Tuesday, September 4, 2007

Het nulletje van Nederland

Vroeger was de wereld plat.

En mulo meisje Van der Hoeven, kan Balkenendus haar nu eindelijk uit zijn kabinet wippen ? De mulo is namelijk niet de Balkenende norm.

Van een zesjes student valt geen acht student te maken, gelukkig maar ! Luiheid verhult soms talent, ijver daarentegen kan domheid betekenen.

66 of 666

De vrees voor 66, een premier met bijgeloof uit de middeleeuwen en andere sprookjes uit 2007.


Balkenende laakt zesjescultuur

Premier Balkenende vindt dat in Nederland te veel een mentaliteit van middelmatigheid heerst. Bij de opening van het academisch jaar in Wageningen zei hij dat Nederland concurrerender en ondernemender moet worden.

Twee van de drie Nederlandse studenten doen geen moeite om een hoog cijfer te halen, zei Balkenende. Hij vraagt zich af waarom niet meer mensen cum laude afstuderen en waarom de universiteiten internationaal niet hoger scoren.

Balkenende zei ook dat er te weinig ondernemingszin en vernieuwing is. Hij vindt dat er te weinig nieuwe bedrijven bijkomen, zoals navigatiemaker TomTom.

De ondernemingszin van Balkenende: rechten studeren aan de VU, jaren in de gemeenteraad van Amstelveen gaan zitten en dan nu piepen over VOC, homo's, draaien en keren en zesjescultuur. Toch is het geen echt leuke baan, de kop van jut, zeker als je niet bovenmatig getalenteerd bent en weinig ondernemingszin hebt.

Zou het helpen ? Krijg ik zin om een DomDom uit te gaan vinden of te ondernemen omdat Balkenende het zegt ? Kwaadheid is ook een motiverende kracht.

No comments: