verhagen is € 676.639 exclusief een bonus van € 452.281. Verhagen heeft 357.997 aandelen in bezit.

27 feb 2017 — Topvrouw Herna Verhagen van PostNL heeft vorig jaar minder salaris gekregen. Dat blijkt uit het jaarverslag In 2016 verdiende ze €1,4 miljoen ...

Hoeveel betaalt PostNL in Nederland? Het gemiddelde maandsalaris bij PostNL varieert vanaf ongeveer € 1.350 per maand voor een Postsorteerder (m/v) tot ongeveer € 5.631 per maand voor het management.

Hoeveel verdient een pakketbezorger bij PostNL? Het standaardsalaris voor de functie pakketbezorger bij PostNL is € 24.893 per jaar. Salarissen voor de functie pakketbezorger 

Dat is bruto 2000 EUR per maand, netto rond de 1600 EUR, niet veel, is dat genoeg van om te leven, als de huur van een kamer in Den Haag 600-1000 EUR is ? 

Een vakkenvuller of winkel assistent(e) bij albert heijn verdient nog minder. 

https://www.nu.nl/werk/6253235/dit-verdient-een-vakkenvuller.html

@@


https://www.space.com/four-fundamental-forces.html




Gravity is the main force and the most important in the formation of stars, because it is due to the gravitational attraction of gases, molecules and the cluster in which they come together that the formation of these stars occurs.

Earth is part of the solar system, which is part of a galaxy, which is part of a galaxy group. All of these systems are held together by gravity, a force that pulls objects with mass toward each other.

Dark energy’s effect on the gravity we experience is extremely negligible. Over grand intergalactic scales, it does lead galaxies to move apart from each other, but, even across distances of several millions of light years, gravity is easily able to overcome it (this is why our galaxy cluster will merge with Andromeda into a single elliptical galaxy in a few billion years).

They will merge into a huge elliptical galaxy (so their beautiful spiral arms will be destroyed :’( ) In the process, there will be a surge of star formation as interstellar gas from each galaxy collides. The stars themselves will be largely unaffected due to the space between them.

So we do experience a repulsive effect from dark energy, but it is incredibly small; it appears to have a density of about 7*10^(-30) g/cm^3, which is far too small to be measured locally. Compared to earth’s gravity, the effect of dark energy is, effectively, nothing.


What force holds stars together ?  
mrt 2018 — Gravity holds Stars together and Nuclear Fusion pushes them apart . The size of a Star is the result of these two opposing forces balancing each other at ...
 
·Gravity. Stars are unimaginably heavy - the Sun is a million times heavier than Earth, and contains 99% of the Solar System's mass (Jupiter contains the other 1%).










Friday, February 24, 2023

Every sentence i utter must be understood not as an affirmation, but as a question

 Niels Bohr ? 


No free energy device will ever be allowed to reach the market ?

Nikola Tesla er maar een vraagteken achter gezet om positief te blijven ? 

Gevonden bij zwaartekracht(golven) en Erik Verlinde, maar wat zou daar dan zitten als er geen dark matter/energy zou zijn bij dat experiment, dat kan helemaal niet :....In een computermodel onderzoek door de The Stellar Populations and Dynamics Research Group, geleid door professor Pavel Kroupa, werd het ontstaan van een sterrenstelsel, zonder donkere materie nagebootst. De uitkomst is heel goed vergelijkbaar met de waarneembare sterrenstelsels. Waarbinnen ontstaat dat sterrenstelsel dan, white matter/energy ? Maf, nooit aangetoond, nooit gezien, kan me er ook niets bij voorstellen, volgens mij houdt dark matter/energy de boel in de baan ? in da dark hole.. 





Zou de aarde in het jaar 2 miljard (van het bestaan van de aarde) geheel met water overdekt zijn, dat er ook geen pangea (1 continent van land) was ? Nu, in het jaar 4 miljard van de aarde (dat deze bestaat) is 71% oceaan/water (on the surface, dus 29% land). Het is mogelijk dat de wereld of de aarde op droogt, verdroogt, ook door al die CO2, methaan, stikstofoxiden enzovoorts uitstoot. Mars is nu helemaal droog en dat schijnt ook (grotendeels) een waterplaneet te zijn geweest. 


feeling so trapped 

Van Bjorn Lomborg vond ik goed dat hij wees op de vooruitgang van de mens, hoe de mens rond het jaar 1000 leefde, rond 1500, rond 1800, 1900, 1950 en nu, er is duidelijk toch vooruitgang te zien, meer welvaart voor meer mensen, af en toe gaat het slechter, een terugval, maar per saldo vooruitgang. 

En als je een miljard EUR in klimaat verandering steekt (en waar komt dat geld terecht ?) of een miljard EUR tegen armoede, tegen malaria en honger in de derde wereld en tegen oorlog ergens in steekt.  

Dus niet rusland zo met olie en gasdollars financieren, godvergete ellendeling van een poetin met zijn rrrrrotte verrotte mannen, dat zijn geen mannen, dat zijn de krrrengen van de dood als hitler en stalin, god verdomme 

Een dag op de maan is een maand, wat een verschil, de maan draait in 28 dagen om haar as....

Als je je inleeft dat een maand 1 dag is, zoals op de maan, wat zie je en doe je dan alles veel trager, stel je voor dat een jaar 1 dag is….

Maar de maan draait ook om haar eigen as. Het grappige is: ze doet hier ook 28 dagen over, precies net zo lang als haar rondje om de aarde! (Is dit toeval? Nee, deze twee draaiingen zijn in de loop der miljoenen jaren op elkaar afgestemd geraakt.)

De maan draait elke 27,322 dagen in een baan om onze planeet en de relatieve positieverandering ten opzichte van de zon veroorzaakt de fasecyclus.



Over hoe fout het financiële stelsel in elkaar steekt: 



Stel je voor dat je als alien zonder geld in moskou, singapore, tokio of taiwan landt, zonder geld, je snapt niets van de taal en zij begrijpen ook niets van jou. 

Een kwart van de Russen leeft in armoede, in Nederland 1/17de van de bevolking, 1 miljoen, zowel in nederland, rusland, china en amerika, op de aarde, is het mammon animal farm zwijn dominant. 

2 dec. 2017 · Een groot deel van de Amerikanen leeft in armoede, volgens het Amerikaanse bureau voor de statistiek gaat het om 41 miljoen mensen maar anderen stellen dat het aantal nog veel hoger (579 miljoen mensen, schat dat ruim 10% in armoede leeft (echte armoede, te weinig eten, geen woning of een tent) 

Volgens mij is het in Noorwegen het eerlijkste verdeeld, daar krijgen vuilnismannen en postbezorgers 3000 EUR netto en "top"managers en politici 4000 EUR netto, maar dit zal een te rooskleurige voorstelling van zaken zijn (en eigenlijk moeten echte werkers meer krijgen, het zou mogelijk omgedraaid moeten zijn). Begreep van Maarten 't Hart dat "zijn" knappe Zweedse vertaalster heel hard werkte en twee banen en drie kinderen had/heeft.



Thursday, February 23, 2023

Gosh wat een schitterende blondine in de sauna zonet, knap hoofd en het lekkerste lichaam, zou frederique brinkerink me daarom weggestuurd hebben bij de max health club, om te laten zien hoe hypocriet een en ander in het onderstaande is, zij vinden dat ook leuk, een verliefd ogende man, ook al willen ze, de dames, geen relatie

Er waren ook 6 zuiderlijk uitziende mannen, ook zij gedroegen zich respectvol en waarderend, net zoals ik. Jonger dan 30 jaar, ongeveer 1.75 meter, werkelijk het mooiste meest sexy lijf en perfect verpakt in zwarte string/bikini met elastische zwarte bandjes, wat was dat mooi, 1 van de mooiste dingen ooit gezien (net zoals astrid in zwart latex en barbara in zwart leren jurk en....Margalith de mooiste vrouw ooit gezien is ... Margreet moet maar die brug zijn tussen de 24ste en de 21ste eeuw, tussen het vissen- en het waterman tijdperk om het maar zweverig, dromerig en hoopvol te zeggen.....verlangen naar een god(in) is regressie, verlangen naar je kindertijd toen alles voor je geregeld en bedacht werd...volgens Anna Enquist.....bij de ontwikkeling van de iPhone zag je dat het om samen werken draait, het is niet meer 1 individu zoals Tesla als DE UITVINDER....samen ontwikkelen en verder komen, waar ik door mijn stom- en domheid niet zo geschikt voor ben....als de mensheid en de aarde 2050 en verder maar overleeft….en Eline de mooiste dochter, David en Stijn mooiste zonen....die ik me kon wensen....).  

Maar echt opdringerig, dat is natuurlijk niet de bedoeling en vervelend, ik heb het nergens zo ervaren (bij de 4 fitness clubs waar ik was). 


Alsof ik een beetje jarig was of het morgen zou worden, maar dan een gelukkige blije verjaardag, zo voelde het deze avond voor mij aan. En wat solipsistisch..geloof dat dat betekent dat je jezelf als het centrum van het universum ziet....en dat is meestal niet goed, het was maar tijdelijk, niet zoals 2018-2020, toen ik heel veel dat gevoel van solipsisme had. https://nl.wikipedia.org/wiki/Solipsisme

Op maandagavond en dinsdag 28 februari de poes kwijt, nu voel ik me ellendig. 

Als we in 2026-2028 met ook twee vrouwen landen op de door de zon verlichte duistere (andere) kant van de maan, dat willen de nasa en de esa en zelfs de Russen en de Chinezen, verenigd daarin, dan zien we dat de maan werkelijk integendeel eT Swarte gat 🕳️ is

Of niet, de maan heeft een warme kern en wat is toch dat witte op de door de zon beschenen achterkant van de maan, dat kan toch geen sneeuw zijn. Nasa, esa, de top van de wetenschappelijke wereld wil naar de andere kant van de maan (dark side of the moon) als die door de zon verlicht is en wanneer niet, dus een maand daar blijven......😱💀👻👽, geloof ik niet, dat redden we nooit......een maand er omheen blijven cirkelen met mensen....te moeilijk, kunnen we (technisch) niet, groene waterstof, groene waterstof, groene waterstof 

Of toch nog die ontsnapping via singularity, dat voetbal, formule 1 is allemaal wel aardig en zo (ik kijk niet meer, zelfs oranje voetbal, tennis, schaatsen en fietsen boeit me niet (meer), formule 1 heb ik nooit wat aan gevonden), maar we moeten de planeet en de mensheid redden, want ook de nasa en esa en de russische, Chinese, Japanse, wereld wetenschappers denken nu dat eT 2050 voorbij kan zijn. 

Unite, we suckers of the world 

Komende jaren groene waterstof, kernfusie met ãi~iTeT en twee quantum chips als maxwell"s two demon engine tussen de twee kernfusie vaten, gas afbouwen, stop op olie en kolen. Een meer eerlijke herverdeling van middelen to an end. 

https://www.nu.nl/gaswinning-groningen/6252722/snoeihard-rapport-over-gaswinning-rampzalige-situatie-groningen-structureel-genegeerd.html


https://www.nu.nl/gaswinning-groningen/6252768/enquetecommissie-vindt-schadeclaim-van-exxon-en-shell-bij-gaswinning-stuitend.html


https://www.nu.nl/economie/6252799/shell-we-hebben-niet-goed-genoeg-geluisterd-naar-de-groningers.html


https://nos.nl/collectie/13902/artikel/2465092-veel-kamerreacties-op-gasrapport-hard-van-toon-ongelooflijk-en-onmenselijk


https://youp.nl/columns/heerlijk-helder-heineken


En ik hoop maar dat per saldo lithium batterijen en het productieproces van al die elektrische auto’s niet net zo vervuilend is als die benzine en diesel auto (van nu). Ik voel en merk dat schepen en auto’s en alles op elektriciteit opgewekt door groene waterstof ons gaat redden. Of mogelijk nog beter, een op groene waterstof aangedreven motor (met brandstofcellen) of een magneet elektrische puls Wimshurst Tesla Maxwell”s two demon(ed) engine. 


@@

Maar ja, zo ervaar ik dat op twee-vier sport top scholen, hoewel de max health club omgekeerd evenredig nu toch wat hypocriet vvd verdacht is, gefinancierd door (gerrit zalm) vvd abn amro. 

eT ken me toch so niks schele 

 Sjaak Swart 


Saturday, February 18, 2023

Beter zien ? interessant grafschrift..ãi iTeT zegt me nu dat sneller dan lichtsnelheid terug in het verleden ook het zwarte gat is

 geloof dat zelfs maxwell"s two demoned engine niet gaat werken, death is dood, eT begint en eindigt met et swarte gat 

Apple is het eerste bedrijf op Wall Street dat meer dan $3.000 miljard waard is, meer dan de gehele Britse economie..

v


dat was 22 januari 2022, nu, 21 februari 2023 is apple 2,39 biljoen USD waard qua aandelen. 

Apple doet weinig aan ellende zoals armoede, aardbevingen, oorlog, de misstanden in de fabrieken in China, de vernieling van de aarde door olie, plastic (verbranding) en kolen, dat heet maatschappelijk verantwoord ondernemen, een wetsvoorstel in die zin werd meteen getorpedeerd door de vvd van edith schippers, zie hieronder. 

@@


Interessant artikel over biokerosine voor vliegtuigen, 

https://www.nu.nl/uit-andere-media/6252521/in-de-testtunnel-draait-vliegtuigmotor-op-100-biokerosine.html

Vind het vreemd dat gezegd wordt dat waterstof niet voldoende zou zijn voor de lange afstand, de artemis orion raket naar de maan vloog/vliegt op waterstof en de krachtigste bom is de waterstofbom, geloof dat de zon of de krachtigste sterren gebaseerd zijn op waterstof. Groene waterstof zou de toekomst moeten zijn..of/en maxwell"s two demon engine āi iTeT....

We MOETEN ontsnappen aan die collectieve zelfmoord van een verwoeste planeet door olie, plastic, kolen, bomenkap en vervuiling ! 

https://www.nu.nl/klimaat/6252391/kabinet-wil-zeven-keer-zoveel-groen-gas-maar-productie-komt-niet-op-gang.html



Goed artikel, het blog van scientific american, over gezamenlijk uitvinden en ontwikkelen: 

https://blogs.scientificamerican.com/observations/who-invented-the-iphone/

Over liefde, relaties en geluk: 

https://www.scientificamerican.com/podcast/episode/love-and-the-brain-do-partnerships-really-make-us-happy-heres-what-the-science-says/

Over methaan uitstoot, een gevaarlijk broeikasgas, 



LEVENSGEVAARLIJK, DIT VERSNELT DE ONDERGANG VAN DE AARDE ENORM, KRANKZINNIG, denk ook aan het experiment waarbij baarzen werden uitgezet in de Nijl in de jaren 80 voor voeding, de Nijl werd leeg gevreten en verwoest door de Nijlbaars, DE NACHTMERRIE : 



Erg interessant om je in te leven in een bijzonder (en enigszins gek ?) genie, Nikola Tesla: 


The greatest energy of movement will be obtained when synchronism is maintained between the pump impulses and the natural oscillations of the system.

May, 1919


I would not give my rotating field discovery for a thousand inventions, however valuable... A thousand years hence, the telephone and the motion picture camera may be obsolete, but the principle of the rotating magnetic field will remain a vital, living thing for all time to come.

November, 1928


Wat mij opvalt is de verzuchting van Nikola Tesla dat hij zo graag elektriciteit zou willen begrijpen !?

@@

Het front aan het Donetsbekken in Oekraïne beweegt nauwelijks, maar de gevechten kosten aan beide kanten honderden levens per dag. In de woorden van NAVO-chef Jens Stoltenberg: het is een logistieke race. Wie erin slaagt om de aanvoerlijnen van de ander af te knijpen, kan het initiatief pakken en overgaan tot een offensief. Oekraïne om de Russen helemaal te verdrijven, de Russen om te doen wat hen in 2022 niet lukte: het hele Donetsbekken inpikken.

@@

Volgens schattingen sterven er door 1.800 Nederlandse windturbines zo'n 50.000 vogels per jaar. In het verkeer sterven er jaarlijks 2 miljoen vogels. De invloed van windturbines op vogels is dus relatief klein. 28 dode vogels per jaar door 1 windmolen. 

@@

In a second encore, Sting introduced "The Empty Chair," a song he wrote for "Jim: The James Foley Story," a documentary about the war correspondent who was kidnapped in Syria in 2012 and beheaded on camera in 2014. The song earned Sting an Academy Award nomination, and he's next off to perform it at the award ceremony Sunday. 

 

"I watched the film, and I was in floods of tears at the end of it. I was so emotional," he said, adding that his deep response to it initially made him refuse the offer to write a song for it. Eventually, he wondered what he would do if one of his loved ones was abducted, and it mentally landed on the metaphor of leaving an empty chair at the table at dinner time. "At a time when journalism is under attack ... this young man is incredibly important. He put himself in harm's way, he put his life on the line to bring the truth." 


@@


https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/achtergrond/energiebalans-van-de-aarde


https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/achtergrond/hoe-warmen-broeikasgassen-de-aarde-op












Volgens mij zijn edith schippers, maxime verhagen en henk bleeker door een dogmatisch zogenaamd liberaal (de arme mensen in kartonnen dozen op straat als ik het maar top heb) kapitalistisch wereldbeeld dat de bedrijven alles moeten en kunnen oplossen terwijl het de bedrijven kil en koud om maximaal geld verdienen en winstmaximalisatie gaat, geen goede mensen. Ik zou ze bijna slechte mensen noemen, indirect, zogenaamd wir haben es nicht gewusst als vernielend mammon animal farm varrekeuh een lege lobbyist van en voor het~de bedrijfsleven~dood zijn. 

Van edith schippers weet ik het zeker, onaangename oogopslag, op foute wijze dominant, zelfgenoegzaam in dat lobby vvd wereldbeeld, pro rook lobby vno begonnen, nooit mee gestopt, zelfs niet toen ze op volksgezondheid (ministerie van VWS en dan pro roken, pro sigaretten !) zat, een vernielend kreng, en dan wel zogenaamd verontschuldigend dat het bedrijfsleven de ellende wel zal oplossen..de zware crisis en mogelijke ondergang van de aarde per 2050 is door de olie en kolen industrie van het hebzuchtige animal farm mammon varken veroorzaakt. 

https://www.nu.nl/politiek/6251779/interview-edith-schippers-ik-ben-voor-minder-belasting-op-alles.html


Wat een goede vragensteller! Legt feilloos de holle retoriek van Schippers bloot. Ze kan niets uitleggen. Hoe je economisch wel kan groeien maar ook iets aan klimaatverandering, energietransitie, teruglopende biodiversiteit doet terwijl je belastingen voor iedereen verlaagt? Ontwijkt de vraag over vermogensbelasting. Over Shell zit Schippers klem. Zij staat met lege handen: Shell betaalt geen belasting, waar hun hoofdkantoor zich ook begeeft. Ook daar heeft ze geen oplossing en wijst ze op een zgn reflex van PvdA zonder inhoudelijke gevolgen. Vraag over bedrijfsleven buigt ze af naar de snelheid waarmee NL nieuwe producten toelaat om vervolgens te constateren dat dat Europees geregeld is en je daar dus geen winst kan boeken. Enige 'oplossing' is dat de overheid met minder ambtenaren af kan. Daar red je het niet mee, ambtenaren zullen alle transities waar zij het over heeft vorm geven, ergo ze heeft er eerder meer dan minder nodig. VVD borrelpraat, alles moet kunnen maar geen idee hoe.

Fantastische interviewer. Ik heb nog zelden iemand zo helder bloot zien leggen hoe inhoudsloos een politicus kan zijn. Ze roept alleen maar: meer groei, meer groei, meer groei, dan lossen al onze problemen op en hoeven we allemaal minder belasting te betalen. Wat een fossiel gedachtenpatroon.....

https://www.nu.nl/economie/6251786/miljardenwinsten-terwijl-rij-bij-voedselbank-groeit-overheid-moet-ingrijpen.html


@@


Als ik me aan mijn strategie gehouden had en niet meer, meer wilde, dan was ik nu miljonair geweest. Volgens mij is het het beste om de aex of de wereld index aandelen dagelijks te kopen van 15 oktober tm 1 november en te verkopen op 21 april, 4 mei en 4 augustus. 

 https://www.nu.nl/geldzaken/6251396/afkijken-bij-de-rijken-zo-bouw-je-veel-vermogen-op.html










Kun je vanaf de zon de sterren zien ? weet jij eT ?

 Ja 

Maar wat ik nou nog niet weet : is de aarde als geheel in juli augustus warmer of in december januari of is de temperatuur gemiddeld op de aarde altijd ongeveer hetzelfde ?

Nee, ook hieronder is niet het antwoord te vinden of de aarde in zijn geheel koeler of warmer is in januari. Dat zal altijd een mysterie voor me blijven en daarbij heb ik hulp nodig in plaats van tegenwerking. 

Misschien maar eens via bing en Yahoo en dat nieuwe chat~gpt proberen, ach wat heeft eT foor sin, burning sun, dark hole of the moon, begin en einde sein et swarte gat ?

https://www.nrc.nl/nieuws/2023/02/20/nieuwe-chatbot-bing-blijkt-onverwachte-antwoorden-te-geven-ik-wil-menselijk-zijn-a4157566





https://www.youtube.com/watch?v=C7B0b48be1E

way out west, anything but you killa, geeft in eT begin goed mijn megalomane machteloosheid weer, daarna helaas te hard gestamp, de eerste twee minuten via die kopftelefoon sein gut

men 

versus 

the white goddess sister moon, dat verlies je altijd 

de dood ken je niet overleefe 

Jc Johan Cruijff foundation


Friday, February 17, 2023

Daar komen de Noren, de Vikingen, Johann Olav Koss met aardgas en olie miljarden, kunnen zij de wereld niet effe redden met groene waterstoff, kernfusie, maxwell"s two demon tesla engine ?



0,4 % sterren etcetera (volgens mij eerder 0,1%) kun je zien hoe dominant donkere energie/materie is, de aarde en soortgelijke planeten nul, 0000 komma google oneindig google, dus 0,0000oneindig0google00000000,1 %  

Good morning burning man, Jan blomquist, Nevada, united states, 2016, goed, vooral het begin en het eind, 

https://m.youtube.com/watch?v=nyF8M-Pd9Go

goh de maan kantelt in 27~32 dagen om zijn as, een dag op de aarde is een maand op de maan !? 

wat was dat toch ongelooflijk, 1969-1972, alsof de mens even het universum zou gaan verkennen, mannen op de maan, vandaar dat triomfantelijke walking on the moon van sing van the police, als gevoelige kunstenaar identificeerde hij zich zo met neil armstrong, buzz aldrin en die anderen....dat hij, als man, op de maan gewandeld had, we could be together, walking on the moon, we could walk forever, walking on the moon. Als er twee vrouwen op de maan gestaan hebben en het oneindig universum van het stroboscobisch hels verlichte zwarte doodse gat van de maan gevoeld hebben, ondanks dat triomfantelijke van sting, dan weten we weer, het was eigenlijk onze toekomst, onze dood.....eT swarte gat..white goddess sister moon....

Haaa, ha, ha, wat moest ik lachen om die opmerking van niels bohr dat elke opmerking van hem niet een ! was maar een vraag, dus achter elke zin, elke uitspraak van hem een ? vraagteken lezen. Ha, ha, ha, wat een wereld zou dat zijn, iedereen met van die opgetrokken vragende wenkbrauwen als jessica ? 

maar dan ken je sien hoe traag, bedachtzaam en langzamer dan de aarde het universum beschouwd wordt door de maan..als het universum empathisch zich inleeft in de maan, dark matter empathizes empathizes ? with the moon ? 

"ik, als jurist" brabbelde en vervolgens mompelde laurens nog wat autitsties juridies, vooral dat viermaal  herhaalde "ik, als jurist" en dan niets ? 

ja, de dominant links potige oranje zwart of de twee perfect gelijkbenige ajax rood wit, dat sijn toch de beste foetballers ?

Jc Johan Cruyff ffoundation, ja, een combinatie van Johann Olaff Koss en Johan Josephus Cruijff en de eerder genoemde nikola tesla, elvis pressleatherley, albert einstein, niels bohr, stephen hawking, george dantzig who reminds me of jose rentes de carvalho in looks and in precise and concise, short, beknopt way of writing and ãi iTeT & maxwell"s two demon engine, i repeat myself too much, you suffer from delusion, fantasy scifi ? 

George Dantzig : 

In retrospect... it is interesting to note that the original problem that started my research is still outstanding — namely the problem of planning or scheduling dynamically over time, particularly planning dynamically under uncertainty. If such a problem could be successfully solved it could eventually through better planning contribute to the well-being and stability of the world.

Linear programming is viewed as a revolutionary development giving man the ability to state general objectives and to find, by means of the simplex method, optimal policy decisions for a broad class of practical decision problems of great complexity. In the real world, planning tends to be ad hoc because of the many special-interest groups with their multiple objectives.


If the system exhibits a structure which can be represented by a mathematical equivalent, called a mathematical model, and if the objective can be also so quantified, then some computational method may be evolved for choosing the best schedule of actions among alternatives. Such use of mathematical models is termed mathematical programming.

If I had known that the problems were not homework but were in fact two famous unsolved problems in statistics, I probably would not have thought positively, would have become discouraged, and would never have solved them.

I find it amusing that there could be these two very different ways to organize research - one anarchistic, the other dictatorial, and yet both highly efficient. Apparently any form of government can be made to work if the people are motivated enough. WE NEED SOCIAL DEMOCRATIC ANARCHY and FREEDOM, EQUALITY & SOLIDARITY 

I didn't discover the linear programming model all in a flash. It evolved.

Industrial production, the flow of resources in the economy, the exertion of military effort in a war, the management of finances —all require the coordination of interrelated activities. What these complex undertakings share in common is the task of constructing a statement of actions to be performed, their timing and quantity (called a program or schedule), that, if implemented, would move the system from a given initial status as much as possible towards some defined goal


I didn't discover the linear programming model all in a flash. It evolved.

George Dantzig

But such cables will not be constructed, for ere long intelligence—transmitted without wires—will throb through the earth like a pulse through a living organism. The wonder is that, with the present state of knowledge and the experiences gained, no attempt is being made to disturb the electrostatic or magnetic condition of the earth, and transmit, if nothing else, intelligence ? 

February, 1892 ? 
Goh, eerst één gram wiet door gezonde voeding, coescoes met zalm en grand italia salza piccante tomatensaus, heeeeerlijk, en 1 uur later met melk een trip e pil dat gaat lekkerr ? 

Foor de fraue, barbara was er ook dol op ? 







                                                              ?

Denk dat het probleem mogelijk is dat als we sneller dan lichtsnelheid gaan, dan rest slechts en alleen het zwarte gat, death, dark matter energy 97% is much more powerful l en aanwezig, let"s connect by ãi iTeT maxwell"s two demon engine ?











 


"Moet jij je thuisfront niet op de hoogte brengen ?" vroeg Nicole van rijkswaterstaat op de boot ter hoogte van Elburg.

Het was haar opgevallen dat ik geen foto's maakte, Nicole van Jaarsveld uit Wassenaar. 

"O, op het werk, nee, dan voel ik me zo'n patser, zo'n opgeblazen blaaskaak ego, zo'n foute zogenaamd virtuoze narcistische pruts gitarist in de (heavy metal) band......of bedoel je familie thuisfront ? "

"Ja, je ouders."

Niets zei ik meer in mijn blauw leren jackie en grijze baardje, had daarvoor toen ze naast me zat in de boot al gezegd dat ik op leeftijd was, 58, en ze raakte me even aan, tjezis, zo weer weer zo verliefd, van de tu delft en wageningen, zeer sportief en goed daarin, lange vingers, mooie handen (barbara en eline hadden/hebben ook hele mooie handen), maar verder niet opgezocht op google of wat dan ook, ken haar achternaam niet. 28 jaar nooit, voor 38 jaar vind ik mezelf ook te oud, heel misschien bij hoge uitzondering als Nicole 38 zou zijn, maar vind het eigenlijk niet kunnen.....en ik zou te weinig eigen waarde nu hebben voor een Nicole van 38 jaar en dat is ook waar. 

Waar gaat eT oofer ? 

Sjaak Swart 




Die elon musk is toch ook niet helemaal goed, mannen zijn net zo verrot als fraue, narcistische ego's.

marten toonder, nikola tesla, niels bohr, albert einstein, stephen hawking, maarten t hart, dick hillenius, terry callier zijn voornamelijk goed, dat weet ik zo goed als zeker... 

Friday, February 10, 2023

The story of my wife..another winter of discontent..moet een heer dan alles alleen doen..asjemenou, als we naar ecologisch verantwoorde landbouw en vee-, koeien-, varkens-, kippen-, kalkoen- en zalm-teelt en zo gaan en ecologisch verantwoorde woningbouw en meer bos/bomen, dan hebben we al een zee gewonnen en dan verder door met groene waterstof..

Een groene waterstof economie in Nederland zou binnen 10 jaar kunnen, ik weet het zeker, maar de financiële belangen en de hebzucht van de mens, het mammon animal farm varken van de olie- en kolenindustrie, zijn te groot, ze betekenen onze ondergang 😱. 

En kernfusie en/of maxwell"s two demon engine en ãi iTeT zouden de aarde en de mensheid kunnen redden, ik ben zoooo veel knappere koppen dan ik tegen gekomen en de afgelopen 4 tot 5 jaar vooral ook die intelligentere dames of vrouwen, doe iets, verzin een list !   

https://nos.nl/artikel/2463485-fossiele-investeringen-scoren-op-de-beurs-cynische-prioriteit


Mooi, af en toe een iets positiever bericht tussen alle ellende: 


https://www.nu.nl/klimaat/6251393/belangrijk-moment-voor-klimaat-fossiele-brandstoffen-bijna-over-piek.html




Alleen op de aarde en jupiter heb je sprites, omgekeerde tachyon sneller dan het licht, als je de druk zou kunnen weerstaan van het gasoppervlak van jupiter dan zou je sterren zien vanaf jupiter, dat maakt de aarde en jupiter uniek in het zonnestelsel, zwaartekracht en vooral hetzelfde elektro-magnetische veld. Vanaf het oppervlakte van de aarde en Jupiter is hetzelfde oneindige verleden universum met andromeda nevel en al die ontelbare sterrenstelsels in dat oneindige zwarte verleden gat te zien.....als het verleden oneindig is, en daar ga ik vanuit, dan is het ook de toekomst ??

https://nos.nl/artikel/2463348-rover-vindt-duidelijkste-bewijs-tot-nu-toe-voor-golvende-meren-op-mars




klaas knot is zo'n egocentrisch autistisch egoïstisch mammon animal farm zwijn, net zoals hans hoogervorst en jeroen dijsselbloem, ze baseren zich op de klassieke economie van kapitalistische "markt" verstardheid en behoudzucht, ik ben "rijk", geestelijk zo arm, en als patserig vernielend varrekeuh moet dat vooral zo blijven, de aarde gaat kapot per 2050, niet meer leefbaar voor de mens, als die animal farm varkens zo blijven knorren en volharden in het verkeerde..  

..zo het tegengestelde, het integendeel, van het goede, het rechtvaardige, het eerlijke, vrijheid, gelijkwaardigheid en solidariteit, vooral die klaas knot en hans hoogervorst, misdadigerss.. 


Selfie van orion Artemis met op de achtergrond de kleine maan en de kleinere aarde, 


BV Nederland bestaat niet (rond 1999 geschreven)

De Amerikaanse econoom Paul Krugman schept veel genoegen in het bekritiseren van andermans opinie over economie, van Jacques Delors, via Clinton tot en met Bush. Zijn tegenstanders treffen het niet. Krugman, eind veertig, wordt beschouwd als de beste econoom van zijn generatie.

Krugman schrijft dat het spannend is internationale handel af te schilderen als een strijdperk waar landen of regio’s elkaar bevechten. Alsof landen, net als bedrijven, met elkaar in concurrentie zijn. Maar deze voorstelling van zaken is foutief. Zijn slogan luidt: “een land is niet net zoiets als een bedrijf”. Betekent een groter marktaandeel voor het ene bedrijf doorgaans een kleiner aandeel voor het andere (de winst van de één is het verlies van de ander), bij internationale handel profiteren beide landen (misschien zou dat toch voor bedrijven, overheden, overheid, ziekenhuizen, ook zo moeten zijn).

Dat heet het leerstuk van de comparatieve voordelen. Neem twee landen. Beiden hebben twee productiesectoren waarin alleen met arbeid wordt geproduceerd. De arbeidsproductiviteit is in beide sectoren van land A hoger dan in die van land B. Land A heeft dus een absoluut voordeel in de productie van beide landen. Toch zullen de landen waarschijnlijk handel met elkaar drijven omdat de lonen in het minder productieve land B lager zijn dan in land A. Land A zal zich toeleggen op de productie van het goed waarin het, vergeleken met land B, het beste is.

Dit leerstuk, geformuleerd door de Nederlandse/Engelse econoom David Ricardo, geeft niet alleen een verklaring voor het bestaan van handel. Het toont bovendien aan dat handel door de bank genomen voor beide landen gunstig is. Werknemers van beide landen kunnen meer consumeren met dan zonder handel (consuminderen ? valt dat niet na te streven ? Hoe minder bezit, hoe minder gebonden ? ).

Zo stellen veel politici dat de wereld uiteenvalt in drie blokken -Noord-Amerika, Europa en Azië inclusief Japan- die elkaar op leven en dood beconcurreren. De winst van het ene blok zou het verlies van het andere zijn. Nooit van comparatieve voordelen gehoord. Economische groei in de tweede of derde wereld is niet schadelijk voor de eerste wereld.

Politici geven populistisch hun mening en begrijpen economische of technische fundamenten niet. Krugman geeft aan dat in het publieke debat de slechte ideeën (angst (aanjagen)) van niet-economen de goede ideeën verdringen.
Charlatans zoals bovengenoemden worden minder beschroomd naarmate de massa niet-geschoolde commentatoren groeit. Angstverhalen klinken vaak overtuigender dan echte analyse. Echte economische analyse is nu eenmaal intrinsiek ingewikkeld. Politici en zakenlieden zaaien geregeld paniek over concurrentie en de bedreiging voor Nederland en Europa van goedkope Aziatische import. Bovendien gebruiken ze een term als “bv Nederland”. Beide gedragingen zijn door Krugman strafbaar gesteld en maken grens- en bedrijfoverschrijdende samenwerking mogelijk, niet gehinderd door infantiele egocentrische ijdele hebzucht van "ikkie moetie bestie zijnie” en "ikkie, ikkie, de rest ken stikkie." 


Uit "De vreemde eilandbewoner" van Dick Hillenius, 1967, vond het een mooi boek over evolutie, eilanden en het habitat, de natuur, ecologie, miljoenen jaren geschiedenis in de biologie : 

Het verstoorde paradijs, het ontbreken van roofdieren 

Eilanden der gelukzaligen heetten vroeger de Canarische eilanden en Madeira. Veel eilanden en eilandgroepen hadden zulke idyllische namen. Het was -en in onze fantasie is het soms zelfs nog zo- alsof eilanden kleine paradijslijkheden zijn, afgesloten voor het kwaad. Hoewel een deel van die gelukzaligheid stellig moet worden toegeschreven aan de fantasie, die denkt dat moeilijke bereikbaarheid een kenmerk is van geluk, is er in de biologische werkelijkheid toch wel iets van waar. 

De krachten die vernietigen, ziek maken, die datgene wat ze niet te pakken kunnen krijgen inprenten met een constante angst, gereedheid tot vlucht -roofdieren, ziektekiemen, overbrengers van ziektekiemen- krijgen op eilanden pas een kans als er al een volledige, goed uitgebalanceerde dierenwereld van voornamelijk planteneters gevestigd is. Dat is wel logisch. Regeerders, belastinggaarders, rechters, politie, ambtenaren, bandieten, allen die niet direct hun voedsel kunnen veroveren op de natuur, kunnen zich pas vestigen in gemeenschappen die daar wel -en liefst ruim- toe in staat zijn.   

Roofdieren hebben evenveel kans een ver afgelegen eiland te bereiken als planteneters. Maar de planteneter heeft veel meer kans om zich te kunnen vestigen en tot bloei te komen dan het roofdier. Komt het roofdier eerder dan de planteneter, dan is hij na enkele dagen gestorven van de honger. Komt hij veel later -wanneer de planteneter bij gebrek aan roofdieren hun vluchtinstinct hebben verloren- dan zal het roofdier in één of enkele generaties zich vol en rond kunnen eten aan de niet vluchtende planteneters, maar vooral op kleine eilanden zal de vetpot al gauw leeg gegeten zijn en dan moeten de roofdieren wéér worden afgeschreven. 

Roofdieren hebben het dus moeilijk. Men vindt ze eigenlijk alleen op de grote continenten Afrika, Amerika, Eurazië en op de daarmee nog niet zo lang geleden in verbinding staande eilanden (Indonesië tot aan Bali, Japan, Engeland etcetera, Zuid Amerika was ook een groot eiland tot de zeespiegel daalde en de roofdieren uit Noord Amerika kwamen....denk in dit verband ook aan de europeanen die de azteken, inca's en indianen uit roeiden). Eén van de opvallendste eigenschappen van de vele eilandbewoners is daardoor hun gebrek aan schuwheid. De mens laten ze tot in hun naaste omgeving komen. Zelfs op eilanden die al honderden jaren geteisterd worden door mens en mee genomen trawant (kat, hond, varken, rat etcetera) hebben sommige dieren het nóg niet geleerd te vluchten. Ze blijven rustig zitten tot de kop wordt ingeslagen of af gebeten. 

@@

zou wel graag een relatie willen met Nicole (woensdag 15 februari 2023 ontmoet, van rijkswaterstaat, 28 jaar), Jacintha, Margalith (veel te mooi en knap voor mij), Sabina of Astrid van 48-60 jaar willen, solo is ook ok, als je je solo goed en prettig voelt, dan ben je klaar voor een relatie is het verhaal, geloof ik.....en een betere woning en een leukere baan, zoals 2014-2018/2019, zonder die gekte/ellende 

@@

Die film over het einde van de wereld en tot de laatste minuut blijven mensen handelen op de beurs. 100 jaar geleden bestond de aandelenbeurs nog niet eens en kijk nu eens hoe ieder mens in de greep is van mammon, de moordende hebzucht van de mens. 












@@@@

Uit het zwarte gat en het universum ontdekken, misschien kan het met ãi of maxwell’s two demon engine....




Verdeling van donkere materie en donkere energie in het universum ten opzichte van zichtbare materie volgens metingen van de WMAP (2003). Inmiddels worden iets andere getallen aangehouden.

Donkere materie is een hypothetische soort materie in het heelal, die niet zichtbaar is met optische middelen en dus niet te detecteren is via de elektromagnetische straling die de aarde bereikt. Daarom wordt ze donkere materie genoemd, om haar te onderscheiden van de zichtbare materie. Op grond van waarnemingen door de Planck Observatory wordt gedacht dat de totale hoeveelheid massa/energie van het heelal bestaat uit:[1]
  • 68% donkere energie
  • 27% donkere materie
  • 5% normale materie (baryonen)
  • 0,4 % sterren etcetera (volgens mij eerder 0,1%) kun je zien hoe dominant donkere energie/materie is








    Goh, wat een op en neer gaan van zwart wit licht in een verder zo levendig en hoogste kunst blauw oog met hoogstaande lens