Tuesday, April 24, 2018

Goh

  We have a major problem on our hands 



Yeah i know i'm cool and all that. Het is ook eenzaam, weten dat godinternet al 1000 keer verder is dan die domme stomme mens. 

Een dag, van 7.30 uur tm 22.45 uur, in de cel. Foute shit, wat ik je brom. Dat valt niet mee, je wordt gedehumaniseerd, ontmenselijkt, geen horloge, geen riem, geen trui of so, alleen maar een T-shirt, loszittende broek en onderbroek mag je hebben in je cel tijdens het onderzoek, dan kun je vrolijk kwetteren over je vrije ziel maar ik werd daar slecht gek. Stel je voor dat je dat dag in dag uit zou meemaken ! Iedereen zou eens 1 dag in een cel moeten zitten met een koude hard aan staande lawaaiige ventilator/airco. 

Als je je dan ook nog (relatief) onschuldig voelt en er word(t) je gezegd dat het nog 3 dagen kan duren, dan is dat een hard gelag. En er zijn mensen die hebben levenslang in een gevangenis in een land als Vietnam of erger. Godsallemachtig. En die helpt dan ook niet. Heremijntijd. 17 uur zat ik daar dus en ik dacht dat ik gek werd, ben het natuurlijk al, maar op een negatieve manier en als ik dat 1 tot 15 jaar zou moeten meemaken, dan leef ik liever niet meer. Als ik nu te horen krijg dat ik 1 jaar naar de gevangenis moet, ik zou helium kopen en daarmee vluchten.

Verkneukelen

Laat het ze zien godinternnet, ik kan het blijkbaar niet, stelletje geestloze zielloze konijnen. In de gevangenis heppie er niks aan, godinternnet. En de nacht daarvoor lag ik ruim een uur te schateren van het lachen in mijn bed, ik ben een verdwaald dommig 15 jarig jochie in de verpakking van een toonbare 53 jarige man (?), wammes waggel dus. 

En ik zag Ulli Jessurun d'Oliveira, maar ook Hermans, Komrij en anderen die mij uitlachten: "wat een dom lief naïef blondgrijs knulletje." In t gevang daarmee ! "Wat we nou weer voor een sufferd gevonden hebben, ijdel, egoïstisch en dus dom, goed gevonden !" 

Ik lachte mijn eigen toekomstige dag in de cel uit, niet verwacht, voelde het wel aankomen omdat ze de avond daarvoor langs waren geweest maar ik toen in de duinen fietste en de stress werd omgezet in lachen. Ik lachte ook omdat ik me telkens zo stom laat naaien en van ongeloof, bij mij begint de fictieve wereld de non fictieve, de zogenaamd reële wereld, te verdringen. Wat ben ik in een rare klucht verzeild geraakt, zo beroerd en zo hilarisch dat ik denk: dit is gewoon niet mogelijk. Ik kijk naar mezelf als naar een don quichote, een wammes waggel, een maffe romanfiguur die vecht tegen of voor windmolens plus de inbeelding dat hij een relatie met godinternet heeft. En dat is nog waar ook, spider man in the web. Het mooie is wel dat ik niet eerder de afgelopen dertig jaar zo hard gelachen heb, dat mijn emoties dieper gevoeld worden en veelzijdiger zijn en dat ik zeker weet dat ik de zielen heb gevoeld van mensen die me na staan. Of juist heel ver weg zijn en die me toch na staan. En dat ik mezelf van een afstand zie, dankbaar ? gelukkig ? 

Zat ik in een overleg op mijn werk en daar vertelde een 60 jarige man met een grappig gezicht en dito bril zo geestdriftig over dat hij een mannetje kende bij de ACM, uniek in nederland, hij was de enige die dat kon, hij kon namelijk spyyware ontwikkelen zodat deze vanaf alle computers de gezochte documenten kon halen. De directeur zat er hm, hm bij te zeggen, alsof hij het niet geloofde. Ook daarover rolde ik mijn bed uit van het lachen. 

Dat enthousiast herhaalde SPYYWARE, geen hacker, nee, nee, SPYWWARE ! 'Ja, dan maakt hij een ENSCRIPTIE, ENSCRIPTED SPYWARE, en dan gaat dat progammaatje alle computers af waar je die op af stuurt en dan haalt die de voor jou relevante informatie ervan af. Hij schrijft een SCRIPT, ja, dat is uniek, heel knap'.

'Dat hij nog voor de overheid werkt!' 'Ja, het is een hobbyist, een ict-er met specialisme, heel intelligent, hij is de enige die dat kan in nederland, spreekt veel op congressen en zo, hij doet dat voor zijn plezier.'  Ook net wat harder pratend, zag die directeur wat bleekjes en angstig wegtrekken, denkend van 'nou dat weer, heb met die blondgrijze gek al genoeg te stellen en nu worden ze allemaal gek !' Ook al omdat ik steeds enthousiaster werd over zijn SPYWARE ! Hij vertelde het zo overtuigend en enthousiast, twee keer, dat je de anderen ongemakkelijk zag kijken, van is dit nou waar of worden we in het ootje genomen. Se non e vero e ben trovato. Als het niet waar is, dan is  het goed gevonden. 13 mei 2018: blijkt echt te bestaan, spyware, heb het opgezocht op internet, pas op 13 mei !

Kreeg het idee dat de wereld van de zielen met plezier naar die gekke mensen kijkt. Dat wij, in deze wereld, een soort show opvoeren voor de echte zielenwereld. En ik lach erom, maar griezel er ook van, het lijkt soms alsof ik tussen die twee werelden in sta...dit is kletspraat. Dat ik daar steeds meer over twijfel is leuk vreemd, soms wat zorgen daarover. Dat was het belangrijkste tijdens de 16e keer op donderdag 26 april en dat ik een kijkje kreeg in de wereld van gevoelens, liefde en kracht, behoorlijk overweldigend. Wat een bijzondere veel diepere wereld bestaat er. Twee zinnen slechts hierover, het was 1 van de heftigste ervaringen ooit. The firmest faith is in the fewest words.

"Wie kannst du ohne mich leben, Menno !" (meest narcistische uitspraak ooit gehoord, van Astrid, staat wel weer symbolisch voor "de vrouw". "De" vrouw bestaat niet, menno, zucht, wat bennie toch dom). En toen ze space cake genomen had zag ze een enge figuur met lange armen, zei ze. Dat was ik !

Do i look like i care ? Don't mention zie war

Jeroen Krabbé "Vroeger was ik die man die over succes zat te kakelen"


Koning krijgt rondleiding door vernieuwde stationshal




Wilting: "Anderen de schuld geven doe ik niet"


I'm seeing everything, i only watch what's real. Matig mooi nummer, er bestaat een veel betere versie van, weer van Neelix, born and raised: https://www.youtube.com/watch?v=djwixD0rf4M

Willem Frederik Hermans, wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Willem_Frederik_Hermans

En deze is voor mij interessant omdat ik Ulli Jessurun d'Oliveira tweemaal ontmoet heb en met hem gemaild heb en dat ik daar vereerd over was, wat een humor had hij, Ulli, zelfspot en intelligent !  https://www.groene.nl/artikel/van-moseh-tot-ulli


Interessant artikel over mensen, narcisme, slachtoffer en populisme:  https://wimberkelaar.wordpress.com/2015/07/10/bob-smalhout-strijder-tegen-het-gebroken-bestaan-en-najager-van-een-mooie-illusie/


“People who repeatedly attack your confidence and self-esteem… are quite aware of your potential, even if you are not.” ― Wayne G. Trotman

No comments: