Sunday, October 11, 2009

Lunatic

De Natuur

Eén van de dingen die ik het liefste doe is wandelen in het bos. Als ik moe ben van al dat gewandel en dat gedoe met die natuur ga ik zitten op het mos om een hapje te eten, want al bij al ben ik zinnens om binnen tien jaar heel dik te worden, zo dik dat ik niet meer bovenop Erica Verdegaal kan liggen zonder haar volledig aan het zicht te onttrekken. Zo knabbelend mijmer ik wat verder weg.

Ik vroeg eens aan Zotte Jef, een inwoner van rusthuis De Kromme Kruk, waar ik geregeld kom om mijn tante Florence te bezoeken: “Jef, weet jij wie Erica Verdegaal is ?” “Dat is die schrijfster in de telegraaf, wishful thinking !” antwoordde hij, “ze legt moeilijke dingen eenvoudig uit, maar toen ik haar artikel gelezen had, zag ik dat mij weer boerekool met worst werd voorgezet. "Sodemieters Eef !", riep ik, "sodemieters Eef ! Alweer boerekool met worst ! Omdat ik vorige week éénmaal heb gezegd dat ik jouw boerekool met worst lekker vond, wil dat nog niet zeggen dat ik nondeju dag in dag uit die varkenskost wil eten !" Daarop liep Eef boos het rusthuis uit en schreeuwde zij dat ik dan zelf maar moest koken. Dat deed mij meteen denken aan mijn grootvader Herman, die opeens een venijnig rood hoofd kreeg toen ik als negenjarige vertelde dat ik de slagroom zonder suiker niet lekker vond van mijn oma. “Sodemieters, ik eet nu al 30 jaar die vieze slagroom zonder suiker, waarom doe jij nooit suiker door de slagroom, Co,” brulde hij. Zo zie je maar.

Je zal inmiddels denken: wat zit die tante Florence van Herman Brusselmans daar in dat rusthuis te doen ? Nou, vooral rusten moet ik eerlijk zeggen. Ze is van het rustige type. Desondanks heeft ze heel wat meegemaakt in haar leven. Al haar kinderen hebben het niet ver geschopt in de maatschappij. Zo is er de tweeling Alex en Mark. Die hebben samen het schlagersduo knabbel Mark en babbel Alex opgericht, dat het wilde gaan maken maar niet verder kwam dan Venlo, waar ze een zaak begonnen in ademverfrissers, die reeds in 1988 failliet ging, waarop ze de politiek ingingen. Je zal het maar meemaken. Als zangers traden ze nog wel op op begrafenissen, waar ze de dienst afsloten met "zo'n goeie hebben wij nog niet gehad," maar dan wel in het Duits.
Verder heeft m’n tante Florence een niet zo’n prettige Tweede Wereldoorlog meegemaakt. Al op de eerste dag werd ze gearresteerd omdat ze met onuitwisbare inkt op haar voorhoofd had geschreven: Vuile Moffen. Dat werd natuurlijk Auschwitz. Als ik haar verhalen moet geloven, was de leute daar ver te zoeken. Iedere dag vroeg op, naar het werk, laat terug naar huis en als eten alleen een kom soep waarin een SS’ert z’n kwakkie had gespoten. “Daar werd ik niet geil van, geloof mij,” zei tante Florence, die voor de rest een nogal hitsig geval is want in rusthuis De Kromme Kruk heeft ze drie minnaars, Frans Verbouwen, Jean-Pierre de Commer en Zotte Jef. Die laatste draagt haar bij voorkeur weg. Iedere keer als hij haar beft steekt hij tegelijk z’n sjarel in haar doos, en “dat kunnen er toch niet veel,” zoals mijn tante Florence mij gisteren nog vertelde. Ik nam afscheid van haar, steeg op mijn fiets en reed naar het bos, dat, zoals ik reeds vermeldde in dit bijkans uitzonderlijke stukje literatuur, mijn favoriete verblijfplaats is.



















Zonder mensen is er geen waarheid.







De belangrijkste beslissingen in het leven worden altijd ter hoogte van het kruis genomen.

Alle besluiten van kardinaal belang worden in het achterwerk genomen.

Uiteindelijk beland je toch met je spot in bed.

Tegen mannenziektes als zelfverachting, melancholie, haat, wrok en minachting is de betrouwbare remedie deze, door een schrandere vrouw geliefd te worden.

Zelf doen, jongen, want iemand anders zegt weer: iedere vrouw is als gal; maar zij heeft twee goede momenten, het ene in de slaapkamer, het andere bij haar dood.

Vergeet de prins niet die 300.000 EUR netto per jaar gaat verdienen bij Neelie Kroes, naast Gerd Leers die met tranen in zijn ogen 750.000 EUR eruit onderhandelt voordat hij ver(t)rekt uit Maastricht (en daarna minister wordt), de prins die 200.000 EUR per jaar verdient voor het promoten van de elektrieken oto bij Camiel en Hester May, dochter van ex minister waai weggen, die 86.000 EUR per jaar wachtgeld toucheert voor het zalige niets doen. Ach er zijn er die 180.000 eur per jaar vangen plus 10.000 eur per maand voor een eigen appartement plus bescherming in den haag om over alles te liegen. Dus waar piekeren we over.

Elk volk krijgt de leiding die zij verdient.

O, de verzuchting om mijn medemenschen
die altijd weer met stumperig aangeleerd
overwichtveinzen moeten geregeerd
en zulks ook zelf het liefste wenschen.


Ja, ja, dan wordt er weer veel gepraat en bijna niets gezegd. C'est si bon, like the french people say. C'est si bon, like the french people say, zong mijn goede vader altijd.



De lezer schrijft

Wat maakt u me nou ?

A. Lichter te Bronswijk

De krant antwoordt

Wij streven ernaar een excellente kwaliteitskrant te maken, elke dag weer.

De lezer schrijft

Hoe doet u dat toch ?

B. Donker te Zilverschoon

De krant antwoordt

Wij maken een excellente kwaliteitskrant door ons dagelijks voor u in te zetten, met hand, hart en hoofd, van de drukker via de receptioniste en de journaliste tot en met de columnist.

De lezer schrijft

Waarom doet u dat ?

C. Zwart te Gouda

De krant antwoordt

Wij hebben enig psychologisch inzicht, maar dergelijke vragen zijn lastig te beantwoorden. Laten wij het erop houden dat we dagelijks zo'n plezier in ons werk hebben dat wij daarvan positieve energie krijgen. We hopen en verwachten elke dag weer zo'n excellente kwaliteitskrant te leveren. Daar zorgen wij voor en daar kunt u ons op afrekenen.




en nu kunnen jullie allemaal godsallemachtig de kolere krijgen, sodemieter allemaal een end op met je zeikerige genavelstaar en dan dat stelletje halfzachte bewonderaars....tering, wat krijg ik daar het ramblam van...heb het druk genoeg en dan nog zo'n stel zijige zeurders erbij...het zit me tot hier !






Mano's block.



Wat mij het meest opviel in de documentaire "man on a wire" was het verraad aan een vriendschap en de ontrouw, als resultaat van een uitzonderlijke prestatie, op een touw lopen tussen twee heel hoge gebouwen rond 1974. Zijn goede ex-vriend barstte letterlijk in tranen uit toen hij vertelde dat hij de koorddanser daarna nooit meer had gezien en dat de kleine man van het touw (philippe petit) zelf aangaf dat hij een knappe dame uit het publiek meenam naar een hotelkamer na de vertoning en met haar langdurig de liefde bedreef, terwijl zijn charmante ex-vriendin had staan kijken naar de stunt. Daar heeft Frits Abrahams het aan het slot van zijn column ook over, het meest opvallende aan die film/documentaire...




Mooie foto hierboven

Nu ik af en toe mijn hart voel ruisen en als ik stil sta wel eens denk, nu kan het afgelopen zijn, heb ik nog gouden tips voor mannen. Dus voordat ik het tijdelijke met het eeuwige verwissel wil ik deze oeroude wijsheden en belangrijkste mythe en sage aan eenieder meegeven:

1.) Ja, bovenstaande dame is uitzonderlijk knap, getalenteerd, aantrekkelijk, intelligent, verhoudingsgewijs mooie grote handen, elegant, charmant, je zou je zo helemaal in haar kunnen verliezen, de fantasie of virtuele wereld gaat domineren. Maar daar bestaat een trucje tegen. Het mijne heet: haar minnie mouse te noemen.
  Is dat nou leuk ? Is dat nou lief ? Haar eerst ophemelen, op een voetstuk zetten, tot op zekere hoogte terecht en vervolgens zo neerhalen. Wat een onsportief gedrag. Laf.
"Wat ben jij toch een zak van een jongen", zei mijn goede vader wel eens en, verdomd, hij had gelijk.

Zeker, zeker, ik ben donald duck.

Si tu ne m'aimes pas, je t'aime: si je t'aime, prends garde à toi. Geen grotere furie dan een versmade vrouw.

Camiel gaat sneeuw keihard aanpakken ! Allez camieleke, doeterwatmeejonk !


VVD gaat aardbevingen keihard aanpakken !




Prachtige film gisteren, the green mile, de dood als een verlossing zien en dat het helemaal niet prettig is om ouder te worden dan 80 jaar. U krijgt de levensstraf. Huuu, dus...daarom sex en de dood...sex en het leven...het is geen gift, het nieuwe leven...maar ik ben toch best blij dat ik leef...en ben ook blij dat ik dood ga...als je dat nou eens omdraait, leven is duivels, de dood is hemels en de verlossing...



Het ergste woord ? "Borrel" en "dan heb ik zoiets van". Toen die knappe dame in 2006 zei: zullen we ergens gaan borrelen ? Zullen we een borrel gaan gebruiken ?, dacht ik al, dat wordt niets. Maar ja, weer een andere dame zei tegen me in 1995 "dan gaan we ons eens flink bezatten", dat vond ik wel leuk en dat werd niets, omdat zij niet wilde. C' est la vie.


Op youtube, een 23 jarige sting met een geweldig lied, "savage beast", taalkundig ook al niet slecht, "wetend beest" of "wild beest" in 1974, dat had ik nog nooit eerder gehoord, die bas riff aan het slot, rond 5:08, mooie herhaling van het begin. In 1979 was het gelukt met zijn gele kuikentjeshaar en stortte hij zich in ongeluk, bijna. Helemaal rechts voor de kijker op de foto, dat is een jonge stink.

http://www.youtube.com/watch?v=jy0PRsQqbVU&NR=1


1.
http://www.youtube.com/watch?v=tBZykiYRg9A&feature=related

2.
http://www.youtube.com/watch?v=8Z99cDfirgE&feature=related

3.
http://www.youtube.com/watch?v=ZilwqNGKv1g

Better a thousand times to die,
Than for to live thus still tormented:
Dear, but remember it was I
Who for thy sake did live contended.


Laat ik toch de rest van mijn leven mijn levenslust blijven houden (oei !), dat is me meer waard dan een miljoen eur aan wcpapier, bankpapier, bankpaperassen, dirty cash....een wereldmunt koppelen aan de waarde van goud, dat daar maar duivels stil ligt te verstoffen...benieuwd wat de komende 1000 jaar zullen brengen voor het geldstelsel, het financiële stelsel...hoe lang bestaat dat eigenlijk nu reets ? De Romeinen kenden geld, de Grieken ? De romeinen hadden toch veel nagedaan of nageaapt van de grieken ? Rare abstractie, dat geld. Goud dat daar maar ligt, miljoenen jaren en dan zo'n kort mensenleventje.

Panta Rhei, prachtige filosofie en het idee van de grieken dat het leven inhoudt dat je met je rug naar achteren stroomafwaarts een rivier afvaart, je kijkt dus stroomopwaarts; dat is het leven, een leven waarbij je eigenlijk alleen beschouwt dat wat gebeurt/d (het gebeurde ?) is. De Grieken laten een film continu draaien waardoor je op elk moment naar binnen en naar buiten kon lopen, geen begin, geen einde. Misschien gaat dat nog steeds wel zo.







Vreemd dat in die film grease johnny travolta opeens in dit zingen uitbarst, echt zo'n apengezicht dat gaat zingen, hoewel, en dat mag je best weten, ik die film tweemaal ben gaan zien vanwege den johnny, in tegenstelling tot saturday night fever, die ik niet zo goed vond. Zelfs de dubbelelpee grease gekocht in 1978, geloof ik, wat mij op veel afkeuring kwam te staan van drie amsterdamse meisjes die into iggy pop waren:

"I've got shoes and bose of flying and I'm loose out of trouble, cause of flower, it's a natural flying".....coole muziek vond ik toen met mijn zwartleren jackie..."you better shape up, cause i need a place, cause my heart is set on you"...zo herinner ik mij die tekst van dat liedje als 14 jarige, ik verstond meer dan de helft niet...


http://www.youtube.com/watch?v=DFXLHV5fleg

Dat pedant nichterige "en dat mag je best weten". Olivia vond ik niet aantrekkelijk....

http://www.youtube.com/watch?v=gyUWkQj0Q_U




Ach, het is alweer 7 jaar geleden, ach, er was zo'n politieke druk, ach, nederland heeft er toch een mooi baantje bij de navo aan overgehouden, ach, waar maken jullie allemaal zo'n kouwe drukte over, ach, de telegraaf heeft het er zelfs niet over, ach 10.000en soldaten vermoord, ach 100.000en burgers vermoord of erger half levende dochters van irak, afgerukte ledematen, ach, blijf optimistisch, ach, hou je stoepje schoon, ach, altijd oorlog geweest...ach, oorlogje, beetje spannend, goed voor de economie ach, weg met die onbegrijpelijke natuur, ach, concurrentie, ach, competitie, ach, de beste zijn, ach het meeste verdienen, ach, verdraaide werkelijkheid in god we trust, ach, altijd maar achter god aanlopen, ach, nogmaals 180.000 EUR en dan mag ik haar eventueel op haar mond zoenen, ach, nogmaals 180.000 EUR en dan wellicht met haar naar bed, mijn piemeltje, mijn pistooltje in haar kwijt, want, ach, ach, ik heb verder niets, alleen mijn leugens en angst voor haar, en o ja, nooit, nooit, nooit sorry kunnen zeggen, nooit, nooit, nooit ongelijk bekennen, ach, slachten.

Ach, van saddam hussein zijn we ook af, ach, dan vind ik persoonlijk de doodsstraf ook niet zo erg voor saddam, ach, terug naar de middeleeuwen, ach, de wereld, ach, het oneindige heelal, ach, 60.000 jaar kost het de mens om naar de dichtstbijzijnde ster te reizen op 4 lichtjaar, ach, de oneindige tijd, ach, wat maakt het ook allemaal uit wat we dan in die 80 jaar uitspoken, ach, het gaat om nu en de toekomst, ach, wat wil je nou, de val van dit kabinet en dan een coalitie cda-pvv-vvd, ach.



De eerste keer dat ik "geraakt" werd door een gedicht, de krekels van vasalis toen ik 15 jaar was...en toch nooit een gedichtenlezer geworden...

Ik lig met open ogen in het duister
en de gordijnen aadmen op en neer,
ik heb geen lichaam en geen zwaarte meer,
mijn geest is rustig en ik luister….
Rondom: het leege land met steenen,
boven: de leege lucht met sterren.
‘t Begin, duizenden eeuwen her,
heeft nimmer zoo nabij geschenen.
Dan, wat ik niet had moeten hooren:
des krekels heesche droeve stemmen,
milliarden uiterst kleine remmen
schrammend de nacht…. die gaat verloren.
-En er is geen rust. Er is geen nacht
oneindig en geen stilte stil.
Geen groot verlangen, geen enkele wil
kan maken, dat hij even wacht,
de eenmaal aangevangen tijd.
Ondanks de schijn van eeuwigheid
in enkle stille oogenblikken,
hoor ik voortaan een fijn, schor tikken,
word ik geschonden door het weten:
ook dit wordt langzaam opgesleten








Hermans schreef over Jeroen Brouwers zoiets als "verhalen over iemand die van de ene juffrouw naar de andere dwarrelt, nee, dat vind ik niet interessant". Weet helaas niet precies meer hoe hermans het zei. En wat vond ik bezonken rood een mooi boek !

Wat me ook is bijgebleven van hermans is zijn uitspraak dat een schrijver toevallig wat opschrijft en dat dat dan ook werkelijkheid wordt, iemand schrijft een verhaal over ondergang aan dronkenschap en dat wordt vervolgens zijn eigen lot. Voorspellend en wat griezelig...en die ervaring heb ik ook enigszins...en dat iemand als titel vals licht aan een boek meegeeft en daarmee eigenlijk perfect zichzelf omschrijft...

Meneer Abrahams, in Malle Hugo geeft Hermans een schitterende analyse van de brieven van Vincent van Gogh, maar mogelijk heeft u ze daarom gekocht. "Liever deemoedig dan belachelijk. Op het woord van Jezus: 'Want een yegelijk, die hem zelven verhoogt, zal vernedert worden ende die hemzelven vernedert, zal verhoogt worden,' (Lucas, 14:11) zijn Nietzsche's beschouwingen over de mysticus die zich afwisselend worm of een god voelt, toepaselijk.

Wie zichzelf vernedert, wil verhoogd worden."

Bescheidenheid en trots staan vlak naast elkaar. Ook zei Nietzsche: 'Eenvoud in leven, zich kleden, wonen, eten zijn tegelijkertijd tekenen van de hoogste smaak: de hoogste naturen hebben het beste nodig, vandaar hun eenvoud.'


Vincent van Gogh: " Ten slotte ik weet er niets van maar juist dat gevoel van niet weten maakt dat het werkelijke leven dat wij heden ten dage leven te vergelijken is met een eenvoudige rit per trein. Je komt vlug vooruit, maar ziet geen enkel voorwerp van heel dichtbij en vooral, de locomotief zie je niet."



Overhead

Mag "de overheid" bij uitkeringstrekkers naar binnen gluren en aan huisvredebreuk doen ?

Soms moet je je eigen denken op zijn/haar kop te zetten. Sociale diensten controleren met camera’s mensen die een uitkering krijgen, omdat ze helaas geen passend werk kunnen vinden of omdat dat werk er simpelweg niet is. En soms blijven mensen liever op hun luie reet voor internet zitten, dat ook, zeker, al dan niet als ambtenaar met soms nog gezellige collega’s en een leuk afdelingshoofd ook.

Stelt u zich eens voor dat u kinderbijslag krijgt en dat de overheid daarom een camera op uw voordeur zet om te zien of er echt wel kinderen bij u thuis wonen.

Wat geeft “de overheid” (toch al een abstractie, wat is “die overheid”, god, gereformeerde mannenbroeders, u en ik ?) het recht om pechvogels in de gaten te houden en niet “witte boordencriminelen” van rijkman groenink, via van der veer tot de hoop scheffer. Daar bestaat veel meer aanleiding toe, namelijk. Inmiddels heb ik twintig jaar werkervaring en in mijn beleving klopt in meer dan 70 % van de gevallen de uitspraak: hoe hoger, hoe gekker. In ieder geval zijn dergelijke lui meer met zichzelf en hun profiel en carriere bezig dan dat wat “goed” is voor de maatschappij of samenleving. Het zijn net mensen.

Door het omdraaien van verhoudingen of gedachten of door je in te leven in een uitkeringstrekker dan wel abn amro bestuurder kun je tot verrassende conclusies komen.

Dan kom je tot misschien utopische of zweverige jaren zestig ideeën als een basisinkomen voor eenieder van 15.000 eur onbelast en een maximum van 300.000 EUR (50% belast, daarboven 100% belast) per jaar voor eenieder. Alles daarboven wordt herverdeeld onder de minderbedeelden via een basisinkomen. Wat geeft omhooggevallen megalomane bestuurders het recht om zoveel uit de ruif in te pikken ? Wat geeft diezelfde lui het recht om u te begluren en te bespieden ?

Wat maakt een zwerver beter/slechter dan een koningin ? De 1 is een uitkeringtrekker en de ander wil daar niet aan.




Cursus of curse

Vandaag gaan we leren hoe we ons "niet lekker in ons vel voelen" en door dat te denken we ons juist "lekker in ons vel gaan voelen zitten".

Is het niet namelijk zo (veel speeksel verspreidend, nogal met consumpsie sprekend), dat om je je ""lekker in je vel te voelen zitten"" jeje ook ""niet lekker in je vel moet voelen kunnen sitten ?"". Jaja, het 1 is onlossmakelijk met het ander ferbonden, damess en heren.

Als dat niet helpt, dan kunnen we mijmeren over de gedachte dat "lekker in mijn vel zitten" eigenlijk zo vies klinkt. ""Vies in je vel zittend"" pieker ik dan wat af. Neem nou ""van bil gaan"", dat is toch ook lekker vies.

Onder de mannen zelf doet al geruime tijd dit oude soldatenrijm de ronde:

'Ben je geil?
Pak een bijl,
één tik:
weg pik!'


"Aaaahhhh, look at all the lonely people, where do they all come from." We all live in a yellow submarine. Die George Harrison maakte ook al zulke mooie liedjes, i like to be, aha, under the sea, in an octopusses garden, in the sea. o what joy, for every girl and boy en dat geweldige "blow away" hoorde ik in tel aviv, 30 jaar geleden alweer. Prachtig liedje. Ik bewonder doden, maar of ik dan ook dood wil zijn, nee, nog niet. Bovendien bewonder je, sufkees, wat ze deden toen ze nog levend waren:

http://www.youtube.com/watch?v=ddnRtFd7Hps&feature=PlayList&p=CC769E1CBAB32588&index=0&playnext=1


Of die jeugdherinnering aan die vlaamse pater, priester of pastoor, weet ik het, voor mij allemaal 1 pot nat, die continu zo'n smerige speekseldraad had hangen. Getverrrdemme, elke keer als ik met hem sprak dan staarde ik met afgrijzen en weerzin naar die sspeekssseldraad.
Gelukkig zaten er ook knappe prachtige meisjes op die europese school, van mascha tot die andere nederlandse, duitse, italiaanse, deense, britse en ierse schoonheid. Stel je eens voor, een vlaams seminarie met alleen maar mannen. Ssodemieters, wat heb ik een gelukkige jeugd gehad.


Verheugend dat er wel veel goede schrijvers/schrijfsters zijn, die kimon moerbeek zou ik ook wel willen volgen in zijn columns:

Cabaretier Daniël Arends beschreef eens mooi het ‘Sex the City-syndroom’ waarbij de ene vriendin tegen de andere zegt: „Gisteren zo’n leuke man ontmoet. Knap, rijk, sociaal, grappig! Maar het wordt niks denk ik. Hij niest namelijk zo raar.” Daniël bedoelde het als grap. Maar zoals alle goede cabaretiers heeft hij waarschijnlijk een scherpe blik op wat er gaande is in de wereld. Ik ken in ieder geval zo tien mensen met een stevig Sex and the City-syndroom.
Waarbij ik moet opmerken dat ik geen haar beter ben en me heel goed kan inleven in zo'n dame. Ooit kwam ik een knappe jongen tegen, een zekere laurens, welbespraakt, intelligent, maar als hij lachte, dan leek het net alsof hij klaarkwam. Als vrouw zou ik dan meteen mijn belangstelling verliezen.





The final art director's cut

Als koenste-naar, ambte-naar of verschrijver heb ik het volste recht mezelf te herhalen. Merry christmas, mr. Lawrence. Waar het onderstaande liedje gabriel's message betreft uit 1987, nu herhaald op de cd van sting uit 2009...

http://www.youtube.com/watch?v=GF2BzUDeTkY&feature=related




Is het niet zo, dat men in het ondergaande, het ontbindende en hopeloos strijdende gemakkelijker een eventuele waarheid kan ontdekken dan in het bloeiende, zich samenvoegende en groeiende ? Is het niet een feit, dat ziekte en dood veel duidelijker het wezen van het bestaan aan het licht brengen dan gezondheid en tennis op zondagmiddag ? Het ontbindende is rijker aan beelden, grootser, gecompliceerder en vooral ontroerender, terwijl de schoonheid van het in opkomst zijnde onduidelijk, plat, oninteressant en lawaaierig is.




Pauw en witteman als ook mathijs van nieuwkerk, komen me steeds meer als mietjes, ouwe hoeren bijna, voor. Doet de tv dat met je ? Veel op tv, dan wordt/ben je vanzelf een ouwe hoer. Roddelen, verdraaien, liegen, bedriegen, kletsen, kakelen, jezelf en "hoger geplaatsten" ophemelen, anderen "ondergeschikten" afzeiken, egocentrisch de hele dag over jezelf tokken, steken onder water of boven water indien iemand geen zin meer heeft in het aanhoren van dat loze gekakel, onechte tranen en onechte lachjes, als ik mijn geldje en/of waardering maar vang. Me voorkomen, is dat wel goed nederlands ? Vast een gallicisme, anglicisme of germanisme. Me parait-il.

Hahaaa, las ook in de nrc een interview met Paul Bordewijk. Dan moet ik meteen aan Maarten t Hart denken, die schreef (uit mijn geheugen doe ik dit, las het als 20 jarige, 25 jaar geleden alweer): "Ja, Paul Bordewijk is wethouder in Leiden geworden, die heeft zich er naartoe gesnoten ! Laat ik mij nader verklaren, als je in een discussie iets tegen hem zei wat hem niet beviel, dan keken hij en zijn granieten vriendin steevast zeer gegriefd, Paul pakte zijn zakdoek en terwijl hij deze naar zijn neus bracht sloeg hij de onversaagde daarmee om zijn oren. Zo heeft paul zich naar het wethouderschap van Leiden gesnoten.

Toch weer proestend Hermans gelezen, een verhaal over G.K. van het Reve, over zijn kattelike boekje inzake god, "nader tot u", hoe heet de titel van het vernietigende stuk van hermans over gerard ? "Verder van mij". Ik dacht dat ik origineel was als verschrijver door alles om te draaien. Heb af en toe echt gelachen, ook dat stukje van WFH over Joseph Luns.

Dan is het nog leuk.

Vervolgens komt de weinreb affaire aan bod...aad nuis van d66 en renate rubinstein als verstokte leugenaars die daar nooit excuses voor hebben gemaakt....dat ze hermans en bep turksma jaren het leven met hun onsmakelijke praatjes en leugens zuur hebben gemaakt...dan wordt het boek "niet uit kwaadaardigheid" opeens grimmig en bitter...

"in al die elf jaren is niemand in staat gebleken renate rubinstein en aad nuis van d66 ertoe te bewegen ongelijk te bekennen en hun verontschuldigingen aan te bieden...Helaas schijnt het ook onmogelijk te zijn deze pennenvoerders, die zelfs voor een zo klein gebaar te klein blijken, dan tenminste tot zwijgen te brengen. Ik acht dit karakteristiek voor het huidige geestelijke klimaat in Nederland: onverdraagzaam, dogmatisch, en totaal onverschillig voor de waarheid...(en na de weinreb affaire)...deze voorkeursbehandeling kregen nuis en rubinstein zelfs in nrc handelsblad, waarin nuis grote hoeveelheden geleuter over van alles en nog wat kwijt kon en Renate onder meer over haar eigen onverwoestbare schoonheid mocht uitpakken...jan blokker had in z'n volkskrant wel enkele bezwaartjes, maar Nuis z'n boekje was 'toch niet niks'..." citaten van hermans.

Ook in een ander verhaal komt jan blokker er niet zo best vanaf...terechte verbittering...(toch mooi dat zo'n verdraaiende liegende kletspraatjes verkopende ouwehoer als zwagerman een schop onder zijn kont heeft gehad van de nrc...of is dat nou niet aardig van me...vond die boeken van zwatelman ook al niet te lezen...t kan verkeeren...na dit geschreven te hebben zal hij vast een mooie posisie krijgen bij ...zwatelman over literatuur, kunst en cultuur....en jan blokker heeft wel echt talent en ik zou ook met hermans willen aanpappen...echte grote(n) kiezen voor eenzaamheid...je staat er alleen voor in het leven, ma(a)n...sneeuw verbroedert eventjes, maar daarna zul je het weer met je zelf moeten doen...of...misschien wel het mooiste in je leven...die fijne relatie, heb het het meest gevoeld met babette, maar ja, dan benn ik weer zo'n domme puber.




Als iets zo goed geschreven is, dan lijkt het alsof Hermans het gelijk aan zijn zijde heeft...hij heeft gelijk...en rechtvaardigheid...door dat boek te lezen word je (van)zelf eerlijker, rechtvaardiger en triester. Hermans heeft het talent door goed te lezen te zien wat voor figuur hij voor zich heeft; hij kijkt dwars door ijdelheid, dikdoenerij en fabeltjes heen.

Het klinkt ook wat somber (eye of the beholder), waar het leven als een kind of als een dier, voor zover mogelijk, het mooiste is wat/dat bestaat. Verwondering, telkens opnieuw, en niet malen over de ijdel- of slechtheid van de mensen...ik ben er nu nagenoeg van overtuigd geraakt dat mensen door hun ijdelheid, hun behoefte aan waardering en erkenning, hun geld- zelf- of hebzucht slecht of beroerd raken...is dat niet menselijk ? Het gaat dan om beheersing, zelfinzicht, bescheidenheid, liefde, altruisme en selflessness...ook in goedheid, liefde en altruisme zitten egoisme, bezitterigheid en gevaar...it ain't necessarily so...

Sterft, gij oude vormen en gedachten… I’ll go walking in circles, while doubting the very ground beneath me, trying to show unquestioning faith in everything.

Leave it behind.
Take your head out of your hands
and arise from the couch of melancholy
where the window-light falls against your face
and the sun rides across the autumn sky,

the past is nothing

En vervolgens eens lachen over je tranen en je melodrama, je grote zelfmedelijden, wat maken mensen zichzelf toch wijs, in welke waan leven zij. Wat maak ik mezelf toch wijs, in welke waan leef ik.

Gelukkig daarna ook kunnen lachen om een herstelde Hermans over Nelleke Noordervliet en Gerrit Krol. Hieronder heel kort van hermans, maar het geheel lezen is veel leuker:

"Van een negentiende-eeuwse vrouw die grote offers aan haar man (multatuli) bracht en, zoals uit haar brieven blijkt, heel wat meer in haar mars had, grootmoedigheid vooral, dan Nelleke Noordervliet heeft kunnen ontdekken, veranderde de romancière haar in een laat-twintigste-eeuws mevrouwtje dat de Libelle heeft gelezen, naar haar "eigen identiteit" op zoek is zoals het hoort, en zich, heel banaal, wil laten scheiden omdat haar man met een ander gaat." (Niet mee eens, ook voor mij reden voor scheiding).

"Eigenlijk zijn de opmerkingen die Gerrit Krol aan zijn eigen oeuvre wijdt irritanter, vind ik.
Natuurlijk: men moet een schrijver niet verbieden over welk onderwerp dan ook te schrijven. Ook over zijn eigen, zelf vervaardigde romans, gedichten en opstellen mag hij schrijven wat hij wil, maar of hij over het algemeen verstandig handelt door dit niet na te laten, betwijfel ik. Hij dient zich wel voortdurend af te vragen of hij het op de goede manier doet. De goede manier lijkt me te zijn: niet te opvallend, rijk aan inhoud waarop de lezer zelf nog niet was gekomen en, vooral, met strikte vermijding van alles wat naar reclame maken zou kunnen zwemen.
Gerrit Krol stelt zich deze vragen te weinig of niet dwingend genoeg.
" Romans schrijf ik," bekent hij op bladzijde 13, " volgens een gestage productiewijze die om de twee jaar een boek oplevert en die zich laat omspelen door korte wekelijkse publicaties."
Tja....ik weet het niet. Het klinkt me in de oren of hij bang is dat we zullen vergeten dat hij nog heel wat andere boeken heeft geschreven en ik vind het niet interessanter dan als hij zou vertellen om de twee jaar een nieuwe auto te kopen en ertussendoor ook weleens een stukje op de fiets te rijden.
Want nee, ik hoef dat echt niet te weten, Gerrit Krol, of nog beter, ik vind dat u door op deze manier te schrijven over het schrijven van uw romans de nieuwsgierigheid van eventuele lezers niet prikkelt en dit is niet uw bedoeling, het is zelfs betreurenswaardig en zonde van uw moeite.

De hemel behoede u overigens voor het gevaar de indruk te geven het schrijven van uw romans, d.w.z. die romans zelf, belangrijker te vinden dan enige lezer ze vindt. Deze laatste zou dan, in plaats van een lichte malaise, zoals nu, weleens het gevoel kunnen krijgen met zijn neus op zaken gedrukt te worden die hij het liefst zelf zou hebben ontdekt - of helemaal nooit ontdekt.
Krol is geen opschepper. Doorgaans is hij even bescheiden als de meesten onzer geleerd hebben zich voor te doen om de indruk te wekken welopgevoed te zijn - en dit willen we toch allemaal ?
Maar hoe bescheiden ook, soms gaat Krol toch nog te ver.
Een voorbeeld, ontleend aan bladzijde 27: "De meeste van mijn boeken hebben geen plot, en nauwelijks een verhaal, behandelen onromantische zaken als wiskunde en computers en ik geef toe, je moet van goeden huize komen om dààr interessante romans over te schrijven."
Als de romans van Krol interessant zijn, komt hij dus van goeden huize - overbodige mededeling. Wat kan ons het schelen van welken huize een schrijver is die interessante romans schrijft ? Geen sikkepit.
Als Krol daarentegen twijfelt of hij wel van goeden huize is, zijn z'n romans die ' wiskunde en computers behandelen' misschien wel niet interessant. Waar praten we dan nog over ?"

Gerrit Krol en Nelleke Noordervliet zijn gewoon blijven schrijven.






Why men shouldn't write advice columns

Dear John,

I hope you can help me. The other day, I set off for work, leaving my husband in the house watching TV. My car stalled, and then it broke down about a mile down the road, and I had to walk back to get my husband's help. When I got home, I couldn't believe my eyes. He was in our bedroom with the neighbor's daughter !

I am 39, my husband is 44 and the neighbor's daughter is 24. We have been married for 14 years and have three lovely children. When I confronted him, he broke down and admitted they had been having an affair for the past six months. He won't go to counselling, and I'm afraid I am a wreck and need advice urgently. Can you please help ?

Sincerely, Sheila.


Dear Sheila,

A car stalling after being driven a short distance can be caused by a variety of faults with the engine. Start by checking that there is no debris in the fuel line. If it is clear, check the vacuum pipes and hoses on the intake manifold and also check all grounding wires. If none of these approaches solves the problem, it could be that the fuel pump itself is faulty, causing low delivery pressure to the injectors.

I hope this helps, John







"Enkel de waan is aan allen gegeven..." (Xenophanes, 500 voor gristus)


Vreselijk, die afslachting van geiten, laat ze onderduiken ! Zie/lees bijvoorbeeld Lotte Weeda over die rampoverheid, waar precies hetzelfde beschreven wordt, de klopjacht, de ophokplicht voor kippen, ganzen. Ik zie zo'n gladjakker kale glimpieper geert dales al politiek brabbelen...we hebben procedureel juist gehandeld...adequaat volgens norm nen 1666 alle geiten vergast....standbeeld voor mij bij elk metrostation...mèhèhèmèhèmèhèmèhmèmèèèèèèèèèèh. 

Zouden dames of vrouwen nu meer volgens de wet, volgens de norm, volgens de regels leven. Chaos vermijden. Angst voor chaos en onzekerheid. Zo hoort het. Zo heurt het. Protocol. Als alles maar klinisch opgeruimd is, netjes, alles aan de kant. Waar mannen daar juist plezier in hebben, verdwazende onnozele regel$$$$$s breken. Zou kunnen. Misschien is het wel omgekeerd.

Mensen/dieren zijn er niet voor de regels, regels zijn er voor de mensen/dieren. Informeel...was toch wel blij met een e-mail van mevrouw Lievense die zei dat ze van Anton Bussemaker (vrom-inspecteur) had geleerd om te geloven in overleg, dialoog, onderhandelen en dat ze niet meer geloofde in juridische procedures en het bijbehorende formele gedoe waarmee je niets voor elkaar krijgt...na 2 jaar een onleesbare uitspraak die slechts in 30% van de gevallen uitgevoerd wordt... Op het moment dat regels en standaard procedures (nen en kwaliteitgezeur komen uit het leger voort) gebroken worden, dan gebeurt er wat, dan is er iets nieuws, dan is er een doorbraak. Dan ben je vrij, al is het maar voor even...

of regels constructief en grappig gebruiken, naar de geest en niet naar de letter van de wet, law and order are excuse for murder.

Een laatste waan is de opvatting van de regering om besmette gebieden (MKZ-virus en vogelpest) massaal te ruimen, terwijl niet bewezen is dat dit voor de maatschappij het beste is. Immers, er zijn vaak goede vaccins op de markt. Hier drijft 't Hart als bioloog-verteller de spot met en beschrijft het gevaar van de overheidsinstanties. Zie ook het hoofdstuk waarin vier “rijksmoordenaars” ganzen komen “ruimen.” Eigenlijk wil de schrijver met de roman aangeven dat we anno 2000 worden geregeerd door de waan(zin) van de dag. Op blz. 104 zegt de verteller : “…..en tegen wanen is geen kruid gewassen.”





Enkel de waan is aan allen gegeven....

Ja, ik geloof wel dat co2 de aarde (extra) opwarmt...maar ik ga er met Salomon Kroonenberg vanuit dat het klimaat al miljoenen jaren verandert en dat wat minder autorijden...elektrisch...geen steenkool...kleine druppeltjes zijn die niet zoveel uitmaken...en dan bjorn lomborg, elke dollar of euro in een abstract idee en een abstracte doelstelling als dat klimaat waar dat geld ook in anti-malariamuggen netten of aids preventie enzovoorts gestoken kan worden...maak een kosten-baten analyse...maken van mij een klimaat scepticus (al die mensen, somberklonten, die denken dat juist NU het einde der tijden nabij is....het is al veel heter en veel kouder geweest op de wereld, dat gebeurt nou eenmaal, het idee dat een mens zoveel kan veranderen...kan doen/doem...is een illusie en kletspraat...net zoals dat gepraat in de 80er jaren over zure regen en alle bomen zijn dood dood dooohoood !).
Er gaan miljarden om in zgn. klimaatbeheersing, stop dat geld liever in anti malaria en anti aids o.a. en/of armoedebestrijding en het voorkomen van oorlog. Oorlog is pas kostbaar en wordt vaak veroorzaakt door ongelijkheid. Verbied wapens, perk ze in en je bereikt veel meer aan leefbaarheid en the saving of souls dan met welke klimaatmaatregel dan ook...

Salomon Kroonenberg en Bjorn Lomborg. Zoek ze maar op, lees, niets is geheel waar en zelfs dat niet, hoewel ik enigszins gek ben op femke halsema snap ik haar op dit gebied niet, zij zat bij de presentatie van bjorn lomborg, die naast leugenachtig gegoochel met statistieken en grafieken heel zinnige dingen zei, waar femke het mee eens was...kijk als je nou zegt, laten we proberen olie en steenkool vanwege de vervuiling zoveel mogelijk geleidelijk proberen te vervangen door een andere liefst duurzame vorm van energie...of beter nog, ECKART WINTZEN, die in 1996 vertelde verminder de loon- en/of inkomstenbelasting en maak daar een consumptie- en/of grondstoffenbelasting van, wereldwijd, wat willem vermeend vandaag 16 december 2009 herhaalt in de volkskrant...in de praktijk met zovele ministeries in zo'n klein land als nederland nauwelijks te realiseren laat staan wereldwijd...en femke weet ook dat nuance momenteel ver te zoeken is, waar dan ook...elke vorm van twijfel of bescheidenheid wordt afgestraft en de brutale  schreeuwerds, polarisatie helden op sokken zoals wilders wordt beloond, ha, heerlijk, haantjes in het kippenhok...).

Dat godvergete lege quasi engelse proceduremanagers gekakel. Afschieten. Decapiteren. Kippen zonder koppen.




art director (美術監督, bijutsu kantoku)

Staan ze weer, al die jounalisten, de hoernalisten, het journaille. De kermit de kikkers, net ferry mingelen, en maar kermen:

" En meneer Verschrijver, kunt u ons meer vertellen ? Kunt u wat zeggen ? Vertelt u !"
" Heren, heren, heren, mag ik u beleefd vragen wat afstand te bewaren....ehm, ehm, ehm, het was....afstand, bid ik u...er was sprake van....een gigantiese uitkleedpartij ! "

" Maar meneer Verschrijver, voor onze televisiekijkers, voor de radio, meer informatie !? "
"Heren, ik spoed weer naar huis, maar het was een gigantiese uitkleedpartij, daar wil ik het graag bij laten."

"Maar, maar, maar, we hebben recht op informatie, transparantie, transpiratie, openheid, meneer Verschrijver !"
"Ho, ho, kalmte, bid ik u, ja, ja, dames, nee, nee, een gi-gan-tiese uitkleedpartij, ik zeg het u nogmaals een gi---gan---tiese uitkleedpartij, en voor nu...adieu !"


Ha, die Joop

Ons gymclubje, bestaande uit een tiental dames van middelbare leeftijd, en waarvan ik al weer enkele jaren deel uitmaak, kent sinds kort ook een mannelijk lid. Joop. Zelfde leeftijd, zelfde souplesse, korte broek en shirtje. Kortom; een onopvallende verschijning. Een uur in de week. Iedere dinsdagavond van zeven tot acht uur werken we hard aan onze conditie.
Als ik later in de week in de bus stap word ik hartelijk begroet door een mij op het eerste gezicht onbekende heer. Plots begint het me te dagen: Joop! „Ha, die Joop”, roep ik enthousiast, „ik herkende je niet met je kleren aan!” De impact van mijn woorden wordt me duidelijk als iedereen me plotseling aanstaart.
M. Rijerse


Het beste wat ik vorige week 49 van het jaar 2009 gelezen heb...toch weer hermans:

"Ook op sartre en vooral op simone de beauvoir is hij zeer gebeten. Hij vindt hun werkjes maar filosofie in romanvorm. Hij vindt het afschuwelijk dat het publiek hoog wegloopt met iets waar het niets van begrijpt. Hij vermeldt er niet bij dat het publiek dat niet kan helpen. Als leraar aan een gymnasium moest hij weten dat de opvoeding van de jeugd (niet alleen in frankrijk en nederland) nu eenmaal is gericht op het doen opzien tegen dingen waar zij niets van begrijpen. Zózeer wordt dit aangeleerd, dat slechts enkelingen het zich later kunnen afwennen en alleen hoge uitzonderingen zich bezinnen op wat het woord "begrijpen" inhoudt. Dat zijn de genieën die nieuwe ontdekkingen doen. Het is nog maar 500 jaar geleden dat een man, Galilei, tot de ontdekking kwam dat hij een zo eenvoudig verschijnsel als het vallen van een steen niet "begreep". Voordien hadden alle geleerden gedacht dat ze het begrepen."

en

"Enige tijd geleden moest ik in Duitsland zijn. Ik sprak daar met de Duitsers die altijd tegen Hitler waren geweest, die das nie gewusst hatten enz. Na een tijdje wordt dan gezegd:'Ja, wij heben die joden dat wel aangedaan, maar wat doen de Amerikanen met de negers ?'

Mijn schoolmeestergeduld is werkelijk onuitputtelijk. Uitgelegd derhalve dat er toch een verschil is. Het Amerikaanse volk is voor een deel geneigd de negers kwaad te doen. Toegegeven. Maar de Amerikaanse federale regering gaat dat sinds jaar en dag tegen. De Amerikanen hebben er zelfs een burgeroorlog voor geriskeerd, als ik mij wel herinner. In Duitsland daarentegen werd de jodenhaat (moslimhaat nu in oa nl ?) van hogerhand gestimuleerd, geleid; het lynchen werd ten uitvoer gebracht door de magistraten zelf, niet door opgewonden volksmassa's. Das war der Unterschied, liebe Freunde."

"Niet uit kwaadaardigheid" (de scherpste polemieken). Hoewel er zeker ook humor in zijn polemieken zit, waar maakt die hermans zich allemaal kwaad en boos over ? Welk een zonde van je tijd....? 

So good they named it twice

 Maar ja, als mensen eenmaal aan het ouwehoeren slaan (ongeacht wie, ook ik), dan hoor ik diezelfde peilloze dom- en ijdelheid.




Wijnberg

Rob Wijnberg zou in de telegraaf moeten staan, en dit is bedoeld als compliment, al doet de context anders vermoeden, ik vind het een meesterlijk stukje:

De column van Geert Wilders over het Zwitserse minarettenverbod, op de site van EenVandaag, had een prachtige eerste zin. ‘Het liefst had ik deze column gejodeld’, stond er. Ik denk dat Geert hier recht uit het hart sprak. Jodelen betekent namelijk – en nu hanteer ik de officiële definitie – ‘het afwisselend met borststem en kopstem zingen van reeksen betekenisloze klanken’.

Beter had ik zijn retoriek niet kunnen omschrijven.

Geert eist op extreem hoge toon en klaagt met zeer lage bassen – in klanken waarvan vaak onduidelijk blijft wat ze behelzen. Zo beantwoordde Wilders begin dit jaar een uitnodiging voor een debat met moslims op het eerste Nationale Islam Congres met de woorden „in nog geen honderd miljoen jaar”, terwijl hij vorige week, toen hem een bezoek aan Turkije werd geweigerd, alweer concludeerde: „Het is een barbaars regime. Als je democratische waarden aanhangt, ontvang je ook je tegenstanders.”


Pick one, Geert.

Ook interessant hoe hij het Zwitserse minarettenverbod duidde, trouwens. Vooropgesteld: minaretten zijn „het symbool van een abjecte veroveringsideologie”. Even doorrekenen. Zwitserland telt 400.000 moslims en vier minaretten. Da’s één op de honderdduizend. Niet bepaald van het type Alexander de Grote of Dzjenghis Khan dus, die moslims. Niettemin: het minarettenverbod toonde volgens Wilders aan dat het Zwitserse publiek „snapt dat het importeren van honderdduizenden analfabeten een dure grap is die onze samenleving ontwricht en onze vrijheden op de tocht zet.” Analfabeten? Hoe lezen ze dan die fascistische Koran?

Leg uit, Geert.

Ik zie Wilders, mocht het hier onverhoopt toch niet lukken, overigens nog wel president van Zwitserland worden. Een hypocriet volk vraagt om gelijkgestemde leiders. Op dezelfde dag dat het minarettenreferendum werd gehouden, stemden de Zwitsers namelijk óók nog over iets anders: een verbod op de export van huisgemaakte granaatwerpers, semiautomatische pistolen en machinegeweren. 68 procent was tegen. Uit angst voor banenverlies. Hoezo islam gevaarlijk en gewelddadig? ’t Is nog veel erger dan we dachten: het zit ook al in onszelf!

Het liefst had ik dat gejodeld.








Prostitusie of een ggggoeie posisie

Zo, miniem verhagen, stuur jij je eigen dochters in een vrolijke gevechtstenue, been geamputeerd door een berm bom, 1ste graads verbrandingen, de rest van hun leven verminkt, of ga je zelf. Van urm voelt de wond nog dagelijks en toch vol blijven houden dat we daar moeten blijven, verblind of
Een land in een externe oorlog heeft intern een oorlog te verduren. Een mens in externe oorlog is intern verscheurd.

Het maakt nogal uit of je krakers omschrijft als "langharig werkschuw tuig" of als "van idealen bezielde jongelui". Een definitie van een leugen: "iedere bewuste poging tot misleiding". Volgens velen is dit simpelweg de definitie van taal.

Eenzaamheid is besmettelijk. Maar ik voel me prima als ik eenzaam ben. Leugenachtigheid en hypocrisie of politiek zijn besmettelijk. Toen Beatrix op 27 november 1999 zei dat de leugen regeert is dat wel erg letterlijk genomen door verhagen en balkenende. Oh, als we regeren dan moeten we dus liegen. Reken maar dat ambtenaren dat gedrag overnemen, als je belogen, bedrogen of geschoffeerd wordt of...

Net zoals ik van vrouwen of reclame geleerd heb alles omgekeerd te begrijpen van wat zij zeggen. Als ik hoor of lees: "koop gerust", dan hoor of lees ik "koop ongerust".

Nu ik balkenende en de politiek de afgelopen zes jaar iets dichterbij gevolgd heb is dat vervreemdend. De waarheid en werkelijkheid verdraaien. Meteen "leugens, leugens leugens !" brullen of "verdraaien, verdraaine, verdraaien", als je het over jezelf hebt.

...volgens Piet Vroon kiezen mensen eerder hun evenbeeld in een partner, zeker als ze in redelijke mate van zichzelf houden en klopt dat "opposites attract" meestal niet...bij partnerkeuze geldt de regel soort zoekt soort min of meer...birds of a kind flock together...dat schijnt ook bij sollicitatieprocedures te gelden...


Raar, zo'n yvon jaspers spreekt me totaal niet aan, net zoals nikki plessen, zij hebben in het geheel geen aantrekkingskracht voor mij. Ik kan me goed voorstellen dat andere mannen ze, Yvon en Nikki, wel begeerlijk vinden, smaken verschillen. En soms verander je van mening, ik vond Pia Dijkstra ooit wel aantrekkelijk, nu niet meer, maar dat komt ook door haar partnerkeuze.




Zeer interessant om op te zoeken op wikipedia zijn "andre citroen" en "walther rathenau", de engelse versie bevat soms meer informatie.
Kamagurka zal ik altijd blijven onthouden door zijn strip van 1982 in de humo: de shit bull terrier (toen was die levensgevaarlijke pit bull terrier in het nieuws).




Subtiel. Bescheiden. Beleefd. Ingetogen. Rustig. Beheerst. Zachtmoedig. Deemoedig. Vergeven. Vergeten. Vriendelijk. Empathisch. Onbaatzuchtig. Selflessness is the highest achievement. Onzelfzuchtig. Levenslust. Kracht. Humor. Verbinding.

Maar pas op voor oude vrouwtjes die voordringen in de tram of bij de bakker en je opzij duwen ! Selfishness is the most basic motivation. De bovenlip krimpt vaak, bijvoorbeeld door koffie (vitamine b-gebrek). En respecteer jezelf, als iemand je vijf avonden de oren van het hoofd tettert, loop weg en kom nooit meer terug. Of twee avonden een zeikerd. Of 1 avond een zeurster, een kruisbek gaat net zo praten als haar mond staat. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.

Elk gevoel voor behoorlijke omgang of verhoudingen zijn ze kwijt. Als een vriendelijke waarheid of werkelijkheid spreken een onmogelijkheid wordt. Wegwezen ! Tussen droom en daad staan geen wetten in de weg, geen praktische bezwaren, geen weemoedigheid die iemand kan verklaren. Piep ertussen uit. Scheer je weg. Wegwezen. Peer 'em ! You just slip out the back, Jack. Make a new plan, Stan. You don't need to be coy, Roy. Just get yourself free. Hop on the bus, Gus. You don't need to discuss much. Just drop off the key, Lee. And get yourself free.



Max Pam: In 1976 werd in het rapport van het Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie vastgesteld dat Weinreb een oplichter was en met die uitspraak werden definitief reputaties gebroken. Renate Rubinstein moest zich ziek en zwijgend terugtrekken en het was dat Aad Nuis een vluchtweg in de politiek tot zijn beschikking had, want anders was hij vermoedelijk door niemand ooit nog serieus genomen.

Bim bam beieren
De koster lust geen eieren
Wat lust de koster dan
Spek in de pan!
Daar wordt de koster dik van


Als 15 jarige heb ik me tot mijn 33ste verbaasd hoe alle (werkelijk nagenoeg alle !) dames in de disco in extase aan het dansen raakten als "I will survive" gedraaid werd. Alsof er een deel van hun dood gegaan was. Ik overleef het wel. Denk je nou echt dat je zo'n brompot van een slodervos nodig hebt ?


I'll go walking in circles
While doubting the very ground beneath me
Trying to show unquestioning faith in everything

http://www.youtube.com/watch?v=x1YkHJJi-tc&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=nflu3gL-rvo

En dit laatste filmpje is iets minder, maar fascinerend dat je arabisch van rechts naar links leest en japans en chinees van boven naar beneden, een zin.

http://www.youtube.com/watch?v=hP3A1Df6mwk&feature=related







Een man is bij zijn dood het dubbele van zijn schuld waard, volgens een joodse uitdrukking. Interessant gegeven, als je investeert, schulden maakt, niet aan schraperigheid of schrieperigheid doet, niet klein leeft, dan heb je tenminste geleefd ! Durf te leven ! Dood door schuld(en). Dood op krediet.



Al die zogenaamde communicatiemiddelen maken de kloof tussen mens en mens alleen maar groter.



wind

Er waait een stinkende rechtse wind over nederland...europa...en daarom heb ik besloten om lid te worden van de vvd66 en ze volledig te steunen in hun missie, de rijken worden rijker, de armen blijven arm. Leve de vvd66, leve mezelf ! Hoezee, recht door zee egoistisch ! Dat is de (menselijke) natuur, daartegen vechten heeft geen zin. De armen horen thuis in kartonnen dozen, in de gevangenis of in het ziekenhuis, nederland heeft 16 miljoen patienten, eigen schuld dikke bult.

Ontwaakt, verworpenen der aarde!
Ontwaakt, verdoemde in hongers sfeer!
Reedlijk willen stroomt over de aarde
En die stroom rijst al meer en meer.
Sterft, gij oude vormen en gedachten!
Slaafgeboornen,ontwaakt,ontwaakt!
De wereld steunt op nieuwe krachten,
Begeerte heeft ons aangeraakt!

De staat verdrukt, de wet is logen,
De rijkaard leeft zelfzuchtig voort;
Tot 't merg wordt d' arme uitgezogen
En zijn recht is een ijdel woord
Wij zijn 't moe naar ander wil te leven;
Broeders hoort hoe gelijkheid spreekt:
Geen recht, waar plicht is opgeheven,
Geen plicht, leert zij, waar recht ontbreekt.

De heerschers door duivelse listen
Bedwelmen ons met bloedigen damp.
Broeders, strijdt niet meer voor andrer twisten,
Breekt de rijen! Hier is uw kamp!
Gij die ons tot helden wilt maken,
O, barbaren, denkt wat ge doet;
Wij hebben waap'nen hen te raken,
Die dorstig schijnen naar ons bloed.

Hm.










Vragen die halve antwoorden inhouden en/of vragen die aanvangen met: “U begrijpt zelf toch wel dat…”, of: “Ik hoef u toch niet te vertellen… u weet zelf vast wel…”, zijn niet-vragen.
(Sport)verslaggevers en politici hebben daar nogal eens een ‘mondje’ van.

Daarnaast schijnen weinig journalisten het woord los te kunnen maken van het sentiment. Er wordt zelfs vanuitgegaan dat het om emoties gaat. Zelden is dat terecht.
En tot slot zou het goed zijn stil te staan bij het niet langer spreken in extremen. Balkenende: “Heel Nederland rouwt”, toen de bodybags huiswaarts keerden. en: “Iedereen zal vandaag…”, enzovoorts. Vanzelfsprekend geldt dit ook voor “Niemand die…”
Extremen, het spreken en/of schrijven in uitersten is onjuist. Denk ook aan W. Bush, met zijn: “Je bent voor of tegen ons.” Mag ik niet/niet kiezen?
Denk ook aan het ‘bestaan’ van God. Dit is ook een niet-vraag, want het gaat om het woord als definitie, niet om bestaan. Al met al, mensen geloven (onbewust) louter woorden, terwijl het woord nooit het ding kan zijn. Woorden veroorzaken de conflicten, niet de dingen, want geen mens lijdt door de dingen, maar door zijn eigen gedachten over de dingen. Of staan we niet stil bij het onomstotelijke feit dat niemand ons boos kan maken, tenzij we dat zelf toelaten?
Andreas Sokrates Leno





Ik begrijp nu dat vrouwen evolutionair gezien zich aangetrokken kunnen voelen tot moordenaars. Men denke bijvoorbeeld aan Neelie Smit Kroes met haar felgelakte rode nageltjes voor de 68 jarige bejaarde.
Neelie en...
Paarlberg vastgoed moordenaar
TCR directeur moordenaar (uit 1 bron, de politie, slechts vernomen dat Neelie Smit Kroes het strafrechtelijk onderzoek, de telefoontaps naar de directeur van dit bedrijf, heeft stilgelegd en verhinderd. En dat was tuig van de richel. Braziliaanse snollen werden ingevlogen, na vier weken gedumpt op de treilerweg te rotterdam, hup de volgende lading...en dat was het enige niet... ).
Wiegel herkende in mij wat ik in hem herkende, toen ik hem bij het ministerie van VWS zag. Mijn opa van mijn vaders kant was een moordenaar in de tweede wereldoorlog en in Indonesië. Vandaar zijn en mijn veelvuldige zwijgen. Je moet een moordenaar zijn om er één te herkennen. In het licht van de dood wordt alles helder. Maar de laatste jaren heeft Neelie toch haar best gedaan, ze was zelfs tegen Verdonk. Een minister of commissaris is zo goed als haar/zijn ambtenaren, die "verheerlijking" van personen leidt tot niets, adolf. The past is nothing.

Moordenate, zo heette het clubje in Leiden waar de plus 8 studenten, de cum laude gevallen in zaten. Pathetic. En wiens naam staat op de website, die snijders (treffende naam) die ijdel stond te blazen dat hij hoopte dat de studenten niet teveel naar zijn mooie blauwe ogen gekeken hadden bij de erasmus univresiteit, burger-lijk procesrecht.

Overigens werd mijn opa geveld door een vreselijk zeurende derde vrouw en een hartaanval op zijn 64ste. Bij de vvd directrice van de consumentenbond lag er altijd een honkbalknuppel onder het bed, toen zij een vrouw alleen waren. Of was het nu een vibrator ? Doodsangst. Een man of een honkbalknuppel, moeilijke keuze als je niet alleen kunt zijn/blijven.

Is het geheel beëindigen van een relatie een vorm van moord ?
Sex en dood. Also it has been suggested that the "death" reference in Dowland's songs and also those of his contemporaries refers to sex. This would have been common in Elizabethan England and if my mind isn't playing tricks on me, I believe the Elizabethan Shakespeare also used that reference in his work.

HUMO's Brusselmans: Ken je Belgen?
DE PAUS . Dat zal wel zijn. Er zijn geregeld Belgen die bij mij op auditsie komen. Bij voorbeeld, dinges, hoe heet hij, die man die geen kinderen kon krijgen tenzij ze dood geboren werden. Hij was enorm tegen abortus.

HUMO B: Koning Boudewijn?
DE PAUS . Je hebt 'm. Een brave borst. Zijn vrouw, daar moest ik minder van weten. Ze rook ietwat uit haar facie als ze haar mond open deed, ofwel had ze een scheet gelaten. Leeft die nog?

HUMO B: Fabiola wel, maar Boudewijn is dood.
DE PAUS . Je meent het. Het zijn altijd de besten die eerst gaan. Maar goed, de dood hoort bij het leven. En hoe dat precies zit zien we wel als we zelf dood zijn. Ik voor mijn part laat mij cremeren. Dat is vrij uniek voor een paus, hoewel mijn voorganger Pius de Negentiende zichzelf 'ns in brand gestoken heeft. Maar dat was per ongeluk, bij het verversen van zijn frietvet. In die tijd bakten de pausen hun friet nog zelf. Enfin, de Belgen. Boudewijn en Fabiola dus, en wie verder nog? Juist ja, zo'n halve gare met krulletjes op haar hoofd, van die platte borsten en een stem als een kermisklant...

HUMO B: Jean-Marie Pfaff?
DE PAUS . Je hebt haar. Die gaf me een bal cadeau. Met die bal, zei ze, had ze ooit eens een strafstoss gestoft. Geen touw aan vast te knopen.




nou mij neem

Je vriendschap is werkelijk onbetaalbaar.

I've been down so long, being down don't bother me. I've been down so long, being down don't bother me
I'm gonna take all my troubles, drown 'em in the deep blue sea

I work hard every day come straight home at night. No matter how hard I try to please her she just don't treat me right. I've been down so long, being down don't bother me. I'm gonna take all my troubles, drown 'em in the deep blue sea.

I bought her a fur coat for christmas and a diamond ring. She's got the nerve to tell me that love don't mean a thing. I've been down so long, being down don't bother me. I'm gonna take all my troubles, drown 'em in the deep blue sea.



"Ik ben ervan overtuigd dat het liberalisme tot dezelfde mislukking gedoemd is als het communisme en dat het leidt tot dezelfde excessen. Allebei zijn perversiteiten van de menselijke geest."
"Het liberalisme, dat zijn kartonnen dozen voor de armen.",
aldus C. te P.

Hamster Rutte: "studenten, ga demonstreren." Hee, ze demonstreren, dan stuur ik de politie erop af. Gaat Ter Horst de politie afsturen op de wanbetalers van dsb hypotheken (met hun slapeloze nachten) of op scheringa, dat godvergete TUIG ! Zoekt u een zelfverrijkende graaiende crimineel over de rug van de armen heen, dat is hem ! 

Gaat Ter Horst de politie afsturen op rita verdonk en wilders of op in de steek gelaten allochtonen en asielzoekers ? De politie, bedacht door hitler.

Een fatsoenlijke natie waarin mensen elkaar behandelen zoals ze zelf behandeld willen worden heeft geen politie nodig, als mensen meer gelijkwaardig zijn en niet door banken, overheid en anderen als debielen behandeld worden... De autodestructieve ramkoers van de natie. Met hun opruiende oorlogstaal en concurrentiestrijd op leven en dood. Opzouten ! 


The past is nothing.

But I do not like to complain, not even about the people who complain all the time. I merely observe that people remember the past nostalgically, a past when everything was supposedly much better. I believe there is no point in focusing on the past. Today is reality. The past and the future are memories or utopias. The only real life is now, here, today. Focus on the present ? Everything else is escapism. So what ?

I cannot leave you without saying this:
the past is nothing,
a nonmemory, a phantom,
a soundproof closet in which Johann Strauss
is composing another waltz no one can hear.

It is a fabrication, best forgotten,
a wellspring of sorrow
that waters a field of bitter vegetation.

Leave it behind.
Take your head out of your hands
and arise from the couch of melancholy
where the window-light falls against your face
and the sun rides across the autumn sky,
steely behind the bare trees,
glorious as the high strains of violins.


1 mooie over (zelf)liefde:

http://www.youtube.com/watch?v=ySArczxQuEI

Nothing about you is typical
Nothing about you is predictable
You got me all twisted and confused,
It's all new

Up til now I thought I knew love
Nothing to lose and it's damaged 'cause
Patterns will fall as quick as I do
But now...

Bridges are burning, baby I'm learning
A new way of thinking now
Love I can see, nothing will be
Just like it was,
Is that because?

[Chorus:]
Baby, you're so unusual
Didn't anyone tell you, you're supposed to
Break my heart?
I expect you to, so why haven't you?
Maybe you're not even human 'cause,
Only an angel could be so unusual
Sweet surprise, I could get used to
Unusual you

Ha-ah-ah-ahh, Ha-ah-ah-ahh
Ha-ah-ah-ahh, Ha-ah-ah-ahh

Been so many things when I was someone else
Boxer in the ring, tryin' to defend myself
And the private eyes see what's going on
That's long gone

When I'm with you I can just be myself
You're always where you say you will be
Shocking 'cause I never knew love like this
Could exist

Tables are turning, my heart is soaring
You'll never let me down
Answer my call, here after all
Never met anyone like you

Can't believe that I, almost didn't try
When you called my name
Now everything has changed




En nu mijn duisterlichte kant, als u in het bovenstaande van "you" "death" maakt ? Eindelijk verlossing uit dit aardse tranendal. Net zoals u voor de maan de dood kunt lezen ? ...

Deze kreeg ik van mijn zoontje van bijna 10, ja, moest er om lachen :

http://www.youtube.com/watch?v=cCWwbFovF7E


Redelijke parodie van zichzelf, waarbij ik moet opmerken dat die mannen in mijn koortsnachtmerries voor kwamen toen ik tussen 5 en 10 jaar oud was, daarom vind ik ze eng. Maar door dat liedje en zo....een kort angstig lachje:

http://www.youtube.com/watch?v=tUEyYuZkjVI


Top parodie, vooral als Wim de Bie naar rechts of voor de toeschouwer naar links kijkt, precies hetzelfde hoofd als Ferry Mingelen ! Dan lach ik achter de pc, zeker als dan na die top act ook nog koos koets of dr. ir. P.W.C. Akkermans in beeld verschijnen met hun onversneden lulkoek. Veel dank aan nrcnext, een dag niet gegrimlacht is een dag niet geleefd:

http://www.youtube.com/watch?v=ffcM7iIbrUU

Ik vraag me af of Remco Campert zijn professor met ding uit de achterban nu gebaseerd heeft op Van Kooten's Akkermans of dat Van Kooten zich gebaseerd heeft op Campert. Dat lijkt mij een compliment van de hoogste orde, schrijvers onderling.




Maan Billen

Der heart in grapke by, sei de boer, en kidele syn wiif mei in heafoarke.
Er hoort een grapje bij, zei de boer, en hij kietelde z’n vrouw met een hooivork.

Dat ha wy wer hân, sei it wyfke, en se hie har man nei it tsjerkhôf brocht.
Dat hebben we ook weer gehad, zei het vrouwtje, en ze bracht haar man naar het kerkhof.




Dames en heren,

In dit eminente gezelschap van rechtsgeleerden, economen, politici, wetenschappers, sociopaten en andere notabelen in de societeit de witte te Den Haag is het mij, in het kader van de cursus presentatietechnieken en mondelinge vaardigheden, een uitzonderlijk genoegen om met rede te spreken over "maan billen".

Ik hoor enig geroezemoes in de zaal en dat effect beoog ik juist. De eerste zinnen moeten mensen's billen op de punt van hun stoel krijgen. Wat zegt hij nou ? Heeft verschrijver het over main billen ? over smans billen ? of over de billen van de maan ? Er bestaan twee misverstanden omtrent openbaar spreken, ten eerste dat er een boodschap of inhoud moet zijn en ten tweede dat er relevante zaken verteld moeten worden voor het publiek. Veel en intensief onderzoek bij spreken in het openbaar heeft aangetoond dat beiden onbelangrijk worden gevonden. Uit steekproeven is gebleken dat 60% wegdoezelt tijdens presentaties, dat 30% het binnen warmer, gezelliger en prettiger vindt en dat de resterende 10% vaak uit verdwaalde nietsvermoedende mensen bestaat.

Winston Churchill zei het al: de beste sprekers in het openbaar weten niet wat ze gaan zeggen als ze opstaan om iets te gaan zeggen, als ze spreken weten ze niet wat ze zeggen en als ze eenmaal gaan zitten, dan weten ze niet wat ze gezegd hebben. Publieke sprekers moeten hun eerste en laatste zin goed hebben, de rest wordt niet gehoord, je kunt bij wijze van spreken tussendoor voorlezen uit de krant of de voetbalresultaten opdreunen. Af en toe kun je weer de aandacht trekken van je publiek door te zeggen "om samen te vatten" of "om af te sluiten"...beiden maken het publiek wakker en kunnen veelvuldig gebruikt worden. Maak je over kennis of autoriteit geen zorgen, alleen al het feit dat jij daar staat en wat durft te vertellen maakt je voor 70% van de mensen een autoriteit op het gebied. Als je eigenlijk niets te vertellen hebt, dan kun je herhalingen, quotes en persoonlijke anecdotes gebruiken. Een structuur kan ook nuttig zijn. Laat ik achtereenvolgens ingaan op maan en op billen.

Mogelijk denkt u bij maanbillen aan billen met putjes of billen met gaten of billen met cellulitis. Gepokte billen kortom, net zoals de maan. Dan moet ik even aan mijn eigen billen denken die een prima atletische ronde vorm hebben. Ha, ik denk zo aan een vriendin die zei, he, wat vind ik het toch lekker om in jouw kadetten te knijpen. Goed, er is heel lichte haargroei aanwezig en ze zijn wel wat bleek omdat ze de zon nooit zien, maar overigens ben ik zeer trots op maan's billen, lekkere stevige billen, ze zijn bijna vrouwelijk rond en worden daarom aantrekkelijk gevonden. De laatste tijd heb ik nu en dan, sinds mijn nieuwe fiets, soms 1 pukkel op diezelfde billen. Het gaat weer weg ! Maar toch. Sex overkomt me zelden meer, maar stel nou dat ik op een onverwacht moment toch weer in de gelegenheid kom, dan lijkt het me onprettig indien zij terecht aan mijn billen zit en dan opeens die pukkel zou voelen. Zou ik dan voor de sex moeten uitleggen dat ik door mijn nieuwe zadel 1 TIJDELIJKE pukkel op mijn billen heb ? Ook ben ik bang dat bij een openingszin als: "jij bent zelfverzekerd genoeg om een compliment van mij te krijgen" er een forse piet uit mijn neus hangt, maar dit terzijde. In bytsje bryk is minselyk. Niemand is perfect...zelfs ik niet.


Nu we het toch daarover hebben, soms denk ik ook wel eens met afgrijzen aan anale sex. Dat vind ik zo vies. Als ik mijmer over een pik tussen mijn billen ! Af Maan ! Af Maan ! Af Maan ! Mijn piemel in een anus steken is een idee waar ik helemaal niet over pieker. Ik kijk wel link uit. Mij niet gezien. Ooit had ik een vriendin die mij pijpte en toen hoogstpersoonlijk met rede een vinger in mijn reet stak. Dat vond ik al een beetje vies, maar ook wel lekker. Met reden, omdat ik haar eerst adequaat bevredigd had. Ik alleszins wel. Dames en heren, om samen te vatten weet ik niet zeker of ik mijn hooggeleerd gezelschap hiermee verveel. En nu voor iets geheel anders, die ober in "the meaning of life", die zei: wat de zin van het leven is ? Komt u maar mee, de camera loopt zo'n drie minuten mee en dan laat hij een klein lieflijk wit huisje in het britse landschap zien. Dit is de zin van het leven...u interesseert het niet, well, fuck you, fuck off then.

http://www.youtube.com/watch?v=Qn-TvmJRLZk

Dames en heren. In mijn onderzoek, research en voorbereiding voor deze presentatie heb ik even gegoogled op maan billen en wat schetst mijn verbazing ? Er bestaat zo'n verschijnsel als moonen. Moonen is het opzettelijk ontbloten en toekeren van het eigen achterwerk naar een ander om deze ander te beledigen, in verlegenheid te brengen, of voor de grap. Moonen is afkomstig van de Engelse uitdrukking mooning. Het verschil met het zogenaamde flashing is dat moonen niet seksueel is. Bovendien worden meestal niet opzettelijk de geslachtsdelen getoond. Moonen wordt meestal als een belediging opgevat.

Al bij de Slag bij Crécy in 1346 keerden honderden Normandische soldaten hun blote billen naar de Engelse boogschutters. De meesten bekochten deze daad met hun leven.

De billen werden in Angelsaksische landen wel aangeduid met de metafoor moon vanwege de gelijkenis tussen ontblote billen (van een blank persoon) en de volle maan. De uitdrukking "mooning" was echter gereserveerd voor de betekenis van (romantisch) wandelen in het maanlicht. Vanaf 1968 werd de uitdrukking door Amerikaanse studenten gebruikt voor het ontbloten van de billen.

Het ontbloten van de billen is meestal niet strafbaar of wordt geschaard onder overtredingen als belediging, aanstootgevend gedrag of naaktloperij. Het Court of Appeal van Maryland oordeelde dat moonen onder het recht van vrije meningsuiting viel onder de voorwaarde dat de geslachtsdelen niet werden getoond, waarmee de enige significante mooning-zaak in de Verenigde Staten was afgedaan. Andere landen zijn minder liberaal hierin. In 2003 kregen twee Britse toeristen in Griekenland een boete van 920 euro opgelegd wegens moonen. In 2007 werd een Ierse student in Senegal veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf wegens het ontbloten van zijn billen. Het moonen in de richting van een koninklijk paleis wordt wel eens gedaan als studentengrap (België) of uit protest tegen de monarchie (Groot-Brittannië). In Groot-Brittannië zijn hier mensen voor gearresteerd, het is niet bekend of en welke straf zij kregen.

Tijdens de parade, een soort cabaret festival, omstreeks 2002, ging ik zo'n tent in en daar presteerde een tweetal het om de billen te ontbloten en deze op zodanige wijze naar het publiek te draaien dat het publiek continu het idee had dat er twee billengezichten naar het publiek aan het kijken waren. Een bijzondere ervaring, dat kan ik u wel vertellen ! Sindsdien denk ik vaker "blote billengezicht" en vind ik het splitje in de kin minder aantrekkelijk dan eerst, de billenkin.

"Niet alles is even interessant."
"Ze wilde tweemaal per dag sex !", zei ik enigjes huilerig toen ik het einde van een relatie beschreef.
"Maan, maan, maan, éénmaal per week vind ik al veel", zei een vriend.
"Ja, maar Nico, als dat advocatenkantoor Loeff je nu 60 uur per week laat werken voor het loon van een stagiaire en je wordt op personen- en familierecht ingezet ?"
"Dan laat ik mijn reet zien !", zei hij in 1988 met een boze blik in de ogen.

Als iemand die ik waardeer of bewonder het woordje "reet" zegt, dan moet ik altijd toch nog giechelen. Of zou me dat nu niet meer overkomen ? Dat vond ik melancholisch en triest in de reportage over monty python, dat john cleese zei dat naarmate je ouder wordt, je minder lacht omdat je alle grappen inmiddels wel gehoord of gezien hebt.
"Ja, ze heeft ook nog onder advocaat Loeff gelegen."
"Waarom praten jullie zo denigrerend over vrouwen ?"
"Angst, Maan, allemaal angst."
"Ja, die vrouw is een masochist met een grenzeloze passie voor ongelukkig-zijn. Mannen die dol op haar waren liet ze barsten, mannen die haar vernederden konden op haar onderdanige liefde rekenen."
"Nee, die man is een machoshit met passie voor gelukkig zijn. Vrouwen die dol op hem waren liet hij barsten, vrouwen die hem vernederden konden op zijn onderdanige liefde rekenen."
"Sorry with me, but I don't play that game."
"Pfew wat verveel ik mijn eigen, kan daar nou leuke lectuur uit voortkomen ?"
"Laat een aap dagelijks schrijven en wie weet rolt er ooit iets leesbaars uitqqwuwbkjqfqwiufifihfiuehw12i438797491340rfiasdqiufuf093034hffijrbvoeg]]q21235729dwyughdikhipp."
"Zit er nog een aardig dialoogje in ?"
"Ik draag soms een bril want dan zie ik pas hoe mooi jij bent, nou, het zit zo, ik heb min half, maar daardoor lees ik verkeersborden matig en zie ik een vrouw vaak pas veel te laat naar mij glimlachen, en dat is jammer. Bovendien heb ik het idee dat ik nu op min 1 zit met beide ogen. Van 27 tot en met 50, maar waar zoek ik nou naar...de ogen, (zelf)relativering, humor, jezelf niet (al te) serieus nemen en dat kunnen maar weinig dames....ehm, en zoek ik eigenlijk wel...ben ik alleen niet gelukkiger...het overkomt je toch vaak...ik kijk er zo graag in...nee, ik neem mezelf volstrekt niet serieus, je kunt me alles noemen wat je wilt, kip, ja, als ik honger heb dan ben ik er als de kippen bij, een haan, ja, soms loop ik als een haan met stront aan zijn poten, een konijn, een wezel, een poes...een poes vind ik eigenlijk iets mooier dan ikzelf, waardig, elegant, rank, goh die clankie, dat poesje dat ik nu heb, gaat kopjerollen omdat hij weet dat wij dat mooi vinden, wat een mooi, prachtig, lief beestje is dat toch..."
"Boeiend. Hang aan je lippen, als, als, als."
"Alzheimer ?"
"Ja, mijn vader was leraar nederlands, uitstekend leraar, maar ja, ook daar deed alzheimer zijn verwoestende werk en dan zei hij: we gaan het vandaag over dat bekende boek hebben (maar dan was hij de naam van dat boek kwijt en daarom zei hij maar) van die beroemde schrijver...en daarop kom ik later terug, maar, jij, vertel jij eens welk boek je onlangs hebt gelezen ?" (hij was toen 59)
"Wat laat de dood toch altijd een leegte na."
"Niets natuurlijkers dan de dood."
"Kun jij het nou alleen maar over de dood en de liefde hebben, over het leven en de haat, over geld en werk, over vrijheid en vrijheid, wat is het tegenovergestelde van geld en werk, ik werk om te leven, ik werk niet om te sterven, ik leef niet om te werken, hoe laat je mensen opeens heel anders denken, hoe laat je mensen twijfelen aan hun wereld- en mensbeeld, moet dat trouwens wel, dit is toch al een tijdvak waarin ik een knappe 24 jarige dame aan de kassa bij de albet heijn wild van woede met sleutels en van alles zie gooien omdat ze die niet uit haar tas kon krijgen, dit is een tijd waarin iedereen zich aan iedereen ergert, dit is een tijd waarin mijn kinderen sadistische tekenfilms bekijken en deze leuk vinden, dit is een tijd waarin ik tranen van mijn kinderen zie vanwege de materiële leegte van bezit, dit is een tijd waarin ik somber word van materiële leegte, dit is een tijd waarin ik somber word dat ik geen miljoen heb, dit is een tijd waarin ik me afvraag waarom ik zo zit te ouwehoeren op een weblog, dit is een tijdvak waarin continu het omgekeerde gebeurt, waarin alles omgedraaid wordt, waarin je eerst denkt in belachelijke tegenstellingen te denken die vervolgens bewaarheid worden en zo gaat ie nog wel eventjes, pikerje net..it komt doch oars."

Dames en heren, dames en heren, u merkt het al, u merkt het al, stelt u zichzelf toch vooral de volgende vragen voordat u openbaar spreekt.

Wordt ervoor betaald ? Zo nee, wijs op de kwaliteit van uw buurman die zeer onderhoudend kan spreken over postzegelverzamelingen 1902-1903.

Hoe lang moet de toespraak duren ? Afhankelijk hiervan bepaalt u hoe lang u uit de krant, de humo of het telefoonboek voorleest.

Waarom houdt u deze toespraak ? U wordt betaald, niemand anders is zo stupide, u bent een vervanger (waarschijnlijk niet de eerste), u bent de enige die het doel van de toespraak kent.

Wat doet u tegen de zenuwen ? Niet komen opdagen. Beroep u op de secretieve commissie staatsgeheimen die u bij diende te wonen. Alcohol. Een bril, waarmee u speelt. Diep ademen, oppassen dat men niet denkt dat u met een geheel andere activiteit dan spreken in het openbaar bezig bent.

Dames en heren, geëerd gezelschap in deze societeit de witte, om deze eerste proeve van bekwaamheid af te ronden en af te sluiten wil ik tenslotte benadrukken dat u over maan's billen langzaam spreekt, pauzes gebruikt en blijft u vooral rustig doorpraten, vooral als u meent juist iets onzinnigs gezegd te hebben. Weiger vragen te beantwoorden. Stuur degene die toch een vraag stelt de zaal uit. Geef het publiek mee dat u aan het slot de vragen beantwoordt. Als er dan toch nog ondanks uw verwarrende en onnavolgbare toespraak inzake de billen van de maan vragen komen, volg dan de lijn van politici. Bedank de vragensteller voor de significante en belangrijke vraag en praat vervolgens over iets geheel anders. Mocht de vraag nogmaals gesteld worden, herhaal dan de vorige procedure. Herhaal de vraag in uw eigen bewoordingen en beantwoord uw eigen vraag. Heeft u angst dat er nog meer vragen gesteld worden, blijf praten. Gebruik geen obscene taal, beledig het publiek niet en als u dan na de afsluitende fraaie zin een bescheiden applausje krijgt, dan kunt u het volgende deduceren:

1) u bent beter dan u dacht
2) in plaats van apathie en afkeer had u een warm en vriendelijk publiek (ook omdat ze dolblij waren dat zij geen toespraak hoefden te houden)
3) u vond het leuk, en dat is twijfelachtig, want de laatste die spreken in het openbaar leuk vond stierf in 1945 in een bunker in berlijn










Sterkte, Aaf. Een goede kinderwagen is fijn en je zult je in het begin ontredderd voelen, de hormonen en gevoelens schieten aan alle kanten door je lijf. Kan ik dit wel ? Ik kan dit helemaal niet ! Maar maak je geen zorgen, maak je niet druk, het loopt allemaal vanzelf en geef je gewoon over aan die gevoelens, die zijn er nou eenmaal, we zijn kleine bootjes op een zee van gevoelens. Pas op met kokend water om de flessen te verwarmen en pas op met een hoge commode. En soms helpt een nuchtere en relativerende man (Theo Maasen: de katten doen het ook). 

Vrolijke groet, Maan



Le premier jour du reste de ta vie. Dat vond ik nou een goede film, gehuurd en met plezier gezien. 


Alles is vermoeiend,
zozeer dat er geen woorden voor te vinden zijn.
De ogen van een mens kijken, en vinden geen rust,
zijn oren horen, en ze blijven horen.
Wat er was, zal er altijd weer zijn,
wat er is gedaan, zal altijd weer worden gedaan.

De momenten dat ik mijn werk vervloek zijn mijn vingers snijden aan papier (driemaandelijks) en met gefrustreerde vrouwen of mannen praten (wekelijks).

Nou, Menno, wat hebben wij een fijn persoonlijk ontwikkelings plan voor jou, Menno.

1.) Kies een aansprekende naam. Aan de bottom. Alain de Botton. Aan de reet. Onderaan gebeurt het ! De verandering. Tsjeenge ! Aan de onderkant beginnen. Kies dus een naam die opvalt, die ertussen uit springt, die uniek en bijzonder is. Maan Billen ? Nou, je zegt het zelf: Maan Billen.

2.) Nooit, nooit, nooit afgeven op anderen of anderen een slecht gevoel bezorgen omdat je dat a) een keer terug krijgt b) je het eigenlijk vaak over jezelf hebt, wat je zegt ben je zelf en c) het heeft geen zin.

3.) There'd be no reason to live in the past, I'm tellin' you, brother, you're gonna be free at last and there'll be no more blues...no more blues. There'd be no reason to live in the past, I'm tellin' you sister, you're gonna be free at last and there'll be no more blues...no more blues.




Intermenselijk contact is meer gestoeld op emoties en instincten dan op ratio.

Uit onderzoek blijkt dat mensen hun oordeel over anderen voor 55 procent baseren op de gezichtsuitdrukking, voor 38 procent op de stem en voor 7 procent op de inhoud van wat iemand zegt. Het gezicht is de belangrijkste graadmeter. Docendo discimus. Door te onderwijzen leren wij.

Dan Hill voorzag dat John mc Cain het zou verliezen van Barack Obama. Dat zag je aan de dichtgeknepen mond van mc Cain. Obama is blij en zijn lach is niet gespeeld, want al zijn gezichtsspieren doen mee. En met een authentieke positieve uitstraling win je de verkiezingen.
Hillary Clinton viel meteen door de mand. Ze probeerde optimistisch over te komen door veel te lachen, maar haar oogspieren spanden niet aan. Alle emoties kun je aflezen zolang je een gezicht op microniveau bekijkt.

Balkenende wil controle houden, maar je ziet dat deze hem nu ontglipt. Hij is lichtelijk neerbuigend, zijn mondhoeken staan naar beneden. Hij probeert te lachen maar die poging mislukt, want alleen zijn mond lacht en zijn ogen niet.
Het gezicht van Wouter Bos is beter leesbaar dan dat van Balkenende; een gepassioneerde man met een sterke wil. Er zit woede in hem. Strak gespannen mond, lippen naar binnen gezogen. Hij wil benadrukken wat hij vindt. Minder ingetogen dan Balkenende.

Wetenschapper Dan Hill schrikt van de foto's van Wilders. "Hij doet me denken aan de foto's van criminelen die ik heb gezien. Veel minachting en zelfs walging, je ziet het aan zijn mondhoeken. Zijn wenkbrauwen staan laag, zijn lippen knijpt hij vaak samen. Hij komt kil op me over, Wouter Bos is warmbloediger. Wilders lijkt een slang, een demonische uitstraling. Hij blijft boos, zelfs als hij zogenaamd lacht."

Niemand kan geven wat hij niet heeft.

Het gaat er niet om wat de natuur aan een gezicht meegeeft, hoe een gezicht eruit ziet, maar hoe de spieren in dat gezicht worden gebruikt. De heer Hill is geen tovenaar die magische voorspellingen doet. Hij let alleen maar goed op. Een gedachte wordt ingegeven door een emotie. Die emoties kun je aflezen aan een gezicht. Dat verraadt de intentie van iemand. Vandaar dat ik de vergelijking hitler en wilders niet zo moeilijk vind, de overeenkomsten in de gezichtsuitdrukking van haat, walging en minachting zijn griezelig. En vandaar dat ik de analyse van Menno ter Braak, "laat ze regeren, dan zal de rancune en haat zich vanzelf tegen hen keren" niet onderschrijf. Een regering gebaseerd op haat, uitsluiting, minachting en onderdrukking, dat nooit weer.

Dan Hill heeft het vooral over emoties, als hij een directeur adviseert. Hij adviseerde bijvoorbeeld een bestuursvoorzitter met duidelijke gelaatsuitdrukkingen. " Je kunt bij hem meteen zijn wilskracht aflezen. Maar tegelijkertijd ook zijn minachting, zijn mondhoeken staan naar beneden. Dat schrikt af. Dat werd hem uitgelegd. Hij ging bij zichzelf te rade en zag in dat het klopte. Hij moet daarom die emotie van neerbuigendheid voor zichzelf analyseren en niet proberen zijn gezicht anders te plooien. Want uiteindelijk kan niemand zijn gezicht hooghouden."



Ook vond ik het heerlijk om in die open lachende ogen van mijn baby te kijken, en nog steeds. Op mijn werk sprak ik met een dame waarvan ik vond dat zij een vals lachje had en verdomd, toen we samen bij de directeur waren plaatste ze een dolk in mijn rug. Cum laudans fraudans. Als ze je prijzen, dan bedriegen ze je. Overigens klopt dat in mijn geval niet. Mijn loftuitingen zijn gemeend en oprecht.

1.) Ratatata
" He, he, nou, nou, sjonge, jonge, foei, foei", zei mijn oma altijd als ze ging zitten. Mijn opa moet dat dus wel 36.500 maal gehoord hebben. He, he, nou, nou, sjonge, jonge, foei, foei.

2.) Een forse tip voor vrouwen
Ik ben dol op het liberale van de goed schrijvende Erica Verdegaal, je mag bij mijn weten nagenoeg alles onder haar columns zetten. Itt tot Louise Fresco en Eslbeth Etty, die alles weghalen wat hun niet welgevallig is. Hm, ik had me voorgenomen om niet negatief over een ander te schrijven of te oordelen, valt me van mezelf tegen.

3.) Communicasie
Graag wil ik tenslotte memoreren de anekdote dat ik in 1993 in een coupe in de trein naar de pyreneeën zat met een laatstejaarsstudent werktuigbouwkunde van de TU Delft, zijn zure vriendin en een kroegbaas met zoon van 16 uit Leiden. De student vertelde dat hij gefascineerd was geraakt door speleologie.
"Oh, ja, van die grotten en zo", zei de kroegbaas.
"Ja, precies, nou, vorige zomer zijn wij nog een donkere spleet afgedaald in luxemburg."
"Alsjeblieft," zei de kroegbaas verschrikt en angstig, "ik ken wel andere donkere spleten waarin ik veel liever zou willen afdalen !"
Door die gezichtsuitdrukkingen daarbij ben ik lang blijven lachen. Gelukkig lachten de kroegbaas, zijn zoon en de student mee.

4.) Compliment
Dronken van geluk als Erica Verdegaal reageert. Zevende hemel. Walk on cloud nine. Daar kreeg ik een dagdroom van. In de middagpauze loop ik bijna altijd even naar buiten en op een gegeven moment wandelde ik door een parkje. Daar liep ik fier en stoer, aan het hoofd van een peleton (of een leger !) van 20.000 mensen. Toen ik achterom keek was daar niemand, ik was helemaal alleen. Dat zul je net zien. Hoewel aangeslagen wandelde ik door alsof ik op de maan liep, want ik had een reactie van Erica Verdegaal op zak ! Ja, nou, ja, mag ik ? Het is net alsof ik een reactie van maarten t hart, wim de bie of kees van kooten krijg !
Tegelijkertijd was dat gevoel heel belangrijk, stel je Balkenende eens voor "ik loop aan het hoofd van de christenen ! Omkijken. Hee, waar zijn alle christenen gebleven ? Leegte" Stel je Wouter Bos voor "ik loop aan het hoofd van alle socialisten ! Omkijken. Hee, waar zijn alle socialisten gebleven ? Leegte" 

5.) Maar dan ken je mij nog niet
Het meest irritante woord ? Mijn naam ijdel gebruikt.
Uitzendbureau: “Nou, Menno, wat hebben we hier een fantastiese baan voor jou !” Sta ik daar sodemieters rookworst te verkopen in de hema. Met zo'n lullig petje op. Dat zul je net zien.
“Ja, maar Menno, vergeet je niet om even het gras te maaien ?”

Een goede tweede is de oorlogstaal van Wilders en Bush: “prevail”, “strijd”, “gehakt van maken”, “keihard aanpakken”.

6.) Opa
En niet ik, maar mijn opa, die kon zijn oren bewegen !

7.) Kippen
Nou, ik was er immers als de kippen bij. Dat kun je wel denken. Dat hoeft mij geen twee keer gezegd te worden.

8.) Een stukje vrede
Bij een vrouw schijnen er 8000 woorden meer uit de mond te rollen per dag dan bij een man. Ik haal die 8000 niet. Schiep of scheidde, zelfs in het nederlands een paar letters verschil en je zou van je geloof afvallen. Scheppen. Scheiden. Schijten. Dat zal het straks wel worden. God schijtte de hemel en de aarde.

Een voormalig collega bij de Raad van State, een brabander, zei:
"Ja, ik sprong van mijn motor in het gras en die Brabanders hebben dan de neiging om als er iets onverwachts gebeurt meteen eerst eens flink te gaan vloeken om zo uitdrukking te geven aan hun angst en onzekerheid. "Godverdoemmme, godverdoemme, godverdoemme", brulde die man tegen mij, terwijl mijn motor en ik licht nagierend in het gras lagen..."

9.) Dijkdoorbraak
Volgens Marcel van Dam is het sinds de jaren 80 grondig mis in Nederland. Toen verliet hij de politiek en ja, sindsdien is Nederland verworden tot...ja, tot wat eigenlijk. Hoe, het ook zij, Lubbers, Balkenende en Kok, het cda, de vvd en de pvda hebben dit prachtige land en haar fraaie instellingen en alles wat dierbaar, weerloos en mooi is naar de verdommenis geholpen. Als ik alle columns en het leven van Marcel van Dam mag samenvatten in drie zinnen: Marcel van Dam had met zijn continu dronken kop, rammend en vloekend tegen de deuren van de tweede kamer, alleenheerschappij in Nederland moeten hebben de afgelopen 29 jaar, sinds hij de politiek verliet dus eigenlijk, dan zou hij met zijn sociologische prietpraat dit land er weer bovenop geholpen hebben: solidair, sociaal, ideaal, samen, gedeelde welvaart, comfort, luxe, niemand mag mij van leugens en verdraaiingen betichten, die ontsla ik of stuur ik het bos in, daar heb ik recht op, als genadeloos debater met slechte tanden en dito adem en tenslotte heb ik overal verstand van. Nu ik die alleenheerschappij niet had blijft er maar 1 ding over en voorspel ik: ONHEIL EN RAMPSPOED. Dan zit ik altijd goed, als het niet gebeurt, prima, als het wel gebeurt dan kan ik zeggen dat ik het toch gezegd heb.

10.) Dit gaat dus helemaal nergens over
De voornaamste klacht van een vrouw: "Ik word niet serieus genomen. We willen wel serieus genomen worden." Ja, wat wil je nou ? Ooit stuurde een vrouw mij een kunstzinnige ansichtkaart met daarop de tekst "wachten op de maan". Ik daar dolenthousiast naartoe, natuurlijk. Nou, kwam net zo natuurlijk van een koude kermis thuis, dat kun je wel denken.
.

Friday, October 9, 2009

Maan maan maan

Ik vind dat exprirement om een bom te laten exploderen op de maan eng, stel je voor dat de maan daarop niet gebouwd is en dat deze doormidden breekt ! Als er treinen gaan rijden, dan geven de koeien zure melk !
In mijn nachtmerries ging er driemaal iets fout met de maan (doormidden/verwijderde zich of dichterbij).


Oef ! Dat valt voorlopig mee. Don't f@ck with the moon. Laat de doden met rust. En ja, er zijn natuurlijk al genoeg kraters die bewijzen dat de maan wel wat kan hebben...toch weer typisch mannelijk...wat zal ik nou eens gaan doen...laat ik de maan bombarderen...volgens mij zou een vrouw niet eens op het idee komen...die zijn niet goed gek....it's all sex, dear watson, all sex.

HOUSTON - De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA voert vrijdag een spectaculaire actie uit. Met enorme snelheid worden een draagraket en een sonde op het oppervlak van de maan afgeschoten.
©© NASA
In de stofwolken hopen wetenschappers sporen van water en ijs te vinden, van levensbelang voor een eventuele kolonisatie van de maan.
De missie begon in juni, toen de NASA twee maansatellieten lanceerde. Een van de twee, de LRO, brengt momenteel het oppervlak van de maan nauwkeurig in kaart. De tweede satelliet, de Lcross, is betrokken bij het experiment van vrijdag.
De inslagen vinden plaats rond 13.30 uur Nederlandse tijd. Als eerste stap wordt de verder nutteloos geworden draagraket die de LRO en de Lcross naar de maan heeft gebracht, afgeschoten op een krater bij de zuidpool van de maan.
Door de botsing ontstaat een metersdiepe krater in het maanoppervlak. Alles wat zich op en onder de grond bevindt, wordt opgeworpen in een ongeveer 10 kilometer hoge stofwolk, zo is de verwachting. Daar vliegt de Lcross doorheen. Voordat de satelliet vier minuten later zelf inslaat, moet de sonde gegevens over de samenstelling van de stofwolk terugsturen naar de aarde.


Thursday, October 1, 2009

verschrijver vermaant

De stille bijeenkomst van het geheime genootschap dr schreiferds en dr collumnisten.








































Be cheerful, sir. Op 8 oktober 2009 wat somber geworden van draadstaal, wat is dat beroerd, of ligt het nou aan mij. Ik moest zo lachen om bussink & van der vlist...

Alles voor de roem: Jan en Yolanthe, Adam en Patries (een vriend zei: goh, die adam solliciteert met zijn grote boner op de buis wel naar een ander), Connie en Hans - er gaat geen dag voorbij of man, moeder, dochter, ex of verse vlam wurmt zich voor de camera's om de ander uit te maken voor rotte vis, dievegge of vreemdganger- alsof er gelijk bestaat in kwesties van gevoel (jean pierre geelen)

Als verschrijver vraag ik me dan af: waar begint gevoel en waar eindigt dat ? Bij onze gemeenschappelijke toekomst...gouden leegte...





In 1962 maakte Polański z'n eerste lange speelfilm: Nóż w wodzie (Het Mes in het Water). Dit was de eerste film van het genre waarin hij zou uitblinken: de psychologische thriller. Het verhaal draait om een rijk echtpaar dat met haar zeiljacht een tochtje maakt. Onderweg pikken ze een jongeman op. Zijn aanwezigheid maakt bij de rijke man jaloezie los, waardoor een tweestrijd tussen de mannen ontstaat met als inzet de vrouw. Al snel blijkt het huwelijk lang niet zo gelukkig te zijn als dat het leek.

Nóż w wodzie werd door critici beschouwd als een meesterwerk en liet alle ingrediënten zien die de films van Polański later kenmerkten: een beperkte locatie, een mentale aftakeling van een sociaal omringd personage (in dit geval de rijke man), zwarte humor, absurdisme en veel symboliek: de piepkleine kajuit is een symbool voor de gevangenis die het huwelijk is. De rijke man die steeds naar zijn eigen gezicht kijkt in het spiegelgladde water is een metafoor voor zijn eigen twijfelende persoonlijkheid. Polański vertelt het verhaal zo min mogelijk middels dialogen en laat de psyche van de hoofdpersonen zien door middel van symbolen. Polański begint met een langzaam tempo, maar laat de spanning tussen de personages van kwaad tot erger worden. Uiteindelijk bouwt hij op tot explosieve climax: de moord op de jongeman.

Friday, September 25, 2009

We have a major problem on our hands.








Ladies and gentlemen,

This is serious. We have a MAJOR problem on our hands. Yes, we can. Change. Appeasement. A peace man; a pies man (hierover moest een 14-jarige klasgenoot in 1979 lachen. Zo ging het niet, de geschiedenisleraar schreef warm peace op het bord en toen zei een klasgenoot lachend longchamp, het zwembad in brussel, waarop ik hem om uitleg vroeg, dat zwembad is zo warm vanwege warm pies)

I'm not referring to the size of a mr. Wilders. Actually, I've never heard of a dutch mr. Wilders. A clinic clown ? Next subject, please. Will hackers change our way of living ? I doubt it. Sometimes I doubt whether people really can change or want to. I don't want to change my comfortable existence ! Less work and more fun perhaps and get rid of that f@cking tie. And I must admit, the sixties and seventies are definitely the past, the times are a changin...not always in a good way.
But the main issue I try to deal with today is: are humans incomparable or incompatible. In spite of negative radiation from space I do sincerely hope and believe that we shall have learnt Gandhi's, Martin Luther King's and others' lessons: appeasement is the only way out.



Maar ja, revolutie, alle banken failliet, toch ook weer een hoop onrust...niets is geheel waar, en zelfs dat niet...een neef van mij maakte het bovenstaande gebaar, drukte duim en wijsvinger een aantal malen snel op elkaar en dan zei hij altijd: "een bescheiden applausje". Dat vond ik als 15 jarige geestig. Net zoals de opmerking: " dat geld is toch gewoon verdampt ? Nou dan drukken we het er weer net zo snel bij."

Dan dan dan.

Vandaag heb ik drie paar sokken voor drie EUR gekocht bij de Aldi. En lekker dat ze lopen ! Zo'n comfort aan de voeten. Dan paradeer ik door droog den haag, well you can tell by the way I use my walk I'm a women's man, no time to talk.

High tech sportsokken. Ohhhh ! Actieve comfortboord knelt niet en past perfect. Ahhh ! Hielbeschermer. Ohhh ! Achillespeesbeschermer. Ahhh ! Teenbeschermer. Ohhh ! Bescherming voor gevoelige enkels. Ahhh ! Versterkt voetbed met badstof voor schokdemping op drukplaatsen. Ohhh ! Anatomisch gevormde voetzool. Ahhh ! Efficiënte luchtcirculatie zorgt voor een aangenaam voetklimaat. Nou, dat kan ik beamen ! Wat een geweldige comfortzone is daar aangebracht in de teen, hiel en andere erogene zones. En dan wil ik niet weten over personeelsbeleid bij de aldi of de omstandigheden waaronder die sokken gemaakt zijn, die sokken zijn goud waard ! Het is namelijk nog waar ook ! Alleen stinken ze wel na twee dagen dragen in tegenstelling tot polyester sokken. Ook ben ik dol op mijn giant fiets, wat loopt die lekker licht en soepel ! Ooit zag ik als reclame: een intelligente camera; dat vind ik grappig, hoe kan een camera nou intelligent zijn ? Daarmee wordt dus geappeleerd aan de intelligentie van de gebruiker. Ik heb hem niet gekocht, maar geestige reclame.

Maandag moet ik weer naar zielige vrouwtjes en mannetjes die moeilijk doen over niets. Niet allemaal gelukkig, maar ja, die dodelijke combinatie van jurist, ambtenaar en vrouw, man, ik leef niet echt. Nepmaan. Pennep. Neppen. Maannaam. Naammaan.

Woman, joy of man's desiring.

Eerst dacht ik dat google blogger mij censuureerde, snap het niet helemaal, wat is er nou zo gevaarlijk of raar aan die twee blogs waar je naartoe moeten klikken, juni 2009, of die verderop staan (waar je kortom via een omweg naartoe moet) ? Waarom is heel 2008 van verschrijver onbereikbaar ? Kapotte blog. Teveel tekst, teveel woorden.