Friday, April 29, 2011

Picture me

I should be wild and free


http://www.youtube.com/watch?v=uOl9AC1XnVE

Heeft Bach zijn muziek gemaakt uit bittere noodzaak ? The beatles ? Uit concurrentie overwegingen ?

Is er een noodzaak voor muziek ? Is het overbodig ? Zijn de boeken van Maarten 't Hart nodig ? Als Maarten 't Hart niet bestaan had, dan had Nederland het niet geweten en het had niet uitgemaakt.

Wat is er eigenlijk niet overbodig, als de mooiste muziek of lectuur ook overbodig is althans niet nodig.

En dan heb ik het nog niet eens over de allergrootste farce, de door de media aangejakkerde politiek voor de buhne. Als er nou wel iets overbodig is en gebaseeerd op leugens en hypocrisie dan is het toch wel het bestuur van een land, provincie of gemeente. Democratie is toch beter dan een dictatuur, nee ? En toch....wordt het geld de moderne dictator.

Nog zo'n rare. Geld. Menselijk waandenkbeeld. Zorgen. Schuld. Rente. Puissant rijk. Met miljoenen je graf in. Miljoenen schuld. Aan wie. Waarom rente betalen aan banken. 32 miljard eur betalen aan nederlandse banken, 18 miljard bezuinigen op onderwijs, zorg, sociaal zijn en doen.

Wat financieren die banken eigenlijk ? 1 integere nationale bank waar de salarissen gestort worden en laat andere kleine banken het maar uitzoeken qua financiele constructies, beleggen en investeren. Lukt het niet, ga maar failliet, dahag. Ik hoef geen financiering van waardeloze tv programma's, van politiek, van voetbal, van schaatsploegen, van dirk scheringas. Stop mijn geld daar maar niet in, het is overbodig, het interesseert me niet, het is leeg, het is ijdel.


Overbodig. Overbodig. Overbodig. Jaag ze alsjeblieft allemaal weg, cast them from my sight, de managers, de bestuurders, de praatjes, de leugens, de rare constructies van een land of een bedrijf, structuren, regels in het hoofd van rare overbodige mensen, het superieure, het bazige, het gedraai, het gekeer, de ijdelheid.

Alles is ijdelheid. Alles is ledigheid.

Qu' on me fout la paix.

Laat me met rust.


Anarchisme (afkomstig uit de Griekse αν = "geen" αρχος = "heerser") is het streven naar een geweldloze situatie of samenleving waarin mensen zonder macht of autoriteit leven (anarchie). Het is de verzameling denkwijzen die terug te brengen is tot de gedachte dat een individu op geen enkele manier een ondergeschiktheid áán of vàn iets of iemand erkent. In de omgangstaal wordt de term anarchisme vaak verward met een andere duiding van het begrip anarchie, dat vooral gebruikt wordt om chaos en wanorde aan te geven. Met de term sociaal-anarchisme tracht men die verwarring tegen te gaan.

No comments: