Thursday, December 29, 2022

government is the burden on the people

  Toevallig net een heel gesprek over gehad met generaal-majoor Nico vd Zee. Hij maakt zich grote zorgen en ik vrees terecht. Ook hij is van mening dat we de facto al in oorlog zijn en dat destabilisatie van het westen het uiteindelijke doel van Poetin zal zijn…. Wellicht kan China nog voor enig evenwicht zorgen.

Van: M.C. 
Verzonden: woensdag 28 september 2022 14:19
Onderwerp: ellendeling Poetin

Ahoi,

Ben jij af en toe ook zo benauwd over/van die Poetin ? We zitten al in een derde wereldoorlog met Poetin en zijn vrienden, zoals Trump en Thierry Baudet (wat je zegt ben je zelf, finanz van Poetin): zaai chaos, verdeeldheid en verwarring in het Westen door terreur en vernieling (zaai verdeeldheid en heers), staat hieronder. Zie het af en toe somber in, arme kinderen. Er maar het beste van maken, hopen dat het over gaat.

Mannen van Poetin - Catherine Belton - Google Boeken

'Poetins kok' steeds meer zichtbaar als eigenaar paramilitaire strijdgroep (nos.nl)


Afgelopen week was Catherine Belton volop in de media om het te hebben over haar boek: ‘De mannen van Poetin.’

Catherine Belton was correspondent in Rusland voor Financial Times en heeft inzicht in de politiek in Rusland. Dit is dan ook hét onderwerp van de gesprekken die ze heeft gevoerd met NRC, Trouw, de Volkskrant en Buitenhof.

Met NRC spreekt Belton over de verschillende mannen om Poetin heen. Deze mannen hebben samen met Poetin Rusland in handen. Deze mannen zullen er dan ook alles aan doen om ‘Poetin in het zadel te houden.

In Trouw vertelt Belton erover dat de mensen om Poetin heen niet altijd even blij zijn. Vooral niet met de oorlog. De sancties die het westen heeft ingezet tegen de oorlog in Oekraïne heeft namelijk een hoop invloed op de mannen. Toch houdt Poetin volgens Belton ‘iedereen in de houtgreep.

In de Volkskrant gaat Belton dieper in op wat volgens haar het belangrijkste punt van haar boek is: ‘Dat het door winstbejag gedreven westen zelf medeplichtig was aan de bestendiging van Poetins macht – en blind voor de gevolgen in en buiten Rusland.’  In dit gesprek beaamt de auteur dat het westen een hele hoop van Poetin heeft toegelaten waardoor we nu in deze situatie zitten.

In het gesprek met Pieter Jan Hagens bij Buitenhof heeft Belton het opnieuw over de achtergrond van Poetin en de kring die hij hier om zich heen heeft gevormd. Ook gaat het over hoe deze groep nu met de oorlog omgaat.

Lees hier het artikel van NRC

Lees hier het artikel van Trouw

Lees hier het artikel van de Volkskrant

Over De mannen van Poetin:

In De mannen van Poetin onthult onderzoeksjournalist en voormalig correspondent in Moskou Catherine Belton het verhaal over de machtsgreep van Vladimir Poetin en zijn KGB-trawanten. Mede aan de hand van exclusieve interviews met belangrijke insiders vertelt Belton hoe de mannen van Poetin een nieuwe club van oligarchen vormden, zich meedogenloos allerlei bedrijven toe-eigenden, de economie overnamen, miljarden overhevelden, de scheidslijnen tussen de politieke macht en de georganiseerde misdaad lieten vervagen, tegenstanders uitschakelden en vervolgens hun rijkdom en macht gebruikten om hun invloed in het Westen uit te breiden.

Beltons verhaal strekt zich uit van Moskou tot Londen en van Zwitserland tot het Amerika van Donald Trump. De mannen van Poetin is een aangrijpend en vooral angstaanjagend relaas over de teloorgang van de hoop op een nieuw Rusland, en de ernstige gevolgen daarvan voor zijn inwoners, en vooral voor de wereld.

 Catherine Belton: 'Binnen twee jaar kan Poetin afgezet zijn'

2 jun 2022 — Catherine Belton: De Britse onderzoeksjournaliste schreef een onthullend boek 
over een groep ex-KGB'ers uit Leningrad,

Het motto van Oldenbarnevelt (oorspronkelijk 
aan de deur van het huis van zijn grootmoeder
in Amersfoort bevestigd door zijn 
overgrootvader) was Nil scire tutissima fides
(niets te weten is het veiligste geloof).

Interessant artikel op nos.nl, dat we met 
8 miljard mensen op de aarde zijn en 
of we het kunnen overleven, volgens 
mij is de boodschap minder/geen dieren 
meer eten (hitler was vegetariër 😬), 
stoppen met roken (sigaretten, sigaren,
pijp, tabak is vergif, alcohol ook), zo snel 
als mogelijk stoppen met kolen, olie- 
en gaswinning en overschakelen op 
groene waterstof, elektrificatie en kernfusie, 
doe iets tegen bomenkap en de plastic
soup in de oceanen..en dat narcistische 
dictators als poetin, trump, kim en anderen 
verdwijnen.


Maxwell’s demon engine, artificial 
intelligence, komp u ter hulp. Help !















No comments: