Friday, October 9, 2009

Maan maan maan

Ik vind dat exprirement om een bom te laten exploderen op de maan eng, stel je voor dat de maan daarop niet gebouwd is en dat deze doormidden breekt ! Als er treinen gaan rijden, dan geven de koeien zure melk !
In mijn nachtmerries ging er driemaal iets fout met de maan (doormidden/verwijderde zich of dichterbij).


Oef ! Dat valt voorlopig mee. Don't f@ck with the moon. Laat de doden met rust. En ja, er zijn natuurlijk al genoeg kraters die bewijzen dat de maan wel wat kan hebben...toch weer typisch mannelijk...wat zal ik nou eens gaan doen...laat ik de maan bombarderen...volgens mij zou een vrouw niet eens op het idee komen...die zijn niet goed gek....it's all sex, dear watson, all sex.

HOUSTON - De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA voert vrijdag een spectaculaire actie uit. Met enorme snelheid worden een draagraket en een sonde op het oppervlak van de maan afgeschoten.
©© NASA
In de stofwolken hopen wetenschappers sporen van water en ijs te vinden, van levensbelang voor een eventuele kolonisatie van de maan.
De missie begon in juni, toen de NASA twee maansatellieten lanceerde. Een van de twee, de LRO, brengt momenteel het oppervlak van de maan nauwkeurig in kaart. De tweede satelliet, de Lcross, is betrokken bij het experiment van vrijdag.
De inslagen vinden plaats rond 13.30 uur Nederlandse tijd. Als eerste stap wordt de verder nutteloos geworden draagraket die de LRO en de Lcross naar de maan heeft gebracht, afgeschoten op een krater bij de zuidpool van de maan.
Door de botsing ontstaat een metersdiepe krater in het maanoppervlak. Alles wat zich op en onder de grond bevindt, wordt opgeworpen in een ongeveer 10 kilometer hoge stofwolk, zo is de verwachting. Daar vliegt de Lcross doorheen. Voordat de satelliet vier minuten later zelf inslaat, moet de sonde gegevens over de samenstelling van de stofwolk terugsturen naar de aarde.


No comments: