Tuesday, November 27, 2007

Sentimental Journey

De love boat tune horen op de radio en je weer even wentelen in die gelukkige gemakzuchtige luxe jeugd. Hans Teeuwen heeft daar ook een leuke act mee gedaan, met die tune, wat was dat fout leuk.

Wat is het eerste dat je leest op de website van verdonk: "kijke naar je loonstrookje, dat je dan weer gaat lache"

Nog nooit heb ik kunnen lachen om een loonstrookje, misschien toen ik ipv belgische franken nederlandse guldens ging verdienen, maar dat was een ander lachje, vermoed ik. Wie ken er nou ooit lache om ze loonstrook ?

Toch verheerlijk ik van kooten en de bie wel, want heel vaak keek je en dan bleef het bij een milde glimlach. Ook goed, ze waren er tenminste.

De burgemeester van Juinen met zijn opdringerige wethouder Hekking (was spreekwoordelijk in gemeenteland, nog steeds trouwens!), die zijn ook heel wat keren langs gekomen.

Jacobse en Van Es hadden heel wat meer dan alleen de tuin winterklaar maken, ze hebben van alles gedaan zoals drugshandelaar (i.p.v. echte drugs werd zeeppoeder verkocht, zodat de snuiver (Wim de Bie zelf) compleet in het schuim kwam te zitten ("dan ken u weer van die bruisende programma's make") en ook richtten zij de Tegenpartij op (Geen gezeik, iedereen rijk), die het vooral niet op allochtonen had begrepen en wel op handige jongens. Even later werd in het echte leven de Centrumpartij van Janmaat opgericht…

Een hele sterke was ook "Beter Weten", een (eenmalige) persiflage op het programma "wat heet beter". Dat maakte zich schuldig aan een vrij kritiekloze benadering van allerlei alternatieve therapieën, zodat Koot en Bie met een eigen versie kwamen. Daarin waren Jacobse en Van Es therapeut geworden en pasten de Zoetstofwisselingstherapie toe: als iemand rugpijn had moest hij op een tafel liggen en smeerden ze zijn rug in met pastachoca of aardbeienjam (het zoet neutraliseert al dat zuur in uw lichaam).
Totdat Cor van der Laak ("krities Avro-lid") met een voor 150 gulden gekochte pot jam op z'n bromfiets terugkwam en de pot door het raam van de kliniek keilde, wat dokter van Es de uitroep "Gotverdegotver" ontlokte.
"Van die dingen he, van die dingen!"
Met hetzelfde melodietje erbij, interviews met zogenaamde patiënten in de wachtkamer die al zoveel jaren last hadden van hun knieën enz… De makers van Wat Heet Beter zullen niet blij zijn geweest.

Dokter van Es liet na die welgemeende GVD toch die fantastische one-liner volgen: Daar krijg je stront mee van der Laak. In dat vette Haags van 'm klinkt zulks wel heel lekker.

No comments: