Thursday, October 4, 2007

Het was geen gezicht,

babette in d'r mercedes, en ze wist het.



Absurdisme van Gummbah.




Atikel van sync geplukt:

Mensen met een conservatieve, rechtse politieke voorkeur, zijn vaker gelukkig dan mensen aan de linkerkant van het politieke spectrum. Sterker: mensen met een linkse signatuur zijn ongelukkiger. Dat blijkt uit een onderzoek onder 90.000 mensen uitgevoerd door de Deense Aarhus School of Business, zo meldt Elsevier op basis van een artikel in Der Spiegel.

De deelnemers kregen 400 vragen voorgelegd over hun politieke houding, vertrouwen in andere mensen, tevredenheid met het eigen leven, religiositeit en hun houding ten opzichte van corruptie. “Hoe linkser de ondervraagden bleken te zijn hoe ongelukkiger ze waren, en andersom,” concludeert onderzoeker Bjørnskov in Der Spiegel. “Die ontevredenheid heeft vooral te maken met opvattingen over wat eerlijk is. Veel meer dan met persoonlijke welvaart.”
Links georiënteerde mensen, ook als ze zelf welgesteld zijn, vinden een samenleving met ongelijkheid van welvaart en status zo oneerlijk dat het invloed heeft op hun persoonlijk geluk.

Werken loont
Wie een voorkeur voor rechts heeft, gelooft dat hard werken, talent en aangeleerde vaardigheden lonen. Verschil in welvaart en status is daar een logisch gevolg van en wordt daardoor gezien als eerlijk en rechtvaardig.
Een land als Denemarken heeft relatief kleine verschillen tussen rijk en arm. “Het verschil in geluk tussen links en rechts is in verhouding ook klein,” aldus de Deense onderzoeker.

Vraag me altijd af waarom die rechtse lui de pechvogels in de samenleving een trap na willen geven, in plaats van voor hen op te komen en een helpende hand te bieden. Misschien zijn ze meer blijven steken in het aapachtige "survival of the fittest". Als zo'n rijkman groenink nou niet via het corps en een goede afkomst miljoenen verdiend had, maar een zoon was van iemand uit het rif gebergte, zou hij dan nu liever ook weg willen uit Nederland ?
En geldt hetzelfde voor crimineelie ?

Ooit las ik het verhaal van een rijke stinkerd die voor zijn eigen bescherming "links" was...nu ben ik succesvol, maar stel dat ik een hersenbloeding krijg of dat het mis gaat, dan wil ik een sociaal vangnet hebben !

No comments: