Wednesday, May 7, 2014

En nu vooruit...het graf in ! D66

Wijs al dat jachterige streven naar opzienbare prestaties, al die kprogramma's met wedstrijdjes, (top)sport, examens, het beste zijn, af. Nog los van de kinderachtige en weinig zielsverheffende wedijver bereik je er alleen maar mee dat je op enig moment een "prestatie" levert. Wat stelt het allemaal voor over 100 jaar, 1000 jaar, oneindig.
Dan kun je dat nog een paar keer herhalen en daarna lukt het niet meer. Ook met libris, ako en gouden uil prijzen worden boeken gedegradeerd tot een tafeltennistoernooi.

Maar ja, in 1974 en 1978, zelfs 1988 nog, vond ik het wel mooi, dat voetbal. Bij wielrennen waardeer ik de beelden van italie en frankrijk nu, vroeger volgde ik die nederlandse raleigh ploeg. Maar als je 45plus bent, dan is dat toch allemaal kinderachtig en vervelend ? Op die mooie beelden van Italie en Frankrijk na.

Als ik naar die praatprogramma's kijk op tv, of eigenlijk bijna alle programma's, dan hoor ik vaak niet meer wat er gezegd wordt, een oost indische doofheid voor al dat gekakel en geleuter op de treurbuis. Alleen nog maar rail away en een enkele film of serie of cabaret goed vinden. 90% is pulp van de slechte soort.

De dood is geen straf.

No comments: