Wednesday, January 17, 2018

whatever


diepzinnig/oppervlakkig
perfectionistisch/gehaast onverschillig
behoudend/vernieuwend
predestinatie/meer impulsief
vergeeft niet/vergevingsgezind
gevoelens probleem qua uiten/minder een probleem?
passiefagressief / meer plagen, pesten, niet agressief
hekel aan vaagheden van de ander/vaag
ongelovig gereformeerd/ongelovig katholiek
gelovig in rechtspraak en staatsinrichting/gelovig in alles en niets, natuur
zwart-wit/vele kleuren, ook zw w grijs
rationeel/origineel, minder rationeel
analytisch/vindingrijk, ook wel analytisch
afhankelijk terwijl ander niet nodig/onafhankelijk terwijl misschien...
rustig/ rustig, wel wat gespannen, gestresst
liefst dat alles blijft zoals het is/(on)voorspelbaar
passioneel/koel(e passie)
passief, liefde ontvangen/actief, liefde geven
ontrouw zodra te weinig geliefd wordt/idem
vastberaden/twijfelaar
twijfelaar/soms vastberaden
doorzetter/doorzetter
opgever/opgever
ijverig/lui
prestatiegericht/veel minder prestatiegericht
ambitieus/niet-ambitieus
krachtig, soms zwak/wisselend krachtig en zwak
emotioneel, onderdrukt emoties
intuïtief/ in ontwikkeling
aantrekkelijkste/aantrekkelijk
spannend/spannend
jaloers/minder jaloers
huichelaar/huichelaar kan veranderen
obsessief/obsessief
compulsief/minder ?
geheimzinnig/minder
koppig/niet koppig
griezelig/vreemd-raar
hekserig/duivels
verslavingsgevoelig/niet
narcistisch/minder narcistisch
ontwijkend/soms
stare decisis/veranderlijk
bang/ minder bang
angstig/ niet angstig
65/15 jaar 
12/65 jaar 
43/46 jaar qua uiterlijk
8/7 cijfer qua uiterlijk (9 is het maximaal haalbare)
kan lachen zolang t niet over haar gaat/kan lachen, ook over zichzelf
dictator/geen dictator
nuchter/fantast 
moet perfect zijn / goed genoeg het nieuwe perfect
kan geen kritiek verdragen/goede kritiek is ok
octopus, kwal, griend / haai, haring, verander ook in een octopus (spieren zacht en sterker) 👽
enzovoorts/enzovoorts



Geestig en naar dat als ik over anderen schrijf dat ik het dan eigenlijk over mezelf heb.

Wat maakt een orka, een griend en een mens uniek? Het zijn de enige dieren waarvan de vrouwtjes de menopauze doormaken. Biologen hopen dat het bestuderen van postmenopauzale orka’s kan helpen om de logica van die voortplantingsstrategie beter te begrijpen.
Aangezien evolutionair succes min of meer gelijk staat aan de mate waarin een individu erin slaagt zijn of haar genen in de volgende generatie te laten belanden, lijkt het onlogisch dat een dier zichzelf een einddatum voor de mogelijkheid tot voortplanting zou stellen. Toch is dat wat er bij mensen gebeurt: de menopauze beëindigt alle baarambities.
Over waarom mensenvrouwen na hun vijftigste tot wel veertig jaar zonder nieuwe kinderen te baren doorleven wordt heftig gespeculeerd. Een mogelijke theorie is dat het een onverwacht bij-effect is van onze lange levensduur. De vraag blijft dan bestaan waarom langlevers als olifanten, schildpadden en andere apen wél tot hun dood kunnen blijven werpen. Andere onderzoekers denken daarom dat de menopauze een strategische keuze is: volgens deze zogenaamde ‘oma-hypothese’ vergroten de postmenopauzale vrouwtjes hun evolutionair succes door energie te steken in hun kleinkinderen – wat in de realiteit vaak letterlijk gebeurt in de vorm van chocolade.
Tenslotte is er het idee dat de oude moeders hun jongen ook op volwassen leeftijd helpen: een soort verlengde broedzorg dus.

Corneel
11.10.2012
14:24
Ja, dat onderzoek had ik gezien. Het is een leuk stuk, maar de conclusie is volgens mij ongegrond: De onderzoekers kunnen niet hard maken dat orca-vrouwtjes zonder menopause een lagere inclusive fitness zouden hebben. Waarom zouden ze niet op een kalf kunnen passen EN hun zonen beschermen? De meeste moeders zijn multitaskers, niet?
Dat orca, griend en mens de enige dieren zijn met menopauze, hangt af van je definitie van menopauze. Volgens mij hebben de wijfjes van vele diersoorten (bijv. de meeste primaten) een postreproductieve fase in hun leven. Bij mensen en orca’s is die wel uitzonderlijk lang.


Heppie hem weer met se gezweef:


Typische eigenschappen voor het sterrenbeeld Weegschaal (datum: 23 september t/m 22 oktober):
Diplomatiek en hoffelijk
Romantisch en charmant
Makkelijk in de omgang en sociaal
Idealistisch en vredelievend
Maar aan de andere kant…
Besluiteloos en veranderlijk
Goedgelovig en beïnvloedbaar
Flirterig en genotzuchtig (???... 22 oktober)


Het sterrenbeeld Weegschaal is het enige onbezielde teken van de zodiak; alle andere tekens vertegenwoordigen mensen of dieren. Veel moderne astrologen zien dit teken als het meest gewenste zodiakale type omdat het de zenit van het jaar vertegenwoordigt, het hoogtepunt van de seizoenen, wanneer de oogst van al het harde werk van de lente wordt binnengehaald.
Er hangt een zekere ontspannenheid in de lucht wanneer de mens geniet van de laatste zomerzon en de vruchten van zijn inspanning. Weegschalen behoren ook tot de meest beschaafde van de twaalf zodiakale persoonlijkheden en zien er vaak goed uit. Mensen met als horoscoop Weegschaal zijn elegant, charmant, hebben goede smaak, zijn van nature vriendelijk, zachtaardig, en ze houden van schoonheid, harmonie (zowel in muziek als sociale omgang) en het genot dat deze dingen brengen.
Ze hebben kunnen goed kritisch nadenken en kunnen een stapje terugnemen om onpartijdig te kijken naar complexe kwesties. Maar ze dulden geen tegenspraak van iemand die het niet met hen eens is, want wanneer ze eenmaal een conclusie hebben bereikt, zijn ze ook echt overtuigd van de waarheid ervan. Een van hun gebreken dat ze niet goed met kritiek kunnen omgaan en veel goedkeuring nodig hebben. Maar hun karakters zijn over het algemeen gebalanceerd, diplomatisch en zelfs getemperd.
Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Weegschaal kunnen de behoeften van anderen goed aanvoelen en hebben de gave – die zo nauwkeurig is dat het aan het helderziende grenst – om de emotionele behoeften van hun metgezellen te begrijpen en ze tegemoet te komen met hun eigen aangeboren optimisme. Als je even met een Weegschaal hebt gesproken, voel je je vanzelf weer beter. Het zijn hele sociale mensen. Ze verafschuwen wreedheid, hatelijkheid, vulgariteit en hebben een hekel aan conflicten tussen mensen, dus ze doen hun best om met iedereen om hen heen samen te werken en compromissen te sluiten. Hun ideaal is dat hun kennissenkring of zelfs de maatschappij in het algemeen op één lijn zitten en in harmonie leven.
Ze zijn eerder artistiek van geest dan intellectueel, al zijn ze meestal te bescheiden en gebalanceerd om te avant-garde te zijn bij hun artistieke ondernemingen. Ze hebben een goed waarnemings- en observatievermogen en dankzij vermogen om kritisch te denken – waarmee ze zowel hun eigen inspanningen als die van anderen goed kunnen beoordelen – werken ze vanuit integriteit.

Het sterrenbeeld Weegschaal in relaties

In hun persoonlijke relaties tonen mensen van het sterrenbeeld Weegschaal begrip voor het perspectief van de ander en proberen ze geschillen op te lossen met compromissen, en vaak zijn ze bereid om beschuldigingen tegen hen ten onrechte te aanvaarden om een relatie te redden. Ze zijn zo dol op het andere geslacht dat ze soms losbandig kunnen zijn, en soms zijn ze zo romantisch dat ze zelfs sentimenteel worden.
Maar hun huwelijken hebben een goede kans van slagen omdat het vaak een samenkomst van ‘gelijke geesten’ is. De aanhoudende vriendelijkheid van de Weegschaal voor zijn partner verzacht al het leed dat de laatste kan voelen als ze onenigheid hebben. Een partner van een weegschaal zal ook niet snel klagen dat hij of zij zich niet begrepen voelt, want de Weegschaal is vaak de meest empathische van alle tekens en het meest bereid om de tekortkomingen van de geliefde te tolereren.

Mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

Een onderontwikkelde Weegschaal kan frivool, flirterig en oppervlakkig zijn. Ze kunnen veranderlijk zijn en besluiteloos, ongeduldig, saai, conventioneel en timide, zo makkelijk in de omgang dat ze willoos zijn, worden nooit boos wanneer het in omstandigheden beter is om op z’n minst wat geïrriteerdheid te tonen. En toch kunnen Weegschalen anderen ook ineens versteld doen staan met een plotselinge woede-uitbarsting.
De genotzucht van mensen onder het sterrenbeeld Weegschaal kan tot extravagantie leiden. Mannelijke Weegschalen kunnen roekeloze gokkers worden, en vrouwelijke Weegschalen extravagante, jaloerse vrouwen met een gat in hun hand, die hun rijkdom en talenten verkwisten door hun extreme enthousiasme voor de doelen die ze nastreven. Beide seksen kunnen grote roddelaars worden. Een kenmerk van dit teken is een onverzadigbare nieuwsgierigheid die hen verleid om elk sociaal schandaal binnen hun kringen uit te pluizen.

Het sterrenbeeld Weegschaal op het werk

Mensen van het sterrenbeeld Weegschaal kunnen verrassend energiek zijn, al houden ze niet van grof, vuil werk. Hoewel sommige Weegschalen bescheiden tevreden zijn, zijn anderen extreem ambitieus. Door hun afkeer voor extremen zijn het goede diplomaten, maar misschien geen goede partijpolitici, omdat ze gematigd zijn in hun meningen en zich te goed kunnen inleven in het perspectief van een ander. Ze kunnen succesvol worden als administrateurs, advocaten (ze hebben een sterk gevoel voor gerechtigheid, al zeggen cynici vaak dat dit een handicap is in het recht), antiekhandelaren, ambtenaren en bankieren, omdat ze betrouwbaar met andermans geld kunnen omgaan.
Sommige mensen met als horoscoop Weegschaal hebben een gave voor modedesign of het ontwikkelen van nieuwe cosmetica; anderen zullen goed tot hun recht komen als componisten, critici, schrijvers, inrichters, welzijnswerkers, taxateurs of managers in de vermaaksindustrie. Sommigen zetten zich filantropisch in voor de mensheid met veel zelfdiscipline en fantastische resultaten. Weegschalen kunnen succesvol zijn als speculanten, omdat ze het optimisme en vermogen hebben om te herstellen van financiële tegenslagen.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor de Weegschaal

Het sterrenbeeld Weegschaal gaat over het lendengebied, de lage rug en de nieren. Mensen die geboren worden onder dit teken moeten daarom voorzichtig zijn met hun rug en spit, omdat ze snel problemen kunnen hebben met hun nieren en blaas. Ze moeten zich niet teveel tegoed doen aan eten en drank, want met name dit laatste kan hun nieren beschadigen.

Meer feitjes over het sterrenbeeld Weegschaal

Houdt van…
De fijnere dingen van het leven
Delen
Levenslustigheid
Tederheid
Heeft een hekel aan…
Geweld
Onrecht
Bruutheid
Een modeslaaf zijn

Mogelijke problemen en oplossingen voor de Weegschaal

Probleem: Vaak verstrikt raken in situaties die weinig diepgang hebben en niets toevoegen aan jou of de ander.
Oplossing: Probeer niet te doen alsof je bepaalde gevoelens hebt als je ze echt niet hebt, en probeer een manier te vinden om je gracieus uit een relatie te werken. Bezint eer gij begint!
Probleem: Je merkt dat je jezelf eigenlijk niet zo mag en een ander het niet tevreden kunt stellen.
Oplossing: Als je leert om jezelf tevreden te stellen zonder dat anderen iets tekort komen, dan kunnen je een ander tevredenstellen.

Probleem:
Jij wordt helemaal gek van situaties waar anderen amper door verstoord raken.
Oplossing: Probeer meer innerlijke zekerheid te ontwikkelen door spirituele kracht en bewustzijn.
Probleem: Het gevoel hebben dat je niets waard bent en dat je anderen tot last bent.
Oplossing: Probeer meer eigenwaarde te ontwikkelen door het positieve in je natuur te uiten en je elitaire, klassenbewustzijn te laten zien.




Sterrenbeeld Schorpioen


Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen (datum: 23 oktober t/m 21 november):

Wilskrachtig en vastberaden
Intuïtief en emotioneel
Gepassioneerd en doelgericht
Charismatisch en stimulerend
Maar ook…
Wrokkig en jaloers
Obsessief en compulsief
Koppig en gesloten


Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Mensen met als horoscoop Schorpioen zijn de meest diepzinnige, intense en krachtige persoonlijkheden van de dierenriem. Zelfs als ze kalm en zelfbeheerst overkomen, kolkt er onder de rustige oppervlakte een ziedende emotionele energie. Een schorpioen is net een vulkaan onder een kalme zeeoppervlakte: je verwacht het niet, maar hij kan elk moment uitbarsten.
Onder de rustige, maar oplettende bedaardheid van het sterrenbeeld Schorpioen schuilt een ingehouden agressie, een immense kracht en magnetische intensiteit. Mensen met als horoscoop Schorpioen hebben een charismatische persoonlijkheid en bij sociale gelegenheden zijn ze aangenaam gezelschap en goede gesprekpartners die hoffelijk en gereserveerd zijn, maar ook erg innemend en charmant. Vaak hebben Schorpioenen doordringende ogen die recht door je heen kijken, waardoor een gesprekspartner zich naakt en weerloos kan voelen.
In het dagelijks leven lijken mensen met als horoscoop Schorpioen zich vaak afzijdig te houden van alle drukte. Maar wie een Schorpioen goed kent, weet dat de Schorpioen dan oplettend en voorzichtig is. Schorpioenen hebben enorm veel zelfdiscipline en weten welke kwaliteiten hen onderscheiden van andere mensen en hoe ze die eigenschappen voor goede of slechte doeleinden kunnen gebruiken. Ze zijn erg volhardend, wilskrachtig en passievol, soms zo erg dat anderen kan overweldigen. Maar tegelijkertijd zijn ze erg gevoelig en worden ze makkelijk geraakt door hun emoties. Omdat ze zo gevoelig zijn en erg extreem zijn in hun voorkeuren en afkeuren, kunnen ze snel gekwetst of beledigd raken (meestal onterecht) en in woede uitbarsten. Dit uit zich vervolgens in negatieve uitspraken of handelingen, met als gevolg dat ze zich vijanden voor het leven maken. De Schorpioen is bovendien te koppig om een eenmaal geveld oordeel weer te laten varen.
Mensen die van horoscoop Schorpioen zijn, kunnen vaak niet met collega’s overweg en zijn zelfs geneigd tot botheid. Is de Schorpioen op zijn teentjes getrapt, dan kan hun wraakzuchtigheid zich ook uiten in opzettelijke wreedheid. Ze zijn erg veeleisend en kunnen andermans tekortkomingen maar moeilijk vergeven. En dat terwijl ze zich vaak niet bewust zijn van hun eigen tekortkomingen!
Maar mag een Schorpioen je eenmaal graag, dan heb je een goede vriend. Sommige Schorpioenen hebben de neiging om vrienden te dumpen zodra ze niet meer nuttig zijn, maar een ontwikkelde Schorpioen zal zich hiervan bewust zijn en zich erboven kunnen verheffen.
Gelukkig wordt het sterke redeneringsvermogen van de Schorpioen gebalanceerd door hun voorstellingsvermogen en intuïtie. Dankzij deze geschenken kan de Schorpioen veel dieper dan anderen doordringen tot de kern van allerlei kwesties. Ze hebben meer kans om genieën te worden dan andere sterrentekens. Maar daar staat tegenover dat deze charismatische persoonlijkheden ook snel kunnen afzinken tot corruptheid als ze voor het verkeerde pad kiezen.

Mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Enkele mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen zijn hun neiging tot morbide jaloezie, broedende verbolgenheid, agressieve en sadistische bruutheid, extreme wispelturigheid en arrogantie. Andere extremen van het sterrenbeeld Schorpioen is dat ze lui en genotzuchtig worden omdat het ze te makkelijk voor de wind gaat en daardoor uitstelgedrag vertonen en anderen het vuile werk voor hen laten opknappen.

Het sterrenbeeld Schorpioen op het werk

Omdat Schorpioenen zo getalenteerd zijn, kunnen ze in de meest uiteenlopende beroepen uitblinken. Hun innerlijke intensiteit kan zich uiten in de ijzige zelfbeheersing van een chirurg, de concentratie van de onderzoekswetenschapper of de moed van een militair. Elk beroep waarbij praktisch onderzoek, analyse en het oplossen van mysteries aan te pas komen, zal hen wel aanspreken. Dus ze zullen zich ook aangetrokken voelen tot politie- en speurwerk, natuurkunde en psychologie. Bovendien zijn het ware woordkunstenaars in woord en geschrift. Als overtuigende sprekers kunnen ze voldoening vinden als diplomaat of prediker. Als ze voor een spiritueel bestaan kiezen, kan hun innerlijke intensiteit zich uiten in de spirituele hartstocht van de mysticus of wonderdoener.

Het sterrenbeeld Schorpioen en relaties

Schorpioenen zijn gepassioneerde partners en het meest seksuele teken. Vereniging met hun geliefde is voor hen een sacrament, ‘een uitwendig en zichtbaar teken van een innerlijke en spirituele genade’. Ze hebben de neiging zichzelf helemaal te verliezen in hun partners(s!). Daardoor kunnen ze de grootste hoogten van gepassioneerde extase bereiken, maar ze moeten ook uitkijken voor losbandigheid en perversie, omdat Schorpioenen sadistische monsters van sensualiteit en erotisme kunnen worden.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor het sterrenbeeld Schorpioen

Het sterrenbeeld Schorpioen gaat over het bekken, de blaas en het voortplantingssysteem, en de mensen die onder dit teken geboren worden zouden makkelijk last hebben van lever- en nieraandoeningen, nier- en blaasstenen en aandoeningen van de voortplantingsorganen zoals priapisme. Schorpioenen kunnen ook last hebben van abcessen, steenpuisten, fistels, hernia’s en maagzweren.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Houdt van…
• Betekenisvol werk
• De waarheid
• Mensen overtuigen
• Betrokken zijn
Heeft een hekel aan…
• Gebruikt worden
• Vernederende baantjes
• Oppervlakkigheid
• Oppervlakkige relaties

Mogelijke problemen en oplossingen

Probleem: Omdat je een minderwaardigheidscomplex hebt, walg je van jezelf en kun je geen hulp van vrienden aanvaarden.
Oplossing: Geef toe dat iedereen – ook jij – tekortkomingen heeft, en probeer die tekortkomingen te vergeven. Hoe meer je aan jezelf werkt en hier bewust mee omgaat, hoe minder je last zult hebben van al die tekortkomingen. Maak je niet te druk en sta open voor de hulp van anderen.

Probleem:
Je hebt je zin doorgedramd en iedereen overtuigd van je gelijk, maar je bent nog steeds niet tevreden.
Oplossing: Als je diep in jezelf kijkt, zul je ontdekken wat je eigenlijk wilde bereiken in een bepaalde situatie. Ga eerst naar binnen.
Probleem: Een moeilijk huwelijk of relatieproblemen met een geliefde.
Oplossing: Vergeef je partner voor zijn of haar ‘tekortkomingen’ en besef dat het probleem ook bij jou ligt. Laat je starre en kille houding los en vergeef jezelf en je partner.

Probleem:
Je kennissen of collega’s vermijden je of schenken geen aandacht aan je als je praat.
Oplossing: Je hebt je hart op je tong liggen. Het is belangrijk om eerlijk te zijn, maar kijk wel uit hoe je iets zegt. Mensen kunnen hierdoor snel beledigd raken of je onaangenaam gezelschap vinden.


Sterrenbeeld Waterman


Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman (datum: 20 januari t/m 18 februari):
Vriendelijk&humanitair (hm, niet vriendelijk 2019)
Eerlijk en trouw (hm)
Origineel en vindingrijk
Onafhankelijk en intellectueel
Maar aan de andere kant…
Eigenzinnig en weerbarstig
Dwars en onvoorspelbaar
Kil en te onthecht


Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman

Watermannen hebben van nature sterke en aantrekkelijke karakters. Er zijn twee hoofdtypes: de eerste is de verlegen, zachte en geduldige Waterman en de andere is de uitbundige, levendige, exhibitionistische Waterman, die de diepte van hun persoonlijkheid verhullen onder een dekmantel van frivoliteit. Maar beide typen hebben een sterke wil en zijn op hun eigen manier erg krachtig.
Mensen met als horoscoop Waterman hebben vaak sterke overtuigingen, maar omdat ze de waarheid hoog in het vaandel hebben, zijn ze meestal eerlijk genoeg om zelfs van hun meest stellige mening te veranderen als er overtuigend bewijs is dat ze het bij het verkeerde eind hebben gehad. Ze hebben een brede visie die verschillende factoren samenbrengt in één geheel, en ze kunnen beide kanten van een kwestie zien zonder te twijfelen over welke kant ze moeten kiezen.
Daarom zijn ze onbevooroordeeld en tolerant tegenover andere zienswijzen. Dat komt omdat ze de redelijkheid van een argument kunnen inzien, zelfs als ze het niet voor zichzelf willen aanvaarden. Ze staan open voor de waarheid, ongeacht waar die waarheid vandaan komt, en ze zijn bereid om van iedereen te leren.
Beide typen zijn humaan, eerlijk, serieus, sympathiek, verfijnd, soms etherisch en idealistisch, al wordt deze laatste eigenschap getemperd door een bezonnen praktischheid (ubersetzung ?). Ze zijn vlug van begrip, actief en volhardend zonder zelfassertief te zijn, en ze kunnen hun gedachten goed verwoorden met logica, bescheidenheid en een vleugje droge humor.
Ze zijn bijna altijd intelligent, kernachtig, duidelijk en logisch. Veel Watermannen hebben een sterke verbeeldingskracht en zijn paranormaal intuïtief. Het Aquarius-tijdperk, dat nu gaat beginnen, wordt dan ook zeer verwelkomd in paranormale kringen omdat de mensheid in deze tijd een grootse spirituele ontwaking zal ervaren. Filosofie en het spirituele kan voor sommige Watermannen gevaarlijk zijn, omdat ze daardoor tot een ‘ivoren toren’-bestaan gedreven kunnen worden, waarbij ze diep nadenken over abstracties die weinig relevant zijn voor het leven.
Maar aan de andere kunnen wetenschappelijk ingestelde Watermannen er gebaat bij zijn om hun wetenschappelijke overtuigingen te combineren met hun verlangen naar de universele erkenning van de broederschap van de mensheid, en om wetenschappelijk onderzoek te doen om hun filantropische idealen om de mensheid te dienen te vervullen (pvd waarom ben ik zo'n nitwit, eens wat aan (zelf)studie doen, jongemanoudeheer ? ). Wanneer ze door een dergelijk doel worden geïnspireerd, zijn ze tot zoveel devotie in staat, dat ze zichzelf helemaal kunnen uitputten of zelfs hun gezondheid kunnen schaden (neenee !! dat gaat me niet gebeuren...).
Beide typen moeten zich af en toe even terugtrekken en tijdelijk einzelgänger te worden. Ze zijn dol op gelegenheden om over diepgaande wijsheden na te denken of op meditatieretraites te gaan (nee !). In hun omgang met anderen zijn ze extreem onafhankelijk en weigeren ze de massa te volgen. Ze hebben er een hekel aan wanneer anderen zich met hen bemoeien, hoe goed het ook bedoeld is, en zullen alleen hulp aanvaarden als ze het zélf willen. Ze hebben normaal gesproken goede smaak qua kunst, muziek en toneel en zullen ook talent hebben op het gebied van de schone kunsten, met name toneel.

Het sterrenbeeld Waterman in relaties

Ondanks de vaak intens magnetische, behulpzame en open persoonlijkheid van de meer extroverte soort Waterman, en hun verlangen om de mensheid te helpen, maken beide typen niet makkelijk vrienden. Soms lijken ze op anderen neer te kijken en doen ze maar weinig moeite om contact te leggen met mensen die ze niet echt interessant vinden.
Ze geven zichzelf niet zo makkelijk – misschien komt dat wel omdat ze mensen daar te goed voor kunnen inschatten – en soms worden ze als kille personen gezien. Maar als ze eenmaal besluiten dat iemand hun vriendschap of liefde waard is, dan kunnen ze een bijna hypnotische en onweerstaanbare geestelijke aantrekkingskracht op hen uitoefenen en zullen ze volhardende vrienden of geliefden worden, die bereid zijn om alles op te offeren voor hun partners en hen voor de rest van hun leven trouw zijn.
Maar soms worden ze emotioneel teleurgesteld omdat ze door hun eigen hoge persoonlijke idealen vaak erg veel van anderen kunnen eisen – té veel. En als iemand ze voor de gek houdt, zullen ze woedend zijn en de tegenpartij nooit vergeven (wel, ook omdat ik zelf fout was).

Het sterrenbeeld Waterman en werk

Mensen met als horoscoop Waterman werken het beste in groepprojecten, maar wel onder de voorwaarde dat ze een leidende positie hebben (nee, teveel einzelgaenger). Ze voelen zich één met de natuur en hun passie voor kennis en de waarheid maakt dat ze bewonderenswaardige wetenschappers kunnen worden, voornamelijk in de astronomie of geschiedkunde.
Ze kunnen ook heel goed zijn in fotografie, radiografie, elektronica, luchtvaart, computers enz. Eigenlijk alles wat maar technisch en modern is. Maar hun progressieve neigingen kunnen zich ook uiten in hun schrijftalent, met name in poëzie, en de radio en tv, of als welzijnswerkers en leraren.
Sommigen kunnen het maken als entertainer en zullen goed kunnen acteren (dankzij hun gave om anderen na te doen). Dankzij hun goede smaak kunnen het ook goede musici worden. Watermannen die meer paranormaal begaafd zijn kunnen ook helingsgaven hebben, zeker om mensen met mentale problemen te helpen (hm, kan mezelf net helpen en dankzij lachgas, dexamfetamine (gebruik ik niet meer) en nu hennepzaad na wiet (voorzichtig, wat is dat heftig).

De mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman

De mindere eigenschappen van mensen met als horoscoop Waterman zijn onder meer hun fanatieke excentriciteit, eigenzinnige egotisme, overmatige onthechting en hun neiging om zich aan het leven en de maatschappij te onttrekken, en ook hun neiging om extreem dogmatisch te zijn in hun opvattingen. Watermannen kunnen de grootste vijand of de grootste vriend van de mensheid zijn.
In bepaalde omstandigheden – bijvoorbeeld wanneer een doel waar ze heel erg in geloven steeds wordt tegengewerkt – kunnen ze hun openheid van geest verliezen, terwijl dat juist een van de meest aantrekkelijke kwaliteiten van de Waterman is. Zijn ze gedesillusioneerd, dan kunnen ze ook hun integriteit opgeven en vervallen in loze beloften, achterhoudendheid en sluwheid. Kokende woede en wrok, extreme botheid of (nog erger) een gespannen, dreigende stilte die plots in extreme woedeaanval kan veranderen – dat hoort allemaal bij de negatieve kant van de Waterman. Dit kan zich ook uiten in een aanhoudende haat voor hun vijanden die kan uitbreiden naar misantropie voor de hele mensheid.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor de Waterman

Het sterrenbeeld Waterman gaat over de benen (van de knieën tot de enkels) en de bloedcirculatie, dus mensen die onder dit teken geboren worden kunnen makkelijk last krijgen van hun benen en enkels, zoals krampen (dat klopt !!!). Ook kunnen ze last hebben van zenuwproblemen en van winderigheid (nee), diarree(nee), oedeem(nee), kropgezwellen(nee) en dronkenmanswaanzin (ja?). Watermannen die van sterke drank houden kunnen dit dan ook het beste vermijden. (Doe ik en niet verslavingsgevoelig, dat weet ik zeker.)

Nog meer feitjes over het sterrenbeeld Waterman

Houdt van…
• Vechten voor (goede) doelen
• Dromen over de toekomst en plannetjes maken
• Denken over het verleden
• Goed gezelschap
• Lol hebben
Heeft een hekel aan…
• Loze beloften
• Extreme eenzaamheid (nee)
• ´Gewone´ dingen (nee)
• Mensen die hen (of anderen) nadoen (nee, juits niet, ben ik dol op)
• Idealistisch (???)

Mogelijke problemen en oplossingen voor het sterrenbeeld Waterman

Probleem: Je buitengesloten voelen.
Oplossing: Probeer je menselijkheid te uiten door mensen te aanvaarden zoals ze zijn en niet teveel op hun tekortkomingen te letten.
Probleem: Je lijkt altijd de boot te missen wat liefde betreft.
Oplossing: Probeer eens niet zo extreem voorzichtig te zijn met je emoties, want je zult merken dat dit je beperkt en je hierdoor niet kunt zijn wie je eigenlijk wilt zijn.
Probleem: Je lijkt altijd betere baantjes of promoties op het werk te missen.
Oplossing: Leer om je positieve eigenschappen in te zetten bij team- en groepswerk, want door de einzelgänger uit te hangen zul je niet veel bereiken (te laat ?).
Probleem: Je lijkt ongebruikelijk snel en vaak ziek te worden (niet waar ? laatste keer was januari 2016 en daarvoor jaren niet en daarna ook niet meer).
Oplossing: Als je de emoties die diep in je borrelen onderdrukt, kan dit zich uiten in fysieke aandoeningen. Probeer je gevoelens te uiten, maar doe het met tact.

1 comment:

Anonymous said...

Dr.Agbazara is a great man,this doctor help me to bring back my lover
Jenny Williams who broke up with me 2year ago with his powerful spell
casting and today she is back to me so if you need is help contact him on
email: ( agbazara@gmail.com ) or call/WhatsApp +2348104102662. And
get your relationship problem solve like me