Sunday, August 31, 2014

Bitches Brew

Valt me op dat ik twee vrouwen ben tegen gekomen die hun e-mail ondertekenen "met hartelijke groet" en dat zij de minst hartelijke vrouwen waren die ik ooit ben tegen gekomen. Nuffige over het paard getilde ijspegels.

Een andere vrouw had overal hartjes, voor haar huis, in haar huis, je zag zo een tiental harten. Ze zou ze beter vervangen door gebroken harten....van haarzelf en van anderen, want...niet in staat tot commitment, samen een band opbouwen, trouw, vertrouwen, elkaar het goede gunnen, met elkaar over belangrijke dingen kunnen spreken. Blanco en leeg, zo'n getraumatiseerd varken zou toch eigenlijk niet vrij mogen loslopen en anderen lastig vallen...nou ja, al gevangene genoeg van zichzelf. Hu, wat heeft dat schizofrene borderline geval een te lange tijd mijn leven verpest. Wat heb ik mijn leven laten verpesten. Sufferd.

En camouflage van haar leegheid door de beste merken en design meubelen te planten in d'r mooie huis, waar ze inmiddels 14 jaar lang 5 procent hypotheekrente voor betaalt, en dat had ook 2,5% kunnen zijn, als ze had kunnen rekenen. Ze had dus 14 jaar lang 600 EUR netto rente per maand kunnen betalen in plaats van 1150 EUR per maand. Dat scheelt 6600 EUR per jaar !  Netto 100.000 EUR over 14 jaar, 100.000 EUR teveel betaald aan zinloze rente. She go crazy mister fawlty, she go crazy. En dat werkt bij een verzekeraar, of misschien daarom. 

En ik verkoop onnodig mijn mooiste huis, wat ben ik stom. En we weten het nou wel, dat je een borderline geval bent tegen gekomen. Wat er niet in zit kan er niet uitkomen. Als er alleen maar egocentrische varkensliefde voor de trog bij haar in zit, dan is dat het enige wat er ook uit kan komen. Mensen en varkens zijn verschillend en je daar kwaad over maken is net zo zinloos als water naar de zee dragen of

Raar dat vrouwen soms zo'n tegenovergesteld beeld van zichzelf hebben. En sommigen zijn helemaal nep en onecht of verkild. Neurotisch op de koop toe. Een voorkeur voor afzeiken om zichzelf maar beter te voelen. Hoe ze over willen komen is compleet anders dan ze zijn...en hun imago, het beeld dat ze van zichzelf willen neerzetten, is veel belangrijker voor hen dan voor mannen. Uiterlijke schijn, schone schijn, daar draait het allemaal om. Wat voelde ik me soms eenzaam na een "gesprek" met zo'n trol van boven de laan van meerdervoort die vertelde hoe ze uren bezig was geweest om de juiste steensoort uit te kiezen, om een heerlijk vijf-gangen avonddiner te bereiden waar iedereen er opgeprikt bij zat, lege flut blaadjes vol te schrijven met hun geklets en andere beschouwingen van de navelstreek. Dat ze haar zoon van 14 zo beledigde met "klote kinderen", misschien omdat hij het vwo voorlopig niet haalde, het uiterlijke vertoon, de ijdelheid, zo je zoon afvallen waar anderen bij zijn. De ballade van de ijdele eenzame varkens. Men don't care. Real men. En er zijn gelukkig genoeg dames die je een zevende hemel gevoel bezorgen.


Kermit de Derde





Lovely lonely

Toen ze op de ochtend van haar dertigste verjaardag uit haar bed stapte, stond ze voor de spiegel ineens oog in oog met een jongedame die ze nog nooit had aanschouwd. Knapper, rijker, meer uitstraling, van meisje naar prinses. Ze was altijd al geliefd geweest vanwege een bescheiden, vriendelijke houding met enig temperament, maar ze ontdekte al heel vlug dat het voor een aantrekkelijke schone prinses veel moeilijker is om bescheiden en vriendelijk te blijven dan voor een gewoon meisje. Mannen werden vaak bevangen door begeerte en burgemeesters, ministers, generaals, bankiers, zwervers en andere klootjes versmolten allemaal tot was in haar handen zodra zij zich vertoonde. Ze draaiden en paaiden, fleemden en kwijlden, kropen en kronkelden. De prins zag zich genoodzaakt om het mannelijk personeel ten dele te ontslaan en ten dele toe te wijzen aan zichzelf, tegen zijn zin, want de prins was een zachtaardige jongen.

Aanvankelijk liet de prinses dit over zich heen komen en genoot zij van haar nieuwverworven macht. Niemand, laat staan een meisje van dertig, blijft onder zoiets onberoerd. En macht, zo ontdekte de prinses al spoedig, is een veeleisend meesteres. Het is onmogelijk erover te beschikken zonder er gebruik van te maken. Macht wil uitgeoefend worden. En zo kwam het dat de prinses haar macht over mannen begon uit te oefenen, eerst in het klein en vervolgens in het groot. Het was kinderlijk eenvoudig, net zoiets als het laten bewegen van een trekpop.

Toen ze dit punt bereikt had, deed de prinses een tweede ontdekking, en wel deze. Als de macht van een vrouw zo groot is dat mannen haar volgen, dan gaat ze die mannen minachten. Nog geen maand later bemerkte de prinses dat ze ten opzichte van het mannelijk geslacht slechts verachting en misprijzen voelde.
Ze begon zich toe te leggen op flauwigheden waarmee ze haar aanbidders kon vernederen.

Dit was niet zo fraai, maar het zou nog erger worden. Zoals we weten is macht, in al haar fijne schakeringen, een hebzuchtige levensgezellin. Hoe meer men ervan heeft, des te meer wil men erbij. Nooit heeft men er genoeg van en in de loop van de maanden die volgden nam de hunkering van de prinses naar macht steeds meer toe, en uiteindelijk rijpte in haar hoofd het denkbeeld dat koningin worden zo slecht nog niet was. Dan maar die bollige jongen op de koop toe nemen. Estoy Maxima. Solo el amor puede romper tu corazon. Que pasa si tu mundo comienza a derrumbarse ? La verdadera sabiduria esta en un corazon amante. ? Quando se come aqui ?




An ageless heart that can never mend. Abuse of power comes as no surprise. Bovenstaande ervaring deel ik overigens niet; slechts eenmaal heb ik meegemaakt dat een dame mannen minachtte of in ieder geval in een relatie telkens 1 man ging minachten en dat was het gevolg van borderline, een geestelijke ziekte. Natuurlijk, in meer of mindere mate minachten wij allemaal wel eens iemand, sta voor veel open, heb een open mind, bij mij komt alles erin en gaat alles er ook weer uit. Ik doe nergens moeilijk over en heb begrip voor alles.

“True hearts have eyes and ears,
but no tongues to speak;
They hear and see, and sigh,
and then they break.”


"In de tijd dat ik medicijnen ging studeren in Leiden had Lex zich aangemeld, al die wijven vertrappelden elkaar bij het Leidse studentencorps om erbij te komen, dus ben ik daar maar geen lid van geworden."






Wat is dit goed van miles davis uit 1970, en het wordt steeds beter. Zelfs youtube heeft nu reclame, getver.



https://www.youtube.com/watch?v=vUVXMWOWaS8&index=7&list=PL2C5880B751F9764D










Schoot hiervan in de lach, die fora op internet zijn soms erg grappig. Pal, een belg, stuurt continu kletscommentaar en dan vind ik die reactie geestig:

Pal schreef op 1 sep 2014 om 9.10 uur:

dus als ik het artikel van bas less nu up tot tegen de 420 (maar nu reeds opletten voor topvorming).
en daarna richting 400 heeft de grootste kans

Warrm Buffett schreef op 1 sep 2014 om 9.13 uur:

ja jongen je lesst het goed......ben blij dat je er even melding van maakt dat je het goed gelesst hebt.....ik zal het ook nog even goed doorlessen.

No comments: