Wednesday, March 1, 2023

Vreemd dat je venus en jupiter zonet elkaar een ruimtelijke kus zag geven terwijl venus dichter bij de zon draait dan de aarde en dat jupiter nog weer (veel) verder van de zon draait. En dan zo van de zijkant je laten zien, net alsof de maan bijvoorbeeld bepaalt van welke kant zij zich door de zon beschenen wil laten zien .... haar aangezicht .... vanuit de aarde gezien .. kun je zien hoe dominant de maan toch ook is .... het grootste, diepste niets, oneindige dood, oneindig zwart gat .... toch wordt ook de maan over 5 miljard jaar opgeslokt of verbrand door de zon ..... of niet, weggestuwd door een zwaartekrachtgolf van de zon ? Denk van niet

 



28 feb. 2023 · Het valt al een paar dagen op aan de westelijke hemel: de twee heldere lichtpunten die net na zonsondergang vlak bij elkaar verschijnen. Het zijn de planeten Jupiter en Venus, 





Foto waar Jupiter Venus wil gaan kussen, maar venus lijkt het grootste. Terwijl Jupiter 20 tot honderd maal groter is qua omvang. Omdat Venus dichter bij de zon staat en Jupiter verder van de zon, maar hoe kan dat dan, dat they align ? 

De aarde is qua omvang even groot als Venus ongeveer, dus Jupiter is qua omvang ruim 1300 keer groter dan Venus. 

 Het volume van Jupiter is ongeveer 1321 keer dat van de Aarde en toch is de planeet 'maar' 318 keer zo zwaar. De diameter van Jupiter is ongeveer tien keer zo klein als die van de Zon. De massa


Venus draait in 243 dagen om haar as ! 1 dag een rondje draaien om de as zoals de aarde duurt op Venus 243 dagen !! De maan draait in 28 dagen om haar as. Jupiter in 9,84 uur. Op die grote gasplaneet is 1 dag 9,84 uur. 


Het is ook mijn ervaring dat het ergste krrrreng bij het “openbare ministerie, justitie en politie” zit (en ook daar werken goede mensen). Poetin en Hitler zijn het ergste kreng, dan de vrouwen- en kinderen sadist moordenaar, de marc dutroux en de niets ontziende narcistische crimineel en/of maffia "leider/lijder". 


Hoop op redding van de planeet aarde, 


Alleen al begrijpen hoe die planeten ongeveer om de zon draaien en hoe het komt dat de maan zo ten dele verlicht is terwijl de zon er bijvoorbeeld overdag vol op schijnt, dat lijkt me al een wonder, dat ik dat begrijp en zie. Als je vandaag, 2 maart, naar de maan kijkt, overdag, dan lijkt het net of de helft in een blauw(zwart) gat verdwijnt. En toen eline en ik op sint maarten waren, het caraïbische eiland, zag de maan er zo anders uit, alsof die omgekeerd in de hemel hing. Dat was een heel bijzonder, uniek gezicht, mooie vakantie ook, met eline op sint maarten, begin januari 2017. 



                                             Foto van Jupiter en Venus die elkaar kussen.



Functie[bewerken | brontekst bewerken]

Verschil in afmeting tussen Jupiter en de Aarde

Jupiter vervult een belangrijke functie binnen het zonnestelsel. Doordat hij zwaarder is dan alle andere planeten tezamen is hij een belangrijke component van het massa-evenwicht van het zonnestelsel. Door zijn massa stabiliseert hij de planetoïdengordel; zonder Jupiter zou gemiddeld iedere 100.000 jaar een planetoïde uit de planetoïdengordel de aarde treffen en hierdoor zou leven op aarde ernstig belemmerd, zo niet onmogelijk worden. Ook andere objecten dan kometen worden door Jupiter weggevangen. Er wordt daarom tegenwoordig gedacht dat de aanwezigheid van een Jupiterachtige planeet in een planetenstelsel weleens een voorwaarde zou kunnen zijn voor de ontwikkeling van leven in een dergelijk stelsel.

Waarneming en verkenning[bewerken | brontekst bewerken]

Voyager 2
Galileo vliegt langs Jupiter
Cassini-Huygens

Vanaf de Aarde is Jupiter vaak met het blote oog zichtbaar als een heldere "ster" die niet flonkert. Na de zon, de maan en Venus is Jupiter het helderste object aan de hemel. Alleen als Jupiter ten opzichte van de aarde achter de zon staat is waarneming niet mogelijk.

Sinds het begin van de jaren '70 zijn er verkenningsvluchten uitgevoerd naar Jupiter.

No comments: