Sunday, February 28, 2010

Rainday...so used to laughing at the things in my heart

Kijk, minister, laten wij thans onze lunch te werk analyseren. Dan haal ik zelf een groentesoep in de kantine, die de naam groentesoep niet waardig is ! Wat zit daar voor zoute mikmak van het ingeblikte jaar 2007 in de soep ? Het is 2010, ja ? Laat die soepgroente er dan liever helemaal uit ! Dat vind ik namelijk wel lekker, kippesoep of vermicelli soep. Hoe komt dat nu, allemaal, minister ? Door unilever en knorr met hun smakeloze vieze neerlandse kost. Wat verplicht zou moeten worden in nederland is de italiaanse en thaise en eventueel wat franse eetcultuur. Unilever en knorr moeten verboden worden. Dan komt alles prima in orde, minister. Dan komt de stemming er goed in. Gejuich alom als er weer verfijnde spijzen met liefde bereid worden voorgezet. Of als wij zelf de tijd krijgen om deze eenvoudige doch smakelijke eerlijke natuurlijke maaltijd toe te bereiden. Daar is dit land de erwtensoep in gedraaid, minister.

Gebonden soep. Bindend leiderschap. Ziet u eens minister, daar zit m de crux, helemaal geen leider of leiderschap nodig hebben. Met handen en voeten gebonden aan abstracte lulkoek en kutsmoezen. Wat zei de cda-stemmende nicht tegen ons: we hebben allemaal controle nodig, bijvoorbeeld dat ik niet teveel of te vet eet. Nee, mijn slechtste, dan zit je daar met je dikke pens mij gelovige kletskoek te verkopen, ik heb geen controle of een leider nodig en wil niet met stumperig aangeleerd overwicht veinzen geregeerd worden. Bindend lijderschap. Geen lijden nodig hebben, en al helemaal geen medelijden, we regelen de zaken zelf. Als er nou niemand ging stemmen, wij geloven niet in autoriteit, een gemeenteraad, een regering, leiderschap, lijderschap, god of godin.

Raar idee, dat als je filmt, dat je dan altijd de geschiedenis filmt, zelfs als je een science fiction film maakt. Wat had ik graag die vaardigheid gehad/ontwikkeld in plaats van vieze groentesoep op mijn werk te eten. Bah, nu moet ik wel een cola gaan halen vanwege misselijkheid en de vieze zoute doodse smaak.

Zwaarmoedig. Zwartgallig. Zwarthemd. Zwarte Piet. Op zwart zaad zitten. De zwarte dood. Het ziet overal zwart van de mensen en laat me dat nou erg slecht uitkomen. Zwartkijker. Zwarte lijst. Het licht niet meer in het water kunnen zien. Zwaar op de hand. Het verrekte somber inzien. Dat komt niet meer goed. Alles gaat fout. Die rottende dood zit me op de hielen. Het pijnlijke einde is nabij. Er geen gat meer inzien. Pfff, alsof er ook maar iets zin heeft in het leven. Was de mensheid er maar niet. Ziekte. Ellende. Pijn. Al die rottige mensen met hun zieke en gekke gedoe. Teleurgesteld. Geen enkele verwachting meer. Regen. Lawaai. Tering herrie. Somber. Troosteloos. Verlaten. Grieperig en tranerig. Verrotte triest, dit alles. Geef mijn portie maar aan fikkie. Ik heb het allemaal zo gehad. Ze zoeken het maar uit. Bekijk het. Al dat zieke trieste nieuws. Wil het niet meer lezen. Wil het niet meer horen. Al die malle politici die zomaar vrij op de straat rondlopen en mij folders in de hand drukken met goedkope reclamepraatjes. Een Australische vrouw heeft twee van haar kinderen gedood om wraak op haar ex-man te nemen. Een rechter in de oostelijke stad Brisbane heeft de 42-jarige veroordeeld tot levenslang, berichtten Australische media woensdag. Wat hield ik van mijn baby. Het gerechtshof in Den Haag heeft de ouders van de baby Talysa, die als gevolg van mishandeling overleed, in hoger beroep tot hogere celstraffen veroordeeld. De 30-jarige vader kreeg acht jaar celstraf, de moeder (26) moet zeven jaar zitten. Het meisje overleed op 4 december 2007 in Rotterdam toen ze ongeveer een maand oud was. De baby liep tijdens mishandelingen onder meer blauwe ogen, een bloedneus, hersenkneuzingen en een schedelbreuk op. Was ik maar op mijn 20ste gesneuveld, dan had ik dit nooit gelezen.



Wednesday, February 24, 2010

Keihart

We gaan aardbevingen keihard aanpakken. We nemen keiharde maatregelen tegen sneeuw. Dat woordje "keihard", wat maar te pas en te onpas gebruikt wordt, heeft volgens ons een sexuele connotatie.

Wat zei onze xvriendin verbaasd na een relatie van 10 jaar: "wat gebeurt er nou ?" toen de piemal enigszins slap werd, terwijl deze zich toch heus in de vagin bevond. Een andere vriendin daarentegen kwam dan weer  klaar als wij met onze zachte piemal op haar clitoris bewogen....zo ziet u maar weer...alles komt goed. Eind goed, al goed.

Het grootste risico in het leven

blijft toch een banaan in je tas. Vraag me af waarom ik dat blijf doen...

Dit gaat dus helemaal nergens over



De onnozelheid, de banaliteit, de leeghijd, de ijdelheid van alles.

Da's toch logies, dat je de binnenbaan neemt met sschaatsen, je wil toch zo snel mogelijk bij het einde zijn ? Ik zou altijd de binnenbaan nemen ! Ik zou er nooit aan beginnen !

De onnozelheid van het onderstaande op www.nu.nl, ook hoe het geschreven is, dat "illustreert" hieronder, alsof het ergens over gaat, weet ik ook meteen weer waarom ik nooit naar musicals ga, alsof ik die directrice hoor praten:

Danny de Munk nachtenlang aan het huilen
Uitgegeven: 24 februari 2010 10:09
Laatst gewijzigd: 24 februari 2010 10:09

AMSTERDAM - Danny de Munk dankt een groot deel van zijn roem aan zijn musicalrollen, maar die hadden ook een keerzijde. "Door musical voelde ik me niet langer mezelf, terwijl ik dat wel wilde."

© ANP"De afgelopen twee jaar zijn zwarte bladzijdes uit mijn leven", zo zegt de ras-Amsterdammer in een interview met De Telegraaf.

"Nachtenlang heb ik huilend in mijn bed gelegen", illustreert De Munk. "Ik wist niet wat ik moest doen om mezelf weer vrolijk en blij te voelen."

Musicals

De 40-jarige kreeg begin jaren negentig een rol in de 'Les Misérables'. Dat betekende het begin van De Munks musicalcarrière. Hij speelde vervolgens in een groot aantal Nederlandse producties, zoals 'Elisabeth', 'Titanic', 'The Lion King' en 'Ciske de Rat'.

Tijdens die laatste rol kwam het besef. "Tijdens de musical Ciske besefte ik hoever ik bij mezelf vandaan was geraakt. Ik speelde niet Ciske, ik bén Ciske. Nog steeds. Ik ben een boefje met een Amsterdams accent."

Dat accent liet De Munk vaak achterwege om meer musicalrollen in de wacht te kunnen slepen. "Dat was eigenlijk niet zoals ik echt ben."


Afstand

De 40-jarige Amsterdammer neemt de komende tijd afstand van het musicalwereldje. Hij gaat zich concentreren op zijn zangcarrière. "Ik kom met een nieuw Nederlandstalig album, 'Dit Is Mijn Leven'. Die titel zegt alles, want daarop is te horen hoe Danny is."

Musicals schrijft hij nog niet af en De Munk is niet verbitterd over die wereld. "Zonder al die gouden jaren in de musical was ik denk ik ook nooit gekomen waar ik nu ben."

"Alleen al daarom ben ik dankbaar voor al die prachtige kansen die ik heb gehad en neem ik de worsteling van de afgelopen jaren op de koop toe."




.
.
.

Zou graag M. Oude Groot Beeverborg als naam willen hebben.

.
.
.
.
.
.




http://www.youtube.com/watch?v=p_2_EJogf2A


'I have here a cask of most magical wine
A vintage that blessed every ship in the line
It's wrung from the blood of the sailors who died
Young white bodies adrift in the tide'

He dreamed of the ship on the sea
It would carry his father and he
To a place they could never be found
To a place far away from this town
A Newcastle ship without coals
They would sail to the island of souls


Dat woordje "vintage" moest ik in het woordenboek opzoeken, 20 jaar geleden.

Die "nieuwe" cd van sting, if on a winter's night, daar staan maar twee echt goede liedjes op, de eerste twee ! Sodemieters. Die hele John Dowland cd was wel mooi. Nader tot u ? Verder van mij.

Alle goeden gaan jong.

Monday, February 22, 2010

Our driver is called Turnaround Ted

Turn around, Ted ! You're supposed to turn around, you schmuck, turn around, here !

Don't turn around all the time, while you're driving, Ted ! Jesus Christ, don't turn around while driving, for chrissake !

Saturday, February 20, 2010

IK PIK

Laten wij ons nader verklaren. Mijn australische oma zei vroeger, toen ik een jaar of 13 was, wel eens tegen mij: "En nou opruimen, PIK !" Daarmee gaf ze uiting aan het feit dat ze vol zat van penisnijd. En streven of sterven naar een klinisch opgeruimd en schoon huis. Stellen wij nu vast, hoewel wij dat toen ook al enigszins constateerden.


Voor zover u een boodschap heeft, wint u aan kracht door minder scheldwoorden en krachttermen te gebruiken. Scheldwoorden worden gebruikt door machtelozen.

IK PIK betekent ook "ik steel". Hopelijk de goede dingen des levens.

Laat angst en haat nooit meer regeren. Dass nie wieder. Wie ist dass denn nun wieder moglich ? Wie ist dass denn nun wieder moglich ?, zei de duitse leraar, het fatje met zijn ringbaardje, toen de video niet werkte op school. Hij keek erbij alsof hij elk moment in huilen uit kon barsten. Dat herhaal ik voor mezelf ook wel eens: wie ist dass denn nun wieder moglich ?

Kan niet samenleven met de leugen en de waarheid verdraaien. En het is eigenlijk nog erger, het besef van de leugen is weg...

Nee, ik kan geen sorry zeggen dat ik 1 jaar jou het leven onmogelijk maak ! Dat ik je meer dan 1 jaar niet kan laten leven ! Niet je je gang kan laten gaan ! Dat ik depressief raak van de verlatingsangst ! Dat ik dat meteen op jou afreageer met gegil, verwijten en onredelijke leugens ! En dat komt ook door jouw onverschilligheid en kloterigheid ! Allemaal jouw schuld !

Wij raken daar ook somber en onverschillig van en derhalve moet er gescheiden worden. Dat beschouwen wij niet als falen, maar als een noodzakelijk gevolg van omstandigheden.

Alsof er gelijk bestaat in kwesties van gevoel. Het heelal is onverschillig. And so are we. Alsof er waarheid bestaat (in kwesties van gevoel)...voorbij de schuld...oplossingsgericht, constructief en positief de afgrond, het donker, de leegte, het licht, de lente in...alles niet zo serieus nemen. Gewoon de dingen wat luchtiger opvatten.

Thursday, February 18, 2010

Samen in een bedonderd land

.


"Leugens, leugens, leugens," aldus maxie verhagen te D.H.




.

Wednesday, February 17, 2010

Wij streven de klinische perfectie van de dood na en zijn daarom gezegend met een formidabel gebrek aan humor en creativiteit

Goh, wat is de wereld zonder mensen mooi, zo verstild, zo rustig, zo prachtig vervreemdend....dat is perfectie...





Britse denktank pleit voor 21-urige werkweek

Uitgegeven:
13 februari 2010 18:01

Laatst gewijzigd:
14 februari 2010 14:19


AMSTERDAM - De werkweek zou ingekort moeten worden naar 21 uur per week. Dat zou bijdragen aan het herstel van de economie en de kwaliteit van leven meldt de BBC zaterdag.

The New Economics Foundation concludeert in een rapport dat de reductie van het aantal werkuren per week landelijke werkloosheid en overwerk doen afnemen. Volgens de denktank werken mensen nu veel meer dan dertig jaar geleden.

Volgens een onderzoeker van de stichting leven mensen tegenwoordig om te werken. Bovendien wordt er meer geconsumeerd omdat men meer te besteden heeft, waardoor wereldwijd natuurlijke bronnen opraken.

Productiviteit

Tot slot concludeert het rapport dat mensen met een kortere werkweek naar verwachting ook beter zullen presteren op de werkvloer, omdat er minder stress heerst.









Wat krijg ik een grafstemming van verkeerde humor

u remind me of this puzzler:
You're walking in the woods on a fine spring day, when you come across a pond. In the middle of the pond, there are two people, a lawyer, and a politician, both clearly in deep trouble -- flailing about, splashing madly, and they keep going under, staying down longer each time. Clearly, they're drowning -- but u can save only 1 of them!
U face a terrible moral crisis!
WHAT do you do? Do you continue on your walk? Or go home for lunch and a nap?

Sunday, February 7, 2010

Pluralis majestatis verschrijveris

.
.
Wij hebben een nieuw leven ontdekt ! Een nieuwe manier van leven en denken ! Wij spreken niet langer namens onszelf, maar namens de bevolking van nederland, de wereldbevolking, namens de konijnen, de eenden, de vossen en de wolven, de zwarten, de witten, de mooien, de lelijken, de goeden en de slechten. Wij zijn geen ik, wij zijn wij. Jij bent wij. Bij deze holistische weergave van "wij" is een vorm van ironie en afstand bewaren ons niet vreemd.

Wij moeten dan zachtjes lachen omdat wij plechtstatig bedenken dat we heerlijk in de blote kont in de slaapkamer van mademoiselle Donker staan en in haar kast in haar sieradenkistje snuffelen met het oogmerk om parels te ontvreemden, althans deze te verdonkeremanen, dan wel die platinum armband wederrechtelijk te verkrijgen.
Wat moeten wij in vredesnaam met sieraden ? Nooit heeft een ring onze vinger ontsierd. Mannen met ringen zoals arnold schwarzenegger en alex rinnooy kan zijn bij voorbaat verdacht. En toch staan sieraden birgit aardig. Wij willen graag Birgit danken dat wij dankzij een roze bril zaken anders zien. Wij feliciteren haar van harte als eerste met haar 46ste levensjaar...over een week.
Maar wij blijven het vreemd vinden, "sieraden", zo'n ventje met een collectie horloges, hoe diep kun je zinken in je sterfelijkheid en ijdelheid. And some stranger will lower us down.

"Heeft het u iets concreets opgeleverd, in de "wij" vorm te denken ?"

"Wij bedachten ceteris paribus mutatis mutandis het verhaal van de schilder met teveel talent die huiverde vanwege het tragische lot van de geniale Vincent van Gogh, in armoe gestorven. Zelfs Willem Frederik Hermans vond zijn eigen schrijven maar magertjes vergeleken met het schilderwerk van Van Gogh. Met tegenzin nam deze schilder daarom het portretschilderen op zich voor die aandoenlijke rijken van middelen, armen van geest, met hun ijdelheid.
Helaas kon de schilder het niet laten om telkens de dood in de ogen te tekenen en het prachtige portret iets heel naars mee te geven, waardoor elke kijker zich terecht walgend van de geportretteerde afkeerde. Wim Kok, Rijkman Groenink, JP Balkenende, Camiel Eurlings, Advocaten, Economen en andere omhoog gevallen apen. Selffulfilling prophecy, hoe zeg je dat in goed nederlands ? Maar van dat thema valt een goed en mooi verhaal te maken. Wij doen dat niet meer. Wij passen. Ons niet gezien. Wij kijken wel link uit. Wij hebben het genoeg over onszelf gehad."

"Ja, maar het "wij" denken heeft dus nog geen meerwaarde opgeleverd ?"

"Wij werden ooit stoer genoemd door een knappe dame en dit, nu, strekt ons tot eer. In onze stoerheid hebben wij een gewatteerde peniskoker bedacht tegen nadruppelen, wat onvermijdelijk gebeurt bij het bereiken van de 40jarige leeftijd. "

"Heeft u nog kond te doen van een andere bijzondere ontdekking ?"

"Wij kunnen terugkoppelen dat de stoelkussens in de skiliften in het skigebied rond lech en st anton tegenwoordig verwarmd zijn ! Een vorstelijk stel verwarmde billen, net zoals beatrix."

"Heeft u een mededeling voor het Nederlandse volk ?"

"Wij memoren graag die Argentijnse film waarin twee mannen praten en één man het volgende beweert over een vrouw met een snor: vrouwen met een snor hebben een gulzige vagina, een volle vulva die jouw piemal gretig opslokt. In dezelfde film had de kunstenaar van zijn deur een reusachtige vagina gemaakt waardoor hij telkens naar binnen en buiten liep."

"Wat is er nou vies aan vrouwen met macht ?"

"Wij gaan er zomaar vanuit dat de baas willen spelen leidt tot waanzin, tot het praten en denken in de "wij" vorm...dit kan zelfs op korte termijn schadelijk werken voor de geestelijke gezondheid van eenieder...het je "de koningin" wanen, het vermoeden hebben "in controle te zijn", het "perfectionisme" en dat komt al met al onsmakelijk over. Wij zijn van oordeel dat orde een waan is. Er is in het leven slechts één realiteit: chaos. Mensen ontkennen en worden soms gek. Wij wensen geen malle praatjes aan te horen."

"Heeft u nog een filosofie, psychologisch weetje of bespiegelingen waaraan wij ons kunnen laven ?"

"Ruzies in gezinnen of op het werk vervullen u misschien met immense treurigheid. Wij kunnen thans in elke confrontatie met collectieve hysterie het komische zien. Onder een gezelschap van halve en hele intellectuelen verbazen dergelijke ruzies u mogelijk en krijgt u de somberste verwachtingen over het lot van de mensheid door al dat gekibbel, de polarisatie, de nerveuze oorlog. Pas later zult u merken dat het menselijk tekort vooral een humoristisch fenomeen is. Nagenoeg alle verhaalkunst is er om het te bewijzen.

Schopenhauer had toch werkelijk groot gelijk toen hij ijdelheid 'van alle menselijke neigingen de meest onverwoestbare, de actiefste en de stompzinnigste' noemde.

Of neem het volgende verhaal: een man of vrouw op zoek naar een vader. Het gaat hier om een oermythe; de behoefte aan een vader is immers de bron van elke godsdienst en iedere ideologie.

Het verblijf in eigenlijk ieder groepsverband is voor ons heel moeilijk te verdragen.

Wij constateren dat sombere mensen te vaak met de "waarom vraag" tobben. Depresssieve mensen zijn teveel met zingeving bezig. Leef toch meer als een kind of als een dier...het leven is er nou eenmaal. Als het leven geen zin heeft, dan maakt het sodemieters maar zin !

Alles niet zo serieus nemen. Gewoon de dingen wat luchtiger opvatten."





We've been through the desert on a horse with no name,
It felt good to be out of the rain.
In the desert you can remember your name,
'Cause there ain't no one for to give you no pain.


http://www.youtube.com/watch?v=xOlieZfPHwM


year of the cat

http://www.youtube.com/watch?v=vqmdG2iNaxE&feature=related


crush

http://www.youtube.com/watch?v=uA1Vv_2cHYc&feature=related