Sunday, December 30, 2007

Qui se ne frega ?

(Non sostenire) le conseguenze dell'amore. Dat was nu een goede film, een van mijn favoriete, ook omdat hij speelt op de plek waar ik tot mijn twaalfde woonde (is dat dan ijdelheid ? Als de film tegen de spaans franse grens had gespeeld i.p.v. de zwitsers-italiaanse, dan had ik hem toch even goed gevonden ?) (Onderschat) de gevolgen van de liefde (niet), betekent het.

La meglio gioventu vond ik ook geweldig (speelt niet op de plaatsen waar ik opgegroeid ben).

Amici Miei (omdat mijn vader hem zo leuk vond, vanwege de scene bij de wegrijdende trein, waarbij ze passagiers die naar buiten hangen een mep geven en waarbij ze een klein dorpje opmeten en de burgemeester en pastoor vertellen dat het dorp plat gaat vanwege de snelweg).

Was het niet Nietzsche die zei: ook het minste creëren staat hoger dan het praten over gecreëerde dingen.

Tirza van Grunberg gelezen tm bladzijde 25. Voor Joe Speedboot geldt hetzelfde. Hoe komt dat nou ? Toch geen jaloezie of afgunst ? Een jonger schrijvertje dat het wel "gelukt" is ? Blauwe maandagen heb ik toch met plezier gelezen. Zal dat boek Tirza de komende week wel echt verder lezen, na dat boek van Martin Koomen, Portland in Pruisen. Pas bij bladzijde 60 in dat boek kreeg ik in de gaten dat ik het al eens gelezen had; verontrustend ? Maar het was wel een herschreven versie van "import, export, doodslag, moord" ter verdediging mijner verstandelijke vermogens op mijn 43ste.

Van Kees van Kooten "koot droomt zich af" van 1975-1977 gelezen. En "de ergste treitertrends." Dat vond ik niet zo goed. Vervolgens "koot graaft zich autobio" van 1977-1979, dat is geweldig. Een prachtig boekje. Net als veertig, hedonia en de rest.

Van Willem Frederik Hermans vond ik de eerste drie boeken ook niet goed (conserve, de god denkbaar, denkbaar de god en paranoia). Terwijl Hermans zelf wakker lag met zelfmoordneigingen omdat hij "de god denkbaar, denkbaar de god" zo goed vond. "De donkere kamer van damocles" vond ik vroeger ook niet denderend, pas vanaf "onder professoren" (zelf gekozen verbanning uit Nederland) werd ik gek op Hermans en het verhaal "het grote medelijden" uit een wonderkind of een total loss.

Kees van Kooten had aan de nieuwjaarsconference van Wim Kan van 1979 meegeschreven. Gisteren zag ik de nieuwjaarsconference van 1976 van Wim Kan, die was bijna hetzelfde, zelfs qua grappen ! Maar wel heel leuk, die beelden van de zaal van mensen uit 1976 en 1979 en Wim Kan.
Bijzonder dat Youp van t Hek zo goed blijft, ook al vinden sommige vrienden hem niet zo leuk en zijn mensen nog steeds "geschokt" door Youp. Zoals Youp daar grappen vertelt en leuk staat te wezen, dat zou ik nooit kunnen.

En wat wil je hier mee zeggen ? Niets.

Nog even een stukje uit "koot droomt zich af" van 1975-1977, om te laten zien dat er toch ook goede dingen in zaten:

Mijn zwemmen

Eerst, dat u het beter begrijpt, zij hier gezegd dat ik mijn zwemkunst voor zoverre beheers dat ik de schoolslag slaag te halen tot meestal wel de overkant, maar zonder terug.
Dit komt waarschijnlijk hierdoor dat ik mijn eerste schreden zwom in het Haagse Mauritskade bad, onder aanwijzing van een bepaalde Bert Vermons. Dit was een andere man van hetzelfde kantoor van mijn vader, die wekelijks opnieuw door de Maurits-directrice uit het publieksdeel der openbare bad abso-luut werd gesommeerd te verwijderen omdat hij 's zaterdagmiddags beunhazend langs de bassinrand, onder het tarief en daarmee de duiven van de drie welbevoegde zwemintructeurs of trices werkte, zodat er van enigermate lescontinuïteit of cursusopbouw bij mij nooit sprake gaf: kleumend hing ik soms wel tien minuten in mijn dooie eentje (7) aan de badgoot te klampen, klapperend en kippevellend te wachten op nadere instructies of al waren het maar de correcties van Bert Vermons, die, om natuurlijk niet in de gaten te staan, hetzij vaak bovenover de badrand langslopend "intrekken, spreiden, sluiten" siste terwijl hij met zijn overige mondhoek een gevulde koek opat en de andere kant uitkeek; hetzij ook onverhoeds (jaws !) naast of achter mij opdook en bijvoorbeeld "en vooral rustig, rustig ademhalen" commandeerde, om zich onmiddelijk daarna weer onvindbaar in het echoënd krioel te zwemmen.
Dit duurde iedere hele zaterdagmiddag en daar heb ik aan overgehouden dat ik bij elke schoolslag mijzelf nog steeds moet onderdrukken om steeds opzij of achterom te kijken en dat ik the crawl nooit heb geleerd wanneer je hem moet leren en dat is namelijk als je jong bent, omdat ik voor mijn achtste verjaardag als grootste cadeau vroeg en kreeg niet meer naar Bert Vermons te mogen hoeven.



En uit een ander verhaal:

Bertus de Harder, de kale linksbuiten van VUC. Het is vaak aan anonimi toegeschreven, maar het was dus absoluut mijn vader die dat toen een keer tegen Bertus den Harder riep. Wil rand strafschopsgebied de bal erin koppen, leder schampt van zijn hoofd. "Krijten, Bertus !" schalde mijn vader met een handentoeter door het stadion. Sinds die tijd kraaiden de toeschouwers van VUC het telkens uit als Bertus de bal op zijn kale knikker dreigde te krijgen: "krijten, Bertus, krijten ! ".

Wat was dat een goeie, van mijn vader. Ik heb het trouwens van niemand vreemd dat ik zo leuk ben, zegt mijn moeder.

-------------


In Italie kreeg je een diploma als je binnen een bepaalde tijd in de vier zwemslagen (crawl, school, rug en vlinder) de overkant van het zwembad (25 meter) en terug haalde. De vlinderslag bleek lastig. Veel competitiever dus dan het Nederlandse zwemmen. Die indruk heb ik toch gekregen, dat Duitsers en Italianen competitiever opgroeien, je moet proberen de beste te zijn in wat je doet. Ehm, juist, Verschrijver, en waar komt Pieter van den Hoogenband dan vandaan ? Generaliseren is dom en jij doet daar ook aan mee. Toen ik die film "jaws" op 11 jarige leeftijd in het Italiaans zag durfde ik bijna niet meer te zwemmen in het zwembad.

Waarom zijn die eerste twee boekjes van Van Kooten niet zo goed ? Dat gemaakt leuke expres fout schrijven. Zo graag leuk gevonden willen worden. De leukste. Behaagziek. Ooit zat ik met een vrouwelijke collega op een kamer en dag in dag uit zat ze tegen me aan te tetten. Daar ergerde ik me steeds meer aan tot ik op een gegeven moment zei:

"Goh, jij hebt ook wel veel aandacht nodig, he ?"

Dat is het, dat continu tetten, omdat je aandacht wil. Of waardering, nog erger, de bodemloze put van waarderingaandacht willen hebben. In het geval van Van Kooten, De Bie en Van t Hek is het terecht dat ze aandacht krijgen, maar iemand die continu gedachteloos tegen me zit te tetten. Verschrikkelijk. Misschien is dit weblog wel van hetzelfde laken een pak ? Stoppen ?

Friday, December 28, 2007

En anders kun je altijd je haar nog blonderen...

Agent uitmaken voor hetero toch strafbaar





Uitgegeven: 28 december 2007 10:35
Laatst gewijzigd: 28 december 2007 11:20

DEN BOSCH - Een agent uitmaken voor 'homo' is een belediging en dus strafbaar. Dat bepaalde het gerechtshof in Den Bosch vrijdag in hoger beroep.

Een agent uitmaken voor "hetero" is een belediging en dus strafbaar. Dat bepaalde het gerechtshof in Den Bosch vrijdag in hoger beroep.

Is dat nu geen discriminatie ? Als ik tegen een agent albert verlinde zeg, dan ben ik strafbaar !? Als ik tegen albert verlinde "agent" zeg, dan ben ik strafbaar ?

Sunday, December 23, 2007

Dictatoriale fascistische gezellige kerst !!!

De ontreddering en wanhoop van die man in het filmpje; het samenballen van een jaar misere en ellende ontaarden mogelijk in gedachten over een gezellig kerstfeest, een kringgesprek met (schoon)familie. Volgens mij vloekt hij daarover en niet zozeer tegen zijn vrouw, die rottige verlichte kerstman en al die tuttige verlichting: in de plomp ermee ! Ook al in mijn vrije tijd gevangene van kerst, van die vrouw, van bezit, van troep !!! Godverdegodverdegloeiendegodver.


Niet meer glimlachen of grijnzen maar hardop lachen, vooral als ik met mijn winkelwagen klem rij in de ah vanwege de drukte tijdens de kerstinkopen.


Een stukje Bieslog:      http://bieslog.vpro.nl/programma/bieslog/news.jsp?news=38502635


http://nl.youtube.com/watch?v=P3WcK9Y6w28

Goede kerst, beter 2008 en het beste !

'Leg friet eerst in zout water'
Uitgegeven: 10 mei 2007 10:22

GENT - Mensen die thuis patat bakken, kunnen de rauwe frietjes beter eerst tien minuten in heet zout water leggen met een scheutje azijn en dan afdrogen. Dat vermindert de kankerverwekkende stoffen acrylamiden met ongeveer 60 procent.
De Belgische bio-ingenieur Frédéric Mestdagh is gepromoveerd op deze techniek bij de Universiteit van Gent. Zijn vinding is een alternatief voor technieken die de smaak aantasten.
"Het zat me als frietliefhebber hoog dat ons nationaal product aan kwaliteit dreigde te moeten inboeten", zei Mestdagh donderdag in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. "Ik hoop dat mijn techniek de industrie een uitweg biedt".
De frietexpert adviseert ook de patat niet lang in de frituurpan te laten sudderen. "Hoe bruiner de frieten, hoe meer kankerverwekknde acrylamiden".




Raar dat ik belangstelling heb voor gezonde voeding, van groene thee tot en met fruit en groente. Vanwege de kinderen ? Nee, altijd al gehad, in ieder geval sinds 1984.



Van www.ivanwolffers.nl :

Thuis gekomen lees ik dat tweemaal per week bloemkool eten de kans op agressieve prostaatkanker verkleint. Dat staat in het Journal of the National Cander Institute. Ik ben vroeger een lastige eter geweest, hield de lippen stijf op elkaar en liet me nooit verleiden iets anders dan opgebakken aardappelen, sperziebonen of appelmoes te eten. Krijgt mijn moeder op haar zevenentachtigste alsnog gelijk? Had ik de bloemkool die ze me voorzette moeten eten? In plaats daarvan sloot ik mijn mond. Mijn vader hield mijn armen vast. Mijn moeder probeerde de lepel bij me naar binnen te drukken.
In mijn leven had ik om veilig te zijn 6000 keer bloemkool moeten eten en het is misschien maar 10% daarvan geworden en dat alles pas ook nog na mijn twintigste, toen Marion de regie overnam. Ergens op een eiland in Thailand waar we een paar weken verbleven aten we elke dag haaienvlees met knoflook en bloemkool omdat er niets anders was: samen twintig keer. In Indiase restaurants bestel ik Aloo Gobi omdat het lekker is: bij elkaar vijftig keer. In de groentesoep omdat het er voor de kleur wel in moet zitten: honderdvijftig keer. De keren dat ik zelf zo'n grote witte kool bij de supermarkt uitkoos zijn ook te tellen: hooguit tien keer per jaar, dus bij elkaar vierhonderd. Het is niet voldoende geweest om de prostaatkanker te voorkomen.
Het mag dan hormonaal zijn, maar er is ook iets met mijn karakter dat bij heeft gedragen aan de situatie waarin ik me nu bevind. Ik ben altijd koppig geweest en liet me niet gemakkelijk verleiden iets anders te doen dan ik in mijn hoofd had. Ook als mijn moeder een gulden op tafel legde, naast mijn bord, en zei dat ik die mocht hebben, opende ik mijn mond niet voor de lepel en bezweek niet. Instinctief besefte ik dat zodra ik toegaf, de strijd voor altijd verloren was. Voor iemand die een kwartje zakgeld per week kreeg, was een gulden erg veel geld. Het onderstreept ook dat mijn moeder zich werkelijk grote zorgen over mijn voeding en gezondheid moet hebben gemaakt.

Friday, December 14, 2007

Maar ik ben een beetje in een pestbui, Sonja.

Vandaag heb ik een pak aangetrokken en zit ik er goed geschoren bij. Geen vervelende mensen op het werk die allerlei onbeduidende zaken "verschrikkelijk belangrijk" vinden. Waarschijnlijk vinden ze vooral zichzelf verschrikkelijk belangrijk, of zouden ze dat graag willen zijn. Niet een levende dode ambtenaar. Straks komen mijn kinderen ook in die verschrikkelijke hierarchische wereld terecht, met druktemakers, politici, bedriegers, dieven, potentaten, ceo's, cfo's en ander fout volk. Ach, je praat over jezelf, die kinderen vinden hun weg ook wel.

Maar ik heb een beetje een rothumeur, Sonja.

Gisteren kreeg ik te horen dat een lieve en vriendelijke man in mijn straat is overleden, waar ik af en toe koffie ging drinken. 79 jaar is een mooie leeftijd, maar hij was nog levenslustig en had humor, rust, relativeringsvermogen en zin in het leven. Ook kwam ik hem vaak tegen in de duinen, waar ik nog wel eens rond wandelde in een tijd dat ik ontslagen was. Een kleurrijke figuur met mooie verhalen over onder andere de politiek van 1960 tm 1990. Dick Hillenius, een beste man. Paul Verhoeven had zijn huwelijk gefilmd en hij kende Marten Toonder vrij goed (volgens Hillenius genoot die daar eigenlijk wel in het Rosa Spier verzorgingshuis ondanks zijn interview waarin hij verklaarde zo alleen te zijn en zijn tweede vrouw, dat was een verschrikkelijk mens, vond iedereen, terwijl Marten juist zo gek op haar was).

Maar, Sonja, ik heb dus een beetje een slechte bui.

Moet ook constateren dat ik helemaal geen mensenmens ben. Dat wist ik natuurlijk al, maar het is toch vervelend om te merken. Ik was zo graag van kooten en de bie geweest. Of ik zou zo graag heel goed zijn geworden in een vak, zoals Marten Toonder. Te weinig talent, te lui, te bang, vermoed ik.

Maar ik ben dus in een slechte stemming, Sonja, sodeju, Sonja.

In de volkskrant bijlage las ik het verhaal van een dichtster of dichteres, dat haar moeder continu acties organiseerde voor amnesty international, greenpeace, de wereldvrede, maar dat het bij haar thuis altijd oorlog en onrust was. De boodschap van de dichteres was: zorg dat je thuis vrede en rust hebt.

Net zoals Piet Vroon al zei: "een land dat extern oorlog voert, verkeert intern ook in staat van oorlog." Geldt hetzelfde niet voor mij de afgelopen twee jaar, extern in oorlogsstemming, intern ook in staat van oorlog ? Zeker is dat van navelstaren en teveel met jezelf bezig zijn niemand ooit gelukkig is geworden...en dat een rotsfeer op je werk ook niet bijdraagt aan levensvreugde. Maar ook daar ben je zelf verantwoordelijk. In korte tijd een laffe leidinggevende meegemaakt die mij maar ontslaat zodra hij zich aangevallen voelt en een ambitieuze politieke druktemaker. Ben ik nog wel geschikt om te werken ? Ja, ik heb ook die twee zeldzame prima leidinggevenden gehad die mij in mijn waarde lieten en waar ik goed werk gedaan heb.

Sonja, maar ik heb dus een pestbui, Sonja, een rotbui heb ik.

Liever onafhankelijk en zelfstandig door het leven gaan. Door gebrek aan talent, werklust en doorzettingsvermogen blijven hangen in de ambtenarij, waar ik zeker 10 jaar met veel plezier gewerkt heb, maar de afgelopen tijd dus even niet meer zo.
Doe daar zelf wat aan, vent ! En godverdek, dan moet Lucy de B. onschuldig in de gevangenis blijven zitten en wordt verdonk gekozen door het volk als de beste politica. Jesses ! Er zijn wel ergere zaken, dan jouw stemming.

Maar door zo te malen heb ik dus een slecht humeur, schei daar nou eens mee uit.

Als je het slechte zoekt in mensen, dan zul je het ook vinden. Datzelfde geldt bij zelfonderzoek. Ga nou weer eens genieten van de vele goede momenten, de nieuwe mogelijkheden. Elke dag is een nieuw wonder, carpe diem, elke dag dat je mag leven is er weer 1, kies daarvoor. Ooit werkte ik in de horeca tot 4 uur op vrijdag en zaterdag. Wat was dat zwaar !

Zo Sonja, poep all over the place. Ik kan er uuuuuren over doorgaan, overal stront, kak, enne, enne, enne piesgeur. En stinken ! Ja, Sonja, ik kan er uren over vertellen. Nou, Sonja, dan was ik daar in al dat afval en in die stinkzooi aan het peuren bij de gemeentereiniging, die jongens van de Roteb, of de AVR, nou, een geur en een viezigheid, Sonja, dat wil je niet weten, Sonja, ik kan er wel uuuuren over praten. Dagen kan ik erover doorgaan. Sonja.

Maar een rottige narrige bui, die heb je nou eenmaal, Sonja.


Gauw aan de slag, een vergadering voorbereiden, me verdiepen in wat stukken, een kopje koffie. In mijn levensnevel enigszins wegmijmeren over haar mooie kersenmond, een jaar geleden heb ik haar voor het eerst en het laatst gezien. Als ik vrolijk wil worden, dan zie ik haar in een erotische omstrengeling. Een half jaar leven op zanzibar. Waarschijnlijk heb ik het daar na twee weken wel weer gezien.

De onbeantwoorde vraag aan Linda de Mol: "noem eens 1 voordeel van bekend of beroemd zijn ?"....na relatief lang aarzelen stelde Linda dat ze zaken sneller en eenvoudiger voor elkaar kreeg. Maak plaats, maak plaats, maak plaats, wij hebben een ongelooflijke haast. Wie scoort het eerst ? Wie is het eerst bij de eindstreep ? Wie ligt er het eerst in het graf ? Wat is jouw deadline. Je haasten om niet na te hoeven denken.
Sommigen hebben wel het talent en de capaciteit voor roem. Ehm, ehm, binnenkort weer vakantie. Wat heb ik het toch goed en luxe ! Wat ben ik toch een zondagskind !

Thursday, December 13, 2007

Kunstpenis

Gé gooit per abuis bij het eendjesvoeren ipv brood zijn gebit op het ijs. Een nieuw gebit wordt niet meer door het Ziekenfonds vergoed en kost 600 gulden. Thuis lijkt het misschien nog politiek los te lopen en Gé krijgt zolang een sinaasappel gebit in, waarmee hij niet eens op een houtje kàn bijten.


Als ik het bovenstaande lees, een uitzending van 1997 van Ge en Arie Remmes, twee samenwonende bejaarde arme broeders, do ist die bahnhof, dan krijg ik een grijns op mijn gezicht. Zojuist heb ik de site www.kootenbie.nl eens helemaal gelezen. Van 1978 t/m 1983 waren het (mijn) helden. Is dat afhankelijk van je leeftijd, helden hebben ?

Ook valt het me op dat ze in die tijd meer indruk op mij maakten dan daarna. De beelden en grappen tussen 1978 en 1983 heb ik beter onthouden dan die daarna. Het lijkt ook alsof ze zich na 1983 meer met politiek en den haag bezig hielden. Toch heel knap dat ze bleven vernieuwen en leuk en creatief bleven tot en met 1997. Liever had ik voor politiek geen belangstelling gekregen, want ik voel me een stuk minder goed sinds ik meer betrokken ben geraakt bij die politiek. Daar moet ik vanaf. Live from day to day.

Als je aan een vvd of een pvda econoom vraagt of investeringen van de overheid goed zijn voor de werkgelegenheid, dan krijg je een heel ander antwoord. Dus succes in het vinden van de gulden middenweg.

Dat kunstpenis als titel heb ik bedacht, door dat "kunstgebit". Nieuwe combinaties.

Ben jij ook zo bang ?



Dat erg veel mensen elkaar zo de hand boven het hoofd houden ? Laten we elkaar netjes behandelen ? Soort zoekt soort en mede daarom continu nerveuze, drukke, ambitieuze, megalomane, resultaat- en geen mensgerichte, zweterige, bange, politieke (=leugenachtige), voortvluchtige tiepjes leidinggevende worden, omhoog kruipen, verworden tot schaaldieren, een enkele uitzondering daargelaten ?

Dat als je vraagt: "wat wil je nou eigenlijk ?", dat ze dan stilvallen...het antwoord is waarschijnlijk: meer invloed, meer geld, meer aanzien, meer macht, meer aandacht, meer roem ook al ontbreekt het mij aan inhoud, empathie en achtergrond. Dat die ziekelijke hierarchie van het leger niet in de maatschappij thuis hoort, maar dat deze daar juist ver(k)ankerd is. Daar een nederhekel aan hebben...en dan maar roepen dat politiek topsport is, net zoals topaap spelen. Als je 1maal in dat wereldje terecht komt, dan gaat bijna eenieder zich dienovereenkomstig gedragen.

Zij, van de pvda, wij van het cda, zij van van groenlinks, wij van de vvd, zij van de sp, wij van de pvv. Zij van abn amro, wij van fortis, zij van belgië, wij van nederland, zij van vlaanderen, wij van wallonië. En toch worden de grootste huichelaars en bedriegers, de lijmers en likkers naar boven, de trappers naar onderen wel eens afgestraft, als het niet is door het nare leven dat ze leiden, dan wel door het rotte karakter dat hen verziekt.

Een tweede kamer die gezamenlijk regeert en niet meer via vriendjespolitiek, wij/zij denken.
Of niet, laat ze in hun ziekelijke waan, geen allesvrezer, maar je concentreren op het goede, de goede mensen en de goede dingen in het leven. Zo min mogelijk met politiek en rijke stinkerds te maken willen hebben. Een politicus zei mij al eens: het zijn geen aardige mensen. Helaas sijpelt dat wel door in de ambtenarij en het bedrijfsleven: slechte voorbeelden doen slecht volgen.

Dus zoek je heil elders. Dat drukke angstige gedoe, daar moet je niet in mee gaan. No more fear. There's a new age that is looming...man, van de slavernij via nazisme naar de huidige stand van zaken in Nederland, dat is nogal een wereld van verschil ! Daar moet je blij over zijn. Met zijn allen naar de ikea op tweede kerstdag, 2007 ! Filerijden voor de ikea !

De zeven vredesengelen

Per 2010 mogen Jack de Vries, Maxime Verhagen, Bert Koenders, Jan Peter Balkenende, Jaap de Hoop Scheffer, Hans van Baalen en Henk Kamp, de zeven vredesengelen, de zeven samoerai zorgen voor een veilig Afghanistan.

Veel sterkte en succes, we zijn trots op onze Nederlandse jongens !

Verdomd Verdonk !

Voor de duidelijkheid: laat het duidelijk zijn, ik zeg waar het op staat, dat moge duidelijk zijn. Ja, beste mensen, dit is een zelfverzekerde persconferentie en een frisse presentatie, want fris en daadkrachtig is de mode.
Ik ga d'r voor !
U kent mij, ik zeg waar het op staat, ik doe wat ik zeg: fris en daadkrachtig naar de toekomst kijken.
De mensen moeten weer gaan lachen om hun loonstrookjes !
Dag, beste mensen !
Voor alle duidelijkheid, ik zei: Dag, beste mensen !
Mensen, u woont in Nederland, het land verwacht dingen van u. Zo worden we allen, beste mensen, voor alle duidelijkheid, weer trots op nederland. Het is geven en nemen, ik ga voor de inhoud. Dus, beste mensen, voor alle duidelijkheid: let's go ! Ik doe het !
Voor de duidelijkheid: ik ben niet rechts, ik ben niet links, ik ben rechtdoorzee !
Voor alle duidelijkheid, beste mensen: let's go en ik ben niet rechts en ik ben niet links, ik ben rechtdoorzee zijn juwelen van onze Nederlandse taal die ik helemaal zelf alleen zonder hulp heb bedacht. Ik ben trots op Nederland. Ik ben trots op mezelf. Nederland, dat ben ik, voor alle duidelijkheid, beste mensen.

Mensen, voor alle duidelijkheid: wat was dat een mooi moment in mijn Amerikaanse campagne, ik bedoel het moment dat ik opeens bedacht "we moeten let's go tegen de mensen zeggen".
Yes ! riep mijn campagneleider varken, that's it, vasthouden. Trots op Nederland.
Voor alle duidelijkheid, het gaat om de inhoud. Ik sta voor wat ik zeg.
Let's go.
Voor alle duidelijkheid: ik ga d'r voor, voor de mensen van dit land, die weer moeten kunnen lachen met hun loonstrookjes.
Godallemachtig, beste mensen, wat een vertoning, he ? Doet u uw camera's en microfoons maar weer weg, dan kunnen we normaal doen. De files los ik op. Trots op Nederland. Ergernis nummer 1 in Nedeland. Alleen de mercedes en bmw laat ik toe op de autosnelweg. Tegen betaling mogen ook renault, citroen en peugeot circuleren. Alle andere auto's worden verbannen, terug naar het land van herkomst, beste mensen, dat je weer gaat lachen om je loonstrook. Zo los ik de files ook op. Mercedes en bmw mogen, nee, ze zijn verplicht om andere auto's aan te geven, beste mensen. Zo trots op Nederland.

De dochter van Jacobse en Van Es: Verdonk (Voor 95% van jan Mulder, het bovenstaande)

De kern van de democratie is geen inspraak, maar tegenspraak. De Irak kwestie waar honderd duizenden Irakezen onder valse voorwendsels zijn vermoord, denk eens aan de vele kinderkamers in Irak, beste mensen. Onze Tweede Kamer gaf, op voorstel van minister De Hoop Scheffer, in meerderheid (vooral CDA en VVD) politieke steun aan die oorlogsactie. Aan die zoveelste misdaad jegens de mensheid. Aan teveel ondoordachte moordpartijen. Bot heeft zijn twijfel, Balkenende wil een economische hervormingsagenda doorvoeren en waarschuwt voor de pvda. Leve het partij denken, leve het wij/zij denken.

Liever tien keer onterecht twijfel gezaaid dan éénmaal klakkeloos een bush, blair of balkenende volgen.

Enver Hoxha

Enver Hoxha (Gjirokastër, 16 oktober 1908 - Tirana, 11 april 1985) was lange tijd als secretaris-generaal van de Albanese Partij van de Arbeid de politieke leider van Albanië. Zijn ambt werd gekenmerkt door een meedogenloze dictatuur waarbij geen ruimte was voor vrije geloofs- en meningsuitingen.

Door zijn vriendschap met en bewondering voor Jozef Stalin dreef hij na diens dood in 1953 zijn land de totale isolatie in. In 1948 had Hoxha al alle banden met Joegoslavië verbroken vanwege de breuk tussen Tito en Stalin. Toen Chroesjtjov na Stalins dood kritiek op Stalin uitoefende, keerde Hoxha zich ook van de Sovjet-Unie af. In de jaren zestig klopte hij aan bij de Chinese leider Mao en zo werd het kleine Albanië het enige maoïstische en tevens armste en meest achtergebleven land van Europa. Nadat China na Mao's dood in 1976 een nieuwe politieke lijn afkondigde, keerde Hoxha zich ook van China af. Zo werd Albanië het meest geisoleerde land in Europa. Zonder "grote broer" die het land voorzag van hulp, grondstoffen en technologie dreigde Albanië af te glijden naar de middeleeuwen.

Hoxha stond erop dat de onafhankelijkheid van zijn land zekergesteld zou worden en liet daarom ongeveer 600.000 bunkers bouwen op iedere plek die maar enigszins van strategisch belang was. Daarvoor werd een betonindustrie uit de grond gestampt en duur staal ingevoerd uit het buitenland. Verder onderdrukte Hoxha consequent iedere geloofsuiting. Wie betrapt werd met de Bijbel of Koran kon rekenen op een straf van een aantal jaar "heropvoedingskamp".

Na zijn dood werd in Tirana een mausoleum voor hem gebouwd, maar zijn stoffelijk overschot heeft daar niet lang gerust. Tegenwoordig is het mausoleum een cultuurcentrum.

Hij werd na zijn dood opgevolgd door Ramiz Alia.





Volgens mij weet ik meer niet dan wel, maar Plato of Socrates had datzelfde inzicht. Laat mensen dus maar hun (bij)geloof, van de islam, via het katholicisme, het socialisme, het liberalisme (bestaat dat ?) tot het kapitalisme. Vrijheid van meningsuiting, dat is zeer belangrijk, op het werk, in de samenleving, net zoals vrijheid van geloof, zolang het anderen maar geen schade....

Zou jij iemand die pedofiele sites tijdens werk raadpleegt ontslaan ? Ja. Zou jij een niet functionerende leidinggevende ontslaan ? Naar een andere positie manouvreren en eerst goed bij mezelf kijken wie vindt dat hij/zij niet functioneert. Zou jij een medewerker ontslaan die negatieve geluiden over mij laat horen, gebaseerd op mijn werk ? Nee, ik zou een aantal gesprekken met hem/haar voeren en vervolgens bij een ander inzicht vragen ander werk te zoeken. Zou jij jezelf ontslaan ? Ja, zeker als ik doorbetaald zou worden zoals die ambtenaren van de provincie Brabant. Maar het liefste werk ik met plezier in een prettige omgeving, zoals ik zeker 12 jaar gedaan heb.