Thursday, December 13, 2007

Ben jij ook zo bang ?



Dat erg veel mensen elkaar zo de hand boven het hoofd houden ? Laten we elkaar netjes behandelen ? Soort zoekt soort en mede daarom continu nerveuze, drukke, ambitieuze, megalomane, resultaat- en geen mensgerichte, zweterige, bange, politieke (=leugenachtige), voortvluchtige tiepjes leidinggevende worden, omhoog kruipen, verworden tot schaaldieren, een enkele uitzondering daargelaten ?

Dat als je vraagt: "wat wil je nou eigenlijk ?", dat ze dan stilvallen...het antwoord is waarschijnlijk: meer invloed, meer geld, meer aanzien, meer macht, meer aandacht, meer roem ook al ontbreekt het mij aan inhoud, empathie en achtergrond. Dat die ziekelijke hierarchie van het leger niet in de maatschappij thuis hoort, maar dat deze daar juist ver(k)ankerd is. Daar een nederhekel aan hebben...en dan maar roepen dat politiek topsport is, net zoals topaap spelen. Als je 1maal in dat wereldje terecht komt, dan gaat bijna eenieder zich dienovereenkomstig gedragen.

Zij, van de pvda, wij van het cda, zij van van groenlinks, wij van de vvd, zij van de sp, wij van de pvv. Zij van abn amro, wij van fortis, zij van belgiƫ, wij van nederland, zij van vlaanderen, wij van walloniƫ. En toch worden de grootste huichelaars en bedriegers, de lijmers en likkers naar boven, de trappers naar onderen wel eens afgestraft, als het niet is door het nare leven dat ze leiden, dan wel door het rotte karakter dat hen verziekt.

Een tweede kamer die gezamenlijk regeert en niet meer via vriendjespolitiek, wij/zij denken.
Of niet, laat ze in hun ziekelijke waan, geen allesvrezer, maar je concentreren op het goede, de goede mensen en de goede dingen in het leven. Zo min mogelijk met politiek en rijke stinkerds te maken willen hebben. Een politicus zei mij al eens: het zijn geen aardige mensen. Helaas sijpelt dat wel door in de ambtenarij en het bedrijfsleven: slechte voorbeelden doen slecht volgen.

Dus zoek je heil elders. Dat drukke angstige gedoe, daar moet je niet in mee gaan. No more fear. There's a new age that is looming...man, van de slavernij via nazisme naar de huidige stand van zaken in Nederland, dat is nogal een wereld van verschil ! Daar moet je blij over zijn. Met zijn allen naar de ikea op tweede kerstdag, 2007 ! Filerijden voor de ikea !

No comments: