Wednesday, May 9, 2018

Mano Verlichter ? Verdichter ?

ROT OP. Dit is MIJN flexplek.


O, het is nog erger dan gedacht. Trump speelt het niet, hij is echt zo dom 👻💀. Het is nu 20.00 uur in Washington en hij weet totaal niet meer wat hij dacht of deed om 19.00, 18.00 en 17.00 uur. En hoe verder terug in de tijd des te minder weet hij en he has not got a clue what he did or thought at 19.00 Pm. He has to look at his tweets, he does not remember writing them but is very satisfied with what he wrote, it's his only memory !


Liegen mag niet !


Ruttekutte oudhollandse luchten

Ruttekutte2 openhartig over liefde en kinderwens




Ruttekutte3 anything is better than lies and deceit




Kajsa Ollongren feliciteert Mark Rutte met nummer 3#metoo




kajsa

greet








Bil Gat




Kreeg nu mee hoe internet en google ontstaan zijn, het is de mannen ook een raadsel, maar dan doen ze gespeeld nonchalant naar de vrouwen: "zo, dat hebben we toch maar weer mooi gefikst."



Neelix muziek, mooi, iets te dramatisch : 
Im holding on, i wont let go Without a hand, a hand to hold A love that's lost, wont turn to gold

We set a sail, our hopes and dreams A journey on, an endless sea Your hand In mine, were sailing on and on Never let the flame burn out, our love is gonna be alright now Deeper and deeper, the beating of heart Never let the sun go down, our love is gonna turn the world round Closer and closer, the mending of scars Relight the stars Im calling out, across the shore Through tears and time, an open door The pages turn, just like before Never let the flame burn out, our love is gonna be alright now Deeper and deeper, the beating of heart Never let the sun go down, our love is gonna turn the world round Closer and closer, the mending of scars Relight the stars A secret world, an unknown place The sacrifices that we made, will always remain Never let the flame burn out, our love is gonna be alright now Deeper and deeper, the beating of heart Never let the sun go down, our love is gonna turn the world round
Closer and closer, the mending of scars Never let the flame burn out, our love is gonna be alright now Deeper and deeper, the beating of heart Never let the sun go down, our love is gonna turn the world round Closer and closer, the mending of scars Relight the stars Relight the stars Relight the stars

Kras op kinderziel door K3
door Arianne Mantel Eindhoven Droomplaatsen – vooraan bij het podium – had ze geboekt, oma Marian van der Wal voor haar 5-jarige kleindochter Juul. Om twee uur begon de nieuwe show van K3 afgelopen zaterdag in Eindhoven. Dertig minuten later stonden oma en kleinkind weer buiten, dik honderd euro armer (108 euro voor de kaartjes plus reiskosten) en een trauma rijker.
Want de Mottige Mot – een groot monster dat vlinders bevriest en zichzelf gruwelijk noemt – zorgt ervoor dat de peutertjes en kleutertjes in de concertzaal spontaan in huilen uitbarsten. Tientallen ouders verlieten de show voortijdig met een bang en snotterend kind. „In het belang van het kind zou ik willen waarschuwen om niet naar deze show te gaan”, zegt oma Marian van der Wal van Juul. „Dit is de flop van K3.”
Het had allemaal zo leuk moeten worden, de mooiste dag na maanden verheugen op het concert. „Juul kent alle liedjes van K3. Op de heenweg in de trein was ze uitbundig aan het zingen; op de terugweg had ik een hoopje kind in mijn handen dat snikkend schokte in haar slaap”, vertelt Van der Wal die zelf nog geheel van streek op bed ligt.

Jurkjes

Drie K3-jurkjes had Juul mee naar het concert. Haar oma: „Om zich te verkleden tijdens de show. Ze had er zo’n zin in! Toen de meidengroep begon met zingen, was Juul nog blij. Maar het monster van volgens mij wel 10 bij 6 meter kwam op het podium en Juul schrok enorm. Het monster had een heel nare stem en zei niet van die stomme liedjes van K3 te houden. Na elk liedje kwam het monster weer terug en doken de kinderen onder de banken. Bij de eerste keer was Juul al begonnen met huilen. Na de vierde keer ben ik weggegaan met mijn kleindochter.”
Eenmaal thuis wilde Juul niet eten en begon ze telkens weer over het gruwelijk enge monster. Slapen lukt nauwelijks. De afgelopen nachten wilde de kleuter uit angst bij papa en mama in bed. Oma Marian: „Vroeger was K3 zoet en leuk. Nu is K3 traumatiserend. Ik zit nog met een knoop in mijn maag over wat ik mijn kleinkind heb aangedaan.” Marian is niet de enige. Ilse Wasser en haar man eisen zelfs hun geld terug, omdat hun 3-jarige dochtertje Pippa zo bang was.
Jongste fans verlaten show in tranen
Volgens psycholoog Huub Buijssen kunnen ouders beter hun kinderen geruststellen dan weglopen tijdens de show. „Kinderen spiegelen zich enorm aan ouders. Als ouders paniekerig reageren, doen kinderen dat ook. Dat is niet de juiste aanpak. Huilen zegt niet meteen dat je moet stoppen met kijken naar de show. Zeg dat het kind niet bang hoeft te zijn. In sprookjes gebeuren ook gruwelijke dingen; roodkapje wordt door een wolf opgegeten. Maar je leert je kind dan dat het een verhaaltje is dat niet echt is. Zo kan het ook bij deze show.”

Spiegelen

De concerten van K3 in Nederland lopen nog tot en met november. In België viel de nieuwste K3 voorstelling ook al niet bij iedereen in goede aarde en werd het spektakel voortijdig verlaten. Volgens de woordvoerder van Studio 100 wordt de show van K3 gemaakt voor een breed familiepubliek. „We waken erover dat K3 zelf niet bang is voor de mottige motten. Ze strijden heldhaftig en hopen dat fans zich daaraan kunnen spiegelen.”


Camu, aaaaah look at all the lonely people

Even een uittreksel van de bundel "Tien jaar Nederland".

September 1997, Mulder

Kamps Tukkers heeft iets weg van Turks. Prachtige klanken. Alles was behoorlijk te verstaan ook. Kamp (vvd) heeft zich in de ruim veertig jaar dat hij hier is behoorlijk in de Nederlandse samenleving geïntegreerd. Mag blijven.
Toen kwam de harde nota van Kamp uit 2007. Kamp: "We moetn mijns inshiens 'n deuhdelijk signaal afgeem dat illeghael feblijf in Nhederland niet toegsthaa wot. Buhgemeestrs wordn verpflicht daaraan mee te werkn."
Kamp, het spijt me: je moet eruit.



Maart 1997, Campert

Het college van bestuur van de Universiteit van Utrecht heeft zichzelf een salarisverhoging van 20 tot 35 procent toegekend, lees ik ik in de Volkskrant. Het zou gaan om bedragen van 36.000 tot 64.000 gulden. De universiteitsraad vindt dit wat cru en vraagt om opheldering. De bestuurders willen die niet geven. Zoals alle mensen die niet het achterste van hun tong willen laten zien, hebben ze een woordvoerder. Die zegt: "wij praten nooit over de situatie van individuele personeelsleden." Een nobel principe, maar toch wat minder hoogstaand als het over jezelf gaat en over geld dat je uit die democratische pot aan jezelf hebt toebedeeld.
Het college heeft in een eensgezinde zichzelf-over-de-bol-strijkerij de salarisverhoging gegeven wegens "uitstekend functioneren". Misschien zou het beter zijn als dat college wat minder uitstekend functioneerde.

Verschrijver: functioneer je eigenlijk wel als je jezelf zo'n salarisverhoging geeft omdat je zelf vindt dat je uitstekend functioneert. En sinds 1997 is er sprake van een kwadraatscurve op dat gebied. Donder op met je gezanik over jaloezie; dit soort zaken, deze ongelijkheid, dit onbehoorlijke bestuur, dit onbeschofte gedrag ontregelt de samenleving, in ieder geval verschrijver.




December 1997, Campert:

Ben ik een racist ? Ik denk van niet. Wel een vervelend mens soms. Een onderzoek van de Europese Commissie wijst uit dat meer dan een derde van de inwoners van de Europese Unie van zichzelf zegt tamelijk of erg racistisch te zijn.
Nederland zit iets onder het Europees gemiddelde, maar zestig procent vindt dat er voor meer buitenlanders in hun land (Nederland is eigendom) geen plaats is.
Vind ik dat ? Nee.
Toch ga je jezelf wantrouwen. Schrok jij ook niet enigszins toen je las dat er zoveel Polen, Roemenen en Bulgaren naar "ons" land kwamen. Iemand zei tegen me:
"Zou je naast iemand willen wonen die op zijn balkon een schaap slacht ?"
Nee, dat zou ik niet willen. Maar is het racisme ? Dat heeft ermee te maken dat ik niet van bloed houd en niet van religie. Christus aan het kruis genageld vind ik ook geen geweldige.
Verschrijve:
De wereld van de zzielen zwerft over aarde.



Januari 2002, Mulder:

Balkenende wil de maatschappij opheffen want de aanpassing is niet goed. Buitenlanders moeten zich aanpassen aan de Nederlandse normen en waarden. Allochtonen, voor u een kleine greep uit "onze" normen en waarden:

"Licht de staat op. Laat het onderwijs zakken. Rij als een piraat op de Nederlandse wegen. Spendeer miljarden belastinggeld aan een overbodig gevechtsvliegtuig om Amerika te vriend te houden. Volg vriend Amerika blind en bombardeer vreemde landen plat. Trap de gezondheidszorg naar beneden. Geloof in hierarchie, christus, de bijbel. Vermoord je soldaten en onschuldige burgers in verre landen. Stop in de doofpot wat je kan. Laat schrijnend onrecht in stand. Hou de tunnelvisie overeind. Vermoord alle Nederlandse varkens, koeien en kippen (als dat financieel gunstiger is). Verzilver je toppositie als topaap op onbeschofte en onbeschaamde wijze. Koop een dolk als je je aansluit bij het cda of een andere politieke partij of als je een relatie begint.

Dat is ongeveer de norm.



December 2002, Mulder, proportioneel geweld:

Politiewoordvoerder P. Boomsma van Groningen zei dat het Sudanese gezin door drie overvalbusjes met "proportioneel geweld" uit het huis was gehaald.
Gebroken polsen, kapotte oren, ontwrichte schouders, kneuzingen, doodsangst bij de kinderen (8, 5 en 3) en de ouders.
Acceptabel leed. Het is namelijk veroorzaakt door proportioneel geweld, uitermate geschikt voor een razzia op vijf onschuldige mensen.
Democratisch geweld. Rechtvaardig geweld. Proportioneel geweld. Klinkt sympathiek. Zou het wel geweld zijn ?
Ambtelijk geweld is misschien de beste uitdrukking. De term doet op zijn ergst aan verzekeringspolissen en blikschade denken.
"Eens even kijken op Ambtelijk geweld formulier G2...handtekening van de burgemeester, klopt...gezin als opgejaagde dieren ineengedoken in hoek van de kamer, okidoki...Slepen."

De overvalbusjes denken verder niet na. Het onbeschrijflijk lot van die mensen interesseert ze niet. Het komt niet bij meneer de agent op om over deze aanhouding een eigen mening te hebben. Bevel is bevel. Het begrip burgerlijke ongehoorzaamheid stopt hij bij het plegen van zo'n proportioneel ingeburgerd akkevietje liever in de doofpot.

Het Sudanese gezin mocht in januari naar Ter Apel om met nieuw bewijsmateriaal asiel aan te vragen. De gemeente Groningen kon zo lang niet wachten. (De Martinitoren helde over, vele autochtonen stierven aan een geheimzinnige ziekte...overigens is het bovenstaande en ernstiger zeker duizendmaal voorgekomen tussen 1998-2007).

Onschuldige mensen uit hun huis halen. Burgemeester Wallage in de volkskrant: "we passen de regels toe zoals ze zijn".

Het bloed vliegt me naar het hoofd/de keel, bij het lezen van die zin.


Februari 2004, Mulder

Jan Peter, hij interesseert zich als consequente christen ook niet voor het lot van gezinnen die door politie uit hun huizen worden gehaald in opdracht van Verdonk. Tweederde van de bevolking wil niet meer angst aanjagen, oppaken, opsluiten, vernederen, uitzetten, de verontwaardiging is honderdtachtig graden gedraaid, man.


Maart 2000, Campert

Wat schreef J.H. Leopold ?

O de verzuchting om mijn medemenschen
die altijd weer met stumperig aangeleerd
overwichtveinzen moeten geregeerd
en zulks ook zelf het liefste wenschen.

No comments: