Tuesday, February 17, 2015

De anarchistiese ambtenaar

Toen ze mijn hand schudde kreeg ze een samengetrokken gezicht, een persende gelaatsuitdrukking en ik zag dat ze door de een of andere vreemde dwang gedwongen een hand, een glas of kopje wel kapot moest knijpen met een intense liefde die vernietigt wat ze bemint.

Stiekem ben ik in mijn hart ook een oude troubadour, en bemin ik de hoofse liefde. Want ik wil best een mooi lied zingen om een edele dame, als ik maar niet met haar hoef samen te wonen.

Cynische cyclus van de liefde. Liefde is een vicieuze cirkel van begeren, beminnen, kwijtraken en missen. En in het wereldbeeld van Ilja Pfeijfer is begeren hetzelfde als missen. De grootste verlangens zijn erop gericht iets terug te krijgen wat je eerder bent kwijt geraakt. Beminnen is hetzelfde als kwijtraken. Er is altijd een kloof tussen dat wat je begeert en de realiteit. Tussen hoe je denkt dat de ander is, en hoe die in werkelijkheid is. Iemand op wie alle fantasieën en verlangens worden geprojecteerd.
 
 
Waar je mee omgaat, daar word je mee besmet.
 
 
Och, de verzuchting om mijn medemensen die met stumperig aangeleerd overwicht veinzen moeten geregeerd en zulks ook zelf het liefste wensen.
 
 
Abuse of power comes as no surprise.
 
 
Anarchisme (van het Griekse 'αναρχος', anarchos: αν = "geen" αρχος = "heerser") is het streven naar een situatie of samenleving waarin mensen zonder een hogere macht of autoriteit leven (anarchie). Het is de verzameling denkwijzen die terug te brengen is tot de gedachte dat een individu op geen enkele manier een ondergeschiktheid áán of ván iets of iemand erkent. In de omgangstaal wordt de term anarchie als samenleving vaak verward met een andere betekenis van het begrip anarchie, namelijk chaos of wanorde/verwarring. Met de term sociaal-anarchisme tracht men die verwarring tegen te gaan.
Als politieke stroming is de moderne anarchistische beweging rond 1860 ontstaan als een afsplitsing van het socialisme. Het belangrijkste verschil tussen beide stromingen is dat het anarchisme ook na de revolutie iedere vorm van centraal gezag afwijst. Wel zijn beide het erover eens dat de productiemiddelen collectief bezit behoren te zijn.
Volgens anarchisten leidt elke vorm van gezag tot onderdrukking en is het beter om een bestuur in de vorm van kleine autonome (zelfbesturende) gemeenschappen te hebben. Deze functioneren op basis van vrije associatie en gelijkheid van de deelnemers. Voorbeelden hiervan zijn basisdemocratieën en grassrootsdemocratie zoals die bijvoorbeeld terug te vinden zijn in de manier van organiseren van actiekampen, acties of bijeenkomsten bij anti-globalistische protesten. Hier geldt besluitvorming bij consensus, organisatie in basisgroepen en autonomie van deelnemers als leidraad.
Vanwege de nadruk op de vrije associatie van individuen wordt persoonlijke bewustwording door veel anarchisten belangrijk gevonden.



---------------------------------------------------------


Officier van Justitie Den Haag
De heer mr. H.D. Servinus
Politiechef Den Haag, kantoor Segbroek
Postbus 20302
2500 EH   Den Haag
 
 
  Den Haag, 13 januari 2015 met naschrift 17 februari 2015
 
 
Betreft:  klacht over agent De Koning met dienstnummer 4655 en partner (deze naam en dit dienstnummer kregen wij door, David heeft contact gehad met verschillende agenten), eis tot verwijdering van gegevens in het register en verzoek om schadevergoeding wegens onrechtmatig optreden van de overheid.
 
 
Geachte heer Servinus,
 
 
Op 19 november 2014 is onze toen 14 jarige zoon, David Verschrijver, geboren 12-12-1999 te Den Haag, op straat aangehouden door de heer De Koning met dienstnummer 4655 en partner. Vervolgens is hij naar het politiekantoor van Loosduinen gebracht, gefouilleerd, waarbij gezegd werd dat hij vuurwerk afgestoken zou hebben bij een kerk. Daarna is hij per politie-auto naar het kantoor Fahrenheitstraat (Segbroek) gebracht, daar zijn zijn vingerafdrukken genomen, er zijn foto’s gemaakt en is hij in een cel gestopt.
Wij willen een klacht indienen over dit optreden van de heer De Koning met dienstnummer 4655 en zijn partner. Vrijheidsberoving van een minderjarige en hem behandelen als een crimineel zonder hem op zijn rechten te wijzen is disproportioneel machtsmisbruik door de politie. David Verschrijver heeft vanaf het begin gezegd dat hij niets gedaan had en de agent heeft hem volstrekt willekeurig aangehouden en is vervolgens vooringenomen in zijn eigen aanhouding gaan geloven. Dit is onbehoorlijk optreden.
Wij kregen een bekeuring mee wegens het niet hebben van een identiteitsbewijs en inmiddels is deze bekeuring van 52 EUR betaald.
Bovendien kregen wij op 27 december 2014 een brief waarin David Verschrijver werd opgeroepen voor een verhoor wegens een poging tot het stelen van een fiets ! Bij de aanhouding is hierover niets gezegd door beide agenten; David Verschrijver liep 19 november 2014 op straat met zijn eigen fiets en een vriend, Richard Verschrijver. Ook tegen ondergetekende is niet gezegd dat David iets te maken zou hebben met het stelen van een fiets toen ik David (omstreeks 20.00 uur) op het politiekantoor Segbroek heb opgehaald op 19 november 2014. Er heeft toen een kort gesprek plaats gevonden tussen mij en een betrokken agent (rechercheur), ik heb een proces verbaal meegekregen omdat David geen ID bij zich had, maar er is niets gezegd over dat David iets te maken zou hebben met het stelen van een fiets.
Het optreden van de heer De Koning, agent 4655 getuigt van vooringenomendheid, willekeur, tunnelvisie en ongeschiktheid voor het correct uitoefenen van het ambt van politie-ambtenaar. Het ambtelijk verslag van de agent over de reden van aanhouding van David komt niet overeen met de feitelijke gang van zaken. Er staat niets in het ambtelijk verslag over het afsteken van vuurwerk terwijl dat toen als reden voor de aanhouding is genoemd.  Het lijkt er op dat er achteraf met het ambtelijk verslag is gerommeld, een falsificatie achteraf over een gestolen fiets als reden voor de aanhouding. Dit is schandalig en zou niet mogen gebeuren. Met deze klacht willen wij dat de heer De Koning, agent 4655 en zijn partner berispt worden; dit optreden is disproportioneel en schandalig naar onze 14 jarige zoon; hem behandelen als een crimineel, terwijl hij rustig op straat liep met vriend en fiets aan zijn hand. De gang van zaken tijdens de aanhouding, de onduidelijkheid (helemaal achteraf) over de reden van aanhouding, de brief met de plotselinge verdachtmaking van David dat hij een fiets zou hebben willen stelen en het verhoor hierover heeft een behoorlijke impact op David en zijn ouders. Wij eisen het verwijderen van op onrechtmatige gronden verkregen gegevens in het politieregister over David Verschrijver, geboren 12-12-1999, te Den Haag.
Wij verzoeken om een schadevergoeding wegens onrechtmatige overheidsdaad, 4 uur van 2 juristen a 80 EUR per uur exclusief BTW is 320 EUR en immateriële schade wegens vrijheidsberoving en geestelijke schade toebrengen aan onze minderjarige zoon, gewaardeerd op 600 EUR. Wij willen vergoed worden voor onze (immateriële) schade voor 920 EUR.
Wij sturen deze brief ook aan de Nationale Ombudsman en de Minister van Veiligheid en Justitie, omdat hier sprake is van een dermate onbehoorlijk willekeurig vooringenomen en onrechtvaardig optreden van de heer De Koning, agent met dienstnummer 4655 en zijn partner, inclusief misbruik van macht naar een minderjarige, dat ook andere instanties hiervan op de hoogte moeten worden gebracht. Dit moet een waarschuwing zijn voor het Haagse politiekorps.
 
 
 
Hoogachtend,
Met vriendelijke groeten,
 
 
 
Mr. J.L.M. Verschrijver
Mr. M.C. Verschrijver
Kritiese avro-leden 
Pauwlaan 226
2566 AA  Den Haag

Naschrift 18 februari 2015:  Op 10 februari 2015 is voornoemde vriend, Richard Verschrijver, om 6.30 uur in de ochtend van zijn bed gelicht voor verhoor, met zwaailichten stond er een politieauto voor zijn deur. Hij was naar een afspraak voor een politieverhoor gegaan begin januari 2015, maar toen was de deur dicht.
Dit vervult ons met afschuw, hierdoor zijn we elk vertrouwen in de (criminele) politie in Den Haag verloren en ook de rol van de hulp officier van justitie is uiterst merkwaardig. Er moet zo spoedig mogelijk een controlerende instantie komen voor het gesloten politiekorps Den Haag (met hun machtsmisbruik naar onschuldige jongeren); er is momenteel sprake van een politiestaat in Den Haag.  






Fat pigs, you shouldn't mess with me. En het waren daadwerkelijk dikke, vette, lange, kale, vadsige, laffe klootzakken, die agenten.

Veracht niet de ander, veracht je ongeluk, daar word je gelukkiger van.


CDA wil eeuwige rustplaats.


Mijn eerste lachende foto die ik toonbaar vind (lachen om niet te huilen is het toch niet):





...follow me nose...met zo'n vreemd mismaakt handje...

No comments: