Friday, March 24, 2023

Bescheiden zijn en dankbaarheid en liefde vind ik in mezelf en bij een vrouw de mooiste eigenschappen. Aanstekelijke vrolijkheid en inspirerende levenslust en empathie een goede tweede of ex aequo. Godvergete ellendige krrrrrengen van het "openbaar hysterie ministerie", een 68 jarige Inez Weski arresteren, dat vervloekte openbare ministerie en het kreng bij de rechterlijke macht en die laffe beulen van de kuttenpolitie. Drie jaar geleden is Inez Weski gestopt als advocaat van ridouan taghi ?? ..... weet niet waar dit vandaan komt, zin in schelden van aiverscheifer, Gluiperd ! Stuk verdriet ! Mammon pig ! We vernielen de aarde door de verbranding van olie, plastic, kolen en gas, per 2036 kan het duidelijk zijn dat de planeet aarde vergaat door de opwarming, schuldige is de egocentrische bezitterige mammon animal farm zwijnemens. There is no political solution to our troubled evolution. Miljarden kilo’s plastic in de oceanen dumpen, het (regen)woud kappen, de longen van de aarde 😱😭 Groene waterstof en elektrificatie nu.

Wim de Bie, doemvoeler, geen doemdenker

Testament van Wiemel met se grote piemel, 

voor me (klein)kind(eren). 

eT gaat voorlopig verder door op https://razenentieren.blogspot.com/

Maar het is ingewikkeld, ik heb een instinctieve hekel en afkeer van en aan Richard de Mos, even wethouder in den haag en van de pvv, ik vind het een foute zaktabak, vrijgesproken van corruptie, ik vind hem corrupt, moeilijk te bewijzen, met Inez Weski had ik één keer contact, ze kwam integer en goed over. Het is soms allemaal niet zo duidelijk, zwart/wit. Het verrotte laffe smerige kreng is wel altijd zwart wit met dat (ver)oordelen, wat heb ik een doodzieke verwaande vervloekte (vrouwelijke) flutrechters gezien met die lelijke laffe smerige slachtoffer huichelbekkies en liegmuiltjes. Positief en constructief je richten op de bovengenoemde goede zaken, bescheiden, vriendelijk, dankbaar, eerlijk, liefdevol, vrolijk, liefst zin in het leven, ondanks alles, en empathie en sympathie. 

En op grond van de tv en 1 ontmoeting een oordeel kunnen vellen ? 

4~9 maanden dan weet je pas watt, in relaties en alles, hoewel, Dinant mocht ik een meteen, een cruyffie 

Zelden zo'n stupide ijdeltuit als thom de graaf gezien. Ambtenaren haalden dossiers bij hem weg omdat hij er niets van begreep, leeg, ijdel gebrabbel van een half gare krullebol. Wat mot je daar toch mee, iemand die zich maar al te graag tot burgemeester laat benoemen omdat hij totaal ongeschikt was als minister en als diezelfde minister gevallen was over het afschaffen van de benoemde burgemeester en dan wordt deze loze lege opportunist dus benoemd tot burgemeester. En dan nu vanuit de raad van state, als vieze voorzitter, wa willy na ss au oranje varken is voorzitter, de reet van staat: de overheid moet niet alles willen, want de overheid kan eigenlijk niets, nee, met van die slappe ijdele brallers als jij niet, OPROTTE, OP SODEMIETERE, DONDER OP.   

Als vrouwen en mannen zo in ziekelijke ijdelheid blijven steken, dan is het over voor de “mensheid” vanaf 2050..(als “we” nu veranderen, dan is eT misschien nog op tijd). Ben van Beurden van shell graait 114 miljoen EUR uit de samenleving en 1 miljoen nederlanders van de 17 miljoen leeft in armoede (en dat is loodzwaar voor die 1 miljoen en beschamend voor de rijke stinkerds). Ben van Beurden is een ellendige smerige crimineel die met Shell de wereld vernielt en deze smeerlap graait 114 miljoen EUR weg en iedereen kijkt toe en laat het gebeuren. Erik Akerboom is ook een laffe gore minabele die vrouwen naar het ministerie van bzk stuurt om zijn salaris van 450.000 EUR over 2014-2018 te rechtvaardigen. En zo zijn er nogal wat in hol land, miljardair familie john en linda de mol met die kotsprogramma's op tv. O tempora, o mores, en dan maar brallen over complot theorieën over de "elite", de elite van erikkie akerboompie van mammon animal farm varrrkens. En iedereen laat het passief en laf gebeuren, als wij het maar vrolijk, leuk en ok hebben in ons ijdele schone schijnwereldje. 

God Verdomme

 I believe teachers should be paid more, it is an important job (sting quote). I think 20% of the world should be paid less, including Sting, reduce the income and possession of the richest with 70% and pay real people a decent basic income. No more inequality, no more war, no more possessive greed, we need love, peace and to take care (of each other). Maar ik zal nooit voor thom de graaf zorgen, heeft die slappe zak ook niet nodig met plus 220.000 eur per jaar om de brallende schijnheilige uit te hangen, fluim dat je daar bent. En dan die boris dittrich, de valse nicht die de gaswinning in de waddenzee zo fantastisch vond; ik verafschuw geweld maar 9 maanden gevangenis voor bovengenoemde lui zou een goede zaak zijn....en voor de weive die het faciliteren, het mogelijk maken en maar ijdel tokken over gelijke rechten en presteren en ambitie. You stink. You smell of an evil mammon pig. 

Zo zie je maar weer, emmanuel macron komp hier 2 gedateerde Franse kerncentrales verkopen, hij is zelf rijk geworden door onder andere 5 miljoen eur te verdienen aan een fusie in het bedrijfsleven~dood, kernenergie is de vervlogen hoop van 1960-1990, kernafval dat 20.000 jaar schadelijk blijft en andere grote risico’s, we moeten naar elektrificatie, groene waterstof en/of kernfusie, zie hieronder,  

https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5377915/nieuwe-kerncentrales-kabinet-kernenergie-waterstof-energie


https://www.ad.nl/klimaat/milieuactivisten-spannen-zaak-aan-om-valsspelen-eu-kernenergie-is-niet-groen~a076fc45/


Milieuactivisten spannen zaak aan om ‘valsspelen’ EU: ‘Kernenergie is niet groen’

Milieuactivisten dagen de Europese Commissie voor de rechter vanwege het besluit om gas en kernenergie op te nemen in een EU-gids voor groene investeringen. Dat vinden ze ‘valsspelen’.


Twee afzonderlijke rechtszaken worden dinsdag aanhangig gemaakt bij het Gerechtshof van de Europese Unie in Luxemburg - één door Greenpeace en één door een samenwerking van onder meer Client Earth en het Wereld Natuur Fonds. Dat schrijft The Guardian. De stap volgt op een indeling van brandstoffen in een nieuwe Europese gids die investeerders warm moet maken om miljarden in groene technologieën te steken.


In die gids worden gas en kernenergie aangemerkt als overbruggingstechnologieën om Europa klimaatneutraal te hebben in 2050. Greenpeace betoogt dat de Europese Commissie daarmee onrechtmatig handelt. Gas en kernenergie zijn opgenomen vanwege ‘politiek gemotiveerd lobbywerk’, zegt Nina Treu, de uitvoerend directeur van Greenpeace Duitsland. Zo is gas volgens Greenpeace geen ‘overgangsbrandstof’, omdat alle gasgestookte centrales die nu in gebruik worden genomen ook na 2050 nog zullen draaien.


‘Bouw kerncentrales belemmert hernieuwbare energiebronnen’

De milieugroep stelt dat de bouw van nieuwe kerncentrales - die in Europa zo’n één tot twee decennia in beslag neemt - de overstap van steenkool naar andere energiebronnen zal vertragen. Ook zal het de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen belemmeren, kan het ongelukken veroorzaken en tot vervuiling leiden. ,,Kernenergie is gevaarlijk, duur, kwetsbaar voor klimaatverandering en te traag om de afbraak van het klimaat te stoppen”, aldus Treu.


De rechtszaak is ‘in wezen een eis tot handhaving’, zegt de Duitse advocaat Roda Verheyen, die is ingehuurd door Greenpeace. ,,Houd u aan uw eigen wet. Voer de Europese green deal daadwerkelijk uit”, zegt ze, verwijzend naar het paradepaardje van de EU op klimaatgebied.


Ongeloofwaardig

Client Earth vecht samen met drie andere milieugroeperingen de opname van gas in de lijst aan. Dat is volgens hen in strijd met de EU-klimaatwetgeving, die een juridisch bindende doelstelling bevat om tegen het midden van de eeuw een netto nuluitstoot te bereiken. ,,Fossiel gas als ‘duurzaam’ bestempelen is even absurd als onwettig”, aldus de samenwerkende milieugroeperingen. ,,Het ondermijnt fundamenteel de geloofwaardigheid van de klimaatmaatregelen van de EU. Fossiel gas is niet schoon, niet goedkoop en geen veilige energiebron.”

De uitspraak wordt pas verwacht in 2025, hoewel de aanklagende partijen hopen dat het hof sneller zal handelen. ,,Er heerst verwarring op de markt, omdat de huidige wet in strijd is met het Europees recht”, aldus advocaat Verheyen.

@@@@


En weer 2 argumenten dat 50% van de opbrengst en winst van het bedrijfsleven eerlijk herverdeeld moet worden tussen de mensen, klm heeft miljarden eur loonsteun gehad, belastinggeld, in de corona jaren. Daarvan wordt niets terug betaald : 

"KLM heeft ook miljarden aan loonsteun (NOW) ontvangen. Dat geld hoeft niet terugbetaald te worden."


https://www.nu.nl/economie/6259897/klm-snijdt-financiele-banden-met-de-overheid-door.html


Het is een financieel kapitalistisch probleem dat de publieke gezondheidszorg (DE WERELD) wankelt, een gezondheids-commissaris gaat niet helpen, 50% belasting op alles, het vereenvoudigde meer eerlijke en rechtvaardige belastingstelsel hoeft zo moeilijk niet te zijn, 50% belasting op productie en inkomsten (minimaal 20.000 EUR netto, maximum 100.000 EUR netto inkomen per jaar) voor een eerlijke herverdeling en een basis inkomen, goed als dat ellendige bezitterige mammon animal farm pig (poetin, trump e.a.) opsodemietert : 

Van bezitterige hebzucht financiële prikkels naar financiële prikkels die elkaar helpen, ecologisch verantwoord werken met liefde voor natuur, milieu, mens en dier, flora en fauna, stimuleren, dat moet binnen 10 jaar, 5 jaar God Verdomme, gebeuren: 

https://nos.nl/artikel/2471837-publieke-gezondheidszorg-wankelt-stel-gezondheidscommissaris-aan

Als vrouwen en mannen zo in ziekelijke ijdelheid blijven steken, dan is het over voor de “mensheid” vanaf 2050..(als “we” nu veranderen, dan is eT misschien nog op tijd). 

And now for something completely different: 

Eerst de hoop, dan de wanhoop : 

https://scientias.nl/dit-speciale-enzym-zet-lucht-om-in-elektriciteit-een-veelbelovende-nieuwe-energiebron/

Direct blijkt elektriciteit via enzym uit de lucht halen nog schadelijker dan die verstikkende Co2 en methaan en stikstofoxiden uitstoot, die laatste nog het minst en daar al dat gedoe en gekrakeel om, ijdele navelstarende politiek, laat aiTeT eT alsjeblieft oplossen in plaats van de achterhaalde achterlijk stupide mens. Stop talking about yourself. 

Uit (en misschien door) het lek van Pentagon blijkt dat Putain Poetin weer meer kans maakt 😱

https://www.yahoo.com/news/vladimir-putin-may-last-glimpsing-060000039.html

https://scientias.nl/triest-record-niet-eerder-nam-de-hoeveelheid-plastic-in-de-oceanen-zo-snel-toe/

https://scientias.nl/democratie-wereldwijd-onder-druk-wetenschappers-stellen-golf-van-autocratisering-vast/

A month later, Einstein's works were among those targeted by the German Student Union in the Nazi book burnings, with Nazi propaganda minister Joseph Goebbels proclaiming, "Jewish intellectualism is dead." One German magazine included him in a list of enemies of the German regime with the phrase, "not yet hanged", offering a $5,000 bounty on his head. In a subsequent letter to physicist and friend Max Born, who had already emigrated from Germany to England, Einstein wrote, "... I must confess that the degree of their brutality and cowardice came as something of a surprise."

Aardig liedje, niet top, einde is te lang(dradig), begint top bij 0.55 secondes, Joris voorn a house feat kid A

https://m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_query=Joris+voorn+a+house+feat+a+vinyl+mix

Three laws by Arthur C Clarke i like, the third: Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic. Variation (shermer’s last law): Any sufficiently advanced extraterrestrial intelligence is indistinguishable from magic/god(dess)s. contrapositive of the third law is "Any technology distinguishable from magic is insufficiently advanced."

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Clarke%27s_three_laws

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Arthur_C._Clarke

Vind nu Bob den Uyl "gods wegen zijn duister en zelden aangenaam" zo briljant, zo 10/10, dat is top,  “alles loopt verkeerd af”: 

https://www.dbnl.org/tekst/_maa003197301_01/_maa003197301_01_0062.php

“Schrikken”, als je de (des)informatie van het Noord Amerikaanse nieuws leest op o.a. Yahoo.com of de omgekeerde wereld in werking ziet, 

https://www.yahoo.com/news/trump-indictment-poll-surges-lead-desantis-151150006.html

Tjonge, bij het adviescollege toetsing regeldruk schrijven ze uitstekende adviezen over alle wetsvoorstellen in nederland, atr, ze schrijven begrijpelijk nederlands, maar wat doen sommige autistische juristen dan, ze schrijven "het advies is overgenomen," wat wil zeggen dat ze het advies bij het wetsvoorstel stoppen, maar niet in het wetsvoorstel verwerken,  ook daarom veel ellende in hol land. 

"Dat je nog niet weg gekocht bent door de raad van state," zei ik.     

 "Ja, maar ik ben geen jurist, en van de Raad van State wordt ook steeds minder over genomen," zei Rudy

"Oh, vandaar, dat begrijpelijke en in goede zin voorzienende nederlands, goh !, dan kunnen ze je daar des te beter gebruiken, dat is ook het grootste probleem, geen ingenieurs, dokters, praktijkmensen, begrijpelijke taal schrijvers bij de overheid, wetgevende, rechterlijke en uitvoerende onmacht, ook in de eerste en tweede kamer teveel "juristen" en "bestuurskundigen", en zo mijmerde ik wat weg ....

And yet another cda~cdu mammon animal farm pig, zo overleeft                    planeet aarde de mens niet: https://www.telegraaf.nl/nieuws/206082325/europese-toppoliticus-grilt-eurocommissaris-om-stikstofbrief-blunder-van-jewelste

Toch even tranen, had ik vroeger (14-53 jaar) nooit, 1 keer echt ontmoet, 8 keer in Den Haag gezien, alsof een goede leraar en goede vriend overlijdt, Wim de Bie. Ik lees sinds 25 maart “Vandaag ben ik een lege kartonnen doos,” van Remco Campert, die ook gelezen werd door Wim de Bie en die ook een goede vriend was van Kees van Kooten 😿🙀, Wim de Bie, sierspeerwerpen en regatta de blanc

https://m.youtube.com/watch?v=InuFaefi91U

https://m.youtube.com/watch?v=C5vdRBbpxYk

Overlijden, over lijden, death may be a release..


“Mijn helemaal opgeladen 1 jaar oude iPhone se 2020 was na een nacht en dag zonder gebruik leeg, maar ze hebben een nieuwe batterij ontwikkeld die 2 tot 4 keer zo lang mee gaat !”
“Denk je dat apple die gaat gebruiken ?”
“Ja, dat is zo, het is het verdienmodel van het dode bedrijfs ‘leven’…studeert Paco ook industrieel design aan de tu Delft ?”
“Nee, computerkunde, i(c)TeT.”
“Oh, dat zijn slimmen, als je die ingewikkelde computertaal begrijpt, net zoals Juel da Costa.”


Government is the burden on the people: duizenden burgerslachtoffers door nederland bij bombardementen op irak, hard to tell the poison from the cure, 

Dit onbegrijpelijke geldt voor de overheid en nederland, een collectief ijdel autisties navel staren. En sommige wetgeving, pensioen, sociale, belasting en andere wetgeving laat zich niet makkelijk vertalen in 2 bladzijdes begrijpelijke taal (geloof en denk ik). Simplificatie van een ingewikkelde werkelijkheid. Een wet en een rechterlijke uitspraak zijn (bijna altijd) onleesbaar en onbegrijpelijk (in nederland), autistische ijdelheid lijkt de belangrijkste oorzaak. 

En het bedrijfsleven~dood dicteert, “het gasveld Groningen moet dicht”, zegt marjan van loon, “topvrouw” van Shell, ja, nu voor de schone schijn mooi weer spelen, maar de betrokken Groningers helpen na 60 jaar exploitatie, ho maar. Olie & plastic 😱. 

40 miljard eur “winst” bij Shell, maar niet voor 4 miljard investeren in 4 groene waterstof fabrieken; de wereld naar zijn mallemoer helpen. Er wordt op zo’n 10-20 locaties in de nederlandse Waddenzee en Noordzee “proef” geboord naar gas en op 20-30 locaties wordt gas gewonnen, ook via Shell en one dyas, waarvoor gelobbyd wordt door die lege holle bolle fredje teeven, weet je wat dat met de natuur doet en wat de verbranding van gas met het klimaat doet ? Vernieling van de planeet aarde door et mammon animal farm varkensmens. 

https://nos.nl/artikel/2468940-topvrouw-shell-vindt-dat-gasveld-groningen-dit-jaar-al-dicht-moet

 


Oud worden is een intrigerend proces. Een gevaar is dat je je teveel in jezelf verdiept. Maar wil ik enig contact houden met de rotte mammon wereld om me heen ? Zo liefdeloos dat eT me allemaal niks ken schele en dat dat het prettigste is ? I don’t care, zei een Braziliaanse dame in hol land toen mammon kreng bolsonaro verkozen werd in Brazilië. 

Save the planet 

Ja, met die porthos uitspraak waardoor nederland feitelijk op slot komt te zitten, er mag niets meer gedaan worden met meer dan 0,00 mol stikstof oxiden uitstoot door deze uitspraak voor nieuwe projecten of initiatieven. Vroeger, voor november 2022, was tot en met  0,05 mol stikstofoxiden uitstoot toegestaan bij nieuwe projecten, dat is 1 ganzenkeutel over een hectare verspreid, daardoor konden en kunnen al die ellendige gasprojecten in hol land(se zee) doorgaan, de natuur vernielen en door het verbranden het klimaat en de planeet aarde vernietigen, terwijl we NU al naar groene waterstof moeten gaan, “we” kunnen eT echt. 

Tot zo’n plus 2000 meter hoogte heb ik internet in het vliegtuig, dan valt het weg. ‘Kut’ vervangt bij de spraakmakende gemeente steeds meer het woord ‘shit’. Ik hou er niet van. Wat dat betreft ben ik preuts als een non. Het zwarte gat van je geheugen zal je op geen verzinsel betrappen. En je wordt er ook nog tijdloos van. In zwarte gaten is de tijd niet aanwezig, zo beweert Robbert Dijkgraaf. 

Landing Innsbruck 25 maart, vliegtuig was eerst terug gevlogen naar Rotterdam, halverwege. Strange. Het luchtruim boven München zou gesloten zijn vanwege radar problemen, maar terug in Rotterdam was daar niets van bekend en Transavia zei dat het aan weersomstandigheden lag. Daarna zag ik op de Oostenrijkse televisie 3 alien 👽 films, waaronder E.T. Paranoia. Solipsisme. Het verband tussen de dingen ben ik zelf en toch is het vreemd. 




Maar dat staat er dus in 48 bladzijdes juridies autisties gewauwel, de porthos uitspraak van de raad van state, waarin niet staat dat het er bij de porthos zaak om gaat dat er voor CO2 opslag onder de zee in gasvelden en zo, dat dat voor nog meer stikstofoxiden uitstoot en zelfs CO2 zorgt..dat was de begrijpelijke kern van de zaak geweest die de raad van state in begrijpelijke taal zoals hier had moeten verschrijven, nu zit nederland “rechtsstatelijk”, “staatsrechtelijk” (kwaak, kwaak, blaat, blaat, tok, tok) op slot. 

Verstard is voor even goed, zoals de zieke jurist, maar we moeten naar groene waterstof 

elektrificatie, maxwell"s two demoned engine, kernfusie en ÃiTeT, 

veel dank aan vele mensen voor soms flauwekul

sorry ik bleif een dommige naïeve knul 

zonder veel benul, geeft tenen k

                                                             r 

                                                                      o

                                                                            m 

                                                                             m

                                                                             e

                                                                       n

                                                               d

                                                        e

                                                        schaamte 


NEE, NEE, NEEN, GEEN ZELFVOLDANE AARDGASWINNING MEER

STOP EROP, NU VOLOP INVESTEREN IN GROENE WATERSTOF, 
WE VERSNELLEN EEN GROENE WATERSTOF “ECONOMIE” BINNEN 5 JAAR, DAT aardGAS UIT HOL LAND HEBBEN WE NU 

NOG 

NIET NODIG 

DUS INVESTEREN IN GROENE WATERSTOF, WE GAAN TOE NAAR ALLEEN MAAR WERKEN WANNEER HET WAAIT

DE ZON SCHIJNT 

DE SCHOEPEN DRAAIEN 

EN BOVENDIEN BESTAAT DE BESTE waterstof elektriciteit BATTERIJ AL, 

ZIE Koplopers: De Arnhemse batterij die stroom én waterstof kan maken | Klimaat | NU.nl

EN DIE ELEKTRICITEIT en / of

DAT ELEKTRO MAGNETISME 

VAN DE BLIKSEM 

UIT DE LUCHT HALEN, 

GROENE WATERSTOF

KERNFUSIE 

MET 

MAXWELL"S TWO DEMONED ENGINE 

EN 

ãiTeT

Shell ruim 40 miljard winst, van 4 miljard kun je, geloof ik, 4 groene waterstof fabrieken neer zetten en de wereld redden als olie, kolen en gas vervangen worden door groene waterstof. 

Sic transit gloria mundi, memento mori, zo vergaat de (glorie van de) aarde, gedenk te sterven, beklaag nooit de verloste uit de krankzinnigheid die leven heet (tenzij veel levenslust en zin in het leven) 

https://www.nu.nl/klimaat/6256552/shell-bp-en-dow-hebben-een-veel-grotere-impact-op-het-klimaat-dan-concurrenten.html

Stropdas

Wolven schijnen goed te zijn voor de natuur, de Veluwe en ecologie (dit heeft verschrijver gelezen op nu.nl, goed onderbouwd en gemotiveerd). 

Ik mag altijd graag kijken naar een boze boer die verontwaardigd is omdat een wolf zijn schapen heeft gedood, terwijl de boer dat graag zelf had willen doen. Maar dat is toch gewoon het werk van die wolf ? Hiervoor heeft god het beest toch op de wereld gezet ? 

Andere vraag: waarom zijn de dassen eigenlijk een beschermde diersoort en mogen kippen met zijn honderdduizenden in een Veluwse schuur gepropt worden? Net zoals dat varkens in megastallen gepropt worden en onder een klem liggen omdat een vette zeug een biggetje kan verpletteren. Maar ik ben dus voor de beschermde dassen. Dat komt ook een beetje omdat ik weemoedig werd van het woordje lentekriebels dat deze week veelvuldig door de media gonsde. De jeugd zou op de lagere scholen op pornografische wijze seksuele voorlichting krijgen. Dat was de mening van briesend rechts. Toen ik de aandachtorgels Thierry en Wierd woedend zag stampen als verongelijkte Repelsteeltjes wist ik dat er niks aan de hand was.

Ik vroeg me ondertussen af waarom de zus van Jan Smit niet meedeed en hoe mijn eigen seksuele voorlichting ook alweer was gegaan. Mijn lieve preutse moeder murmelde toentertijd iets over bloemen en bijen. Daar moest ik het mee doen. Terwijl zij na acht kinderen echt wel beter wist. Gister las ik over plastic kunstlippen die je aan je IPhone kan aansluiten, waarna je via een app kan tongen met je geliefde. Hoewel? De klacht van de gebruikers is dat de tong is vergeten.

Mijn eerste zoen deelde ik met een zekere Sonja en deze gebeurtenis vond plaats in een spoortunneltje bij de Bussumse Vlietlaan. Dus moest ik aan de dassen denken. Ik weet niet meer wie er begon met het zogenaamde huigje-tik, maar ik vrees dat ik het was. Waarschijnlijk ongevraagd. Misschien word ik binnenkort met terugwerkende kracht alsnog door Sonja aangeklaagd voor grensoverschrijdend gedrag.

Wat ik nog wel weet is dat Sonja en ik net onzeker begonnen waren en dat er toen een sneltrein over ons heen raasde. Het plafond van het tunneltje trilde. Dat maakte deze eerste zoen nog sensationeler. Volgens mij toeterde de trein ook, maar dat heb ik zo goed als zeker verzonnen. Dat is een beetje mijn probleem. Zaken achteraf mooier schetsen dan ze daadwerkelijk gingen.  Maar ja, dat is mijn vak. 

Youp van ‘t Hek 

Sick bastards: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5373977/lerares-ontslag-naakt-kunst-david-michelangelo-santis-florida

@@@@

(eigeluk moeten de adviezen van atr wet worden en dat de rechters er daar dan maar begreipeleik oofer schreife in maximaal twee a4) en dat in een sociaal democratische gelijkwaardige vrije solidaire anarchie de wetten steeds minder nodig worden, et gaat vanzelf zonder al die administratie, bureaucratie, controle op controle, soms of vaak is vertrouwen beter, dan toezicht op toezicht, in nederland is het nog net niet zoals rusland, 10~25% houdt de andere 75~90% in de gaten als waanidee van toezicht, al die poortjes bij ns stations, de hoge prijs van OPENBAAR vervoer en hekken in het land van grenzen en muren and what have you van eT mammon animal farm zwijnmens. 

Ben jij wel goed bij je hoofd ? 

Een uur later kreeg ik pushmeldingen binnen. Wetenschappers luidden in een IPCC-rapport voor de driehonderdduizendste keer de noodklok:  

'Alarmerende boodschap: wereld doet te weinig tegen klimaatverandering'

Ik moest denken aan de Tom & Jerry-scène en begreep ineens het geschreeuw van de man. Die man, die stond symbool voor de wetenschappers die hun apocalyptische doch zéér realistische waarschuwingen keer op keer op keer tegen dovemansoren blijken te richten. En ik… ik stond met mijn iPhone-oortjes symbool voor de politici die straks de provincies gaan bestieren en het stikstofbeleid zullen vertragen. Ik stond symbool voor Rutte & consorten die zich het 'groenste kabinet ooit' noemen, maar de meeste klimaatdoelen niet halen.   Ik was de Shell-top die enkel naar winst omkijkt.  Ik was daar, in dat weiland, de baas van Tata Steel die naar hartenlust giftige gassen blijft uitstoten. Ik was de Shell-top die enkel naar winst omkijkt, de Esso-baas die geen haar beter is, de KLM-directeur met een ongezonde voorliefde voor groei, de winkelketen met een groot talent voor ongegeneerde hypocriete greenwashing.

Ik was de producent van onnodig grote en vervuilende SUV's, ik was de Eneco-top met zijn energiecentrale, ik was de CEO van de bank die leningen voor olie en gas aanbiedt.

Maar er is een verschil. Ik deed mijn oortjes uit. Vanaf nu check ik altijd de riem van mijn hond in de buurt van een broedgebied. Laat deze driehonderdduizendste wetenschappelijke waarschuwing van het IPCC hetzelfde effect hebben op de politici, de CEO's, de topmannen, de hoge piefen, de bazen. Laat ze zich schamen en daarnaar handelen, laat het nadreunen in hun hoofden:

"Je verpest al het moois."

No comments: