Wednesday, August 2, 2017

Another summer of love. We're only in it for the money.


Niets wordt er, niets, uit talloos veel miljoenen


Oh, whenna you seeah paretty womanna i say ahrunna ahrunna ahrunna, whenna you see a paretty womanna:


https://www.youtube.com/watch?v=7PcTH7Vcrv0



Sting just follow the rules one two three, well that sure sounds like heaven to me. Three steps to heaven:





Sweet harmony:









david "smoke" narsissi


geriatrisch expert


held in actie


fietst het verhaaltje uit




Ooooooh ohohoh, verschrijver scoort SCHITTEREND in de laatste minuut van de WK finale tegen Duitsland, 4-3, 4-3, 4-3. Verschrijver, VERSCHRIJVER, VERSCHRIJVER, VERSCHRIJVER ! En daar gaat Corne Verschrijver op de flank van de mont ventoux, hij fietst de concurrentie aan stukken. Verschrijver wint op de mont ventoux de tour de france, hij wint de tour de france, hij WINT DE TOUR DE FRANCE, 18 MINUTEN VOORSPRONG !!! En daar gaat hij, verschrijver uit de startblokken, en wat gebeurt er nou, wat gebeurt er nou, hij laat Usain Bolt ter plaatse staan ! De 100 meter in 5 seconden. De honderd meter in 5 seconden. Elke beer is sneller dan Usain Bolt, maar niet sneller dan Corne Verschrijver ! En ook LIEP HIJ VERVOLGENS DE 5 KILOMETER IN 5 MINUTEN !! He has gone where no man has been before. Geen man, geen machine, maar SUPERMENNO ! Wat is hij goed ! WAT IS HIJ GOEHOED ! HIJ IS DE BESTE ! DE BESTE ! DE BESTE ! HIJ IS GEWELDIG ! Wat een dolfijn, om trots op te zijn.  

De heer verschrijver heeft zich verdienstelijk gemaakt door de ontdekking dat er geen big bang was, dat is een kwestie van geloof, hij heeft wetenschappelijk bewezen dat in de oneindige tijd er tal van little en big bangs waren. Het universum en de tijd zijn oneindig, daarmee staat vast dat er geen big bang was, het is niet aantoonbaar waarbinnen dat heelal dan zou uitdijen. "Het was een fascinerende ontdekking," zei hij. Met de huidige stand van de techniek en met voldoende brandstof heeft de mens 80.000 jaar nodig om bij de dichtstbijzijnde ster te komen, 4 lichtjaar verwijderd...zo oneindig groot, het heelal. Corne Verschrijver heeft de zwevende energie neutrale auto uitgevonden en voor het oplossen van de klimaat- en energiecrisis en het buitengewoon ingewikkelde milieuprobleem van buitenaardse drollen in bed heeft hij de nobelprijs in ontvangst mogen nemen. En, en passant, zorgde hij ook nog eventjes voor wereldvrede.





"Eenvoud in leven, zich kleden, wonen, eten zijn tekenen van de hoogste smaak".
"Jaja, je moet dat puntje tussen de aanhalingstekens zetten"
"Wat een antipathiek, naargeestig, negatief personage heb jij daar beschreven, hoe verzin je het !"
"Jaja, waar ik vrolijk van word is dat ik meer verliefd word sinds januari 2017, joepie, dat is nieuw, meestal neemt de verliefdheid af. Misschien komt dat ook door even aan mijn gehuichel te denken en wat ben ik verliefd ! Maar het belangrijkste is mijn geluksgevoel sinds april 2014, ik jubel het uit en zing en fluit het hoogste lied ! "
 "Het probleem bij een slechte relatie is dat mensen zich emotioneel niet meer veilig voelen in die relatie. Ze reageren dan of met terugtrekken, of met agressie. De essentie is dat ze elkaar kwijt zijn, en dat los je niet op met een opgedrongen knuffel, of die nu lichamelijk of chemisch is. Pas als ze zich weer veilig voelen, dan kunnen ze zich openstellen voor elkaars "kijk" en eventuele trauma’s wegwerken."
"Een mens is er niet voor het stoplicht, een stoplicht is er voor de mens. Als er in geen 500 meter een auto te zien is, dan zie ik het stoplicht als een hulpmiddel, anders is het te dwaas voor woorden. Een mens is er niet voor de regels, de regels zijn er voor de mens. Als je alleen maar volgens regels leeft, in je hoofd of op papier, dan ben je een levende dode en een krankzinnige. Volgens mij hebben vrouwen daar meer last van dan mannen, leven volgens (zelf) opgelegde regels en daar star in zijn."
"Neenee"
"I love sleep because it is like a time machine to breakfast."
"Ja, zo is het ook, dat is waar," zei Eline.
Als slapen en eten zo belangrijk zijn, en dat zijn ze, en het 90% van de tijd zeer goed is, maak je dan geen zorgen over de rest. Je moet er zelf iets van maken. Maak er wat van. Maak er wat van. Je ergste vijand ben je zelf. Je beste vriend ben je zelf.







 Vraag me af wie er na het lezen van "magdalena" van maarten t hart nog gelovig kan blijven. Oei, in december/januari 2018 toch teveel gebeurd en na 30 jaar ongeloof geloof ik nu wel dingen, niet de bijbel, maar dat er meer gebeurt dan objectief waarneembaar.
Maarten t hart heeft bijna altijd gelijk:
Een maagdelijke geboorte is overigens in theorie mogelijk. Een eicel kan, ook zonder door een zaadcel bevrucht te zijn, tot deling overgaan, bijvoorbeeld door een zeer plotselinge verandering van de zuurgraad in de baarmoeder, en daarbij zou dan ook nog een verdubbeling van het chromosomenpaar kunnen optreden, want een haploïde mens is niet wel denkbaar. Er zijn berichten over vrouwen die een kind kregen en bij hoog en hij laag volhielden dat ze geen gemeenschap hadden gehad, en misschien dat dat in een enkel geval ook waar is geweest. Maar als er een kind uit een maagd geboren wordt, is dat kind te allen tijde een meisje. Het y-chromosoom wordt door de vader geleverd. Een per ongeluk zelfstandig delende eicel heeft slechts x-chromosomen, dus een maagd kan uitsluitend een boreling voortbrengen van het vrouwelijk geslacht.








Vergeven

In een video van Buzzfeed vertelt ze dat ze begin jaren 90 in contact kwam met een nazi-arts, wiens taak het was de gaskamers in Auschwitz te overzien. Na het gesprek nodigde Kor hem uit om met haar mee te gaan naar Auschwitz om in 1995 daar samen stil te staan bij de vijftigjarige bevrijding van het kamp. Daar vroeg ze dokter Munch een verklaring te ondertekenen waarin hij vertelt wat zich heeft afgespeeld bij de gaskamers van Auschwitz, zodat zoals Kor zelf zegt, ze ontkenners van de Holocaust het document onder hun neus kon duwen. Om hem te bedanken schreef ze hem een brief waarin ze hem vergaf. Na die brief spoorde iemand haar aan om ook dokter Mengele te vergeven. Dat vond Kor een interessant idee. Kor ging naar huis en zocht twintig scheldwoorden op en las die hardop voor tegen de denkbeeldige Mengele, waarna dat ze hem vergaf. “Dat voelde erg goed. Dat ik, het proefkonijntje, deze macht had over dokter Mengele”, zegt ze in het filmpje.


Wat ze zelf het wonderlijkste vond aan haar daden van vergeving is dat ze zelf de macht had om mensen te vergeven. Een macht waarvan ze niet wist dat ze hem had en die haar weer de macht over haar eigen leven teruggaf. Daardoor voelde ze zich echt bevrijd uit Auschwitz. Kor: “We kunnen niet veranderen wat er gebeurd is, maar we kunnen wel veranderen hoe we onszelf ertoe verhouden.”



Mensen met een accent aigu worden nog steeds niet serieus genomen.

'Mensen zonder accent aigu hebben in Nederland nog steeds een streepje voor'
2 oktober 2017 door Niek de Waal en Jos Maalderink
Mensen met een accent aigu: nog steeds worden ze vaak niet serieus genomen. Een van hen vertelde aan ons zijn verhaal.
Rene (niet zijn echte naam) heeft al zijn hele leven last van zijn accent. “Op school werd ik er al mee gepest. Ik werd altijd René genoemd. Als kind is dat verschrikkelijk. Ik riep een keer tegen de hele klas ‘hé, hou daar eens mee op’, maar dat maakte het alleen maar erger. Leraren deden gewoon mee: ook al had ik nog zo hard geleerd, voor mijn repetities kreeg ik meestal een één.”
Niet lang daarna leerde Rene zijn vriendin Gnoë kennen. “Die had een zwaar trema overgehouden aan haar jeugd. Maar toen ze door een raar misverstand in een dierentuin terecht was gekomen had ze besloten zich nooit meer te schamen voor haar accent. Dat vond ik zó inspirerend. Sindsdien gaat het weer oké met me, maar mensen zonder accent aigu hebben in Nederland nog steeds een streepje voor.”
Rene hoopt dat zijn verhaal leidt tot bewustwording. “Ik wil er alles aan doen om te voorkómen dat anderen hetzelfde mee moeten maken als ik. Ik denk namelijk dat dit soort dingen veel vaker vóórkomen dan je denkt.”

No comments: