Wednesday, October 29, 2014

badpakken




Vluchtladder. 12 extra brede treden, vier meter. Had de neiging om deze 8 kilo met verpakking en al mee te graaien en als een dief in de nacht de winkel uit te rennen. Zou toch mooi zijn, zelfs nu, een ladder om te vluchten voor anderen en mezelf. Of naar Mascha met haar prachtige blauwe ogen of zo.


En waar zou ik deze touwladder aan vast moeten maken ?


Ik noem mezelf werk in uitvoering.


Voor de dames onder ons.


Dat er zulke gore wijven bestaan en dat ze daarmee wegkomen !


Only when i laugh,


https://www.youtube.com/watch?v=Aprqcb4bVno



Dat er zulke klootzakken bestaan en dat ze daarmee weg komen.


Zin in de hema. Stond ervoor en soms denk ik, bah hema, drukke winkel, druk op mijn borst. Mijn eerste baantje als 15jarige in de Hema, twee weken in de zomer in Amsterdam. Wat deed ik daarna mijn best op school ! Nu dacht ik zin om even naar binnen te stappen. Even vrolijk kwam ik er weer uit !



Ashes to dust.




Tinseltown in the rain, blue nile:




https://www.youtube.com/watch?v=WTMyr9x6ZPU



Mooie muziek, banale tekst....net het leven...soms wel een mooie tekst in de popmuziek. Zag bij de vpro kunst op tv, waarbij een jongen door Tokio liep, geloof ik, terwijl de rest van de film, auto's, mensen enzovoorts achteruit gingen. Heel bijzonder, ben toch een uur blijven kijken. Mooi. Tokyo reverse.

In de clip hierboven werd dat ook gedaan in 1984. Kunst is nadoen. Namaken ?

Onze kunts minnende krullebol

.


Monday, October 27, 2014

Love for sale

Nu ik wat herlees zie ik dat ik van mei 2010 tm januari 2011 ook een gelukkige periode had. Daarna minder, eerst deed ik stom op mijn werk en vervolgens vond ik mijn nieuwe huis niet leuk.

Vanaf september 2011 was ik daardoor wat somber tot en met januari 2012. Nu heb ik een nieuw geheim wapen, hoop dat het werkt. Februari 2012 tm mei 2013 was top. Juni 2013 tm januari 2014 vergeet ik. Forget about it. En toch, ook toen aan skien gedaan, goede momenten, maar overall te somber, teveel slapen, te weinig zin, te weinig lust. C’est la vie. Die combinatie van slechte sfeer op het werk en thuis maar matig, dan moet je wel heel sterk zijn. Maar ik rook niet. En sinds mei 2014 gaat het top. Voel me goed, voel me beter.

Zelfkennis is het begin van alle haat.
Zelfkennis is het begin van alle liefde.

I think my life has progressed from being a very unhappy child -I felt I was in the wrong place- to where I am now. I am happier now than I have ever been. Dat zegt sting. Tjezis, wat was ik een gelukkig kind, bij mijn studietijd in Rotterdam had ik 3 van de 4 jaar het gevoel dat ik op de verkeerde plaats was. In den haag was en ben ik voornamelijk gelukkig, sinds 1992 ! Ja, ja, het was weer boeiend. Contemplating one's navel.

"Pap, pap, Stijn negeert me !"
"Wat is er dan ?"
"Nou, ik vraag of hij direct nog naar de show gaat van het hotel en hij geeft gewoon geen antwoord."
"Ja, maar soms moet je mensen rustig laten eten, Stijn had wel even kunnen zeggen dat hij nu eet. Weet je, als kinderen leren dat alles altijd verandert, ook dat ze zelf veranderen, dan worden ze minder gauw depressief."
"LIK, of ik bedoel eigenlijk L I C !"
"Wat is dat dan ?"
"Like I care."
"Oh, maar dat is nog erger dan Stijn, ik probeer wetenschappelijk onderzoek op een makkelijke manier na te vertellen en dan zeg jij LIC !"

"Hij koopt alles voor me !" Dat zei mijn x in 2010 over haar nieuwe vriendje. Daarna betaalde ze hem voor de flat screen tv die hij voor haar gekocht had.
"Ik denk en voel als een 15 jarig meisje !" Ja, dan koopt pappa alles voor je. Vandaar het verwachtingspatroon dat een man alles betaalt. Wat een leven, met de verwachtingen en verwijten van kindvrouwtjes om kunnen gaan...zie dat verschijnsel ook op mijn werk en overal, kindvrouwtjes en pappa's. Weinig vrouwen gezien die daarvan los kunnen komen.




                                               Shadow man


Licht en donker, haat en liefde, geluk en pech. In 90% van de gevallen zegt de neus iets over het geslachtsorgaan. Tjezis, wat heb ik een grote, vind ik zelfs nu ik dat zo eens bekijk. Bekijk t




       
                               

                         




.

Saturday, October 25, 2014

Wat een geluk dat ik een stukje van de wereld ben en de bloemen en de vogels en de billen ken.

Nu zou ik de dood een straf vinden. Net een week met twee kinderen gesnorkeld en gedoken in marsa alam, rode zee, Egypte en wat een prachtige ervaring plus dat ik me vaak weer als een gelukkige 15 jarige voel. Supertof. Mazzeltov. Ik zie de zon al schijnt ze niet, ik zing en fluit en jubel het uit en zing het hoogste lied. Pfwietpfwietpfwiet.

Op mijn 15e nam mijn vader me mee naar sharm el sheikh in Israël (inmiddels Egypte, grenzen in de hoofden van mensen, sick brains), voor het eerst snorkelen over de riffen, dat paarsblauwe water wat was dat schitterend !

 Het was Pasen in 1980 en midden op de dag tegen 40 graden, liet hij me daar achter op het rotsachtige strand, 3 uur lang ! 3 kilometer van de jeugdherberg en 3 kilometer van de kern van sharm el sheikh dat toen bestond uit 1 jeugdherberg, 2 restaurantjes, een supermarktje, een twintigtal huizen en een busstation. Nu staan daar zeker veertig hotels en meer dan 100 winkels. In die drie uur op het strand lag ik naast een Israëlische familie waarvan twee mannen (30 en 50 plus) de anderen vermaakten (waaronder een drietal vrouwen) door hun korte broek en onderbroek naar beneden te laten zakken en inzage te bieden in de anus. Rare gewoontes hebben sommige families, hoewel ik er toen ook wel om moest lachen, hun schateren werkte aanstekelijk. Verder was er niemand op dat strandje. Daarna hingen ze een groot tentdoek over twee rotsen zodat ik in de schaduw kon liggen, aardig van ze, ik verbrandde daar levend en zwemmen had ik ook al te lang gedaan, hoe mooi ook. Rare vader heb ik, wel een goede vent verder.

 Wat nu de kern van dit verhaal is weet ik niet, net dus weer in dat gebied geweest, 500 kilometer zuidelijker. Voor mijn kinderen een dag meegegaan op een boot voor een snorkelexcursie. Met mijn dochter een enorme blunder gemaakt dat ik de derde keer snorkelen 300 meter terug zwom naar de grote boot en haar in de groep achter liet (ook omdat ik dacht haar gele snorkel naar de boot toe te zien gaan) en toen net haar vinnen kapot gingen en haar duikmasker los. Gelukkig hielp de snorkelbegeleider haar van het groepje van 14 snorkelaars. 1 van de ergste blunders ooit dat ik haar niet vertelde dat ik terug zwom naar de boot. De schaamte voorbij. Het kwam ook omdat ik kwaad of narrig werd van dat groepsgebeuren met 14 volgepropt van de grote boot in een rubberboot naar het rif, de zeeschildpad of de zeekoe, met dikke voordringende Russen en begeleiders die schreeuwen "put your mask on". Dat maak ik zelf wel uit.

Maar verder ben ik gelukkig, positief en optimistisch gestemd.






"Dat lijken wel porno-foto's !" Wat schoot ik daarvan in de lach, omdat ik zo'n onhandige sufferd ben, soms.


Tuesday, October 14, 2014

Nooit meer koffie

"Vond het zoo leuk, jaah, dat jij me uitnodigde voor koffie, ja," zei ze, terwijl ze een beeldig ensemble droeg van paars met zwart, opgevrolijkt door een leuke ketting en een bijpassend hartjesarmbandje.
"Vond het toen zo leuk dat jij me uitnodigde voor koffie", intussen stond haar zwart glimmende broek haar goed en de laarzen waren bekant sexy te noemen. En het hemd, shirt of blouse ? Bloot ?
"Was leuk dat jij me toen vroeg voor koffie", waar ze een rood rokje, rode schoenen en een zwart zijden hemd droeg, "alle mannen op kantoor keken naar me, zeker toen ik op het bureau van de manager ging zitten in mijn rode rokje."
"Wat, heb jij geen koffie in huis, dat is niet leuk", zei ze, gehuld in een mooie wollige zwarte mini rok en bijpassende trui. De bruine suède laarzen pasten daar met alle respect eerlijk gezegd iets minder bij, heb het nog eens gezien bij een meisje op het werk en bij haar stond het wel.
"Ga je koffie drinken in de Albert Heijn ?! Ha, niet bepaald de meest gezellige plek voor koffie", sms'te ze in haar aantrekkelijke turquoise broek met florissante gebroken witte blouse en tel daarbij op een paar vrolijke gympen.
"Neeeh, ik wil GEEN KOFFIE", snerpte ze tijdens de laatste lunch, waar ze er oud, kwaad, geërgerd en niet knap bijzat, alsof ze haar laatste menstruatie had in haar elegante groene jurk met bijpassende beige suède hooggehakte schoenen en ivoorwitte blouse.
"NOOIT MEER KOFFIE", gilde ze subtiel in de deuropening van haar huis, zo'n kwaad krankzinnig wijf had ik nog nooit gezien, nadat ze een maand totaal niet reageerde op mijn vriendelijke telefoontjes, sms'jes en mailtjes, daarbij droeg ze een chique jogging broek met een gedistingeerde alternatieve paarse sweater en een paar sportieve jogging schoenen. "Nou ja, je bent wel een lieve man," merkte ze zachter op.

"Pff, ik begin wel gênant dik te worden."
Je bestaan is gênant, een aanfluiting.

Wat kun je herinneringen en gedachtes haten, zo'n vreselijke zonde van mijn tijd en dat voor lucht die ik nooit meer echt zal zien...een delicaat luchie....into thin air...we are such stuff as nightmares are made on...and our little life is rounded with a sleep. Be cheerful, sir.
Everything you think is wrong en het is niet leuk een naargeestig gedachtewereldje en waanzin in het echt te zien. En nu is het over en uit. Wat je zegt ben je zelf. Ze zal niet opzettelijk proberen mensen te beschadigen, het is haar warme en hartelijke aard, gekleed in een stemmig roze shirt en een charmante nauw sluitende exquise zwartgrijze jurk. Toch adviseer ik een smaakvolle indicatie van borderline geestesgesteldheid.
"Waar is het respect heden ten dage ?"
"Heb ik niet, zeker niet voor achterlijke egocentrische gold digger mutsen. Sodemieter op, laat je schele varkenskop nooit meer aan mij zien, ook niet in nachtmerries. Met haar voorhoofd."
"Daar ! Dat zal haar leren."
"Met hem valt niet te spotten."
"Zo is dat."
"Net goed, hoor."
"Dat heb je er nou eens goed ingepeperd!"
"Ze is gewoon te min voor woorden."
"Haar "vriendin" is een mislukt gold digger type, wat een nepwijf, zij is een borderline geval en dat date met iedereen met wat veronderstelde aandacht en belangstelling, zo akelig om zo iemand met al die verlatings- en bindingsangst tegen te komen en mee te maken, nepwijf in het kwadraat, doen alsof je van iemand houdt, wat een afschuwelijk...ik vervloek mijn lot, ik VERACHT mijn ongeluk."
"Vanwege een terecht laag zelfbeeld, hoor."
"Nee maar, wat een zieke geest, dat achterbakse huichelachtige laffe gedrag waar het liefde aangaat, zo iemand moet gevierendeeld worden."
"Geradbraakt ?"
"Stenigen."
"Opknopen."
"Aan de hoogste boom ermee. Anders staat ze daar maar zo'n beetje verbaasd met een strop aan een klein boomke."
"Ja, nee, dat lijkt me niet de bedoeling."
"Op de brandstapel."
"Ja, mensen die met gevoelens van liefde rotzooien zijn de ziekste en verrotste, je vier maanden het idee geven dat je de ware bent en je dan laten vallen als een baksteen."
"Wat een rotwijf."
"Wat een ziek kreng."
"En toen liet je ze zomaar in de steek ! Hoe durft ze !"
"Ze je, dat moet ze je geen tweede maal flikken !"
"Ze je, dat moet ze je geen tweede maal flikken ? Soms denk ik dat jij niet spoort, hoe kan ze dat nou een tweede maal flikken."
"Ja, dat ze een knappe, leuke, betere, sterke en lieve man in de goede betekenis van het woord in de steek laat, die is niet goed wijs."
"En zo bescheiden."
"Wat een schandaal !"
"Wat zielig voor je."
"Zielig doen is ook een kunst, hoor."
"Ehm, je herhaalt jezelf een beetje, hoor dit al sinds oktober 2013."
"Van juni 2013 tot en met januari 2014 voelde ik me niet goed en dat is HAAR SCHULD, kill that pig. 8 maanden van mijn leven laten verpesten door somberheid, haat en wraakgevoelens, stomme kloot dat ik daar ben."
"Slachtoffer."
"Stakkerd."
"Zielepoot."
"Stumperd."
"Mietje."
"Ben jij nou een vent, je lijkt wel een wijf."
"Ja, wat zeur je nou, vier maanden de beste sex en dan ben je er vanaf, wat wil een man nog meer ?"
"Nichtje."
"Misschien beter dat je het binnen 4 maanden merkt, stel je voor dat het een jaar geduurd had, dat is gewoon een getraumatiseerd ziek onmens, een naar varkuh."
"Couldn't stand your pity."
"Ja, medelijden kan ik niet tegen, daar ben ik te sterk voor, psychisch en fysisch."
"Fysiek ?"
"Ze is gewoon te min voor woorden."
"Dat zei je zonet ook al, je hebt het over tweemaal iets flikken en je zegt tweemaal "ze is te min voor woorden" ! Maar dan gebruik je wel woorden ! Dat is net zo irritant als mensen die zeggen: mag ik wat vragen ? Dat doe je toch al, en daar spreekt ook zo'n misplaatst soort onderdanigheid en beleefdheid uit ! Verdorie, je kletst maar wat, ouwehoer....en is het niet gedachten in plaats van gedachtes ? "
"Ja, het was wel een interessante combinatie, zij een grof, bot en plomp type, jij elegant en verfijnd, nou ja, als ze zo doet en is, dan heb je er ook helemaal niks aan."
"Was ik maar meteen die dokter tegen gekomen met de mooiste billen in een wit zijden jurk en dat stoere zwart leren jack, zwarte laarzen, prachtige ogen en me op een grappige leuke manier plagen. En ik kende haar op afstand al 8 jaar ! Had ik dat varkuh niet mee hoeven maken !"
"Wat een geluk dat ik een stukje van de wereld ben en de bloemen en de vogels en de billen ken."
"Een gewaarschuwd man laat zich minder verrassen door haar fijntjes uitgesproken "schele" en andere woorden waaruit bleek dat ik niets was voor haar, mij tot dusverre onbekend gedrag, en vervolgens niet de telefoon opnemen zoals ze ook bij haar x altijd deed...het wangedrocht."
"Ach, het verleden is niet interessant, gewoon een baggerwijf dat pech heeft, hoor."

L'homo. Ecce homo.



Veracht het ongeluk, de pech, het lot, niet de ander, en zeker niet jezelf, daar word je blijer en gelukkiger van.

When I get older losin my hair, many years from now, will you still be sending me a Valentine, birthday greetings, bottle of wine.
When i'm 64.

Eigenlijk lach je nooit tijdens sexen, zelf nog nooit gelachen, de partner niet en eigenlijk ook nog nooit mensen in films lachend de liefde zien bedrijven, eigenlijk dus. Moet eigen lijk wel een serieuze aangelegenheid zijn net zoals de dood. Wacht eens even, zij huilde regelmatig bij het klaar komen en een andere dame kreeg eigen lijk tweemaal een lachbui bij haar orgasme. Abah. Agat, dat hoef ik echt niet te lezen, het allerergste waren de tranen tijdens het vrijen met de partner waarmee ik 14 jaar samen woonde, toen had ik eigenlijk al kunnen weten dat er 6 jaar later een scheiding zou volgen. Nu ik erover nadenk, ik heb relaties met huilebalken, jankerds....of vrouwen. Die lachebek vond ik echt minder aantrekkelijk. Donder op. Sodemieter op. Pleurt een end op.



Coupling was briljant:


https://www.youtube.com/watch?v=_g0g4Gn5DAo&list=PL0DD62C2D667D07F2&index=1


Na deze scene volgt the giggle loop, waar 2 jongens hun lachen niet kunnen houden bij een begrafenis.


https://www.youtube.com/watch?v=jx0yCo9Rv8k&index=2&list=PL0DD62C2D667D07F2

Het grote (zelf)medelijden

Het gedraagt zich als een varken...
... maar varkens in de vee-industrie lijken niet meer op hun voorouders

Het huidige varken is een heel ander beest dan het originele beest. Ze zouden elkaar nauwelijks herkennen. Een echt varken is een vlug, behendig en stevig beest met een topsnelheid van 65 kilometer per uur, een actieradius van 50 kilometer per nacht en een gewicht van rond de 100 kilogram. Met hun kleine oogjes kunnen varkens heel goed zien, ook kleuren en ’s nachts. Ze hebben een uitstekend gehoor en een fantastisch reukvermogen: ze kunnen met de neus net zo goed tasten en voelen als mensenhanden.

Wilde varkens

Wilde varkens eten echt alles: planten, wortels, paddestoelen, kadavers en levende dieren. Ze kunnen dan ook gevreesde jagers zijn: ze kunnen je achtervolgen, insluiten en op een niet erg plezierige manier opvreten. In de wildernis van Midden-Amerika lopen de mensen niet voor niets met pistolen op zak om zich te beschermen tegen de varkens. Ook boeren weten dit: ze lopen dan ook altijd achter het varken en niet ervoor zoals bij koeien. Met hun uitermate sterke gebit zijn varkens in staat het vlees van de kuiten te scheuren. Te meer daar varkens humeurig worden als anderen hun het uitzicht benemen.

Varkens zijn verder goede zwemmers en wilde varkens komen dan ook vaak in waterrijk gebied voor. Vissen doen ze nog net niet, maar varkens zijn enorm goed aangepast, hebben onderling een sterke band en zijn zeer sociaal en pienter.

Zeugen in de vrije natuur

De damesvarkens (zeugen) lopen en slapen in groepen. Als het koud is slapen ze dicht op elkaar, als lepels in een bestekbak. Als ze ’s nachts hun behoefte moeten doen, staan ze voorzichtig op om dit elders te doen en nemen daarna hun plaats weer in.

Speels en zindelijk

Biggen zijn dankzij intensieve training door de moeder al na een week zindelijk. Elke big verwerft na de geboorte zijn of haar eigen vaste tepel. Na een eerste periode van strijd, is de zaak beklonken en kunnen de broertjes en zusjes in harmonie opgroeien. Biggen zijn heel speels en schrander en kunnen zichzelf prima vermaken. Ze rennen rond, springen met vier poten in de lucht, duwen elkaar om en houden van een partijtje worstelen.

Varkenstaal

Zeugen trekken in groepen met de biggen rond, terwijl de mannetjes (beren) op afstand blijven. Onderling hebben de varkens een taal met zo'n 40 verschillende uitdrukkingen.

Zo sluw als een…

Een natuurfilm vertoonde beelden van een groep rondscharrelende varkens in India. Op een dag slaagde een panter er in een big onder hevig gekrijs te verschalken. De volgende dag verscheen de panter weer en was er een tweede big verdwenen. Op de film is te zien dat de varkens na dit tweede echec in conclaaf bijeenkomen en overleg voeren voor het geval de panter weer op zou draven. Op een dag was het zo ver. De varkens deden net alsof ze de panter niet zagen, maar zorgden er wel voor dat de biggen een beetje uit zijn buurt bleven. Toen hij binnen hun bereik was gekomen, draaiden de varkens zich als op commando allemaal tegelijk om en bestormden de panter van alle kanten om hem te spiesen op hun slagtanden. De panter schrok zo verschrikkelijk dat hij met vier poten in de lucht sprong en op de ruggen terecht kwam van de varkens. Die noodsprong redde hem het leven en vluchtend over de ruggen ging hij er vandoor.

Stroomlijning

Op schilderijen uit de 16e en 17e eeuw is heel duidelijk te zien dat de toenmalige varkens gestroomlijnd zijn. Ze hebben stevige poten, een donkere, harige en stevige huid en hun neus was veel groter dan die nu is. Door fokprogramma's is de huid van het hedendaagse varken bleek en haarloos, waardoor het in de zon snel verbrand. Daarnaast is de neus van het varken, zijn radiator, sterk ingekort, waardoor zijn temperatuur wel drie graden Celsius kan stijgen. Verder zijn de varkens veel zwaarder geworden en hebben ze korte pootjes gekregen.

Het doorgefokte en mishandelde varken in de bio-industrie

Als we varkens warmtetechnisch beschouwen als een cilinder op pootjes met een romp van 50 centimeter doorsnee en een lengte van één meter, dan geeft een vergroting van de romp (R) met tien tot vijftien centimeter (waarbij de lengte (L) van het varken constant blijft) volgens de aloude formule: Inhoud = pi R2L, een toename van de inhoud met een factor 2,6. De oppervlakte van de cilinder neemt bij dezelfde toename van de straal echter maar toe met een factor 1,8 - volgens 2pi (R2+ RL). De verhouding tussen inhoud en oppervlakte is een maat voor de warmteafvoermogelijkheid.

Slechte warmteafvoer

Het moderne, tonnenronde en kort geneusde varken heeft een warmteafvoer dat in totaal een factor 5 slechter is dan dat van zijn collega in het wild. Varkens in schuren in hete zomers en varkens op transport bezwijken dan ook gauw en op een buitengewoon onplezierige wijze.

Verstoring van de tafelmanieren

Varkens zijn zoals gezegd sociale dieren en net als mensen gaan ze gezamenlijk 'aan tafel'. Voederautomaten in de bio-industrie zorgen er echter voor dat varkens één voor één moeten eten en dat sommige varkens dus eerder beginnen. Dit wordt door de andere varkens zeer ongemanierd gevonden en leidt tot grote frustratie en onderlinge vijandigheid.
Onverdoofde castratie

Een tragische gebeurtenis in het leven van elk mannelijk biggetje is de onverdoofde castratie. In Nederland zijn boeren dit verplicht. Het gaat hier om 22,5 miljoen Nederlandse biggen per jaar die onverdoofd gecastreerd worden. De boer kan en wil geen dierenarts inschakelen voor de verdoving, omdat dit te duur is. Onderzoek van Nederlandse dierenartsen heeft aangetoond dat de ingreep enorm pijnlijk is en nog een week na de ingreep voelbaar. Vaak krijgen de biggen last van diarree en misselijkheid, waarvoor ze dan (weer extra) antibiotica krijgen.

Oorbeschermers

De biggen maken tijdens het castreren zo'n lawaai dat de boeren verplicht zijn met oorbeschermers te werken, omdat hun gehoor anders beschadigd wordt. Het arme moedervarken moet vastgeklemd tussen stalen rekken toestaan dat haar kroost wordt mishandeld, kan de oren niet sluiten en heeft geen enkele mogelijkheid haar frustratie en onmacht af te reageren.
Shock

Varkens kunnen door stress in een shocktoestand geraken. Hun ledematen raken dan van achteren naar voren verstijfd, hetgeen gepaard gaat met enorme angsten, hevige pijnen en uiteindelijk de dood.

Jeuk

Anders dan vrijwel alle andere huisdieren (katten, kippen, konijnen) kan een varken zich niet zelf wassen. Als een varken buiten water krijgt, dan zal hij dit vaak mengen met zand om een modderbad te kunnen nemen. Ze doen dit het liefst met zijn allen, knorren daar tevreden bij en ontspannen zichtbaar. Na afloop schuren ze zich zelf schoon en raken daarmee parasieten en andere irritaties kwijt. De meeste varkens in de bio-industrie hebben geen enkele mogelijkheid zich schoon te maken en hebben daarom heel veel last van jeuk.

Ellendig leven

Wie denkt dat deze opsomming wel voldoende ellende bevat, heeft gelijk, maar in de praktijk zijn er nog veel meer problemen, zoals de wegkwijnziekte, gewrichtsstoornissen door een gebrek aan beweging, gestoord gedrag door een totaal gebrek aan afwisseling, zeugen die na twee jaar al versleten zijn, terwijl ze in de natuur wel vijftien jaar kunnen worden.

De boer als manager

Van alle goede eigenschappen van het varken blijft in de bio-industrie weinig over. De gemiddelde boer weet nauwelijks iets van het natuurlijk gedrag van zijn dieren en des te meer van budgetteringen, voedermachines en bankkredieten. De boer van nu lijkt in niets op de archaïsche boer, die in een romantische omgeving, onder de bomen voor zijn eeuwenoude boerderij tevreden een pijp rookt, terwijl zijn gezonde dieren op het weiland in de ondergaande zon staan te dromen.

Gemakkelijk aanpassen aan de ‘nieuwe’ omgeving

Curieus genoeg weten varkens uit de bio-industrie hun normale leven snel weer op te pakken. Varkens uit de bio-industrie die in Zweden vrij waren gelaten in een stuk bos, begonnen al heel snel groepen te vormen, eten te zoeken, biggen op te voeden en nesten te bouwen. Hun intelligentie zorgde er voor dat ze zich snel aan hun omgeving aan konden passen en het was duidelijk te zien hoe opgewekt en speels de dieren in hun nieuwe omgeving waren.

De gefokte mens

Zouden we mensen net zo fokken als varkens dan zou een volwassen man dunne pootjes hebben van nauwelijks een halve meter lang, een mopsneus, een bleke en slechte huid en een rolmopsachtig lijf van 200 kilo, vaak bijna stikken van de hitte of vergaan van de jeuk en vaak ook allebei.

Help onze varkens

Vergelijken we het vriendelijke, intelligente en sociale dier dat zelfstandig in de bossen zijn voedsel weet te vinden, voor zijn vijanden een geducht tegenstander en voor het kroost een zorgzame ouder is, met de met groeihormonen volgepropte en mishandelde worst van tegenwoordig, dan mag iedereen met een beetje gevoel daar maar één conclusie aan verbinden:

Help onze varkens en eet geen vlees uit de intensieve veehouderij!

Thursday, October 9, 2014

Evert schrok zo van de plotseling vanachter een plant opgedoken werkelijk knalgele chinees dat hij vergat om extra veel satésaus te vragen.

Ik ga vanmiddag toeterend door de straten van Tilburg rijden met een Nederlandse vlag uit het raam om verwarring te zaaien.



@lindademol, Godverdomme wat was je weer goed afgelopen zondag !



@harrymens, Godverdomme wat was je weer goed afgelopen zondag !




D'0 prutswerkje


"Never try to teach a pig to sing- it wastes your time and annoys the pig."
"Wat vind jij nou van die voorstellen voor ontslagrecht en die ziekelijke waandenkbeelden van hervormingen van d66 ?"
"Bevooroordeelde vraag, your honor. D66 dominees met hun hervormingen, maar dit soort maatregelen zijn puur en alleen bedoeld om kosten voor het bedrijfsleven te verlagen, "betere" economische cijfers waardoor het Nederlandse bedrijfsleven aantrekkelijker wordt voor aandeelhouders en investeerders. Dit wordt met de bekende reclamesaus van leugens en halve waarheden verkocht aan het volk als goed voor werknemers en goed voor de economie waar de werknemers er alleen maar op achteruit zullen gaan."
"Ja, ja, het is vooral te danken aan de "klassieke "partijen en D66 voorop. Deze partij heeft niets met mensen ! De aandeelhouders gaan voor, het zogenaamde Angelsaksisch model, dit in tegenstelling tot het Rijnlands model dat we tot voor kort hier hadden: meer tevreden werknemers en de directies namen genoegen met een redelijke beloning. Een redelijke beloning is ook al teveel voor mensen die niets bijdragen aan het product, maar allah."
"Political parties are ideal institutions for marshaling fear and prejudice and stupidity, not for realising human potential."
"Politics is used for personal gain, een ware truism."
 "Weet je wat het is, mark ? Je moet eens van je idee afstappen dat de hele wereld tegen je is, en dat alle gebeurtenissen geregisseerd worden. Dat er overal complotten bestaan en dat je maar overal slachtoffer van bent."
 "Weet je wat het is, menno, je toontje staat me niet aan, veracht niet de ander, veracht het ongeluk, je pech, dan word je veel blijer en gelukkiger."
"Everything you think you know is wrong."
"Ja, ja, het probleem met geld is dat het ontkoppeld is van zijn oorspronkelijke bestaansrecht. Geld was een ruilmiddel waarmee het makkelijker werd te handelen in een prestatie of goederen. Ik wil een kip om je lekkende dak te repareren heeft zijn grenzen. Dus was geld een uitkomst. Nu het mogelijk is om met 1 druk op de knop 1.000 miljard euro, dollar of yens bij te maken heeft geld feitelijk misschien geen bestaansrecht meer. Of dat het allemaal bij bankiers terecht komt die zo'n uitstekende staat van dienst en verleden hebben, in plaats van dat democratisch gekozen te laten verdelen, en daar komt weer de geldduivel van concurrentie, de beste zijn, het meeste geld willen hebben om de hoek kijken. Financier wapenhandel, financier de sigaretten en alcohol industrie, financier te dure medicijnen, financier john de mol, financier joop van den ende, financier voetbalclubs en voetballers, financier graaiende bestuurdersvarkens, gezellige wereld van animal farm. Power corrupts and absolute power corrupts absolutely. Money corrupts and more money corrupts absolutely."

"Ben je weer bezig om zwemmend een olietanker de andere richting op te duwen ? Wat wil je nou ? Hoe minder ik me met macro geleuter bemoei, hoe minder ik me ervan aantrek, hoe minder ik met mensen omga die ik niet mag, ze negeer, hoe gelukkiger ik ben."
"Doe dat dan. Met bezig zijn met waanideeën van mensen over de economie, het grote geheel, over god of geld, dat is een zinloos gebed zonder end."
"Dat geld soms weinig waard is, kunnen "rijke" oudjes in Nederland je vertellen. Ondanks dat er een miljoen werklozen zijn in Nederland, is er slechts geld om ze 1 maal per dag een schone luier te geven en douchen mag 1x per week. Ik denk dat veel oudjes in landen die zogenaamd "straatarm" zijn het mogelijk beter hebben, al was het maar omdat familie voor ze zorgt."
"Ik zou dat geloof ik niet zo graag willen, dat mijn kinderen voor me zorgen, dan maak ik er met helium gezellig een einde aan."
"Geld lost niets op. Als in Somalië 100.000 mensen niks te eten hebben dan kun je 1000 miljard uitdelen en er is niks opgelost. Nou ja, het enige dat ze dan kunnen doen is al die biljetten opeten."
"Die 100 000 mensen in Somalië zullen met een beetje geld en een beetje organisatie heel wat kunnen veranderen. Maar je zal inderdaad niet alles met geld kunnen oplossen. Met 1000 miljard dollar kunnen ze bijna alles kopen aan infrastructuur, voeding, een vlucht naar de US of Europa boeken en daar goed en welvarend leven. Dus wat leuter je nou ?"
"Bulls make money, bears make money and pigs get slaughtered. Is een van de bekende uitspraken van Wall Street. Het betekent dat zowel de optimisten als de pessimisten geld op de beurs kunnen verdienen, maar dat de mensen die hebberig zijn uiteindelijk het lid op de neus krijgen."

"Denk niet dat dat waar is, met slechte mensen gaat het altijd goed en genoeg hebberigen die beloond worden. Er bestaat geen hemelse gerechtigheid, rechtvaardigheid en eerlijkheid zijn ook waanideeën van mensen. Ach, een wijze zei eens over alle mensen: je hebt zij die niet weten en zij die niet weten dat ze niet weten."